» »

WIN XP težave!!!!!

WIN XP težave!!!!!

mfurla8 ::

Imam windowse XP. Ko nekaj časa delam v windovsih se mi začne tresti slika (podobno kot da bi dal GSM zraven monitorja). Poskusil sem dati že nove driverje za grafično, ma ne pomaga. (C466, Riva TNT 16 MB, 128 RAM). Sam mislim, da je to mogoče zaradi pregrevanja, saj se mi je enkrat računalnik kar sam od sebe resitiral. Kakšenkrat pa se mi vse ustavi(pomaga samo trdi reset).

Drugi problem pa je skener. Imam Umax Astra 2000P. Instaliral sem gonilnike, vendar ko hočem kaj skenirat mi prikaže samo svetlo zeleno barvo!!!

V Win ME mi stvar laufa OK!!
A ve kdo mogoče kaj se dogaja???????????????
LEp pozdrav

Ziga Dolhar ::

Skener -- kolega je imel enake težave, sem downloadal gonilnike (s podporo za XP), pa je delalo.
https://dolhar.si/

sej tudi jaz sem jih dal nove dol ma dela še zmeri isto

sej sem jih dal tud nove gor ma del aše zmeri isto

totimato ::

Glede na obnašanje računalnika pa bi lahko bil tudi prešvoh usmernik. Če lahko, si to najprej sposodi in zamenjaj (preden kupiš ali greš na servis).

Tisto s tresenjem slike je verjetno kriv monitor (ponavadi). Ko se segreje ga začne mantrat - idi na servis.

Če hočeš preveriti ali je res mon. kriv pa daj not drugo grafično (če si jo lahko kje sposodiš).

lp

totimato

Zgodovina sprememb…

• spremenil: totimato ()

chucki ::

če imaš zvočnike zraven monitorja trese sliko!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ziga Dolhar ::

Chucki: kot sem ga jaz razumel, se monitor začne trest po recimo 2 urah dela.

Če bi bili zvočniki, potem bi se slika tresla vedno, razen, če je težava v zvočnikih, in začnejo pospešeno sevati šele po dveh urah... :]

lp,Ž
https://dolhar.si/

grafične na žalost ne morem menjat, ker jo mam integrirano na plošči. Težava ni v zvočnikih ker jih imam 0,5 metra proč od računalnika. Sliko mi začne trest ko je računalnik že fajn segret (približno pol do ene ure dela)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tresenje slike na prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
61045 (955) hojnikb
»

FIFA 2005 crte cez ekran

Oddelek: Igre
6995 (870) gasperxp
»

Trese računalnik

101235 (1049) kajzer
»

Vodenje dnevnika: Folija za zavijanje sendvičev mi je popravila sliko na moni..

Oddelek: Loža
82159 (1785) Poldy
»

tresenje slike..KDO O TEM KAJ VE????

91400 (1232) clutch

Več podobnih tem