Forum » Pomoč in nasveti » Problem z vklopom SMARTA
Problem z vklopom SMARTA
MTm2H37rqt7B ::
Imam osnovno plosco Gigabyte K8NF-9 Nforce4-4x in hitachi 160gb 7200/8cache SATA disk.
Ob bootanju mi takoj po POSTu napise da je SMART za ta disk Disabled. Z utilityjem od Hitachji v katerga se zboota, sem vklopil (Enable) SMART za ta disk. Vendar ob ponovnem zagonu se po POSTu spet pojavi da je SMART ugasnjen. Ob ponovnem startanju utilitija vidim da je tudi tam SMART ugasnjen? Celo storijo sem ponovil 3x ampak brez uspeha. Bios je F11.
Ima kdo kaksno idejo?
Ob bootanju mi takoj po POSTu napise da je SMART za ta disk Disabled. Z utilityjem od Hitachji v katerga se zboota, sem vklopil (Enable) SMART za ta disk. Vendar ob ponovnem zagonu se po POSTu spet pojavi da je SMART ugasnjen. Ob ponovnem startanju utilitija vidim da je tudi tam SMART ugasnjen? Celo storijo sem ponovil 3x ampak brez uspeha. Bios je F11.
Ima kdo kaksno idejo?
zee ::
bios update?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
MTm2H37rqt7B ::
F11 je zadnji.
Resitev:
Ko prides v BIOS pritisnes Ctrl+F1 in se odpre nova moznost Avanced BIOS Options tam se vkljuci SMART.
Nevem zakaj je treba dodatne "advanced" zadeve skrivat
Resitev:
Ko prides v BIOS pritisnes Ctrl+F1 in se odpre nova moznost Avanced BIOS Options tam se vkljuci SMART.
Nevem zakaj je treba dodatne "advanced" zadeve skrivat
zee ::
je nevarno
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri TV kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 16207 (15238) | theBill |
» | mini avtomobiliOddelek: Na cesti | 5593 (5033) | El Barto |
» | trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1359 (1311) | Izi |
» | WD in SMART temperaturaOddelek: Strojna oprema | 1270 (1007) | Damjan Jagar |
» | Bad sectorjiOddelek: Strojna oprema | 2149 (1888) | Mr.B |