» »

Velikost registra in uporabniškega profila v XP

Velikost registra in uporabniškega profila v XP

pirat ::

LP,

Na prenosniku imam XP, ki sicer bolj ali manj brez večjih pretresov delujejo že dve leti. Pred dnevi sem se odločil še za čiščenje in sem odinštaliral nekaj nepotrebnih programov, iger, screensaverjev, tem, ipd. navlake, ki se s časom nabere.

Po unistallu sem uporabil še čiščenje registra iz Norton Systemworks 2006 - težava, ki jo opažam je v tem, da se velikost samega registra ni kaj prida spremenila pa tudi velikost uporabniškega profila, ki ga uporabljam ostaja precej velika (krepko preko 100MB). Obstaja kašnen trik kako skrčiti oz. zmanjšati velikost registra (kot je bilo npr. to v windows98) ter zmanjšati velikost uporabniškega profila (da bi se sistem pač še hitreje naložil).
Formatiranje ne pride v poštev.....

hvala in lp.

Anyone?

jan01 ::

Kot prvo z nortonom odsvetujem to popravljanje, krcenje registra..
Poskusi s kaksnim tune up 2006, registry medic, registry mechanic,first aid, ....

Zaenkrat imam nortona in first aid - sta pa kar usklajena pri tem kar najdeta v registru ...

iščem pač opcije, da bi računalo delalo kot novo, brez da bi ga formatiral.... - ja optimist sem, vem:D

BigWhale ::

Mene ljudje vedno prepricujejo, da je binarni register precej boljsa resitev, kot en kup textovnih datotek v /etc in da je stvar tudi hitrejsa.

Hummm...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje oz.BACKUP op.sistema IN INSTALIRANIH PROGRAMOV iz C:/Program Files-a

Oddelek: Operacijski sistemi
294167 (3357) hojnikb
»

Po resartu računalnika "spremenjene nastavitve" nekaterih programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
273525 (2970) Rias Gremory