» »

Conroe procesorji so med nami

Conroe procesorji so med nami

««
35 / 42
»»

igor0203 ::

Ta program se imenuje memset. Samo glej, da boš najdu verzijo 2.2 al neki tazga, ker šele ta podpira 965 chipset. ;)

BoLhCa ::

E6300 @ 450*7
SuperPi -> 18.313sec :D

No zdej sm pa ze mogu mal voltaze dvignt, ker drugeče ne boota:D

sledi še 32M test, čez cirka 17min:D

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BoLhCa ()

Evo še screen s 32M :D pridobil kar cirka 35s z +17MHz FSB-ja:))

Pa tudi 1M je zdej že boljši, 18.094sec^^ Še mal pa sm pod 18sec, w00t w00t8-O :D

Lp

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: igor0203 ()

Bolhca, na kok V furaš rame? A lahko kak screen iz BIOS nalimaš z nastavitvami? Ker jaz moje z 4-4-4-8 lahko samo benche poganjam, v igrah takoj zamrzne. :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

Rami so na 1.8v + 0.1v, screen iz BIOS-a ti ne morm nalimat nimam sredstev, na teh nastavitvah je računalnik se vedno stabiln za poganjanje vseh iger in stuff-a^^ Mam občutek, da ta proc prenese 500MHz FSB-ja na easy:) dobim v ponedeljek par hladilniku od Fran-a ( www.cool-pc.org ) na test, zbral si bom tistega ki mi bo najboljs ohladu zadevo in bomo potem videli do kolk gre^^ :D Bench on!

p.s.: še vedno sm razočaran nad odzivom na mojo prosnjo glede SuperPi 32M rezultatov:(

Pismo, jaz za svoje na stock frekvenci 5-5-5-15 rabim +0,3V, drugače niso stabilni. :S O nižjih CAS timingih za 24/7 lahko samo sanjam. Upam da bom zdej dobil na test P5W DH, pa bom lahko dokončno rekel kaj je krivec za tako "slabo" navijanje, predvsem ramov.
Jaz mam na NBju TT Extreme Spirit II in hladi odlično, tko da ti ga priporočam, da si ga daš gor. Je pa skoraj neslišen.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

Ja pizda dej pol reklamiri svoje rame, valda morjo laufat 5/5/5/15 na 400MHz, sej so deklasirani za te nastavitve...To je res minimum minimuma, kjer morjo delat=) Joj komi čakam ponedeljek:D

p.s.: ne rabim nobenega hlajenje NB trenutno, sploh pa ne za štir jurje:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BoLhCa ()

Volta ::

Uf, 17 min za 32MB >:D Svaka vam čast!

Ni problem v ramih ampak v plati. Ker sem probal tud Ballistixe in se mi najprej sploh niso hotl bootat. Šele, ko sem parkrat izklopil napajanje in nazaj vklopil, se je sistem zbootal. Pa tud nižje od CAS5 nisem mogel za 24/7, zgolj za benche. Te Ballistixe pa ima zbogi, tko da veš da so dobri.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Reklamiri plato pa P5B Dlx vzem ;)

Hja, problem je, ker ne vem kaj da jim rečem, veš? Ne morem jim povedat, da ne morem ramov navijat. Sej poznam oba prodajalca v Funtechu, sam tko brez razloga mi pa tud ne more zamenjat plate. ;)

Sam neki.. kakšen napajalnik imaš ?

PrimozR ::

igor a dela pr deklarirani hitrosti?

@P|P| beri človek:) "stock frekvenci 5-5-5-15 rabim +0,3V, drugače niso stabilni." Se pravi ne delajo normalno na deklariranih hitrostih, se pravi jih čist brez najmanjšega problema lohk daš v garancijo in seveda bi mogla bit pozitivno rešena...

