» »

Ali so primerni kondezatorji?

Ali so primerni kondezatorji?

upirna ::

Torej, na matični plošči so se napihnili kondiji in jih je potrebno zamenjati. Zanima me, če imam ustrezne zamenjave (ajt,fizično velikost ne preverjat :D)

> 3300uF - 6,3V - zamenjava
> 2200 uF - 10 V - zamenjava
> 1500 uF - 6,3 V - zamenjava
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
  • spremenil: upirna ()

upirna ::

Gledal sem predvsem na to, da je temepratura čim večja, kapaciteta, napetost... v članku se priporočajo low-esr kondenzatorji, vendar le-te je izredno težko dobiti.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: upirna ()

Gwanaroth ::

Pojdi v HTE, na Roški ulici v Ljubljani. Tam imaš precej izbire, plus osebje je dokaj vredu in zna svetovat. Jaz sem tam kupil kondenzatorje za svojo ploščo, 1000 uF, 6.3V, 105°C in računalo dela BP 24/7 od 1.3.2006 ;>
Lights often keep secret hypnosis..

stromar ::

V HTE moras omeniti, da bos kondenzatorje rabil za plato.

Lp

Azrael ::

Panasonic ni slab, ampak še nekaj nasvetov:

Če imaš slučajno ploščo podobno tisti v članku (GigaByte 7VA XP), ki ima prosta mesta za kondije okoli CPU socketa, lahko daš namesto npr. 4 kom 3300uf, 6 kom 2200uF. Vsaj jaz sem tako naredil, ker so v HTE lani avgusta imeli samo 1000 in 2200uF low ESR izvedbe.

Pa še opozorilo, v IC nabijejo ogromno svoje marže na farnelove cene tako, da ne boš preveč presenečen, ko boš videl njihov račun. Vsekakor ti priporočam obisk HTE, včasih imajo tudi stvari, ki jih v on-line katalogu ni.

Če v HTE ali kateri drugi trgovini nimajo ustreznih low ESR izvedb, se pozanimaj katerega proizvajalca so kondiji, ki jih imajo na zalogi, da boš lahko primerjal njihove karakteristike.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kondenzator za grafično

Oddelek: Strojna oprema
234237 (3473) boogie_xlr
»

Kakšen kondenzator je to ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
283311 (2354) cortez
»

Napihnjeni kondenzatorji -> piskanje matične/procesorja?

Oddelek: Pomoč in nasveti
92962 (2787) Pyr0Beast
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608769 (7428) Pyr0Beast
»

8RDA+ kondenzator fuč?

Oddelek: Strojna oprema
321970 (1627) ferdo

Več podobnih tem