» »

potrebujem pomoc pri programiranju z motorolo mc6803 mikrocipom

potrebujem pomoc pri programiranju z motorolo mc6803 mikrocipom

salko ::

Pozdravljeni forumasi.

nujno potrebujem pomoc pri izdelavi treh programov...

ce kdorkoli mi zna nuditi pomoc naj me doda na msn salej_7@hotmail.com ali mi pise na pvt.

stvar je v prekinitvah in vhodu/izhodu.

dam za pijaco tistemo ki mi bo priskocil na pomoc:P

slawc ::

Ravno za ta procesorcek obstaja slovenska knjiga s primeri. Avtor, naslov? Ne vem na pamet. Poisci v bazi CTK.
LP, Slawc

Rumko ::

slawc: mogoče "Osnove mikrokontrolerjev na primeru MC6803", ki jo je spisal Tomo Rugelj?

salko: a ne bi blo lažje, če bi napisal tukaj kaj konkretno te muči? Dvomim, da se bo dalo ljudem te prosjačit za informacije kako naj ti pomagajo?

1. naloga
V tabelo dvajsetih števil (zaporedni naslovi v pomnilniku), ki naj se začne na naslovu $3500, vpiši prvi dve števili (majhni!). Sestavi podprogram z imenom podatki (začetek na naslovu $4000), ki izračuna vsa ostala števila (naslednjih 18) in jih zapiše na naslednje naslove. Podprogram naj določi vsako naslednje število kot vsoto prejšnjih dveh. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) se izpiše vsako posamezno število na PORT 1 (pazi, da vmesnik nastaviš kot izhod). V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $5000) se na PORT 2 izpiše zaporedna številka trenutno izpisanega podatka na PORT-u 1 (potrebuješ števec, ki bo štel števila).
2. naloga
V tabelo dvajsetih števil, ki naj se začne na naslovu $6000, vpiši s podprogramom z imenom zaporedje (začetek na naslovu $5500) zaporedna števila od 10 do 29. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) naj se izpiše vsako število pomnoženo z 2 na PORT 2. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) se na PORT 1 izpiše seštevek vseh števil do trenutno izpisanega na PORT-u 2.
3. naloga
V tabelo osmih števil, ki naj se začne na naslovu $5500, vpiši s podprogramom z imenom padajoce (začetek na naslovu $6000) zaporedna števila od 15 do 8. V glavnem programu (začetek na naslovu $4500) naj se izpiše zaporedna številka vpisanega števila na zgornjih štirih bitih PORT-a 1, število pa na spodnjih štirih bitih. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) naj se na PORT 2 izpiše vsota zadnjih dveh izpisanih števil na PORT-u 1.

to so te tri naloge.... mi jih lahko prosim nekdo ki to obvlada resi?

iggy ::

A zastonj :D

Sicer pa teli primerčki niso neke zahtevne naloge, rešeno v 10 minutah :D
Hey, you're fat!

iggy odvisno iz kod si....:D Se lahko zmenima kdaj za kako pijaco ce si doma v okolici celja... drugace pa lahko ti pomagam v javi v zameno za to:))

iggy ::

haha no go my mate, mi zaenkrat še kr gre java in mc6803 :D

hodim na vegovo v ljubljani...
Hey, you're fat!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programiranje v zbirniku z ukazi ...

Oddelek: Programiranje
204156 (3416) lebdim
»