» »

Problem v SUSE

Problem v SUSE

Dobius ::

Imam en problem v SUSE 10, za katerega nimam več idej kako bi ga rešil. V /mnt sem naredil mapo rack2 v katero mountam pač neko particijo z drugega diska - vsi permission-i so naštimani da lahko to mapo koristim kot navaden user - problem nastane ko kot user mountam to novo particijo v rack2 mapo - vsi permission-i se spremenijo tako da lahko do te mape od tedaj naprej dostopam samo kot root.
Primer: na particiji rack2 imam bookmarks-e za firefoxa.. če ga mountam kot navaden user potem ne moraem import-at bookmarksov ker nimam dostopa do rack2 kot navaden user.. kaj treba tu narediti? Vem da se lahko logiram kot root samo to mi ni rešitev.. rad bi dostopal do mountanih diskov kot navaden user!!!
hvala
DFI NF4 Ultra-D, A 64 939 Win 3200+@2500 MHz, Thermalright XP-90
2x512 MB OCZ PC3200 Platinum rev.2 250 FSB, OCZ ModStream 450W
________________________Gigabyte HD 3850________________________

roli ::

Saj ponavadi Suse stvar sam mounta.Za CD,DVD,USB pogone v direktorij media za particije pa v mnt ( če je particija win w direktorij windows ).Problem je lahko z dovoljenji ( če parti9cijo odklopiš se dovoljenja resitirajo ).Ponavadi pomaga,če uporabiš ukaz kdesu konqueror ( lahko nastaviš dovoljenja
in dostopaš do datotek ).Sedaj samo kot root še enkrat nastaviš dovoljenja.Upam,da kaj pomaga.
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Linux][OpenSuSe] SVN repozitorij na Windows shared folders in pravice za datotečni s

Oddelek: Operacijski sistemi
161871 (1675) 'FireSTORM'
»

dostop iz linuxa do datotek v win xp

Oddelek: Operacijski sistemi
232228 (1777) palma
»

Linux in prepoznavanje trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
9909 (861) Brane2
»

Dodajanje uporabnikov v linuxu