Forum » Izdelava spletišč » Dreamweaver-kje nastavis velikost presledka?
Dreamweaver-kje nastavis velikost presledka?
egolob ::
Danes sem si posnel Dreamweaver. Vse ok, imam pa probleme pri enostavni stvari.
Kje se nastavi velikost presledka med vrsticami? Ze vec kot 1 uro iscem in ne najdem. Ker ce dam enter mi naredi toliko presledka, kot ce bi bila vmes ena prazna vrstica, ceprav je ni. Imam dreamweaver 8
Hvala
P.S.: Kako se naredi tabelo nevidno, a se vedno opazno pri urejanju?
Kje se nastavi velikost presledka med vrsticami? Ze vec kot 1 uro iscem in ne najdem. Ker ce dam enter mi naredi toliko presledka, kot ce bi bila vmes ena prazna vrstica, ceprav je ni. Imam dreamweaver 8
Hvala
P.S.: Kako se naredi tabelo nevidno, a se vedno opazno pri urejanju?
njok ::
Kjer urejas CSS za element (recimo da je to odstavek, torej P) poisci atribut line-height in mu doloci vrednost. Lahko je absolutna, tipa 20px (ceprav to ni najboljsa praksa), lahko pa relativna (tipa 1.8em, 140%). Mozna je tudi relativna vrednost brez enote, vendar ima en brskalnik (mislim da IE Mac) s tem tezave.
Ob pritisku na tipko enter pa DW doda nov odstavek.
Ob pritisku na tipko enter pa DW doda nov odstavek.
egolob ::
aja nov odstavek doda ce pretisnem enter, ne gre samo v novo vrstico?
Kaj pa potem prtisnem, ce zelim iti samo v novo vrstico, ne pa da naredim odstavek?
Hvala
Kaj pa potem prtisnem, ce zelim iti samo v novo vrstico, ne pa da naredim odstavek?
Hvala
No, do sedaj si omenil 3 razlicne stvari, da obnovimo:
- nov odstavek -- enter
- prehod v novo vrstico -- shift+enter, kot je povedal r5r
- visina vrstice -- kot sem opisal v prejsnjem postu
Slipi ::
Kako pa nastavim STIL, da bo naprimer, ko odprem nov list, vedno uporabil privzeto pisavo Verdana 12pt. Zdaj jo moram vedno znova klikat in nastavit, v nasprotnem pa sam uporabi kar sedaj privzeto pisavo Times New Roman. Začel sem z uporabo Dreamweaver MX 2004, to je verzija 7.0 Hvala.
Sicer DW-ja nisem najbolj navajen, ampak mislim, da nastavitev privzete pisave ne bo vplivala na izgled dokumenta, saj ima vsak brskalnik/uporabnik (lahko) svojo nastavitev, tako da moras pisavo kar lepo dolocit. Najlazje je, da na vrh CSS datoteke samo vsakic napises/prilepis vrstico tipa
body { font: 12pt verdana, sans-serif; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dreamweavwr 10 in pisavaOddelek: Izdelava spletišč | 987 (931) | t3hn0 |
» | Problem z WordomOddelek: Programska oprema | 1232 (1088) | bluefish |
» | Dreamweaver - slika desno, opis levo .... kako ??Oddelek: Izdelava spletišč | 1491 (1324) | njok |
» | Dreamweaver MXOddelek: Izdelava spletišč | 1600 (1165) | Tarzan |
» | kaj bi vi še dodali v mojo stranOddelek: Izdelava spletišč | 1872 (1590) | cahahopie |