Sam še zmer me zanima, s kakšnim napajalnikom ti živiš :)

lp

Enermax Liberty 500W,zakaj?
Še enkrat povem, ni problem v ramih, temveč v plati. Ker niti Ballistixi, ki grejo preverjeno čez 1000MHz se sprva niso bootal, navit jih pa nisem mogu čez 410MHz. Da niti ne omenjam, da je bilo s CAS4 potreben reset BIOS-a... :\

edit: Kaj sem dobil na test pred nekaj trenutki... >:D Najlepša hvala Primožu78 za plato in rame.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

@MEDENA ti boš umru od svoje bednosti in tvojih eurov in dolarjev... Bedn si:\

@igor0203 dej pol odfukej plato na garancijo, če te tolk jebe, sej prodajalci itak vejo kaj je fora na takih komponentah, te itak ne sprašujejo al si navijal & stuff, sej to je nekak jasno=)

No pa smo končali delo za dns, zdej pa na pivo!! :D :D

Lp vsem:)

gfighter ::

Nehajte z offtopic posti. Če koga ne veseli navijanje, res ne razumem kaj sploh počne na za to namenjenem forumu. Mene tudi ne veseli kvačkanje pa zato še ne najedam babicam ki to počnejo...

Igor: Hitro izkoristi ta dva tedna pa popravi rezultat na lestvici... >:D
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Uff, to bi pa tud jaz mel :D Igor - upam da maš doma 2 ati-jevi karti, da crossfire rukneš :))

@gfighter se opravičujem.

@igor0203 jutri pričakujem rezultate s tvojim procem nad 412MHz FSB-ja ! :D Bench on=)

Lp

Good Guy ::

@igor nes v garancijo...eddi je fajn dec ti bo že kj zrihtu..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mirč ::

quad core:) :)
lp

Evo, sicer ni ne vem kok boljše, ampak sem prišel več kot 412FSBja. Pršu sem do 425MHz FSBja, sam sem pozabil SS narest, zdej se mi pa ne da še enkrat vsega v BIOS-u štimat. :D
Mislim,d a bi prišel še kaj višje, samo kolikor mi je Primož povedal, ima ta plata FSB wall nekje vmes med 425 in 430MHz.

edit: Dodan super pi 32m rezultat

Zgodovina sprememb…

Gajba ::

kaj si nor kaki drek je pa toti box cooler. vse na default pa 65 stopinj pri full loadu in 25 stopinj sobne temperature;(( joj pleksi rabim nujno:O
All I found were lungs and liver

65°C mam jst pri 3.1GHz E6300@443*7 full load in tako je.. stock cooler. Raj še enkrat preglej nastavitve, enkrat si že spregledal^^

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: igor0203 ()

PEK- ::

Evo sm se se mal potrudu pa mckn navil ... :)) Tale proc mi je res cedalje bolj usec.

http://www3.shrani.si/o.php?overcloc901...

LP

PS: Nej mi en pove kako prlepte tole majhno slikco :\

Gajba ::

ne zdaj nisem spregledal:D vse sem prečekiral. vse voltaže in frekvence na default pa 65 na full in 45 na idle
All I found were lungs and liver

Shark-357 ::

Dobil danes 27 teden e6600 poročam kako se navija ko pridem iz službe :D

Zgodovina sprememb…

Jaz pa sem dobil Thermaltake Big Typhoon (Hvala gre Cool-PCju), isto poročam ko pridem iz službe:D Na Scythe Infinity pa bo treba malo še počakati:))

Lp

Evo danes sem dobil novo plato. Sem že postavil WR v frekvenci ramov.

FSB: 414MHz, ram 1:1 na 2V

Good Guy ::

lol kter bug ...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Hahahhaha, kaj je hud screen:D:D morm spravt:) Nč grem jst zdej montirat big typhoon-a se slismo cez dobro urco:)

Lp

To je bug v CPU-Z in ne v plati, ker se mi je isto dogajalo ko sem imel Opterona. Ampak se zgodi samo takrat, ko 100% obremeniš proc.

Al pa rame naviješ to take frekvence, da te glava peče >:D Drugače pa vidim, da se ti core 2 duo strašno dobro navijajo, že s stock coolerjem, tako da bo treba zadevo čimprej nabavit. Edino še počakam, da se malo zadeve pocenijo :))

LP in prijetno navijanje še naprej.

DrAndy ::

Kupiti imam namen model E6400.
Kot poročajo nekateri ima plata Gigabyte DS3 kljub nadgradnjam BIOS-a še vedno lahko probleme z GoodRamom D9.
Vidim, da se je pri igorju pojavil ta problem, bolhca pa očitno nima nobenih problemov s kompatibilnostjo.

Zato sem razmišljal, da bi za 2x1Gb GoodRam PC6400 raje nabavil Asus P5B Deluxe.
So pri tej kombinaciji tudi možne težave ali naj raje kupim drug pomnilnik? :|
Zagotovo vem le to, da nič ni zagotovo.

