Forum » Navijanje » dobro, staro navijanje
dobro, staro navijanje
Loaded ::
Lastim si AMD Athlona XP 2400+ in matično ploščo ASRock k7s8x.
Ko zvišam FSB frekvenco na 150Mhz (to je nekje pri 2200 Mhz, malo več mogoče) se mi računalo pred winsi restarta. Množilnik mislim da je zaklenjen, FSB jumpere mam naštimane na 266MHz, over vcore voltage mam vklopljen. 1 Gb rama mi deluje pri 333Mhz, če jih vzamem polovico ven, pa jih lahko imam na 400Mhz.
Temperatura procesorja, trenutno pri 2.18Ghz, je 33°C, matične pa 27°C. Ventilator imam nekje na 40% delovanja, tako da bi lahko procesor še kar malo navil.
Todaj kaj narediti, da se mi računalnik tik pred prihodom v win ne bo resetiral? Pomoč...
Ko zvišam FSB frekvenco na 150Mhz (to je nekje pri 2200 Mhz, malo več mogoče) se mi računalo pred winsi restarta. Množilnik mislim da je zaklenjen, FSB jumpere mam naštimane na 266MHz, over vcore voltage mam vklopljen. 1 Gb rama mi deluje pri 333Mhz, če jih vzamem polovico ven, pa jih lahko imam na 400Mhz.
Temperatura procesorja, trenutno pri 2.18Ghz, je 33°C, matične pa 27°C. Ventilator imam nekje na 40% delovanja, tako da bi lahko procesor še kar malo navil.
Todaj kaj narediti, da se mi računalnik tik pred prihodom v win ne bo resetiral? Pomoč...
Loadeed
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Azrael ::
Zakaj ne nastaviš FSB na 166MHz ? Lahko je problem previsoka frekvenca PCI in AGP, če tvoja plošča nima zaklenjenih teh frekvenc. Če frekvence niso zaklenjene bodo pri 166MHz FSB spet pravilne, drugače pa previsoke.
Če pa to ni problem, potem tvoj procesor ne zmore tako visokega OC.
Če pa to ni problem, potem tvoj procesor ne zmore tako visokega OC.
Nekoč je bil Slo-tech.
Poldy ::
Praviš da FSB dvigneš na 150, FSB jumperje imaš pa nastavljene na 266? Kaj si s tem mislil - mogoče jumper s katerim izbiraš ali 100 ali 133+ FSB?
Zdaj sem FSB jumpere (ali FSB select jumpers - FSB SEL0 in SEL1, kot piše v navodilih, za nastavitev frekvence procesorja) nastavil na 200 Mhz. FSB frekvenco v biosu sem dal na 150 Mhz. Zdaj mi sicer pride v windows, vendar ko zaženem CPU stability test se mi ponovno vse zruši. Temperatura je 32°C.
Delilnik pa sicer ne vem kje bi ga naj zvišal...množilnik pa je itaq tovarniško zaklenjen.
Za vse dodatne informacije in nasvete se vnaprej zahvaljujem.
Delilnik pa sicer ne vem kje bi ga naj zvišal...množilnik pa je itaq tovarniško zaklenjen.
Za vse dodatne informacije in nasvete se vnaprej zahvaljujem.
Loadeed
Evoga... FSB na 149Mhz mi še vse deluje lepo in prav, kakor pa ga dam na 150, pa ni več stabilen. Kje se zviša ta delilnik?....
Loadeed
jest10 ::
PCI delilnik se nastavlja sam od sebe. Daj na recimo 152MHz FSB. Tam bi mogel biti že vredu.
Če bo še vedno zafrkavalo je problem drugje.
Če bo še vedno zafrkavalo je problem drugje.
Dal sem FSb na 152 vendar se mi rač. niti ne zažene. Očitno nekaj drugega zafrkava....nič ... bom pustil na 2200 Mhz ... saj deluje kolko tolko tekoče. Hvala za pomoč
Loadeed
Dead_Eye ::
Asrock plošča. Pač si verjetno najdel mejo navijanaja za tvojo konfiguracijo. Z boljšo osnovno ploščo bi se 120% dalo bolj navit...
The one and only
Goldee ::
Sicer ni lih on topic, ampak da ne odpiram še ene nove teme. Mene zanima nekaj u zvezi z navijanjem procesorja - torej, mam bartona 2600+, ki ima default frekvenco 1912MHz (166 x 11,5) navitega imam pa na 3000+ ali 2170MHz (189 x 11,5). To je poskok za slabih 260MHz, ali procentualno 13,5%. Sedaj pa me zanima, če procesor dejansko deluje 13% hitreje (razen po frekvenci)? Razlike se namreč skoraj ne opazi. Kje je tista meja, frekvenca, da se razliko da opaziti?
Hvala za odgovor. LP!
Hvala za odgovor. LP!
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6760 (4951) | Pyr0Beast |
» | Problemi z FSB frekvencam - pomoč zaželjenaOddelek: Strojna oprema | 1400 (1202) | cekr |
» | Zakaj se računalnik resetira ?Oddelek: Navijanje | 2074 (1514) | jest10 |
» | Ob spreminjanju FSB se spreminja DRAM CLOCKOddelek: Navijanje | 2063 (1894) | Microsoft |
» | AMD 1800+ palomino!Oddelek: Navijanje | 1620 (1373) | Vlady |