» »

Gamerska ali delovna grafika?

Gamerska ali delovna grafika?

mamut ::

Sem v dilemi, ali naj za okoli 130 - 140k sit kupim npr.: ATI FireGL V5100 128MB PCIe ali RADEON X1900XT 512MB dvi/tvout PCIe ali MICROSTAR GF 7800GTX 256MB ViVo PCIe ali QUADROFX 1400 128MB PCIe.
Comp na uporabljam za igranje ampak za delo (CAD, GIS in 3D).
Kakšen link, kjer so primerjave med gamerskimi in delovnimi karticami bi bil dobrodošel.
thx

ZLOky ::

Raje malo bolj natančno opiši kaj točno delaš z abakom. (AutoCAD, SolidWorks..., koliko "partov" uporabljaš). A igre igral ne boš spljoh?

Matek ::

Načeloma lahk večino gamerskih kartic softmodaš v delovne in prihraniš velik $$$.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mamut ::

ZLOky: koliko "partov" uporabljaš??
Uporabljam LandDesktop za manipuliranje z GPS izmerami (npr.: DMR), Surfer za obdelavo prostorskih podatkov (GPS, sonar, multibeam), z GIS analiziram in vizualiziram podatke na širših območjih, s 3dmaxom pa vizualiziram in animiram izmerjene objekte. Namen imam vzpostaviti tudi sistem za stereo gledanje, ki pa ga itak podpira večina novejših kartic. Igram pa igrice skoraj nič, ker me preveč obsedejo in ni časa.
MadManMato: v mislih sem imel zgornje kartice ali podobne, ki stanejo "enako". Torej a se splača kupit midrange delovno kartico ali highend gejmersko?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hofer ponudba

Oddelek: Pomoč in nasveti
93445 (2869) amigo_no1
»

Katero grafično kartico kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
51122 (980) g. Oden
»