Forum » Programska oprema » PASCAL
PASCAL
IR Babun ::
Ali mi lahko kdo pove ukaz za obrnitev stringa (npr: 7F3 v 3F7) v Pascalu (če obstaja)
V šoli šele dva mesca delamo s Pascalom in mormo nardit program za oceno, sam sicer delam program za pretvarjanje stevilskih sistemov, zataknilo se mi je samo pri šestnajstiškem, kjer moraš uporabiti string.
Še rajši bi videl, če mi kdo napiše ali pošlje program za pretvarjanje iz 10 ->16 in 16->10 sistem
V šoli šele dva mesca delamo s Pascalom in mormo nardit program za oceno, sam sicer delam program za pretvarjanje stevilskih sistemov, zataknilo se mi je samo pri šestnajstiškem, kjer moraš uporabiti string.
Še rajši bi videl, če mi kdo napiše ali pošlje program za pretvarjanje iz 10 ->16 in 16->10 sistem
Mr.-Viko ::
Ukaza za obrat besedila ni (vsaj jaz ga ne poznam).
Lahko pa poskusiš tale način:
var a, b : string; {kjer je a glavni string, b pa pomožni}
i : integer;
begin
b:='';
for i:=length(a) downto 1 do
b:=b + copy(a,i,1);
end.
Upam, da si boš kaj pomagal s tem. (aja, lahko da sem se kje zmotil :))
Popravljeno. Zgleda, da sem res spregledal tisto napako (samo copy - ker s tem sem res kopiral samo po 1 znak :))
Lahko pa poskusiš tale način:
var a, b : string; {kjer je a glavni string, b pa pomožni}
i : integer;
begin
b:='';
for i:=length(a) downto 1 do
b:=b + copy(a,i,1);
end.
Upam, da si boš kaj pomagal s tem. (aja, lahko da sem se kje zmotil :))
Popravljeno. Zgleda, da sem res spregledal tisto napako (samo copy - ker s tem sem res kopiral samo po 1 znak :))
No comment, really
rasta ::
Mr.-Viko: tvoj program skopira zadnji znak stringa v prvega. Moraš ju pa samo zamenjati (uvedeš še eno spremenljivko tmp).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12110 (8945) | Ericssony |
» | [C++] Pretvorba iz int v char *Oddelek: Programiranje | 2971 (2347) | Gundolf |
» | Kdaj uporabiti izjeme?Oddelek: Programiranje | 1702 (1583) | Gundolf |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4061 (3550) | Vesoljc |
» | Vprašanje za Pascal mojstreOddelek: Programiranje | 1459 (1234) | strobos |