Forum » Programska oprema » Primitiven (a neboleč) način backup-a
Primitiven (a neboleč) način backup-a
kuglvinkl ::
Torej,
bekapirat moram pet kišt. In to bi želel početi zelo primitivno, brez strašnih softwareov, ker bi jih moral imeti nameščene na vseh kištah (dober backup SW je, domnevam, drag, Acronis pride okoli 12k na licenco).
Še posebej pa nočem, da se mi zadeva bekapira s kakšnim čudnim lastnim formatom. Hočem imeti kopje fajlov.
Zdej, sanje bi se mi uresničile, če bi imel na voljo free (al pa par dolarjev) SW, ki bi mi samo pogledal oz. primerjal, kateri fajli so novi in vsebino map na kištah primerjal s tisto na backup disku. Nekaj takega, kot je multisession pri Nerotu (nero backup odpade, ker uporablja lasten format), sinhronizacja torej.
Obstaja kaj takega?
PS. Total Commander ne zna sinhronizirati diskov, priklopljenih na USB (samo na svojo kišto disk priklopim prek SATA vmesnika, vse ostale pa prek USB-ja).
THNX.
bekapirat moram pet kišt. In to bi želel početi zelo primitivno, brez strašnih softwareov, ker bi jih moral imeti nameščene na vseh kištah (dober backup SW je, domnevam, drag, Acronis pride okoli 12k na licenco).
Še posebej pa nočem, da se mi zadeva bekapira s kakšnim čudnim lastnim formatom. Hočem imeti kopje fajlov.
Zdej, sanje bi se mi uresničile, če bi imel na voljo free (al pa par dolarjev) SW, ki bi mi samo pogledal oz. primerjal, kateri fajli so novi in vsebino map na kištah primerjal s tisto na backup disku. Nekaj takega, kot je multisession pri Nerotu (nero backup odpade, ker uporablja lasten format), sinhronizacja torej.
Obstaja kaj takega?
PS. Total Commander ne zna sinhronizirati diskov, priklopljenih na USB (samo na svojo kišto disk priklopim prek SATA vmesnika, vse ostale pa prek USB-ja).
THNX.
BigWhale ::
Amanda je kar dobra zadeva, je za Linux in ima Win kliente, samo uporablja pac svoj format.
pirat ::
Kaj pa preprosto Xcopy procedura z dodanim switchem v orodni vrstici, da kopira le spremenjene datoteke po zadnjem backupiranju(/D) Datoteke pusti takšne kot so, USB priklop ga ne moti (da je le pogon mapiran), vse je že vključeno v Windowse ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup app?Oddelek: Programska oprema | 2491 (1655) | imagodei |
» | Moji strežnikiOddelek: Omrežja in internet | 3429 (2345) | Hexx |
» | Server: arhiviranje, sinhronizacija... kako začet?Oddelek: Omrežja in internet | 1485 (1273) | Karen |
» | Program za backupOddelek: Programska oprema | 1506 (1210) | jc |
» | Kako v WinPe (vista pe) uspešno klonirati linux (programi ipd)Oddelek: Operacijski sistemi | 1693 (1391) | Daedalus |