» »

Priklop USB-ja na eno starejših plat., ali je poseg mogoč??

Priklop USB-ja na eno starejših plat., ali je poseg mogoč??

thrash_heavy ::

eno tako uprašanje imam (mogoče je neumno..., a nič ne de). stvar je taka:

mam eno plato, ki nima niti USB 1. pa me zanima, če bi se dalo gor priklopiti USB, s tem pa ne mislim priklopiti PCI USB kartice. dal bi gor čisto en navaden prključek, al kako je že: sej vest tisto piz..8-) , ki dobite zraven npr. ohišja ali pa plate. gre za USB podaljšek, ki se ga priklopi na plato, montira pa na zadnjo stran ohišja.

to je pa kabelček, ki naj bi šou na plato:

ali je priklop mogoč in katere plate podpirajo usb??

lp Miha
JaCkAsA
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

jeso ::

ne, ker ga nimaš kam priklopit (nima plošča usb headerja, če usbja nima- logično).
če zadaj nimaš niti enega usbja, in če je računalnik pod pentium mmx sigurno nimaš usb.

gzibret ::

Kartica USB PCI stane nekaj 1000 tolarjev.

Tole, kar si ti prilimal - ni šans, da bi delalo.
Vse je za neki dobr!

jukoz ::

Ce so na MB konektorji bi slo. Na mojem cyrix 233 z spacewalker plato je slo. Samo tolk moras pazit, da jih pravilno priklopis.

Ajt!

sej sama plata tudi nima COM, pa COM2, pa sem ga useeno pripeljal iz plate.

na plati je Celeron 333, plata je: EPOX V370B VIA 100MHz 370 AT

p.s. to rihtam za en starejši komp, (sam imam 3000+...), glejte, sam fora je ta, da bi rajši prej poskuil, če se da kej povezat, kot pa da odmarširam do trgovine, pa zagonim 4k za USB kartico. kapiš?

lp Miha
JaCkAsA

Utk ::

Ja kak računalnik pa je? Čist možno, da USB samo ni vn speljan, na plati pa so priključki. Če so, jih najdi in priklopi, če jih ni, si nimaš kaj pomagat stem. Da bi kr nekaj zalotal gor da bi mel USB menda niti ne sanjaš...

Ups, nism videl da si že napisal:) Če je celeron 333 ima (skoraj) sigurno plata USB. Samo poišči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

kuglvinkl ::

Ja kak računalnik pa je? Čist možno, da USB samo ni vn speljan, na plati pa so priključki.

Genau.
Your focus determines your reallity

cojss ::

Ta plata ima usb priključek, sodeč po tem opisu:
Some additional connectors are put on the motherboard: those for the USB module, for Wake Up Lan and for InfraRed.

Tomay ::

Manual

Podpira, samo prepričej se kakšen je pinout, ker lahko plato skuriš (ali pa tisto kar boš not vtaknu).
Voodoo 4Ever

sm malo prej vidu, da podpira, samo zanima me, kje so pini ??? ne bi rad zadeve skuril. če se kdo kaj bolj razume, naj mi prosim kako pomaga.

XPOX manual
JaCkAsA

Tomay ::

Poglej to. Na plošči ponavadi lahko ugotoviš kje je ground, potem pa malo ugibaš. Lahko poizkusiš poiskati pinout pri kaki drugi epoxovi osnovni plošči, verjetno so enaki.
Voodoo 4Ever

cojss ::

Na strani 14 imaš narisano shemo plate. Na vrhu je označen USB konektor z pini od 1 - 16.

Problem napačne priključive je ponavadi rešen tako, da en pin manjka in je tudi na kablu ena luknjica polna, tako da ne moreš falit. Težava lahko nastane, če je konektor na kablu narejen tako, da ima za vsak pin svoj konektor. Kako priklopi v tem primeru lahko prebereš na spodnjem linku.
Izgleda pa tako (na A8N-sli):

Več informacij o priklopu usb-ja na ploščo

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove poceni plošče za 8.gen procesorjev

Oddelek: Kaj kupiti
111237 (864) MostWanted
»

Wireless na staregare

Oddelek: Strojna oprema
171151 (663) Riff
»

Logitech WingMan Formula Force (PROBLEM)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111300 (968) Azrael
»

priklop naprav na USB in zamrzovanje pc-ja...

Oddelek: Pomoč in nasveti
141520 (1288) Duhec
»

USB 1.1, USB 2.0 in Firewire

Oddelek: Strojna oprema
91432 (1293) Xplicit

Več podobnih tem