Asuska naj ne bi imela težav z rami. Ima pa tudi Asuska nekaj svojih hib, katerih pa na pamet ne vem. Poglej malo na XS na Intelovem oddelku. ;)

Razočaranje zgleda da sem dobil slab primerek proca 27 teden :( ne gre niti 3800 z 1.65V:\

Zgodovina sprememb…

Hehe...Ne sekiraj se tolko Shark. Kljub temu maš strašno lepo frekvenco :D

Shark, a week 27 naj bi bil najboljši al kako? KEr moj E6400 je week 27.. >:D

Hja na XS letijo vsi e66 27 teden 4000mhz in čez...:\ doh...
Hja nič bom na svojem ostal 24 teden @2960mhz voda..
Danes pa dobim svoj SS tako da bomo videli koliko bo šel :D

evo še slikca mojih procev

Zgodovina sprememb…

Bador ::

Hmm , men pa pr navitju 6600...k restartam kisto , tko crkne vse skupi za 5s.
Sej pol normalno vse dela , sam nekak se mi zdi da neki ni v redu :P
Voltazo od CPU sm dal na 1.425V ram je pa itaq ze na 2.3v default.
Ostale voltaze so vec al manj na auto.
Ma kdo ksno idejo kaj bi lohka blo ?
Napajalc je 620W.

To je normalno za te plate ;) chipset ima omejitve in po resetu ne more prebavit tiste frkvence in se mora resetirat...

Bedarija! na full loadu sm pridobil 3°C s big typhoonam napram Intel-ovem box coolerju... Čist sm razočaran:( Da ne omenjam da je zadeva ogromna, mord sm naredu slab slik z blokom in CPU-jam, bom jutri razmontiral pa še enkrat nanesu pasto in namestil. Če se že ta tako slabo obnese napram box-u, tudi Scythe Infinity pomoje ne bo naredu dejanske razlike...

Lp

Pomoje da maš slab stik med CPUjem in hladilnikom.

Mah.. sej ma tako instalacijo da slabega stika skor ne more bit. Čez par dni dobim še Scythe Infinity-a, če tud un ne bo kej boljš, je jasno da je Intel naredil dve odlični stvari, se pravi Core 2 Duo in pa hladilnik zanjga!

Lp

Hja možno je tud, da nimaš dobrega stika med IHSjem in jedrom. Na XS sem bral, da celo IHSji niso ravni in tako hladilniki samo en del procesorja hladijo in je folk pol šmirglal IHS, da so meli ravnega. Sam pol ni garancije... :|

Če je slab stik med jedrom in IHS-jem ti brusenje nič ne pomaga^^ Je pa razlika, če je slab stik med IHS-jem in hladilnikom, tukaj pa pomago brusenje:= Drgnt ga ne grem (še), ker mi je napis gor prelep:)) Bom jutri ponovno namestil Big Typhoon-a, pa bom vidu, čez par dni pa še Scythe Infinity, takrat bo pa vse jasno.. Sam za -3°C pa res ne mislim dajat 10k in več:\

Lp

Preprosta stvar. Sicer mam jaz prescotta pa dobro. Stari box cooler mi je hladil 3, 4 stopinje višje kot ta ogromni zalman:P Pa sem tud zanj dal okol 10k. Nima smisla. Firme ti dajo zravn cooler, ker menijo da bo zadostoval. Ponavadi so že ti zelo dobri, tako da pač tista pika na i (ti coolerji ki jih taki bučmani ko smo mi kupujemo ) ne zadostuje za kakšno opaznejšo ohladitev.

LP

Mirč ::

res je da dajo firme zelo dober box cooler, sploh pri amd seriji x2 so mele na začetku celo heat pipe sedaj pa so navadni in so za en drek,isti kot na navadnih eno jedernih.
Heat pipe cooleri imajo največji izkoristek pri položnem ohišju.
lp

Jah, bolhca, bo pa treba kripo mal položit, da ti bo thermaltake boljše hladil >:D
««
35 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12810679 (5040) Galaxy
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412521 (1433) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787025 (4900) aodius
»

core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2

452474 (1423) bond007
»

Core 2 duo sistem

372987 (1785) Cinderela

Več podobnih tem