» »

Eclipse & C

Eclipse & C

Karlos ::

Kako se naredi v eclipsu da imaš lahko v enem projektu več različnih programov, tako kot jih imaš lahko recimo za javo, kjer imaš lahko recimo v projektu Fax naloga1.java, naloga2.java....
Pri C-ju imam pa problem ker ko imam recimo v projektu Projekt1 naloga.c in ko stvar shranim mi avtomatsko naredi Projekt1.out ne pa naloga.out.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

strelajasna ::

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.

Imam problem pri eclipsu, ko programiram v C-ju...

Ok..napišem program (sigurno pravilno, ker ga dobesedno prepišem z interneta), ga v eclipsu prevedem in ko ga hočem pognati, se mi ne izvede prav.
Koda programa je sledeča:

uvozim še stdio.h knjižnico

int main()
{
int b;
printf("vnesite st:");
scanf("%d", &b);
if (b < 0) {
printf("Stevilo je negativno!\n");
}
else {
printf("Stevilo je pozitivno!");
}
return 0;
}

torej bi mi mogel program, ko ga prevedem in poženem najprej izpisati: "vnesite st:", potem bi mogel jaz vpisati določeno št in ko bi stisnil enter, bi mi program preveril, ali je št pozitivno ali negativno..meni pa, ko program poženem, se ne zgodi nič, ko vpišem -5 in stisnem enter, pa se mi izpiše: "vnesite st:stevilo je negativno!"..nikoli se mi najprej ne izpiše vnesite st, čeprav je v kodi napisano prej..

Mi lahko kdo pomaga to rešiti? Narediti moram program za šolo in če mi že taki preprosti programi ne delajo pravilno, tistega "tapravega" ne bom mogel niti testirati. Hvala za pomoč.

P.S.: Lahko mi tudi poveste ima kakšnega drugega programa, ki je namenjen programiranju v C in ima že vgrajen prevajalnik, pa da dela na Windowsih.

Hvala!

bluefish ::

Miscrosoft Visual C++ 2008 Express, če ti ne uspe najti rešitve. Naj te C++ v imenu ne zmede, saj deluje tudi s C.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C programiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14127972 (18268) amacar
»

c napaka .c:4:1: error: expected identifier or '(' before '{' token

Oddelek: Programiranje
141959 (1532) MrStein
»