» »

Profesionalnost slovenskih informacijskih/računalniških podjetij

Profesionalnost slovenskih informacijskih/računalniških podjetij

Gwanaroth ::

Naletel sem na video samopredstavitev slovenskega podjetja, ki se ukvarja z distribucijo in tehnično pomočjo Mandriva Linuxu, izdelovanjem aplikacij za linux ter oblikovanjem, tako spletnim kot ostalim multimedijskim. Presenetila me je neprofesionalnost, pomanjkanje tehničnega znanja in nenazadnje sama režija. Po pravici povedano, sem najprej hotel tole dati v funny links..

http://www.freetime.si/programs/opinfos.avi

Komentirajte.
Lights often keep secret hypnosis..
  • zaklenil: Tody ()

sid911 ::

Huhh, sprva sem mislil da gre za kako površno pripravljeno seminarsko nalogo za informatiko. Punca, ki predstavlja vse skupaj bere*govori povsem brez kakrnegakoli znaka vživitve, glasba v ozadju zna moteča bit, tisti čuden črn mikrofon pa tudi ni najbolj posrečen. Poleg tega pa se mi zdi da ima podjetje le en računalnik.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Brane2 ::

To ni nič. Poglej malo ookrog po podjetjih, ki recimo ponujajo računovodske programe.

Živa pišurija, razen mogoče kje kake malo manj temne izjeme.

Sedaj sem recimo naročil upgrade za Peach(kin dim)Tree pri Anterju.

Tipi toliko komplicirajo z nekimi zaščitami programa, ki pa je pravzaprav smešen.

Upam si reč, da stvar lahko spesni kak bolj tehnično pismen penzioner v prostem času.

STvar je že zdavnaj v "prihodnosti", saj ni več verzija PCA2000 ampak so že pri PCA 3000, a vsebuje take napake, da glava boli.

Recimo:

- STvar sem vzel zaradi nove zakondaje, ki zahteva vsaj informativni znesek v evrih na računih, ponudbah itd. Stvar nekako inštaliram in prenesem podjetje vanjo. Zadeva izjavi, da so podatki v starem PCA 2000 formatu in da jih bo skonvertirala. Opravi svoje brez pripomb o kakršnemkoli errorju, vendar zneskov v Evrih NI! Če ne vnesem tečaja EUR, stvar mrtvo ladna izpiše znesek v Evrih enak znesku v tolarjih ( in tako stane naročnina na "Avtomatiko" 10.000 SIT ali 10 kEUR :D ), ČE PA VNESEM KAKRŠENKOLI TEČAJ EUR V TEČAJNICO, IZPIS V EVRIH NA RAČUNU IZGINE ! Zakaj točno, nihče ne ve.
Po treh dnevih zajebancije ugotavljam da zaradi podatkov v mojem podjetju. Stvar nečesa ni prebavila ob konverziji, vendar se ni pritožila !

- vsebina tabel pri uvozu/izvozu je čisto tvoj problem, ravno tako razpored. Program domneva, da rabiš izvoz,d a si ga sprintaš in daš v frame kot sliko, ne pa da ti to resno miliš uvozit v novo podjetje. TAko je razporeditev stolpcev, ki jih je včasih 200+ tvoj problem, ravo tako izbira stolpcev. Defaulti so, vendar ne delajo vedno. Prva vrstica lahko vsebuje opise vsebin stolpcev, vendar je samo za tvoj vizualni užitek. Program tega ne gleda. Vrstice s kakimi ID številkami stolpcev, po kateri bi se program orientiral ob uvozu, ni.


