Forum » Izdelava spletišč » Pisanje novic v mambu
Pisanje novic v mambu
matjash ::
Sem začetnik v mambu/cms sistemih in me zanima če lahko novice oziroma obvestila pišem v kakšnem drugem programu ker bi bilo to v admin panelu malo težko že za to da gre kazalec v novo vrstico se porabil pol ure prej kot sem ugotovil kaj šele da uporabljam allign style itd...
no v bistvu me zanima če je vsaj kakšen preprost programček ki bi obvestilo pretvoril v html oznake.
no v bistvu me zanima če je vsaj kakšen preprost programček ki bi obvestilo pretvoril v html oznake.
... bolje pozno kot nikoli.
Road Runner ::
najdi kak rte editor za mambo in ga dodaj noter. jaz sem delal z tinymce & mambo pa je bil fajn. google it.
come to think about it... sj že po defaultu mislm da ma mambo en text editor notr. najdi v adminu kje nastaviš text editor kateri se uporablja in nastavi kaj drugega kot to kar imaš zdaj.
come to think about it... sj že po defaultu mislm da ma mambo en text editor notr. najdi v adminu kje nastaviš text editor kateri se uporablja in nastavi kaj drugega kot to kar imaš zdaj.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Road Runner ()
matjash ::
sem dobil mam pa slomambo tako da je zraven samo default urejevalnik in tinymce.
Ker si delam stran za naš klan bi rad da bi bile vsebine ko kliknem v meniju na člani da bi se mi odprl seznam članov v meniju kar deluječe izberem člani kot glavna kategorija (no testiral sem da sem ustvaril sekcijo blog content in člane sem dodajal v kategorije kot archive) iz te moke ni blo željenega kruha.
no zanima me kako bi vsakemu članu določil neko statično stran ki ne bi zgledala kot novica z kakšno sliko in krajšim opisom, če je to sploh možno.
Ker si delam stran za naš klan bi rad da bi bile vsebine ko kliknem v meniju na člani da bi se mi odprl seznam članov v meniju kar deluječe izberem člani kot glavna kategorija (no testiral sem da sem ustvaril sekcijo blog content in člane sem dodajal v kategorije kot archive) iz te moke ni blo željenega kruha.
no zanima me kako bi vsakemu članu določil neko statično stran ki ne bi zgledala kot novica z kakšno sliko in krajšim opisom, če je to sploh možno.
... bolje pozno kot nikoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()
Container ::
za akrobacije z userji je po mojih izkušnjah malo boljši Community Builder.
In res, v mambu res mogoče ni težko začet s php-jem, maš velik tutorijalov in tega sranja. Sam je pa vseen programiranje...
In res, v mambu res mogoče ni težko začet s php-jem, maš velik tutorijalov in tega sranja. Sam je pa vseen programiranje...
roli ::
Morda pa lahko poizkusiš e107. Je super napreden pa tudi enostaven.Slke in vse ostalo se dodaja z pomočjo BB kode ( [img] ). Urejevalnik je samo eden.Na izbiro maš nešteto pluginov ( wiki,AV scan,PM,... ) in nešteto stilov.Članek oblikušej kakor želiš.Tuakaj je par primerov:
prva stran
Seznam in kategorije člankov
Članek
Za več pomoči in slovenščino se oglasi na slo e107.org.
Še slikca ( dodajanje novic ):
Na sliki je slovenščina izključena,ker imam v admin area raje ANG.
prva stran
Seznam in kategorije člankov
Članek
Za več pomoči in slovenščino se oglasi na slo e107.org.
Še slikca ( dodajanje novic ):
Na sliki je slovenščina izključena,ker imam v admin area raje ANG.
http://www.r00li.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mabots za Mambo CMSOddelek: Izdelava spletišč | 1469 (1351) | Vice |
» | xoops portalOddelek: Izdelava spletišč | 1553 (1311) | baker |
» | http://e-filmi.tk -->nova slovenska stran o filmih!Oddelek: Izdelava spletišč | 2021 (1744) | Tody |
» | izdelava portala - najboljša skripta?Oddelek: Izdelava spletišč | 2340 (1731) | Looooooka |
» | Preoblikovanje html strani v portalOddelek: Izdelava spletišč | 1477 (1266) | roli |