» »

Baterija prenosnika, polnjenje, napajanje

Baterija prenosnika, polnjenje, napajanje

freejack ::

Ali mi lahko kdo razloži kako poteka polnjenje baterije in napajanje prenosnika preko kabla. Namreč, ko imamo baterijo napolnjeno, kabel pa priključen v vtičnico, ali kabel dovaja prenosniku energijo za delovanje ali baterija (kabel pa polni baterijo)? Zanima me s strani življenja baterije.

DMouse ::

Prenosniku dovaja energijo kabel... to sklepam po tem, da se mi baterija počasi prazni, če je ne uporabljam (en procent vsakih nekaj dni).

urbi ::

IBM recimo lahko dela tudi, če v njem ni baterije in ga napajaš s kablom.
Prav tako je to z mojim Gericomom
Za ostale prenosnike ne vem. Verjetno je enako.

Po mojem, da ko je baterija polna, jo napajanje "zaobide", saj ima takrat baterija takšno napetost kot jo daje napajalnik in zato preko nje ne teče tok (kot da je spoh ne bi bilo).
Preprosta štromarska razlaga. Upam da vm je prbližn jasn, kva sm hotu povedat.:)

Kar se pa baterije tiče boš najbol naredu, da jo daš tkrt vn, k maš prenosnik na napajanju.
Recimo da več dni ne boš vzel prenosnika s sabo, pa ga vseeno uporabljaš doma, se ti to splača narest.

LP
Sej bo bolš!!!

SepoX ::

Jep, boljš jo je vzet ven, saj se tako ne greje in zato ne igublja na kapaciteti. Če je dlje časa ne uporabljaš jo sprazni na 40% kapacitete in jo daj v hladilnik - ne v zmrzovalnik. Tako ne bo skoraj nič izgubljala na kapaciteti.

Pa ne pozabite na vsakih 30-40 polnjenj/dopoljnjen je do konca spraznit, da se merilec za baterijo in baterija spet sinhronizirata. Tako bo spet pravilno kazal čas do konca izpraznjenja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115359 (2129) sh00ter92
»

Kako polniti baterijo oz. vpliv polnjenja na življensko dobo.

Oddelek: Mobilne tehnologije
163239 (2751) bajsibajsi
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323535 (2682) Jst
»

Baterija v prenosniku - delovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
162451 (2074) domenc
»

Dvojedrniki na voljo za mobilne telefone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5616472 (14658) smash

Več podobnih tem