Forum » Loža » Carinski postopek???
Carinski postopek???
archer ::
A kdo slučajno ve kaj storiti v takšni situaciji.
Ukvarjam se z lokostrelstvom in pred kratkim se mi je okvaril del opreme in iz podjetja v ZDA so mi sporočili, da mi za zamenjavo in zastonj pošljejo novega, pod pogojem, da jim pošljem pokvarjenega v podjetje.
Kakšno carinsko vrednost je treba plačati v takšnem primeru? Je pošta oproščena carine?
Ukvarjam se z lokostrelstvom in pred kratkim se mi je okvaril del opreme in iz podjetja v ZDA so mi sporočili, da mi za zamenjavo in zastonj pošljejo novega, pod pogojem, da jim pošljem pokvarjenega v podjetje.
Kakšno carinsko vrednost je treba plačati v takšnem primeru? Je pošta oproščena carine?
tina-n-robi ::
če ne boš nič ukrenil, boš plačal 20 % DDV, ? % carine, obvestnino in ležarino.
predlagam, da greš s pokvarjeno stvarjo v ljubljani na carinsko pošto, izpolneš nek formular, da v tujino pošiljaš zadevo na popravilo in potem s tem formularjem dvigneš izdelek, ko bo prišel po pošti
lp
predlagam, da greš s pokvarjeno stvarjo v ljubljani na carinsko pošto, izpolneš nek formular, da v tujino pošiljaš zadevo na popravilo in potem s tem formularjem dvigneš izdelek, ko bo prišel po pošti
lp
Tody ::
ali pač ne kompliciraš zapakiraš zadevo in pokličeš DHL,FEDEX,UPS ali Interuropo oz Door-to-door.
archer ::
ali pač ne kompliciraš zapakiraš zadevo in pokličeš DHL,FEDEX,UPS ali Interuropo oz Door-to-door.
A pošiljanje preko teh pošt je oproščeno carine? Sicer pa ne vem če se splača, ker kakor sem gledal na njihovih straneh me pride kar lepo 10kSIT poštnina.
A ma kdo kaj izkušenj z UPS ali DHL? Paket pa ima maso 560g pa mere 30*20*5cm. Je že pošiljal kdo kaj podobne velikosti v ZDA?
A pošiljanje preko teh pošt je oproščeno carine? Sicer pa ne vem če se splača, ker kakor sem gledal na njihovih straneh me pride kar lepo 10kSIT poštnina.
A ma kdo kaj izkušenj z UPS ali DHL? Paket pa ima maso 560g pa mere 30*20*5cm. Je že pošiljal kdo kaj podobne velikosti v ZDA?
Tody ::
Sej lahko uporabiš tudi navadno pošto. Greš tja rečeš to bi rad poslal v tujino ona ti da en pildek ti napišeš pokvarjen del za kitaro vrednost 500 sit in odaš. Pričakuj pa da bo zadeva potovala vsaj 3 tedne če ne še kak teden. Prišlo te bo pa tam par tisočakov. Amerika je daleč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DHL Carina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17564 (1512) | Machete |
» | Pošiljanje paketov v EU ?Oddelek: Loža | 11145 (2698) | joker16_7 |
» | Pošiljanje paketa iz Amerike v SLOOddelek: Loža | 8938 (8124) | borutz |
» | Poster iz AmerikeOddelek: Kaj kupiti | 2020 (1792) | JIM22 |
» | Kok je poštnina od LJ do MBOddelek: Loža | 1609 (1501) | Jaffa |