Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
mahoni ::
Prvi linkan sistem bo zagotovo imel težave s hlajenjem. Tale cenejša ohišja s kaljenim steklom spredaj in na strani so presneto topla in bi se jih sam izognil na daleč.
Za primerjavo. Za 1500€ sam dobim nov sistem z RTX 2080 super, platinum 600W+ napajalnikom, Ryzen 3900X, poljubno diskovje, ohišje, x570 plošča, vodno hlajenje in imam sistem za naslednjih 5 let .
Ja budget varijanto za 1500€.
D3m ::
Pa tako zadevo lahko se kdo kupi po tej ceni? Ter seveda kje
Funtech in Mlacom sestavljata.
https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Pa tako zadevo lahko se kdo kupi po tej ceni? Ter seveda kje
Funtech in Mlacom sestavljata.
Pizda stran jim je pa kot bi jo iz riti izvlekli.
tornjak982 ::
Pozdravljeni
je možno da mi pomagate še sestavit škatlo nekaj dobrega okol 800eur da ima (16gb ram 3000mhz) (matična plošča B450) in (SSD Dovolj 500gb hiter neki.Brez Hdd.) rabim za gaming ultra velik fps in ostalo
Hvala Lp
je možno da mi pomagate še sestavit škatlo nekaj dobrega okol 800eur da ima (16gb ram 3000mhz) (matična plošča B450) in (SSD Dovolj 500gb hiter neki.Brez Hdd.) rabim za gaming ultra velik fps in ostalo
Hvala Lp
tornjak982 ::
tornjak982 je izjavil:
Pozdravljeni
Hvala Lp
Ja sestavite mi najboljse kar se lahko v 800eur lahko evrov nekaj gor dol da je dober hladilnik za procesor če treba itd..
globoko grlo ::
ja, sam pol ne bo ultra high FPSjev, ane
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
tornjak982 je izjavil:
tornjak982 je izjavil:
Pozdravljeni
Hvala Lp
Ja sestavite mi najboljse kar se lahko v 800eur lahko evrov nekaj gor dol da je dober hladilnik za procesor če treba itd..
Če lahko malo več, dobiš tole suprco:
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
yayo ::
Sine glede na to koliko računalnikov sem dal skoz in da delam z njimi, te lahko šolam ko spim :) Drugače pa ja, imel sem tri 1080Ti,
najslabša je bla Palit jetstream, potem gaming oc od gigabyta, ti dve sta obe šle do cca 85c stopinj pod loadom, najboljša je bila aorus, max 63c pod loadom, brez custom fan krivulje.
po temu kar berem je cel kup 1080Ti nekaj časa imel probleme s temperaturami, neglede na izdelovalca. Drugače imam Aorus monitor, z ringlšpil lučkami na hrbtni strani In Gigabyte gaming OC 2070 Super kartico, ki komaj gre stopinjo, dve nad 60. Vse kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
D3m torej ti v mlacomu delaš kaj. funtech je dost cenej.
Ne. Mlacom uporabljam zaradi vmesnika.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Se RAM dodam v kosarico in sem obubozal. Mah jabat ga, ce se ze grem skoraj high end sestave, pa naj bo se RAM tak. Ampak!!! Fucking cena je nenormalna.
Torej
G.Skill Trident Z RGB DIMM Kit 32GB, DDR4-3600, CL16-16-16-36
vs
G.Skill Trident Z RGB DIMM Kit 32GB, DDR4-3600, CL16-19-19-39
Malo cez stotaka razlike. Kaj pa performance?
Bral sem pa iz tega linka - https://premiumbuilds.com/ram/best-ram-...
Torej
G.Skill Trident Z RGB DIMM Kit 32GB, DDR4-3600, CL16-16-16-36
vs
G.Skill Trident Z RGB DIMM Kit 32GB, DDR4-3600, CL16-19-19-39
Malo cez stotaka razlike. Kaj pa performance?
Bral sem pa iz tega linka - https://premiumbuilds.com/ram/best-ram-...
I__I ::
Upam da ni preveč off-topic, ampak imam težave s trdim diskom in ga bom moral zamenjati in ne vem kaj so trenutno best-buy zadeve.
