» »

Wireless router in Secure2W

Wireless router in Secure2W

davidos ::

Mam problem. V študentskem domu so ovedli nek nov način prijavljanja na omrežje, ki za internet avtentikacijo uporablja EAP tipa secure2w (baje je enak program na FRI za dostop do WLAN-a). Uporabljam wireless router (linksys WRT54G) in se nikakor ne morem povezat. Kloniral sem MAC naslov od WLAN kartice, ustrezno konfiguracijo (IP, maska,..), vendar takoj ko na nastvitvah na laptopu nastavim na secure2w izgubim stik z routarjem. Tudi ta ima ogromno nastavitev, jaz pa premalo znanja:-(. Ali moram router nastaviti na kakšni drugi način delovanja (sedaj je DHCP) oz. nastavit kakšno izmed enskripcij? Secure2w namreč uporablja geslo in up. ime. Kaj je razlog oz. kako naj odpravim problem in uspešno dostopim do interneta.
Vsak nasvet več kot dobrodošel.

b ::

securew2 je program, ki windowsom omogoci uporabo protokola EAP-TTLS za prijavo na omrezje. To se pri nas uporablja v vseh omrezjih, povezanih v eduroam. Glej http://www.eduroam.si/ za navodila, kako se prijavis v eduroam.

Predvidevam, da bi rad povezal tvoj router kot client na brezzicno omrezje, ti pa imas prikljucen racunalnik na zico. Ce je tako, moras EAP-TTLS nastavit v routerju. WRT54G kot client podpira samo WPA-PSK, WPA-enterprise pa ne, tako da to no bo slo.

davidos ::

Hvala b!
Ja, racunalnik sicer dela če je prikljucen direkt na omrežje v študentskem domu. Pol pa sem router povezal priklopit na omrezje, da bi lahko laptop uporabljal brezžično. Če ne nastavim nič, lahko dostopim samo server našega bloka, če pa nastavim secure2w (na nastavitvah na moji WLAN kartici) pa izgubim stik.
Moj routar pa prav tako podpira WPA-enterprise (in WPA personal). Problem pa je, da ne znam nastaviti tega, saj me pri tej nastavitvi sprašuje po nekih naslovih in drugih podatkih, ki pa jih ne poznam. Druga opcija pa je tudi nastavitev RADIUS, ki pa je prav tako ne znam nastaviti. Kaj bi dejansko rabil vedeti, da bi lahko pravilno nastavil. Vse te nastavitve so na routerju pod rubriko wireless security, zato ne vem če je to ok. Ali ne gre pri tem samo za navezo routar-laptop in ne laptop-omrežje? Oziroma, ali bi delalo če bi mi upelo nastaviti na routerju to nastavitev.
Hvala.

Natstavitve na routerju pri "security mode" WPA enterprise so mozne:
-WPA algoritem (možnosti TKIP in AES)
-Nalov RADIUS serverja
-RADIUS port
-Shared key
-Key renewal timeout

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: davidos ()

davidos ::

Kdorkoli....prosim:(
kako naj nastavim wireless router, ki je priključen preko LAN omrežja in hkrati podpira secure2W???????


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Vodič] Router v študentskem domu (Eduroam) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6664034 (12107) kremsnitka
»

Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5214056 (8214) ramiz?!
»

router priključen na router

Oddelek: Omrežja in internet
283705 (2275) janco
»

securew2 in windows 7

Oddelek: Operacijski sistemi
123118 (2417) matjac9
»

kako nastaviti internet wlan

Oddelek: Omrežja in internet
123821 (3510) -ziga-

Več podobnih tem