- Excel je povsem normalno in celo včasih nujno orodje ob izvozu/uvozu podatkov. Od stranke se pričakuje, da ga obvlada ko samuraj katano.
Pri tem program ne dela z Excel formatom ampak s CSVjem, kjer so ločila med polji podpičja. In kaj, če kak podatek vsebuje podpičje ? V tem primeru se lahko stranka je*e...
EDIT: Ja, še to. Excel spreminja ("polepšuje") CSV in ga potem program ne zna nazaj uvozit, tudi če uporabnik ne spremeni CSVja !
Stvar sama odstrani vodilne ničle itd. To je problem, s katerim se je treba posebej ubadat... :\

- tečaje naj bi bilo možno uvažati. JE knof v programu za to. Ko ga klikneš, ti zateži za username in password, ki ju seveda nimaš. Ko sem klical u cvjećarnico, mi je Grunf užaljeno razložil, da ta opcija ne dela, ker so nekaj spreminjali na strežniku in da tega več ne podpira ( in se ne ve, kdaj sploh bo).

- ko program izračunava EUR znesek pri izdaji računa, vzame zadnji tečaj, ki ga v seznamu tečajev najde. ČE ga je prodajalec pozabil vnesti, bo stvar vzela lahko tudi kakega, ki je par mesecev star.

- maso stvari na PCA 2000/whatever lahko uporabnik čisto simpl zajebe, pa ga program sploh ne bo opozoril. Recimo, lahko izdaš dva računa z isto številko. STvar postane še bolj zanimiva, če je bil prejšnji že plačan in si plačilo knjižil. No, vsaj to so pri PCA3000 popravili- za izdajo računov, drugih stvari še nisem preveril...

-Navodil je ene tolk, kot ob boljšem likalniku. Masa stvari je nedokumetniranih, sploh recimo pri oblikovanju lastnih obrazcev.
Cel program, kis em ga dobil na CDju zavzame skupaj z navodili ene tolk kot da bi bil CD narobe zapečen, ker bi nehali s pisanjem po lead-inu. >:D
Aja, papirnih navodil ni. Samo tisto na CDju. NA websitue ti ne dajo navodil, samo program. Je škoda serverja.

- Program ne podpira remote vpogleda v bazo, da bi ti recimo tehnik se lahko zlogiral na mašino in sam pogledal v čem je problem.
Če pridejo stvari do tega, te tehnik pošlje na LogMeIn.com, kjer snameš free timelimited demo in ga inštaliraš, seveda brez vseh garancijh za varnost svojega stroja. :D


Ja, saj na Linuxu najdeš na tone dreka, vendar je le malo drugače, ko gre za odprto kodo. Tanov Gentoo LiveCd je IMHO sploh crap.

Ampak vsaj dobil sem ga zastonj. Tu pa prideš, skeširaš 100+ kSIT za upgrade s supportom, pa dobiš zaprto stvar, ki ti ne dela, do supporta pa ne prideš, ker slušalko dvigne starejša gospa, ki ti reče, da ima tip "drug telefon". MAjke mi, T-2 je bolj dosegljiv od tega tipa...

Ko fileam bug pri Gentooju, vsaj odgovor dobim zelo hitro in mnogokrat pridem hitro do rešitve...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Microsoft ::

Brane2, tole je totalno smesno brat!:D

Sicer sem pa imel mogoce podobne izkusnje. Sam da sem bil "na drugi strani". Mogoce je res, da je kar veliko taksnih stvari pri nas povsod naokrog.

jype, stran verjetno gosti SiOL.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Brane2 ::

Ej, tole je samo vrh ledene gore, verjemi. Prvih par stvari, ki so mi padle na pamet, medtem ko konvertiram iz šupljeg u prazno in iščem napako v podatkih...

BTW: Od vseh podatkovnih baz na svetu, si sploh slišal kdaj za ... BTRIEVE ?!? WTF ?
PCA-3000 dela na "tem"- karkoli je že. :\

Bom raj zdej nehu, če ne se bom še ustrelu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

gkovac ::

Brane dej ne ga star no... ne boš šel mende streljat sebe :D v tvojem primeru bi jest ustrelil, ne programerja... ampak tistega, ki je tak program kupil. Če je program slab je tak zato ker ga je napisal nevešč programer, če pa nekdo kupi slab izdelek pa je po mojem skromnem mnenju bedak.

