Forum » Omrežja in internet » UTP in motnje signala
UTP in motnje signala
WiseBear ::
Pozdravljeni!
V kletnih prostorih hiše si urejam stanovanje. Sedaj sem v fazi napeljave inštalacij. Zanima me, če je kaj narobe, če vzporedno poleg utp kabla povlečem še kabel od antene (mam navadno vhf anteno) ter telefonski kabel. Za omenjene tri stvari imam na voljo dve plastični instalacijski cevi, tako da bi lahko npr. utp kabel bil sam v svoji, če to kaj pomaga. Dolžina kabla je približno 15-20 metrov. Vzporedno gre zraven še električna inštalacija.
Na motnje signalov se ne spoznam, tako da bi prosu za pomoč.
Hvala,
Andrej
V kletnih prostorih hiše si urejam stanovanje. Sedaj sem v fazi napeljave inštalacij. Zanima me, če je kaj narobe, če vzporedno poleg utp kabla povlečem še kabel od antene (mam navadno vhf anteno) ter telefonski kabel. Za omenjene tri stvari imam na voljo dve plastični instalacijski cevi, tako da bi lahko npr. utp kabel bil sam v svoji, če to kaj pomaga. Dolžina kabla je približno 15-20 metrov. Vzporedno gre zraven še električna inštalacija.
Na motnje signalov se ne spoznam, tako da bi prosu za pomoč.
Hvala,
Andrej
Kami ::
Ja, če gre zraven električne inštalacije zna bit kaki problem, uporabi FTP/STP kabl.
Drugače če pa maš cev pa lahko kr to uporabiš pa navadni utp kabl
Drugače če pa maš cev pa lahko kr to uporabiš pa navadni utp kabl
bastadu ::
Vzami FTP/STP kabel ker ni neke ful razlike v ceni, sploh pa za teh 20m, pa boš imel potem sigurno mir...
SasoS ::
Plastika ne ščiti pred motnjami ker ni prevodnik. Načeloma pa večjih motenj ne bi smelo bit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?Oddelek: Omrežja in internet | 11623 (9299) | antonija |
» | UTP kabli in trofazna elektrikaOddelek: Strojna oprema | 4554 (3641) | Karen |
» | delilnik za ADSL linijo ?Oddelek: Omrežja in internet | 1511 (1269) | Zheegec |
» | omrežna povezava med dvema hišamaOddelek: Omrežja in internet | 1533 (1342) | overlord_tm |
» | kabl za RJ45 konektorjeOddelek: Strojna oprema | 1739 (1640) | gumby |