Trenutno stanje:
matična: Asrock z77 pro4-m
Cpu: Intel i7-3770
RAM: 16GB TakeMS (4x4gb)
Grafična: AMD HD7850 2GB
Napajalnik: Seasonic Focus Gold (Mislim, da 650W, nisem ziher)
Ter HDD Seagate Seagate Barracuda 2TB, ki ga moram zamenjati.
Nameravam kupiti 2TB HDD in 500GB SSD. Kateri model priporočate? Oz. na kaj je treba paziti pri nakupu?
Rad bi kupil nekaj, kar bi zdržalo še naslednjih 8 let (vsaj toliko kot je zdržal prejšnji HDD), četudi je malo dražje ali počasnejše.
Trenutno tudi zgleda, da se bo celo našel čas za igrice. Katero grafično bi priporočali, glede na ostale komponente? Katera je najboljša grafična, ki jo lahko dam notri, preden ostale komponente postanje bottle-neck?
Trenutno stanje:
matična: Asrock z77 pro4-m
Cpu: Intel i7-3770
RAM: 16GB TakeMS (4x4gb)
Grafična: AMD HD7850 2GB
Napajalnik: Seasonic Focus Gold (Mislim, da 650W, nisem ziher)
Ter HDD Seagate Seagate Barracuda 2TB, ki ga moram zamenjati.
Nameravam kupiti 2TB HDD in 500GB SSD. Kateri model priporočate? Oz. na kaj je treba paziti pri nakupu?
Rad bi kupil nekaj, kar bi zdržalo še naslednjih 8 let (vsaj toliko kot je zdržal prejšnji HDD), četudi je malo dražje ali počasnejše.
Trenutno tudi zgleda, da se bo celo našel čas za igrice. Katero grafično bi priporočali, glede na ostale komponente? Katera je najboljša grafična, ki jo lahko dam notri, preden ostale komponente postanje bottle-neck?
mtosev ::
Okoli ssdja: A kupujes nvme al sata ssd? 860 evo ti je super, ce isces sata. Okoli hddja naj ti kdo drug svetuje.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
I__I ::
Verjetno sata ssd. Mislim da moja plošča ne podpira nvme (https://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20P.... Hvala, bom pogledal 860 evo
celje ::
Je kdo tu gor zaposlen v kaksni racunalniski firmi? Da mi sestavi comp. Do cca 1800 + -. Lahko na zs.
Tilen88 ::
Csam da ne boš ratu mulc #2 ki je pc sestavlju en mesec XD
Ne rabiš bit zaposlen u nobeni firmi da sestaviš pc,.. posluši fante tle za nasvet in bo,.. drgač si pa že za 400€ povišal proračun vidim
Ne rabiš bit zaposlen u nobeni firmi da sestaviš pc,.. posluši fante tle za nasvet in bo,.. drgač si pa že za 400€ povišal proračun vidim
Drzim se nekako nacela naj pek pece kruh, elektricar naj se ubada z elektriko,....
Proracun? Ocitno je (po tukajsnjih nasvetih) 1,5k premalo, tako da...
Mulc na zalost nisem ze kar nekaj casa.
Sestavit bi se znal, bolj me muci kaj tocno kupiti, da bo delovalo bp. Brez nepotrebnih zajeb...
Tudi mudi se ne. Stari pc se dela.
Ker je tu gor baje najvec poznavalcev, sem prisel "gor".
Lp
Proracun? Ocitno je (po tukajsnjih nasvetih) 1,5k premalo, tako da...
Mulc na zalost nisem ze kar nekaj casa.
Sestavit bi se znal, bolj me muci kaj tocno kupiti, da bo delovalo bp. Brez nepotrebnih zajeb...
Tudi mudi se ne. Stari pc se dela.
Ker je tu gor baje najvec poznavalcev, sem prisel "gor".
Lp
Ne me narobe razumet "mulc" je bil en uporabnik ki je v nedogled sestavljal pc kljub prioročilom
Inventorista ::
Lol. 1500 za računalnik je vec kot dovolj, če nisi "big shoot" streamer, pa res ne rabiš rtx 2080... pa ne vem kaksen procesor!
Neki "future proof" nabava je brezveze imho, prehitro zastara zadeva. 6c/12t proc vec kot dovolj, ce ne streamaš.
Top grafične kartice so pa zadnje čase noro drage!
