» »

Pozna kdo to & podobno skripto ?

Pozna kdo to & podobno skripto ?

#000000 ::

http://www.camp-ing.si

tale skripta mi zgleda zelo uredu 'preprosta na pogled' zanima me če kdo pozna skripto, ali pa podobno tej. LP

IceIceBaby ::

Kako misliš skripto ? Misliš backend, ki poganja to stran ?

Verjetno se da večino opensource CMSjev preuredit v tako obliko. Jaz uporabljem etomite.org in tam je dokaj enostavno nardit povsem svoj template. Oblika ni važna.

#000000 ::

Mislil sem na skripto, tko kot naprimer auto boss 'ne vem če še obstaja' ki jo postaviš na server in dela, obliko pa prilagodiš 'doma z recimo DW' :D nisem mislil cms ker se mi zdi da ta stran ni cms vsaj zastonjski ne 'ker bi verjetno pisal dol' čaki bom najdu ta auto boss da vidiš kaj sem mislu. LP

IceIceBaby ::

CMS = content management system. Torej, v grobem je to vsak sistem za urejanje vsebine strani. Na nek način je tut dreamweaver CMS :) Zdej kako ga uporabiš je tvoja stvar. Lahko vnašaš novice pa članke, lahko samo cenik spreminjaš, lahko imaš trgovino gor...

Tole zgleda da je neke vrste CMS, na roke verjetno ne urejajo trgovine :) Je pa pomoje kakšna custom rešitev.

Etomite recimo je taka zadeva, da jo daš na server, poženeš install potem pa preko admin dela spreminjaš vsebino. Obliko pa prilagodiš tako, da enostavno narediš en template page v htmlju v njega pa vneseš etomite tage (content, news, calendar in podobno) in ko poženeš skripto se ti na mestih kjer si vpisal te tage pojavi vsebina iz baze.

Z drugimi podobnimi rešitvami nimam toliko izkušenj, ampak verjetno je podoben princip.

#000000 ::

Ja jest tud nimam s temi cms-ji kej dost izkušenj in se nisem nikol dost posvečal temu, bom pa tole mal pregledal, za v bodoče. Tenx LP

tec ::

kst: A imas slo language pack za entomite? Sam tudi iscem nek cms, pa so vsi prevec nafilani. Tale pa mi zgleda dokaj lite, sam na sajtu ni slo packa.
Hvala

IceIceBaby ::

mam na 3/4 preveden admin del. Prevedel sem ga sam, precej na hitro, tako, da je verjetno kakšna napaka not, ampak za osnovo bo. Pošlji mail na ikst@siol.net pa ti pošljem tisti file s prevodi.

Drugač pa glede Etomite mam zaenkrat same dobre stvari za povedat. Je res precej enostaven in zelo prilagodljiv. Sicer podpore nima take kot kakšen bolj znan cms ampak jaz sem na njihovi strani dobil vse module ki sem jih potreboval do sedaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predelava templejta?

Oddelek: Izdelava spletišč
141497 (997) LapD
»

glasuj zame source koda ali pa kakšna podobna koda?

Oddelek: Izdelava spletišč
182588 (1949) bluefish
»

Kateri cms uporabljate?

Oddelek: Izdelava spletišč
212625 (1860) BlackOrange
»

galerija - kaj uporabit

Oddelek: Izdelava spletišč
111915 (1588) BluPhenix
»

Preoblikovanje html strani v portal

Oddelek: Izdelava spletišč
171409 (1198) roli

Več podobnih tem