Forum » Programiranje » MySQL/PHP vprašanje
MySQL/PHP vprašanje
Pimoz ::
Pozdravljeni!
Mene zanima najbrž kr precej osnovna zadeva in sicer: v čem je razlika med mysql_fetch_array () in mysql_fetch_row ()?
Prosim ne mi dajat linkov na manual ker ga v teh dveh primerih čist nč ne zastopim
Lp #
Mene zanima najbrž kr precej osnovna zadeva in sicer: v čem je razlika med mysql_fetch_array () in mysql_fetch_row ()?
Prosim ne mi dajat linkov na manual ker ga v teh dveh primerih čist nč ne zastopim
Lp #
- spremenilo: Pimoz ()
CCfly ::
S PHP-jem se kaj dosti ne ukvarjam, vendar je manual dovolj zgovoren:
mysql_fetch_array
array mysql_fetch_array ( resource result [, int result_type] )
Returns an array that corresponds to the fetched row, or FALSE if there are no more rows.
Podatke, ki si jih z SQL poizvedbo zahteval, boš dobil servirane v obliki tabele. Poglej si primer št. 2.
Enako velja tudi za mysql_fetch_row, le da je tam tabela numerično indeksirana, medtem ko lahko pri fetch_array zahtevaš tudi asociativno tabelo (npr.: namesto $rezultat[0] , $rezultat["id"] ; glej primer št. 3).
mysql_fetch_array
array mysql_fetch_array ( resource result [, int result_type] )
Returns an array that corresponds to the fetched row, or FALSE if there are no more rows.
Podatke, ki si jih z SQL poizvedbo zahteval, boš dobil servirane v obliki tabele. Poglej si primer št. 2.
Enako velja tudi za mysql_fetch_row, le da je tam tabela numerično indeksirana, medtem ko lahko pri fetch_array zahtevaš tudi asociativno tabelo (npr.: namesto $rezultat[0] , $rezultat["id"] ; glej primer št. 3).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
upirna ::
Ponavadi se uporablja mysql_fetch_row, če pa rabiš asociativne arraye pa mysqli_fetch_assoc.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
CCfly ::
In pri mysql_fetch_array imaš lahko oboje hkrati.
edit: popravek slovnične napake
edit: popravek slovnične napake
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
upirna ::
jap, odvisno kako podaš drugi parameter
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |