Forum » Strojna oprema » Dual Channel - problem !
Dual Channel - problem !
sal3 ::
hY! rame sm prestavu da delajo kot dual channel. mam 2x512ddr 400 rama. zdej me pa zanima ce je normalno da mi pri bootu in v Winsih pise samo 512 rama. sicer napise DDR dual channel, a kao da je samo 512 rama. je to normal ?
Gwanaroth ::
Ne, ni prav. Meni je na Gigabytki pisalo dejansko, kolikor sem imel rama, ceprav je bil v Dual Channel.
Lights often keep secret hypnosis..
dustphoenix ::
Probaj Ram enega za drugim, more ti prepoznat 1024Ram-a!!
Če ne, mogoče nimaš čisto noter vstavljenega, to se je meni tudi zgodilo, da ni čisto zaskočil (cca. 2mm) sem poleg stisnil in voila, zadeva je delala!
Tak da, more bit 1Gb Rama in ne 512Mb tudi če je dual channel more kazat 1Gb!!
Če ne, mogoče nimaš čisto noter vstavljenega, to se je meni tudi zgodilo, da ni čisto zaskočil (cca. 2mm) sem poleg stisnil in voila, zadeva je delala!
Tak da, more bit 1Gb Rama in ne 512Mb tudi če je dual channel more kazat 1Gb!!
rami so dobr not :S nwm vec kwa bi blo. res da dela za odtenek hitrej sm me mot k pise 512 :D
willson ::
lp!
sal3 -> dej napiš katero matično maš, pa ker proc...
ker je lahko problem da imaš v rame v SS slotih (Single Sided) in pol ti od
vsake ploščice vzame le polovico kapacitete in to je ravno 512MB.
(2x512 -> pa ce ti od vsake vzame le pol 2x256=512)
sal3 -> dej napiš katero matično maš, pa ker proc...
ker je lahko problem da imaš v rame v SS slotih (Single Sided) in pol ti od
vsake ploščice vzame le polovico kapacitete in to je ravno 512MB.
(2x512 -> pa ce ti od vsake vzame le pol 2x256=512)
jo folk!!
tole je res neki carskega, in se en lep dokaz da smo slovenci pametni :) (no vsaj neki)
pa se eno vprasnaje za "alien-w":
-al si oba ventilatorja isto obrnu (po sliki sodec - mislm da ), ker sm razmislu ce bi en(2X) not pihu. en pa vn(2x)...??
AMD64 3000+ na Gigabyte GA-K8NS-939
rame mam na slotih 1-2. Dual channel je ukloplen. isto je ce dam na slote 3-4. Ko pa prestavm rame na Single channel mi pa pise 1024 rama.
rami niso hin k drgac na single nebi pisalo 1024
rame mam na slotih 1-2. Dual channel je ukloplen. isto je ce dam na slote 3-4. Ko pa prestavm rame na Single channel mi pa pise 1024 rama.
rami niso hin k drgac na single nebi pisalo 1024
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sal3 ()
hmm... zdej ko sm probu dat nazaj na SC mi pr bootu jav neki da ne najde RAID diskov :D a nikol nism uporablu RAID nacina tko da na SC zdej sploh WINsov ne boota OMG!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2041 (1763) | strumf666 |
» | Kaj je bolj pametno imeti?Oddelek: Strojna oprema | 1638 (1165) | patron |
» | Koliko naviti ram???Oddelek: Navijanje | 2030 (1510) | sal3 |
» | Ram za nforce2 (epox8RDA3+)Oddelek: Kaj kupiti | 1505 (1186) | BluPhenix |
» | Dual channel - koliko pridobim?Oddelek: Strojna oprema | 1672 (1362) | Poldy |