» »

USB Hub

USB Hub

Antonius ::

Nabavil sem 4portni USB Hub z lastnim napajanjem. Če ga uporaljam brez napajanja (Bus powered) je vse OK. Če pa priključim napajalnik (Self Powered) na USB Hub ostanejo po izklopu PC-ja prižgane ledice za Power in HDD. Na osnovno ploščo "prihaja" 5V iz napajalnika preko USB Huba. (izmerjeno). Je defekten Hub? Normalno verjetno to ni? Dokler huba ali napajalnika ne odklopim ne morem ponovno prižgati PC-ja.

trek@s ::

Jaz sem imel enak problem in sicer na prenosniku, vendar meni je disk vedno laufal, tudi če je bil ugasnjen comp. Zdaj imam pač brez napajalnika, niti nisem testiral drugih.

Antonius ::

Hvala za informacijo.
Pregooglal sem praktično celi web in našel samo en podoben problem. Problem je v posredovanju 5V iz napajalnika (hubovega) preko usb huba na pc. Kaj zaradi tega "dela" na posameznem pc-ju je odvisno od osnovne plošče. To naj bi se dogajalo samo pri USB 1.1; vezje na USB 2.0 se samodejno izklopi ob zunanjem napajanju. Zadeva je nevarna, če je med inetrno in zunanjo napetostjo prevelika razlika.
Stvar je v elektronskem smislu enostavno rešljiva, verjetno pa za izdelovalce teh naprav predraga.(Samo vtičnico za napajalni bi bilo potrebno na hubu drugače povezati in izkoristiti že vgrajeno stikalce).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
423612 (2634) Karen
»

priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
5660 (558) DeeCoy
»

PC v drugi sobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
171860 (1320) Heavy
»

Aktivni USB podaljšek (za Arduino Mega)

Oddelek: Strojna oprema
234654 (3886) Oldi
»

Usb nima dovolj toka

Oddelek: Strojna oprema
71251 (1128) scala

Več podobnih tem