» »

Crossover

Crossover

Ethical ::

Zdravo!

Mam sledec problem.Doma mam dva kompa.Na obeh je nalozen win xp.Hočm se pa povezat iz enga kompa na drucga prek kabla in mrežnih kartic.Zej k jst povežem obadva kompa skupej, mi napiše da je "a network kable is unplugged", sam sej je prkloplen???Probu sm se enkrat izklopt pa nazaj ustekat, pa še zmer nedela.Najbrz nism znov kj nastavt?KAJ?

Hvala za odgovore:)
LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

aco111 ::

Zdravo.
To se je meni tudi dogajalo. Enkrat je bil kabl kriv, drugič pa je bila omrežna kartica zanič, kljub temu če vse normalno kaže v Win-ih da kartica deluje.
Prvo to preveri, zamenjaj omrežno kartico, kabl, pa potem če nebo šlo se javi nazaj sem.

LP. Allesandro
Don't worry be happy :)

aha, zajeban,...ves da kartica dejansko deluje sm jo prklopu na modem, pa se navadn konektam na net,... se prav kartica deluje!
Zej kaj je s kablom, pa ne vem.Pac navadn lan kabl, kaj bi blo lahk pr kablu narbe, le je sploh mozn d je kj bit narobe?.Slisov sm d se ga da prek USB-ja?se prav ubavm kabl za k ma na ubeh straneh usb, in sam konektam oba kompa, in to je to?Sam pol je najbrz omejen glede prenosa, al ne?heh, ne vem glih velik o teh stvare, mozn d zej kj nakladam,če je to kabl, pol bo treba nov kabl ane?

LP, Primož

delfinus ::

Ja pa mas sploh Crossover kabl. To ni navaden Lan kabel, ampak je razpored zick malo obrnjen.

ZLOky ::

"Običajen" LAN kabl ni vredu. Ta je za kompe, ki so v mreži ala tri abakusi al pa več. Samo za dva kompa med sabo povezat rabiš krosover kabel, v vsaki šatcuni z takšnimi kabli bi morali vedet kaj je to crossover kabel, kjer povežeš SAMO dva kompa.

Evo slikce, kako mora zgledat:

Oziroma celotna stran:
Krosover kabel

Ej tnx ane, nism vedu d so take razlike..lol, pac pojma o kompih.Bom su dons jst ta Crossover kabl kuj ubavt, pol more pa najbrz zadeva delate, ane?

Hvala za pomoč!
LP, Primož

delfinus ::

Jup more delat. Kabl pa tut ni drag.

Prvi comp nastavis
IP Address: 192.168.0.1
Subnet mask: 255.255.255.0
ostalo lahko pustis prazno

Drugi comp nastavis
IP Address: 192.168.0.2
Subnet mask:255.255.255.0
ostalo pustis prazno

Lahko te bo pri videnju drugega compa oviral se kak firewal in ga pac izklopis, ce te ovira. Ce hoces prenasat in videt datoteke moras tudi dodelit Sharing pravice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Cao!
Ja zej sm ubavu UTP crossover, stvar kofigurirov, in zej dela!:)) .Tnx za pomoč in za neumna vprašanja:\

LP, Primož

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6517342 (16022) imagodei
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311624 (7294) Tomi
»

Povezava PC ----> prenosnik

Oddelek: Strojna oprema
91320 (1208) Dr.S
»

Domace omrezje