Forum » Elektrotehnika in elektronika » Stabilizator napetosti - 3v3
Stabilizator napetosti - 3v3
VolkD ::
Ko smo včasih imeli vezje z mikrokrmilnikom ali kako logiko je bilo jasno, da potrebujemo 5V. Standard je bil 7805. Naredili so ga v toliko različnih ohišjih, da me sploh ne preseneti več, ko ga najdem v kakem novem recimo sot23.
Danes vse pogosteje potrebujemo 3,3 V za napajanje mikrokrmilnikov pa tudi programabilne logike. Kaj je tisto, kar se največ uporablja in je najbolj razširjeno ? LM1117 ??
Na dan z izkušnjami.
Danes vse pogosteje potrebujemo 3,3 V za napajanje mikrokrmilnikov pa tudi programabilne logike. Kaj je tisto, kar se največ uporablja in je najbolj razširjeno ? LM1117 ??
Na dan z izkušnjami.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
rfmw ::
lm317 in lm337 poskrbita za vse moje nestandardne napetosti (sem spada tudi +3V3, hi)
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
16F84 ::
Mislim, da je LM1117 pravi odgovor. Mimogrede, omenjene LM1117 ADJ - nastavljiv v SOT223 ohišju sem dobil po moji presoji zelo ugodno 62sit/kom. Da ne delam tukaj reklame, če koga zanima kje naj se mi oglasi pod zasebno.
BluPhenix ::
Ja jaz tudi še nisem našel druge rešitve, kot uporebo nastavljivih regulatorjev. Čudi me, da nihče še tega začel masovno proizvajati. Alpa sem jaz tsti, ki ne zna najti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Jackal ::
Mogoče malo primitivno, ampak vseeno - si včasih pomagam kar s 3.3V zener diodami (če so porabniki majhni).
Brane2 ::
A se ne splača bolj vzeti kak switcher ? Saj ga maš lahko narisanega z recimo Power Integrationovim tronožnim čudesom in še par elementi.
Rabiš par poskusov da dobiš grif, nato pa je vse stvar makroja- toliko ovojev za toliko voltov...
Rabiš par poskusov da dobiš grif, nato pa je vse stvar makroja- toliko ovojev za toliko voltov...
On the journey of life, I chose the psycho path.
16F84 ::
a jaz tudi še nisem našel druge rešitve, kot uporebo nastavljivih regulatorjev. Čudi me, da nihče še tega začel masovno proizvajati. Alpa sem jaz tsti, ki ne zna najti
LM1117 s sufiksom -3.3 je fiksen 3.3V
BluPhenix ::
Oh, pol super. Nisem niti opazil. Hvala.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilator računalnika predelati za svetenje ledicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1412 (894) | HyperKiller |
» | Arduino Mega + esp8266Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3790 (3549) | FX6300B |
» | tiskana vezja - elektro - problemiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1679 (1253) | T0RN4D0 |
» | usb voltage controlOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1154 (866) | LordTado |
» | CHIFTEC 420W ali ENERMAX EG365AXOddelek: Kaj kupiti | 1556 (1083) | Jaffa |