Grafika vse na ultra je predvsem placebo efekt.
Za 1800 sploh ne rabiš kaj znat sestavljat, izberi bolj ko ne vse najboljse in je to to. Definitivno ne rabiš procesor za 600 evrov al pa graficne za 800, matične za 500 evrov, ker ma vgrajen wifi in rgb led, niti nekega pci-e 4.0 Nvme SSD. Razen ce bi rad meril kurca s svojim uber rigom.
Ce bi rad igre igral, pa da se ti ne da konstantno brisat, ti pa priporočam 1TB SSD, ker so velikosti iger zadnje par let postale absurdne.
Neki "future proof" nabava je brezveze imho, prehitro zastara zadeva. 6c/12t proc vec kot dovolj, ce ne streamaš.
Za 1800 sploh ne rabiš kaj znat sestavljat, izberi bolj ko ne vse najboljse in je to to. Definitivno ne rabiš procesor za 600 evrov al pa graficne za 800, matične za 500 evrov, ker ma vgrajen wifi in rgb led, niti nekega pci-e 4.0 Nvme SSD. Razen ce bi rad meril kurca s svojim uber rigom.
Ce bi rad igre igral, pa da se ti ne da konstantno brisat, ti pa priporočam 1TB SSD, ker so velikosti iger zadnje par let postale absurdne.
@Inventorista
To kar si napisal je vse brez argumentov. Najbrz se graficne RTX 2080 ne bi prodajale, ce jih ne bi ljudje uporabljali.
Tudi za jurja lahko sestavic pc, oziroma tudi za 800€.
Vse je danes top drago. Tudi Samsung S20+ Ultra ti je cez 1300€...itd itd.
Tudi Audi RS6 marsikdo ne rabi, pa si ga vseeno kupi.
Se lahko tu pogovarjamo prosim o tehnicnih stvareh in ne o tem komu je kaj potrebno, ampak ocitno vas je tu kopica brihtnezev, hujsih od filozofov.
To kar si napisal je vse brez argumentov. Najbrz se graficne RTX 2080 ne bi prodajale, ce jih ne bi ljudje uporabljali.
Se lahko tu pogovarjamo prosim o tehnicnih stvareh in ne o tem komu je kaj potrebno, ampak ocitno vas je tu kopica brihtnezev, hujsih od filozofov.
Inventorista ::
@Inventorista
Dokler človek ne specificira, zakaj bo uporabljal računalnik, kaksna je ciljna resolucija.... nima smisla kupovat vse najboljse, samo zavoljo tega da ima top racunalnik. Taksni na koncu igrajo igre zaklenjene na 60 Hz, na visoko frekvencnem monitorju in sploh ne opazijo razlike. :S
Mislim, da sem podal dovolj argumentov v mojem prvem postu! A je streamer, content creator? Future proof koncept je brez veze. Ko pa nekdo omenja da je racunalnik za 1500 "budget" opcija, brez da bi vprašal za namembnost računalnika, pa ne morem biti tiho. Ultra detajli, zakaj? Če bo igral kaksno igro, hitrega tempa, tekmovalno, ne bo opazil teh detajlov, ker bo moral na druge stvari biti pozoren, če ga bo zanimala zmaga.
Ampak vredu, maš prav!
Če pa reče money is no object, potem pa sky is the limit! Lahko sestaviš tripple SLI 2080, pa epyc procesor čeprav ga v praksi nikoli ne bo izkoristil!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Inventorista ()
edi45 ::
Inventorista je izjavil:
Lol. 1500 za računalnik je vec kot dovolj, če nisi "big shoot" streamer, pa res ne rabiš rtx 2080... pa ne vem kaksen procesor!
