» »

Zastonj gostovanja na forumih - potrebujem pomoč

Zastonj gostovanja na forumih - potrebujem pomoč

croatia21 ::

Imam svoj brezplačni forum katerega sem si naredil pred 3 dnevi preko forummate.com vendar nisem zadovoljen z njim ker mi ne dopušča, da si naredim backupa za svoj forum. Pravzaprav mi ga naredijo oni, če za to uslugo plačam.
V tem forumu tudi ni attachment funkcije, da bi lako uplodal kakšno sliko ali datoteko.

Malo sem brskal po internetu in ugotovil da je možno dodat v forum attachment funkcijo
in tudi mnoge druge funkcije. Na disk sem si potegnil Easy_mod_0.3.0 in attachment_mod_2.4.1 z neke strani. Problem je da ne vem kako jih inštalirat oz. če jih je sploh možno inštalirat v moj forum.

Za inštalacijo naj bi rabil nek FTP program kot npr: SmartFTP. Problem je da sploh ne vem kako naj ga uporabljam.
Verjetno (samo domnevam ker nimam pojma) moram imeti dostop do forummate.com strežnika da se lahko spoh povežem na ftp.
Nekaj sem čaral na SmartFTP in se povezal preko arnesovega strežnika (ftp.arnes.si) vendar v njem ne morem prenašat fajlov. Kateri stežnik rabim da se lako povežem preko FTP in tudi prenašam znotraj njega fajle. Na forummate.com nisem našel nobenih informacij glede strežnikov. Je možno da ga sploh ne dajo tistim, ki imajo preko njih narejene zastonj forume? Mogoče ti ga dajo samo če nadgradiš svoj forum (za plačilo seveda).

Mi lahko kdo kaj pomaga. Sem popoln idiot glede teh stvari.
Ali kdo pozna kakšno stran kjer ponujajo brezplačne forume in kjer si lako naredim backup foruma in si dodam attachment mod in tudi druge mode.

Tukaj notri je polno linkov za izdelavo brezplačnega foruma. Ali je kateri primeren za moje potrebe (mod, backup)http://www.hostbidder.com/printthread.p...
http://www.hostbidder.com/printthread.p...

Kaj mislite glede tega ponudnika?
http://www.phpbbforfree.com/

Tody ::

V vseh točkah imaš skoraj prav. Arnes nima nič z tvojim forumom tako da bi res moral dobiti FTP od tega tvojega ponudnika,ki pa ti tega ne bo dal zaradi politike poslovanja. V sloveniji obstaja brezplačno gostovanje forumov, forumi mojforum.si mogoče so oni kaj bolj fleksibilni... drugače si pa poišči kakega ponudnika ki omogoča php in mysql...

croatia21 ::

Najlepše hvala Tody. :D

Mislim da je z mojforum.si ista situacija kot z forummate.com.
Nikjer nisem zasledil, da bi ponujali tudi ftp strežnik zraven. Piše tudi da ne omogočajo izročitve podatkovnih baz forumov.
Predvidevam da to pomeni da ne omogočajo backupa forumov.

Če ne moreš narediti backupa potem je bedarija sploh postavit kakšen forum. Pa še strežnika za ftp ti ne dajo da bi si lahko inštaliral kakšen mod. V svojem forumu laho potem samo še pišeš text in linke slike pa moraš uplodat nekje drugje (npr: photobucket.com). Potem pa še moliš da se ti forum ne bo sesul ali pa da te ne bo obiskal kakšen haker ker boš potem izgubil vse kar si imel na forumu in nobeden ti ne bo mogel tega vrniti.

Tody ::

stran na slo-tech.com tuki imaš neki povezav na spletne strani kjer ti dajo zastojn plac z php podporo, potem pa samo še na bbphp.com skočiš in se naučiš zadevo uploadat in boš sam svoj majster :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako premestiti teme, prispevke, uporabnike iz mojforum.si na forum phpBB?

Oddelek: Izdelava spletišč
91162 (782) neoserv
»

Kako naj izdelam svoj forum?

Oddelek: Izdelava spletišč
101049 (765) inbox
»

Izdelava odprtega foruma podobno kot je tukaj

Oddelek: Izdelava spletišč
242525 (1976) KoMar-
»

Kako do baze

Oddelek: Izdelava spletišč
171337 (1059) madmitch
»

Forum (ni reklama)

Oddelek: Izdelava spletišč
262587 (2176) 64738

Več podobnih tem