Od miljon firm, ki delajo programe za računovodstva je gotovo nekje ena, ki ima kvaliteten program
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Brane2 ::

Nisi ti dojel bistva.

Računovodskega programa ne moreš kar tako menjat ko stare gate.

Vsaka zamenjava te stane zelo soliden $$$, pri čemer je program, pa naj stane še toliko, pravzaprav manjši izdatek.

Zakaj misliš, da imam že dve leti Pantheona, pa sem ostal na Peachtreeju ? Zato, ker nikoli nisem prišel v situacijo, ko bi lahko rekel "Eeeee, zdej pa naslednja dva meseca sploh ne vem, kaj bi počel. Pa dejmo zamenjat Peachtree za Pantheon..."

Zato mi tudi ni jasno zajebavanje Anterja. Pri prodaji takih stvari so stranke praktično tvoji ujetniki. Ko so enkrat tvoji, ne gredo zlahka.

ZAto se ti ni treba teps s konkurenco za že osvojene stranke. Le pazit moraš, da ne delaš pretežkih zajebov in da ponudbo konkurence prej ali slej ponudiš tudi sam. Vmes pa veselo kasiraš za "vzdrževanje" in "support". Takile sami sebi žagajo vejo, če je niso že zdavnaj.

PEachTree ni kar tako en program. Oziroma program je junk, ampak ime je znano. prodanih je bilo čuda izvodov, že zato, ker ga je prodajal DZS...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Pa Anter velja, kar se tiče PeachTreeja, za eno boljših imen. :\

Prejšnje (per)verzije sem dobil kot kompenzacijo pri eni pisani druščini, iz katere bi mirno lahko sestavil ekipo za "Only fools and horses" za naslednjih par sezon...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Aja, mogoče koga zanima- zakaj sem posodobil PCA 2000 ?

Tudi tam obstaja en kao-utility, s katerim lahko oblikuješ svoje obrazce. Se pravi, da ko bi recimo rad sprintal račun, lahko izbereš "mušter" ali "masko", v kateri bi rad prikazal podatke računa. Pri tem lahko sam postavlajš gor tekst, slike in podatkovna polja.

KErje znesek v evrih itak informativen, je vse kar sem rabil to, da lahko postavim nekam polje s končnim zneskom računa v sit, pomnoženo z nečim ( nekim drugim poljem iz baze, ki bi ga lahko sam nastavil ali v skrajnji sili celo s konstanto).

TEGA v PCA 2000 NI ! Po vseh "izboljšavah" in "posodobitvah" tega ni. Zato sem vzel PCA 3000, ker mi je tip izrecno rekel, da če pa to hočem, rabim PCA-3000.

Izkazalo se je, da PCA 3000 sicer ima en patch (ampak res patch) ki mu omogoča iztis cene v evrih, vendar tudi on ne omogoča množenje ali deljenje polj v obrazcu.

Da ne govorimo o tem, kako je izpeljano hendlanje z Evri. Sploh ni polja, ki bi bilo temu namenjeno in na katerga bi se lahko skliceval.

Narejeno je tako, da pač dvakrat uporabiš polje "končni znesek računa" v tabeli polj. Prvič bo izpisano s primarno valuto, drugič pa s sekundarno...

Must....resist...shotgun... :(
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Microsoft ::

Konec leta pa pride PCA 4000 - Full Euro Compatible Version.:D Sam res, taki programi so na konc en sam boh pomagi. Bi blo res zanimivo to pregledat, kar se varnosti in zanesljivosti tice. Pa on feature, ko se v ozadju zgodi error, pa ti tega ne sporoci, se mi zdi zelo zanimiv!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Brane2 ::


Konec leta pa pride PCA 4000 - Full Euro Compatible Version.


