Forum » Pomoč in nasveti » Inštaliranje CD-roma
Inštaliranje CD-roma
RookY ::
Na 486 sem piklopil Teac 58E CD-rom, vendar ga bios ne zazna(ni možnosti autodetect ali kaj drugega), za to ga tudi v Windowsih(3.1) ni videti.
Če bootam z Win98 boot disketo s podporo CD-romu, se v dosu lahko bere s CD-roma.
Kako bi usposobil, da bi stvar delal v Win oz. DOs-u
Če bootam z Win98 boot disketo s podporo CD-romu, se v dosu lahko bere s CD-roma.
Kako bi usposobil, da bi stvar delal v Win oz. DOs-u
Juhu juhu spet bom bruhu
ToniT ::
V config.sys napiši vrstico:
device=oakcdrom.sys /D:oemcd001
in v autoexec.bat napiši vsrtico:
MSCDEX.EXE /D:oemcd001 /L:D
Delovalo bo pod pogojem, da bo računalnik našel datoteki oakcdrom.sys in mscdex.exe. Se pravi ali nastaviš poti do teh dveh datotek ali pa ju skopiraš na c:\.
Ti dve datoteki sta na zagonski disketi od Win98.
device=oakcdrom.sys /D:oemcd001
in v autoexec.bat napiši vsrtico:
MSCDEX.EXE /D:oemcd001 /L:D
Delovalo bo pod pogojem, da bo računalnik našel datoteki oakcdrom.sys in mscdex.exe. Se pravi ali nastaviš poti do teh dveh datotek ali pa ju skopiraš na c:\.
Ti dve datoteki sta na zagonski disketi od Win98.
RookY ::
Delujeeeeeeeee
hvala za pomoč
Zanima me še kako zrihtam, da se bodo Winsi(3.1) sami zagnali. Zdaj je potrebo napisati win.
hvala za pomoč
Zanima me še kako zrihtam, da se bodo Winsi(3.1) sami zagnali. Zdaj je potrebo napisati win.
Juhu juhu spet bom bruhu
bastadu ::
Odpri datoteko autoexec.bat v notepadu (ali v edit-u, če si pod DOSom) in na koncu dodaj ukaz "win", brez narekovajev seveda. In to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava zagonske diskete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1826 (1643) | Lincolin |
» | P133 ne gre instalirat windows OPOddelek: Pomoč in nasveti | 1537 (1263) | gumby |
» | direktno v windowsOddelek: Programiranje | 1372 (1213) | jure1873 |
» | CR-ROM !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 948 (812) | Eric Cartman |
» | mscdexOddelek: Pomoč in nasveti | 889 (767) | Jolando |