» »

Zna kdo delat z Chief Architect?

Zna kdo delat z Chief Architect?

Racunalnik ::

V programu sem enkrat ze narisal hiso,prvo in drugo nadstropje,ampak sem se stvari lotil napacno ker sem delal stene,ko sem imel pa 2 nadstropja sem pa videl da imam vmes luft,ni bilo stropa in temeljov.

Zdej bi pa rad sel se enkrat delat in tocno tako kot mora bit,najprej temelje,stene,strop,stene,streha.

-mi zna kdo povedat kako se naredijo temelji,ali je treba prej se tla narediti(zemljo,travo)?ž
-glede sten,vem,da se uporabi zunanje stene in se jih rise,ne vem pa ali obstajajo tudi iz ceglov ali so sam te nekako lesene stene(ker americani uporabljajo te montazne hiske)?
-kako se naredi strop
-kako se naredi balkon,to je zelo pomembno ker hisa ima balkone jest jih pa ne znam narediti,ali se ta balkon uporablja kot strop samo da tam k je balkon pac pustis nezazidljivo in delas stene vse drugje kot tam in imas to kot za balkon?

-kako se naredi streho,kako se menja stresnike,ali se da dobiti kaksne evropske modele in se jih da dati v banko tega programa?

#000000 ::

http://dbtec.com/html/free_tutorials.html

http://dbtec.com/html/chief_training.html

več

Zdej ne vem če boš najdu glih tutorial za ta balkon in podna delat, mogočs celo so gor. Poglej še mal po netu, garant obstaja navodilo za tvoj problem. LP

Racunalnik ::

Hvala,ampak glih temelje in balkon ne znam narediti,naprej vec ali manj znam.

#000000 ::

Zakaj pa nebi probal v ArchiCad-u ali pa AllPlan narest tega, imaš pomojem velik več virov za razne tutoriale ipd.

Tam se kokr sem jest malprobal gre simpl evo en screen

Racunalnik ::

Pa imas kej podobnega kot pri architectu kaksne grafike,notranji virtualni sprehodi po prostoru za narediti se malo okolice,za izbirat cegle in nato na bajto dat fasado,tako da je iz vecjih slojev potem shranjena,da res vse v detajle naredis?
Imam Autocad 2005 a to morm cist drug program dol potegnt,kako se tocno imenuje kolk zasede z vsemi galerijami in ce je dot enostaven za delat,ker chief architect kr je,ali je ta tudi boljsi program od chifa ali all plana?

Racunalnik ::

Ali obstajajo za archicad tudi plug ini za kaksne detaljne stvari,na netu vidim da je dosti tega zato me zanima katere plug ine ali data banje za pohistva itd se najbolj splaca dol potegnt.

#000000 ::

ArchiCad je zlo dobr če ne najbljši program za arhitekte je pa od graphisofta pejt na stran pa si potegn magar demo dol, btw. demo lahko naročiš tud po pošti, in včasih vprašaš tud za nasvet 'če pa si študent se mi zdi da ga lahko dobiš za ene 100 evrov vsaj blo je tko' Klik na povezavo mal si poglej na strani kak demo movie. Drugač pa ja ima 3D sprehode po bajti in lahko dodajaš okolico kera zgleda skor kot taprava, imaš knjižnico oken, vrat, omar, ipd. dosti tega je že notri privzeto (jest sem imel verzijo 8 zdej je v igri verzija 9 ampak kar je bilo v knjižnici je dovolj za nezahtevno uporabo, da se določat materijale, premere sten, strehe, vrsto kritine, mislm vse kar rabiš, (ker na podlahi tega tud narediš izračun kolk npr. te bo recimo stal en prizidek al pa cela bajta, tko da s te strani je zadeva super podprta.

Potem rendiraš lahko 3D pogled, zunaj in 3D sprehod po prostorih, al pa prereze tlorise, ipd. uglavnem ven dobiš lahko popolno 3D sliko/animacijo ali pa popolen načrt hiše pa kerem začneš lahko zidat.

Za knjižnice je pa tko, da jih lahko tudi narediš, ali pač kupiš / nekaj se dobi tud free, za vzorece kako zgledajo končnane zadeve pa prebrskaj po strani. še povezava do zastopnika za slovenijo


Potem maš tuki še Allplan zastopnik za slovenijo naroči si DVD in si poglej predstavitev več pa najdeš na tukaj oziroma tukaj baje da sta si program dost podobna kar se tiče kvalitete, sej oba večinoma uporabljajo profiji. Pa da nam preveč hvalu, me zna kdo zastopit da reklamiram zadevo.

