Forum » Omrežja in internet » Firewall: preusmeritev (dopuščanje) zahtevka na isto kišto
Firewall: preusmeritev (dopuščanje) zahtevka na isto kišto
Ziga Dolhar ::
Tole je bolj kot ne tehnično vprašanje in ne "težava".
Namreč, imamo sistem, na katerem teče Požarni zid in nekaj servisov (recimo HTTP).
V Firewallu želimo "dopustit" oz. odpret port 80. Zato moram vnesti "private address" [IP] računalnika, na katerem željeni strežnik laufa. V primeru, da gre za isti računalnik, me zanima, ali je bolje vpisati:
a) 192.168.0.1 - "lokalnoomrežni" IP naslov, ali
b) 127.0.0.1?
Namreč, imamo sistem, na katerem teče Požarni zid in nekaj servisov (recimo HTTP).
V Firewallu želimo "dopustit" oz. odpret port 80. Zato moram vnesti "private address" [IP] računalnika, na katerem željeni strežnik laufa. V primeru, da gre za isti računalnik, me zanima, ali je bolje vpisati:
a) 192.168.0.1 - "lokalnoomrežni" IP naslov, ali
b) 127.0.0.1?
https://dolhar.si/
Gwanaroth ::
Jaz bi kar 127.0.0.1, da takoj ve, da je to localhost in sploh ne začne brskat po omrežju..
EDIT: Sem lihkar pogledal infrastrukturo tu na firmi.. Imamo server kjer so firewall, HTTP/FTP/SSH na isti kisti in imamo nastavljeno na 127.0.0.1. Zadeva deluje brezhibno.
EDIT: Sem lihkar pogledal infrastrukturo tu na firmi.. Imamo server kjer so firewall, HTTP/FTP/SSH na isti kisti in imamo nastavljeno na 127.0.0.1. Zadeva deluje brezhibno.
Lights often keep secret hypnosis..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gwanaroth ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Shranjevanje v Hosts fileOddelek: Pomoč in nasveti | 2119 (2057) | Mendex |
» | iprom.net spet ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 1950 (1881) | trnvpeti |
» | hosts fileOddelek: Omrežja in internet | 4548 (4411) | Loki |
» | apache lokalno za testiranjeOddelek: Izdelava spletišč | 1083 (915) | Red_Mamba |
» | kako blokirati internet stran, ki se kar naprej sama od sebe odpira?Oddelek: Omrežja in internet | 4683 (4454) | Slowenc |