Forum » Programiranje » potrebujem pomoc pri programiranju z motorolo mc6803 mikrocipom
potrebujem pomoc pri programiranju z motorolo mc6803 mikrocipom
salko ::
Pozdravljeni forumasi.
nujno potrebujem pomoc pri izdelavi treh programov...
ce kdorkoli mi zna nuditi pomoc naj me doda na msn salej_7@hotmail.com ali mi pise na pvt.
stvar je v prekinitvah in vhodu/izhodu.
dam za pijaco tistemo ki mi bo priskocil na pomoc:P
nujno potrebujem pomoc pri izdelavi treh programov...
ce kdorkoli mi zna nuditi pomoc naj me doda na msn salej_7@hotmail.com ali mi pise na pvt.
stvar je v prekinitvah in vhodu/izhodu.
dam za pijaco tistemo ki mi bo priskocil na pomoc:P
slawc ::
Ravno za ta procesorcek obstaja slovenska knjiga s primeri. Avtor, naslov? Ne vem na pamet. Poisci v bazi CTK.
LP,
Slawc
Rumko ::
slawc: mogoče "Osnove mikrokontrolerjev na primeru MC6803", ki jo je spisal Tomo Rugelj?
salko: a ne bi blo lažje, če bi napisal tukaj kaj konkretno te muči? Dvomim, da se bo dalo ljudem te prosjačit za informacije kako naj ti pomagajo?
salko: a ne bi blo lažje, če bi napisal tukaj kaj konkretno te muči? Dvomim, da se bo dalo ljudem te prosjačit za informacije kako naj ti pomagajo?
1. naloga
V tabelo dvajsetih števil (zaporedni naslovi v pomnilniku), ki naj se začne na naslovu $3500, vpiši prvi dve števili (majhni!). Sestavi podprogram z imenom podatki (začetek na naslovu $4000), ki izračuna vsa ostala števila (naslednjih 18) in jih zapiše na naslednje naslove. Podprogram naj določi vsako naslednje število kot vsoto prejšnjih dveh. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) se izpiše vsako posamezno število na PORT 1 (pazi, da vmesnik nastaviš kot izhod). V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $5000) se na PORT 2 izpiše zaporedna številka trenutno izpisanega podatka na PORT-u 1 (potrebuješ števec, ki bo štel števila).
2. naloga
V tabelo dvajsetih števil, ki naj se začne na naslovu $6000, vpiši s podprogramom z imenom zaporedje (začetek na naslovu $5500) zaporedna števila od 10 do 29. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) naj se izpiše vsako število pomnoženo z 2 na PORT 2. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) se na PORT 1 izpiše seštevek vseh števil do trenutno izpisanega na PORT-u 2.
3. naloga
V tabelo osmih števil, ki naj se začne na naslovu $5500, vpiši s podprogramom z imenom padajoce (začetek na naslovu $6000) zaporedna števila od 15 do 8. V glavnem programu (začetek na naslovu $4500) naj se izpiše zaporedna številka vpisanega števila na zgornjih štirih bitih PORT-a 1, število pa na spodnjih štirih bitih. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) naj se na PORT 2 izpiše vsota zadnjih dveh izpisanih števil na PORT-u 1.
to so te tri naloge.... mi jih lahko prosim nekdo ki to obvlada resi?
V tabelo dvajsetih števil (zaporedni naslovi v pomnilniku), ki naj se začne na naslovu $3500, vpiši prvi dve števili (majhni!). Sestavi podprogram z imenom podatki (začetek na naslovu $4000), ki izračuna vsa ostala števila (naslednjih 18) in jih zapiše na naslednje naslove. Podprogram naj določi vsako naslednje število kot vsoto prejšnjih dveh. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) se izpiše vsako posamezno število na PORT 1 (pazi, da vmesnik nastaviš kot izhod). V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $5000) se na PORT 2 izpiše zaporedna številka trenutno izpisanega podatka na PORT-u 1 (potrebuješ števec, ki bo štel števila).
2. naloga
V tabelo dvajsetih števil, ki naj se začne na naslovu $6000, vpiši s podprogramom z imenom zaporedje (začetek na naslovu $5500) zaporedna števila od 10 do 29. V glavnem programu (začetek na naslovu $3000) naj se izpiše vsako število pomnoženo z 2 na PORT 2. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) se na PORT 1 izpiše seštevek vseh števil do trenutno izpisanega na PORT-u 2.
3. naloga
V tabelo osmih števil, ki naj se začne na naslovu $5500, vpiši s podprogramom z imenom padajoce (začetek na naslovu $6000) zaporedna števila od 15 do 8. V glavnem programu (začetek na naslovu $4500) naj se izpiše zaporedna številka vpisanega števila na zgornjih štirih bitih PORT-a 1, število pa na spodnjih štirih bitih. V primeru prekinitve IRQ (PSP na naslovu $4000) naj se na PORT 2 izpiše vsota zadnjih dveh izpisanih števil na PORT-u 1.
to so te tri naloge.... mi jih lahko prosim nekdo ki to obvlada resi?
iggy ::
A zastonj
Sicer pa teli primerčki niso neke zahtevne naloge, rešeno v 10 minutah :D
Sicer pa teli primerčki niso neke zahtevne naloge, rešeno v 10 minutah :D
Hey, you're fat!
iggy odvisno iz kod si.... Se lahko zmenima kdaj za kako pijaco ce si doma v okolici celja... drugace pa lahko ti pomagam v javi v zameno za to
iggy ::
haha no go my mate, mi zaenkrat še kr gre java in mc6803 :D
hodim na vegovo v ljubljani...
hodim na vegovo v ljubljani...
Hey, you're fat!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | programiranje v zbirniku z ukazi ...Oddelek: Programiranje | 4156 (3416) | lebdim |
» | Poravnava operandov v pomnilnikuOddelek: Strojna oprema | 975 (787) | SasoS |
» | Programiranje v zbirniku - potrebujem pomočOddelek: Programiranje | 1694 (1631) | St@jler |
» | Zbirnik-programOddelek: Programiranje | 2115 (2021) | Bockor |
» | Motorola M68HC11xx mikrokontrolerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2125 (1800) | Zzzzzzz |