Kako si uganu ? Ko sem tipa vprašal za "posodobitev" (prehod na neki, kar hendla EUR), je reku, da je to PCA 3000, ki da je povsem nova žvau, ampak da je ne da , če mu ne plačam še supporta, ki ga bom itak rabil, ker se bo zakonodaja še full spreminjala in bom itak še rabil "tanartanovejšo" verzijo, ki še pride.
Imena ni omenjal, ampak- kaj drugega bi pa lahko blo ? :\

Seveda on ni reku, da je cena nove verzije všteta v support. Samo čakam, da me bo na to opozoril, ko nova verzija pride. Seveda popusta ne bom dobil zaradi plačanega supporta- le čast, da novo verzijo sploh lahko dobim.

Še ena cvetka: Support je neki v stilu 35 kSIT/letno. Sedaj recimo mi podatki v novem PCA 3000 ne delajo. Po treh dnevih klicarjenja pridem do tega, da je moj sogovornik v bistvu zadolžen za marketing in pa konček računovodskih zadev. Za svoj problem se moram pogovorit s programerjem.
To sem opazil šele, ko je najin pogovor prišel do točke: "A tudi to pravite, da ne dela ? To je pa čudno. Kaj VI mislite, da bi to lahko bilo ?".

V glavnem, tri dni sem se pogovarjal s tipom, ki vi bistvu ni pravi naslov. Dobiti bi moral programerja na telefon. In kje je ta ? Na bolniški. Pride ( če pride) v ponedeljek...

Hecno je to, da ko prideš v firmo (po CD sem prišel osebno), najdeš tam 10 ljudi. Zakaj rabijo 10 ljudi hudiča ?

Dva tipa, ki vsaj približno vesta, kaj počneta, se zapreta za 6 mesecev v stanovanje in v tem času sproducirata in razumno stestirata program, ki dela, napišeta navodila zanj in materiale za na Web.
Pa ne prava programerja. Zadosti sta pridna tipa, ki sta se pripravljena učit med delom.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Tear_DR0P ::

heh moj svak (to be) je tud v eni taki firmi zaposlen - on je kao programer, pa še en je ki je kao šef, prodajata nek softwer, ki si sploh ne upam vprašat kaj je - kr človek ma ves ljubi dan čas za malice in kosila in pijače in cele vikende za žur - po mojem je spisal en program, za katerega sedaj support računa.
glede na to da znam tud jst neki napisat v pascalu - za maturitetno seminarsko sm napisu program, ki celo z bazami dela :D - pa bi lahko nek program za računovodstvo napisal. sam fotru ga ne znam dost dober, ga bom pa prodajal
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Brane2 ::

Tisti, ki bo prvi naredil stvar OS in bio ta znala uvažati in izvažati v PCA in Pantheon in jo bo priprvljen talat zastonj, vendar računati support, bo praktično v trenutku fasal blagostanje, slavo in 72 devic. Se mu ni treba razstrelit za to.

Če bo stvar za Linux, bi moral zraven priložit kak sestavljen Linux mozaik, ki dela.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

krho ::

Brane2: Ravno danes mi je Pantheon požrl živce, in sem gruntal kako bi sravil skupaj kaj takega kar bi bilo platform independet (vsaj client del). Prva stvar, ki mi pride na pamet je FF + xul..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

jype ::

Jah, ce imate kaksnega, ki se spozna na racunovodstvo, nas je nekaj, ki bi zadevo napisali. Ne samo za Linux, ampak kar vse danes razsirjene sisteme.

S Qt 4 nad Postgresom.

Brane2 ::

PCA je tolk glup, da bi njegovo funkcionalnost lahko nadomestil s serjevrjem na jooomli, klient bi a lahko bil pa IE, FF, whatever else.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Buldožer ::

A še koga filmček spominja naTopShop?>:D
Več glav več ve. No, ni nujno!

