» »

Mamaplata+CPU+grafikulja

Mamaplata+CPU+grafikulja

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Dajte mi svetovat,kaj naj kupim za igracarski PC.Hocem komponente, ki stestirano pašejo skupaj in se kot celota vedejo "bez ikakvih problema".
-OPOZORILO:V mislih imam komponente, ki imajo price/performance, ne mi takoj nabit feldalske cene(pa dajmo vsega skupaj 60-70KSIT, pa se kaj vec,ce kdo zdajšne dele kupi)

KAJ IMAM:
Asrock k7upgrade 880
WD 200GB SATA 8Mb
SEMPRON 2200+
radeon 9600PRO
2x256DDR
DVD pekac NEC

KAJ HOCEM:
Boljsa plata
Boljsa grafa
Vec rama

HINT:
Dosedanja konfiguracija ne dela tako,kot bi morala...smatram,da zaradi fake plate.Zato prosim,da mi poudarjate proizvajalce!Boze nedaj,da se spet ne bi kaj ujemalo :|

mitjaje ::

za 60-70k SIT boš pa bolj težko kaj dobil, kar bi bilo dosti boljše od tega sistema kaj imaš ti!! Sploh pa če še procesor zraven šteješ... Boš rabil kar minimalno 100k SIT!

Če pa boš želel procesor obdržati, potem lahko obdržiš še matično ploščo... pa samo rame pa grafo dokupiš (najverjetneje še AGP vodilo)...

LP

ps: Sedajšnji sistem ne deluje kot bi moral?! In kaj bi naj bilo po tvoje narobe...?! Ponavidi, če kaj ne paše skupaj sploh ne dela... razen rami... pa mogoče bi se še kaj našlo..
www.ultrasplet.net

kar98k ::

za igračarski pc je SEMPRON 2200+ švoh
moral bi tut cpu zamenjat
ne samo grafo, rame in plato

opeter ::

Hja... dalo bi se, recimo:

Sempron 3100+ okoli 25k S754 (ali Athlon64 3000+ S754 za cca 30k - www.izmisli.si)
kakšna cenejša matična S754 do cca 16k
grafična 6600 - cca 25k

www.izmisli.si
www.mimovrste.com

40+25 = 60k

mogoče še RAM - za 21k dobiš CEON 1 GB-ni DDR400 ( www.e-misija.si)

Torej rabiš okoli 80-85k, da lahko sestaviš neko uporabno osnovo za koliko-toliko spodobno igranje (seveda nastavitve niso mišljene na maksimumu). Odločitev je tvoja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

plata 20k - zdaj jaz ne vem točno katere so najboljše med kvaliteto in ceno
procesor 30k AMD 64 3000+
6600 GT 35k SIT... samo ta proizvajalec ni najboljši.. poišči kakšnega druge, ampak so pač malenkost dražji, imajo pa DDR3 rame noter
rami - dual kit GEIL 24k SIT, delujejo v dual, torej 400Mhz

vse skupaj: 110k SIT

Drugače pa lahko za svoje komponente izvlečeš:
grafika cc. 12k SIT
procesor: 10k SIT
plata: ?! sploh če praviš da je fake...

Vglavnem za procesor, plato, grafično in rame lahko pričakuješ cc. 30k SIT, torej če to dodaš k 70k SIT, potem jih imaš že 100, pa dodaš še samo dest jučkov pa je...

ps: Komponente sem iskal na hitro... tako da ni nujno da so najboljše razmerje... definitivno pa pašejo skupaj :)) LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitjaje ()

whatever ::

procesor ki ga predlagas je mislim da s754. drugače pa dobra konfiguracija.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Upsss imaš prav... Kak sem te to lahko spregledal... Pol pa mu pišem, da so 100% kompatibilne komponente... blah... Hvala za popravek...

Torej moreš gledati za plato: s754 oz. socket 754 (cenejše za par tisočakov)
ali pa procesor: s939 oz. socet 939 (dražji za par tisočakov)

LP
www.ultrasplet.net

Orchestra ::

zdajšni računalnik deluje zelo počasi in se obnaša zelo nestabinlno(battlefield 1942 laga ko sto mater,za battlefield 2 ne bi govoril), počasno nalaganje itd...z izrazom "fake" sem hotel poudariti asrock, ki je xyz firma

Zgodovina sprememb…

niti ni več "xyz" firma, je že zelo poznana pri nas, ni pa priznana kot dobra firma in sodi v low cost firme... pravzaprav v najcenejše firme matičnih plošč pri nas. Ponavadi jih vstavlajo v sestavljene računalnike... tako da veš kaj dobiš ko kupiš sestavljen računalnik... Ponavadi imaš celo srečo, če ti dajo ASROCK plato noter :D

ps: Ko boš želel najboljšo konfiguracijo za svoj denar, potem samo napiši znesek in za kaj ga boš uporabljal...
ps2: Če boš že kupoval, bodi pripravljen odšteti malo več za soliden sistem, da ti bo vzdržal vsaj eno leto... mogoče dve če se boš zadovoljil z slabšim računalnikom... na katerem bodo še vedno osove delovale (osnovni programi, igre pa itak gredo tako strmo gor, da se samo za igre skoraj ne splača kupovati računalnika... potem je že skoraj boljše kakšen xbox ali playstaysen...)
www.ultrasplet.net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

za 70 000 sit

Oddelek: Kaj kupiti
161463 (1127) KandazaR
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

13313006 (10313) krneki0001
»

Najcenejši računalnik

111395 (1269) roli
»

Kater, proc, plato, grafiko

161629 (1417) Porkadrek
»

Kater proc in plato?