Forum » Pomoč in nasveti » CD-ROM crknil?
CD-ROM crknil?
slycer ::
OK, imam tak problem. Pred kratkim mi je prijatelj posodil DVD ROM, ki naj bi ga vgradil v računalnik. Pred tem sem v računalniku imel že dva CD-ROMa (Teacovo pečico in eno Liteon sranje). Ker sem rabil prostor, sem Teaca odklopil in DVD enoto priključil na isti IDE kanal, kot Liteona in ga dal na slave (Liteonov CD-ROM je bil master). Priklopim, vse skupaj mi autodetecta, ko pa vstavim CD, se nobena izmed teh dveh enot ne prebudi (ko vstavim CD ga samo požre, odziva pa ni). Poizkusil sem že veliko kombinacij (samo DVD rom, samo Liteonov CD-ROM), pa je bilo vedno isto sranje. Čudno se mi zdi, da mi Teacova pečica dela v vseh kombinacijah. Kaj bi lahko bilo narobe? Je možno, da je Liteonov CD-ROM crknil, DVD ROM pa je bil že tako ali tako defekten? Pa še to: kabel je bil pravilno obrnjen (rdeča črtica na 1). Imate kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe???
Samson ::
Probaj izklopit dma, ker ma intel 815 so vcasih problemi. Jast sem imel lite-on na enem kanalu, plextor snemalnik na drugem oba master na Abit be6IIR, pa je delal brez problema. Sedaj imam Abit st6R, pa mi tale kombinacija ni delala, kajti pod dma ni snemal. Ko sem premaknil plextorja na primar kot master in lite-on na slave pa dela brez problema. Mislim, da je fora nekje v cipsetu (815ep).Podrazumeva se, da sta moja diska na HPT kontrolerju v obeh primerih..:)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
MadMax ::
Dvomim da je fora v Lite-Onu.
Sem imel Liteona 40x in HPjev pekac 8210i, pa je delalo v obeh kombinacijah (M/S na istem kablu).
Sem kupu Plextorja 16x pa dela samo kot master, pa sem zamenjal CD-ROM 40x z 52x isto LiteOn, pa Plexi se vedno hoce bit glavni.
Cudna so pota Racunalnikova...
Sem imel Liteona 40x in HPjev pekac 8210i, pa je delalo v obeh kombinacijah (M/S na istem kablu).
Sem kupu Plextorja 16x pa dela samo kot master, pa sem zamenjal CD-ROM 40x z 52x isto LiteOn, pa Plexi se vedno hoce bit glavni.
Cudna so pota Racunalnikova...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi z NEC DVD-RW ND-2510AOddelek: Strojna oprema | 3154 (1706) | kurjač |
» | best buy pekac (kakovost/cena) po vasem (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4156 (3536) | krucymucy |
» | TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4770 (3813) | sidney |
» | Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...Oddelek: Kaj kupiti | 2869 (1991) | Sergio |
» | Kateri 24x Snemalnik ?Oddelek: Kaj kupiti | 1586 (1267) | lukslo |