#000000 ::

Ne mi žalit TopŠop :D ej top šop je proti temu Balzam za dušo.

Zakaj pa je tko ?? Zato ker si je gospod lastnik firme, mislil ej jest sem programer, pa bom valjda znal narest še spot. Ampak še tolk dober programer, garant ni dober avtomehanik al pa grafik oz. video montažer + snemalec.

To je reku možakar, kva jem plačvou 100-200 čukov za to da me en mal posname, pajade, bomo kr sami naredl, pa basta. In rezultat je tole Skropucalo™ "una gospa iz F bara je največja faca" LP

Tic ::

Tole me spominja na mix reklame za Dormeo in kakega smesnega jugo filmcka. En velik lol.


Lahko noč, moj 140x200 MartinStrelJogi me ze caka :D

OrkAA ::

lol.. 60 let staro gospo je vprašala, če ji je linux kul. :>

klemen22 ::

Hud spot res, hudo hudo hudo. Sem moral 2x pogledat.
Pa gremo lepo po vrsti.
1) Najprej sem misliv da gre za en amaterski prOn.
2) Navezuje se na točko 1. Voditeljica je videti ko amaterka ki bi "rada" snemala domači prOn.
3) Takih fanboyev ni niti na slo-techu
4) Uf paketek ki se ga dobi zastonj oglašujejo za 60k sit. Super. Navali narode.
5) No comment
6) No commnet
7) No comment
8) Intervjuji na koncu so itak odlični.8-)
9) Zgleda da se to podjetje dela norca samo iz sebe.
Neverjetno.

Aja tista Babica iz Ferrari bara pa itak owna.
Edina stvar ki bi jo pohvalil pa so Pink Floydi kot "glasbena spremljava".
Gwanaroth: hvala ti za ta "spot" ker tako se s punco nisva nasmejala že dooolgo. PoWnajoče.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

BigWhale ::

Jure,

Jaz imam nekoga, ki se spozna na racunovodstvo (ima svoj racunovodski servis in kakih 30 strank) in je pripravljen celo stvar tudi testirati in jo potem tudi uporabljati.

Torej, kdaj zacnemo? :) Multi platform support, 100% portabilno, client na Win, Linux, Mac, z enim konkretnim APIjem, ki bi omogocal tudi <buzzword>Thin clienta</buzzword>. :)

Prvi strateski sestanek na Lugos skupscini, jutri... ;)

poweroff ::

OK, par stvari je treba povedat.

opinfos je podjetje enega tipa, ki ima v lasti tudi http://www.okradeni.org/, v prostem času pa se razglaša tudi za 1. slovenskega kralja ter doktorja okultnih znanosti: http://www.okradeni.org/monarh/index.ht...

To podjetje si je "zrihtalo" tudi promocijski članek pri Moj Mikro: http://www.opinfos.com/mediji/mm/index.... (toliko o "raziskovalnem" novinarstvu).

Mislim, da se je ista oseba oz. nekdo blizu temu podjetju ukvarjal s snemanjem porničev: http://www.okradeni.org/monarh/arena/in..., http://www.freetime.si/fotografije/bori...

Skratka, to je ena taka firmica, ki si obupano išče svoj prostor pod soncem, in životari iz dneva v dan. Danes se pač ukvarjajo z Linuxom. Jutri bodo morda prodajali bioenergijo.

BigW: daj sporoči kaj se dogaja s tvojo idejo...
sudo poweroff

Brane2 ::


Torej, kdaj zacnemo? :)


ČE rabte koga, da vam bo najedal in razlagal okolici, kakšne bedarije počnejo vaši umotvori, se javim :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

MOgoče par idej-predlogov:

Cela fora teh programov je premetavanje cifer s konta na konto in bolj malo ostalega.
Tako jevsak knjigovodski dogodek prenos med dvema kontoma. Vse, kar se vnaša (računi, dobavnice itd itd) in izdaja, pa vpliva na stanje na kontih.

