Forum » Pomoč in nasveti » SCSI, IDE: Kako prepričati PC, da se boota iz SCSI diska?
SCSI, IDE: Kako prepričati PC, da se boota iz SCSI diska?
Dr X ::
Pozdravljeni!
Doma imam IBM server x220. Na matični sta en scsi kontroler in en ide kontroler. Na scsi kontroler sta priključena dva scsi diska. Na enam izmed teh dveh je naložen operacijski sistem. Na ide kontrolerju pa je bil sprava priključen CD-ROM. Takrat je server deloval normalno. Ko pa sem na ide kontroler priključil še en ide, disk pa je nastopila težava. Računalnik se namreč hoče zagnati iz ide disk, ker pa tam ni naloženega operacijskega sistema pride do napake. Zanima me, če pozna kdo kakšno rešitev.
LP, [ime odstranjeno].
Doma imam IBM server x220. Na matični sta en scsi kontroler in en ide kontroler. Na scsi kontroler sta priključena dva scsi diska. Na enam izmed teh dveh je naložen operacijski sistem. Na ide kontrolerju pa je bil sprava priključen CD-ROM. Takrat je server deloval normalno. Ko pa sem na ide kontroler priključil še en ide, disk pa je nastopila težava. Računalnik se namreč hoče zagnati iz ide disk, ker pa tam ni naloženega operacijskega sistema pride do napake. Zanima me, če pozna kdo kakšno rešitev.
LP, [ime odstranjeno].
Nič ni nemogoče.
- spremenil: Primoz ()
krneki0001 ::
V biosu moraš nastavit boot sequence in sicer tako da bo first boot scsi, second pa potem cd-rom in ostali.
To na katerem scsi disku je sistem bo pa sam zaznal potem in se štartal iz pravega diska.
To na katerem scsi disku je sistem bo pa sam zaznal potem in se štartal iz pravega diska.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SCSI in IDE kontroler -dodatni KRMILNIKOddelek: Strojna oprema | 965 (918) | imallears |
» | SCSI diskOddelek: Strojna oprema | 1758 (1557) | stromar |
» | Projekt: SCSI U320 RAID0Oddelek: Strojna oprema | 1466 (1280) | TribesMan |
» | RAID vs. SCSIOddelek: Kaj kupiti | 1336 (1128) | schurda |
» | DiskOddelek: Strojna oprema | 797 (669) | tha_man |