Upam da sem kej pomagu, srečno in dober render. LP

#000000 ::

Ja če slučajno sfališ za knjižnice evo povezave KLIK objekti pa so tko kot si reku, najdeš že narjeno banjo, ali jo narediš sam. LP

Racunalnik ::

Hvala si ze vlecem 9ko dol,bomo porbal da vidimo,ker res rabim temelje,stene,strop,balcon teg pa nisem najdu pri prejsnem.A se ti ukvarjas stem?Dej mi povej kako se balkon naredi,mors tolk vecjo plato dat al se ga kasneje dostuka?

Allplan je slabsi od tega archicad,pa a jest prov vidm da je to pod program ca CD nekako tako sem videl na tisti strani.

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Ne ne jest se ne ukvarjam s tem, sem pa probal mal risat, gre pa čist simpl 'vsaj zdi se mi' ti lahko rišeš tla ker tam itak prvo začneš delat, lahko rišeš dsa pač levi vlek in narišeš kvadrat ki je velik pač tolk in tolk, če pa uporabiš drug način 'nimam pojma kako se mu reče' ko pač klikaš in dodajaš točke, nardiš plac še za balkon ane, je pa itk tolk podpore za ta software da pomojem to nebi smel bit problem, poglej na 3delavnici imajo tud ene par tutorialov zanj, pa tud kdo ti bo znal več povedat kokr jest. Jaz sem samo mal probal, in mislm da je to doličen SW za te stvari. LP

Racunalnik ::

Program je ze instaliran,mam pa problem ker je italijanski in imam slab obcutek da se ne da to v drug jezik?
Bi mogoce kdo vedel ce se to da ustimat?

#000000 ::

Jezus, kako ti je pa ratal lahovščino naštimat, pomojem je najboljš da reinstall nardiš in izbereš angleščino, zdej nimam instalirano da bi pogledal če se da kej menjat jezike. Probi mal googlat za kakšnimi forumi. LP

Racunalnik ::

Ni problema sej si ze vlecem ENG 9 verzijo,pac una je bila v kompletu Italijanska brez drugih jezikov.

No zanima me pa ali je treba najprej teren narediti in nato bajto gor ali lahko bajto kasneje importiras notr,ker mam za teren kr nekaj dela ker je klans in ta na delih kjer je bajta zravnan,na levo ali desno je pa se vedno klanc v hrib,spodaj imamo se cesto tako da je kr nekaj za naredit.To naredit sem probal tudi v chiefarchitectu sam tam je bilo full zakompliciran prevec linij,rabil bi pa samo poar teh linij in ne 50 linij za visoko nizko in podobno neravnisnko linijo.

Pa full mam ze teh plug inov za fasade,notranje prostore,stenge,kr dost robe zvecer bom mel pa ze instaliran,no sej imam ze sedaj samo ITA verzijo.

#000000 ::

Ja kak je s tereni ne vem, ampak če pogledaš v mapi kjer je prog instaliran, je garant že kak narejen primer 'verzija 8 jih je imela ene 3-4' odpri jih in poglej kako zgledajo, mogoče imaš že kak dober teren narjen, v najslabšem primeru pa boš vsaj prblišno videl kako je narejeno oz. strukturo zadeve. Mislm pa da na kakem forumu najt odgovor na tak problem nebi smela bit velka težava, poglej-povprašaj na 3delavnica.com tam ti bodo garant dal vsaj namig kako in kaj. LP

Storm ::

Kk se vpisujejo mere noter. Rad bi naredil steno, ki bi bila dolga točno tok pa tok, kjer je ta funkcija. Steno narišem ampak nima mer!
Markec The Great

Storm ::

Ok napredujem s stenami, ampak mi jih ne uspe razširit z mojimi merami. Tam ko je "thickness" se kao ne da spreminjat, številka je siva...help.
Markec The Great

Fatboyslim ::

s čem to delaš? Archicad ali Chief Architect?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za načrtovanje prostorov

Oddelek: Programska oprema
83905 (1049) TheBlueOne
»

Program za 3D-model hiše

Oddelek: Programska oprema
2920376 (6833) amigo_no1
»

Načrt za hišo....

Oddelek: Loža
177693 (5883) mihastopar
»

iz autocad v 3d program

Oddelek: Programska oprema
101742 (1503) Avby
»

Program za arhitekturo 3D

Oddelek: Programska oprema
129110 (8977) Tomay

Več podobnih tem