Zato bi blo fino zasnovat stvar v kakem skriptnem jeziku-recimo pythonu. Mogoče ne čisto vse, vsekakor pa glavne funkcije.

Tako da, ko recimo izpolniš in izdaš račun, ti lahko na realtivno visokem nivoju določiš, kaj se bo zgodilo na kontihin na katere datume.

Enako, ko recimo prejmeš robo itd. Če se zakonodaja v času poslovanja spremeni in recimo postaneš cesarju dolžan ddv na dan izdaje računa (in recimo ne prejema) ali kaj podobnega, samo spremeniš programček, da v tem času zagrabi datum iz drugega polja.

Tako bi vzdrževanje te zadeve postalo lažje in tudi predelave po merah uporabnika bi bile bolj dosegljive...
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

Huh, jaz sicer nisem programer, pa tudi o računovodstvu nimam pojma, ampak če rabite koga za testirat usability in napisat uporabniški priročnik, se pa lahko obrnete name. Mogoče bi pa za designerja še kakšnega Racerja zaprosili?
sudo poweroff

klemen22 ::

Vidim da se obeta nov slovenski monopol na področju računovodskih programov.
Sej ideja je obetavna samo nekako dvomim da boste kaj naredili.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Daedalus ::

Sej ni kaj komentirat videa...sem preprosto šokiran. Kaj za boga je mislil avtor oziroma tisti, ki se je tega domisli in to objavil? Ona deklina na začetku še ni slišala za pravilno izgovorjavo, slovenština ji tud dela hude težave, na splošno nekaj momla..nič pametnega, kaj tako slabega že dolgo nisem slišal...me zanima, ker bednik je tisto besedilo skup spravo:O Top Šop intervjujev ne bom kometiral sploh, edino to, da tista "aministratorka" na koncu sedi pred istim računalom, kot se pojavi na začetku. Grozljivo, grozljivo, še bol pa se mi smilijo tisti, ki bi od takih pekov kaj kupli...ker morejo biti res bogi (v glavi, se razume). Groza:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

poweroff ::

Hehe, najboljše je, ko ono staro sprašuje kako ji je všeč Linux. Pa reče, da ga sploh ne pozna, ampak da ji je kul.

S tem, da je video totalno foo in ima zamik med videom in zvokom.
sudo poweroff

TESKAn ::

Groza od predstavitve...
No, je pa vsaj nekaj pri tem programu - deluje na oknih & linuxu. Nekateri programi še vedno tečejo na DOSu...potem se pa zafrkavaj, če se ti da:\.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Brane2 ::

Če je to program, ki so ga kazali na obtnem sejmu v Celju (tako tip- un bajsi programer s kratko frizuro kot program sta mi zelo znana), potem si z njim v normalnem d.o.o. ju nimaš kaj dosti pomagat. Vsaj s takim ne, kot so ga takrat kazali.

Stvar je sicer si lahko zacahnila sprejem robe v skaldišče, vendar to ni imelo nobene zveze s konti. Tega nisi mogel recimo spravit v bilanco.
MIslim, da takrat zadeva tudi DDVja ni znala obračunavati, knjiženja prejemkov tudi ne. V okolju, kjer so hoteli za svoje rešitve po parsto kSIT in več, je tip to prodajal takrat na štandu za IIRC 12 kSIT, pa nisem videl da bi prodal kaj.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Microsoft ::

Ce se resno spravite tole delat, lahko kake enostavne stvari (ASP.NET + C# + SQL) napisem za Win.:D

Sicer je pa tole res, da ce bi kdo naredil en res dober program, ki bi delal, bi bil vsaj malo prilagodljiv, mel nekaj podporo, pa se kaka navodila, bi kr ownal.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jype ::

S temi tehnologijami si bomo bolj tezko pomagali, ker:

- je za njihovo uporabo treba placat
- niso multiplatform
- niso free/opensource in smo pri napakah odvisni od vendorja
- stranka _mora_ placati licence enemu vendorju, od katerega je potem odvisna

Pa se en flamebait:

- ker so to take bolj amaterske tehnologije s premajhnim trznim delezem da bi jih kdo resno jemal

64202 ::

jype: kaj pa mono + gtk# ali se huje mono + qtcsharp :D
I am NaN, I am a free man!

