Forum » Navijanje » navijanje procesorja
navijanje procesorja
mihagornik ::
mam 6 let star računalnik s procesorjem intel pentium3 800mhz, grafično geforce2 32mb, 256ram. zanima me kako navijat oz. nucam mal pomoči ker to 1. delam. kam kok kolk kako kdorkoli lahko je dobrodočel
feel the energy, feel the horsepower, feel the adrenalin
feel the energy, feel the horsepower, feel the adrenalin
pa dodau bi še da ko sem meu win. 98 mi je gta 3, vice city delal zdej pa se kar resetira.
v glavnem sam procesor hočem mal navit. se da to mogoč iz 800 na 1000?
v glavnem sam procesor hočem mal navit. se da to mogoč iz 800 na 1000?
pikachu004 ::
kdaj si nazadnje odprial skatlo? ce je ze 6 let nisi jo najprej odpri in posesaj, sploh pa hladilnik ker je vrjetno ze poln praha.
potem pa gres v bios pa lalalalala... :)
potem pa gres v bios pa lalalalala... :)
Pyr0Beast ::
Če se ti že zdej resetira dvomim, da ga boš kej navil.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
prah se nabere med ventilatorjem in blokom, tako da zrak ne piha skozi.
lahko se ti resetira ce se pregreje. kaksno imas kaj temperaturo procesorja? prej si imel 98, kaj imas zdej? samo da nisi sel na millenium.
vice city sem videl pri prijatlu ki ima p1.3 in isto graficno kot ti in morem rect da je blo videt use skupaj zelo bogo. resolucija na 800x600 in brez vseh efektov. pa se je stekalo.
nikakor pa ne obupat, z malo volje in $$ bi se dalo kaj nadgradit za kaksno igrico odigrat. ce ti ga uspes navit na 1gz, graficno zamenjas z
kaksno gf4 (ne 'se') in mogoce dodas se 256 rama. kaksno osnovno pa imas?
lahko se ti resetira ce se pregreje. kaksno imas kaj temperaturo procesorja? prej si imel 98, kaj imas zdej? samo da nisi sel na millenium.
vice city sem videl pri prijatlu ki ima p1.3 in isto graficno kot ti in morem rect da je blo videt use skupaj zelo bogo. resolucija na 800x600 in brez vseh efektov. pa se je stekalo.
nikakor pa ne obupat, z malo volje in $$ bi se dalo kaj nadgradit za kaksno igrico odigrat. ce ti ga uspes navit na 1gz, graficno zamenjas z
kaksno gf4 (ne 'se') in mogoce dodas se 256 rama. kaksno osnovno pa imas?
tamperatura je ko igram celih 37C pa do 40C največ. to pogledam na unem speed fan programu. ka osnovno to misliš matično al ka. ker če misliš matično mi na njej nč ne piše škatlo sn pa že zgubo.
sam na k_ _ _ _ mi pa gre da mi je na 98 vse delal tut vice city. zej pa pokaže moder ekran, se resetira pa napiše da se je sistem po resni napaki obnovil.
kak se vam pa zdi za 280,000 jurjov računalnik:
- intel pentium 4
- 3400mhz dual core procesor
- 512mb ge force grafična
- 1gb rama
- dvd-rw pogon
- brezžični optični set (miška&tipkovnica)
- lcd monitor
- pa eni kič zvočniki
v glavnem set.
sam na k_ _ _ _ mi pa gre da mi je na 98 vse delal tut vice city. zej pa pokaže moder ekran, se resetira pa napiše da se je sistem po resni napaki obnovil.
kak se vam pa zdi za 280,000 jurjov računalnik:
- intel pentium 4
- 3400mhz dual core procesor
- 512mb ge force grafična
- 1gb rama
- dvd-rw pogon
- brezžični optični set (miška&tipkovnica)
- lcd monitor
- pa eni kič zvočniki
v glavnem set.
med pisanjem tega sporočila je meu 32-33C. pomoje je ram kriv ker mam sam 256mb pa nč hlajenga. maybe se pregreje???
jest10 ::
Katera grafična?
Pa vsaj jaz bi zamenjal procesor za AMD X2
Za ram pa testiraj z memtest
Pa vsaj jaz bi zamenjal procesor za AMD X2
Za ram pa testiraj z memtest
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
ce nis nic navijal se ram ne pregreva. mogoce pa ni napaka v strojni opremi.
ce kupujes nov pc vzemi raje amd. enostavno zato ker za isto ceno dobis vec oziroma isto hiter procesor je cenejsi.
za rame mislim da se ze bol splaca kupit 1x1gb in pol dokupis se enega.
za graficno nevem, bo kdo drug povedal al pa si preberi kje drugje ker je ze dosti takih tem.
za monitor, mislim da je 19' najboljse razmerje med 'velikostjo' in ceno. najcenejsi na mimovrste je ze za 62.837 SIT. tale mislim da je ze kar vredu. ce pogledas locljivost, odzivni cas, kontrast in svetilnost vidis da ni nic slabsi od 17', celo boljsi od nekaterih.
preberi malo v forumu kaj kupiti pa bos videl.
lp
ce kupujes nov pc vzemi raje amd. enostavno zato ker za isto ceno dobis vec oziroma isto hiter procesor je cenejsi.
za rame mislim da se ze bol splaca kupit 1x1gb in pol dokupis se enega.
za graficno nevem, bo kdo drug povedal al pa si preberi kje drugje ker je ze dosti takih tem.
za monitor, mislim da je 19' najboljse razmerje med 'velikostjo' in ceno. najcenejsi na mimovrste je ze za 62.837 SIT. tale mislim da je ze kar vredu. ce pogledas locljivost, odzivni cas, kontrast in svetilnost vidis da ni nic slabsi od 17', celo boljsi od nekaterih.
preberi malo v forumu kaj kupiti pa bos videl.
lp
thedaydriver ::
pejd u bios pa mal fsb navij pol pa še mal voltažo povečej in to je to, sm ne pretiravat!
vsekakor je to moje mnenje
Shadowman-x ::
Ti samo poskrbi za dober hladilnik na procesorju, dvigni voltažo za nekje 10-15%, nastavi FSB na 133 MHz pa bi zadeva morala delovati BP, vsaj pri meni je (na kar nekaj računalnikih).
Če pa se slučajno dogodi, da ti ne bi delovalo, pa pazi na vmesnih FSB-jih (med 100-132) kako to vpliva na PCI frekvence, da ne bi skuril kakšne komponente.
Če pa se slučajno dogodi, da ti ne bi delovalo, pa pazi na vmesnih FSB-jih (med 100-132) kako to vpliva na PCI frekvence, da ne bi skuril kakšne komponente.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2184 (1821) | dzinks63 |
» | Nov pc... mnenja pls...Oddelek: Kaj kupiti | 3850 (2781) | msedem |
» | posodobitev racunalnika nujnoOddelek: Kaj kupiti | 2273 (1861) | xabre |
» | nove komponenteOddelek: Kaj kupiti | 1618 (1401) | tx-z |
» | Po miljon letih kupujem nov HW :-).Oddelek: Kaj kupiti | 1615 (1494) | jest10 |