» »

Informatika na maturi

Informatika na maturi

-=AKASHA=- ::

Kot je bilo receno, bo leta 2007 informatika prvo leto maturitetni predmet.. Ali se je ze kdo odlocil za to? Imela sem predstavitev in je zelo zanimivo, prav tako pravijo da bo zelo lahko, ker bo nenazadnje prvo leto.
Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.

prof ::

Sicer ne bi smel o tem, pa vendarle.
Maturo iz informatike bodo izvajale 3 sš (po mojih informacijah, koliko jih je natančno lahko izveš v sredo). Da bo matura "lahka" je pri vsej zadevi irelevantno, saj se kriteriji določajo naknadno. Gre nekako takole 5-7% jih mature ne sme izdelat, 60% jih more imeti eno izmed povprečnih ocen, najboljših ocen je okoli 7%. Drugače, maturo lahko pišeš 60% in kljub temu ne izdelaš, lahko pa pišeš 30% in izdelaš. Zadeva je zelo v oblakih, saj maturo sestavljajo (oz. sodelujejo pri izdelavi le nje) 3je srednješolski učitelji. Če tvoj ni med njimi ti mature ne priporočam.

Ginginova ::

Ko tole berem, kako se v današnjih cajtih delajo kriteriji za maturo, se samo zamislim in si rečem, da še dobro, da sem to dal skozi desetletje nazaj. >:D
Tole kako dan danes določajo kriterije po nekih statistikah in to ko šele zberejo dosežene rezultate se mi zdi popolnoma mimo ... :|

Ogo

N-E-O ::

Mimogrede, tud js sm vzel informatiko za maturo naslednje leto (gimnazija Velenje).

STASI ::

Gre nekako takole 5-7% jih mature ne sme izdelat, 60% jih more imeti eno izmed povprečnih ocen, najboljših ocen je okoli 7%.

TOrej ocenjujejo po gaussu:
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: STASI ()

baker ::

Jest bom tud verjetn uze sam v letu 2008 :)l.
Tisto kako ocenjuje pa ni čist res.
Če bi ocenjevali kot je rekel prof potem nebi blo takih razlik v povprečni oceni.
Recmo fizika ima mensezdi povprečno oceno za 1 več kot ostali predmeti, ampak zato ker jo večinoma utamejo "ta bolši".
Upošteva se samo, če je recmo premal pozitivnih ali pa recmo petk, se kriterij zmanjša, povišat se (kokr jest vem) nemore.

Soniux ::

Jaz bom tud vzel informatiko pa fizko, sam v letu 2008. Pravijo da ne bo velik dela z ucenjem...

jest tud fizo zraven fize v letu 2008 :)
ravn zarad tega ker se je pomojem najmn za učit

luli ::

baker : A govoriš za svojo šolo al za slovensko povprečje?

V obeh primerih je tko.
Na naši šoli je povpr. ocena pri fizi 4,6 medtem ko imajo ostali predmeti mensezdi < 4.
Za slovensko povprečje pa nism glihk 100% sam mensezdi da je povpr. ocena 4.3 ostali predmeti pa tm ene 3,5

steev ::

Joj, pr nam smo pri fizi manjši kot 3 :D
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

McHusch ::

Statistika mature 2005.

Nič ni videt, da bi fizika kaj posebej izstopila navzgor v državnem merilu. Očitno se najbolj splača vzeti nemščino(V), najmanj pa filozofijo, psihologijo, zgodovino in podobna jajca. :8)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izbirni predmeti za maturo

Oddelek: Šola
297745 (6424) asitar
»

Matura 2010 (strani: 1 2 3 )

10514651 (10568) Jebac18
»

fizika na maturi

136357 (6197) miko 55
»

Rezultati splošne mature

456878 (6172) Umagaan
»

Kako je s pogojno pozitivno oceno na poklicni maturi?

227780 (7571) Microsoft

Več podobnih tem