Tody ::

No pa da še jest ododam svoj lonček. Drugač sem ekonomist (bodoči dipl), je en stric bil zdej pri nas ker uvajamo informatizacijo skladišča in je rekel da se poslovnega sistema ne splača uvajat in razvajat če niamš vsaj 500 strank :D

Anyway zadeve je za pol kufer dela. Zelo zelo je treba strateško narest zadevo ker so potrebe različne. Vrjetno je najbolje delat zadeve po modulih. Če ima podjetej samo eno poslovalnico ne rabi modula za več poslovalnic... Z tem pridobimo na ceni produkta in na preglednosti.

Narest samo eno cor dev kjer se dajo narest osnovne stvari... Uglaven če se boste tega lotil vedite to ni biznis za potem ko prideš iz službe...

BigWhale ::

Hm, tukaj naprej... :)

klemen22 ::

btw. nekaj ne razumem: to mislite delati za zabavo ali ker imate preveč časa? Pejte raje na kakšno pivo namesto da ste za PCjem 15 ur dnevno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

poweroff ::

Klemen, zaradi mene ti lahko hodiš na pivo. Te nič ne omejujem. Ti pa meni prepusti, da se sam odločim kaj bom počel v svojem prostem času. OK?
sudo poweroff

klemen22 ::

Klemen, zaradi mene ti lahko hodiš na pivo. Te nič ne omejujem. Ti pa meni prepusti, da se sam odločim kaj bom počel v svojem prostem času. OK?

Pa kaj sem ti slučajno kaj ukazoval? Beden si do daske.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

poweroff ::

Pejte raje na kakšno pivo namesto da ste za PCjem 15 ur dnevno.

Tudi "nasvetov" ni treba.
sudo poweroff

Tilen007 ::

:P :)

Debata o tem, da bi ena skupina programerjev bila konkurenca že tko prenasičenem trgu računovodskih programov v Sloveniji... pol pa taka dva posta prideta :D :D :D

Dobr da je vikend

Brane2 ::

TA trg je prensičen zaradi garažnih poskusov, dostikrat nenadarjenih in predvsem izredno pohlepnih posameznikov.

Zato pa imamo par večjih in milijardo malih igralcev, ki bi se raje ugriznili za jajca kot pa izpostavili svoj "IP" ( pa ne mislim tistega za TCP) sončnim žarkom.

Grem stavit, da bi bil takle program precej hitro požegnan s strani cesarja, da bi team fasal kako denarno injekcijo (kot jo je recim ST Linux svojčas) in da bi obveljal za neko baseline referenco. Že zaradi odprtosti, če drugega ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

klemen22 ::

TA trg je prensičen zaradi garažnih poskusov

To kar vi mislite udejaniti se meni precej zdi za še en garažni poskus. Hja kam smo prišli od "Top Shop" reklame..
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tody ::

Čeprav se debata razvijala tako in drugače bom na tem mestu prekinil tole debatico ker nič drugega kot flajme ne bo prišel ven... Za POS imate svojo temo... koliko je bedo uno podjetje vemo torej...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava mobilne spletne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
424552 (3235) 111111111111
»

Program za izdelavo računa, fakture (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5832278 (13855) krneki0001
»

[Linux] Poganjanje Pantheon-a

Oddelek: Programska oprema
224927 (2124) luckoj
»

Računovodski programi

Oddelek: Programska oprema
294114 (2782) segi

Več podobnih tem