Redko kdo dejansko potrebuje računalnik, dražji od 700-800€. Vendar če so želje in finance, zakaj pa ne? Ni ga lepšega filinga, ko naviješ vse nastavitve na max in uživaš na 2k ali 4k resoluciji, pri 60fps ali več, kar pa stane kar dosti. Ali pa če hočeš igrati pri 144hz, potrebuješ vsaj 140fps, zdaj večja kot je resolucija, težje je to dosečt, sploh pri višjih nastavitvah, kjer potrebuješ rtx 2080s/ti in kakšen i7/i9. Sam sem dal kar dosti "kišt" skozi, nekatere so bile tudi v rangu 2.5k-3k in na koncu sem končal na računalniku, ki sem ga sestavil cca 5 let nazaj(i7 6700k, gtx 970, 16gb 3200mhz) na katerem skoraj vsak dan igram forzo horizon 3 na high, gta 5 na high brez problema in bf5 na low zaradi boljšega performanca in dosegam konstanto skoraj 100fps+ odvisno od mape včasih tudi 130-140 in tudi grafika ni tako slaba. Edino od zadnjega bolj "resnega" računalnika sem vzel napajalnik(bequiet straight power 11 750w) cpu cooler, 1tb nvme m.2 in ohišje. Vendar me že lep čas grize da bi spet dal v kišto kakšno novo i7 ali pa i9, mogoče 3900x/3950x z rtx 2080ti ampak ali rabim takšen računalnik? Seveda da ne, vendar ga je fajn imet. Trudim se čakat na novo generacijo intela in ryzena, kakor tudi rtx 3000 serije, upam da mi bo uspelo enkrat opraviti racionalen nakup, mogoče celo kakšno bolj budget stvar tam do 1200e(grafa proc plata).
Sorry, napacno razmisljas. Kaj posameznik pocne z svojim denarjem.... moram nadaljevati?
Zakaj kupujem nov pc? Ni to vseeno? "Limit" je bil 1.5k in ocitno za majhno razliko dobim dosti boljse... zakaj ne?
Sicer pa, da ne dolgovezim: se vedno iscem/kupujem, vendar do cca 2k.
Lp
Zakaj kupujem nov pc? Ni to vseeno? "Limit" je bil 1.5k in ocitno za majhno razliko dobim dosti boljse... zakaj ne?
Lp
Fizikalko ::
Tudi jaz se po dolgih letih lotevam nakupa nove kište (sedaj mi že več kot 10 let služi i7920-based mašina). Ker mašino (kot vidite) zelo redko menjam, kanim nabavit dokaj dobro zverino, da bo mir. Pomembno je, da je mašina čim tišja.
Namenjen bo za mešano rabo: v prvi vrsti sicer za poslovno, pisarniško rabo z ogromno odprtih zavihkov in raznih office aplikacij, tu in tam kak špil z mularijo, poslušanje high quality reproduction glasbe in pa zaganjanje kar požrešnih virtualnih mašin z razvojnimi okolji za Javo. :)
Takole sem si zamislil:
procesor: AMD Ryzen 7 3700x
matična: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, AMD B450
RAM: Crucial Ballistix Black DDR4 32GB Kit (2x16) 3600MHz CL16
grafična: ASUS GeForce RTX 2070 Mini Dual O8G, 8192 MB GDDR6
SSD: PNY CS3030 2TB M.2 80mm PCI-e 3.0 x4 NVMe, 3D TLC
napajalnik: be quiet! Dark Power Pro P11 modular - 650W
ohišje: Fractal Design Define R6 Gunmetal TG
zvočna: EVGA NU Audio PCIe 5.1 zvočna kartica
kuler za procesor: BE QUIET! DARK ROCK PRO TR4
ASUS DRW-24D5MT DVD-RW zapisovalnik
2x Ventilator Noctua NF-P14s redux-900 - 140mm
Mnenja dobrodošla, hvala že v naprej!
Namenjen bo za mešano rabo: v prvi vrsti sicer za poslovno, pisarniško rabo z ogromno odprtih zavihkov in raznih office aplikacij, tu in tam kak špil z mularijo, poslušanje high quality reproduction glasbe in pa zaganjanje kar požrešnih virtualnih mašin z razvojnimi okolji za Javo. :)
Takole sem si zamislil:
vratmatra ::
Sorry, napacno razmisljas. Kaj posameznik pocne z svojim denarjem.... moram nadaljevati?
Lp
Seveda ni vseeno, npr. če imaš za gaming je več kot dovolj 16gb RAM-a in gre več budgeta za dobro grafično in dober procesor, če imaš za kakšen video editing ali programiranje je boljše vzet več jedrni procesor in več RAM-a, če ciljaš na gaming na 144Hz je dobro vedet ali gre za 1080p ali UHD ali 4K, da se na podlagi tega določi grafična in procesor ni ne bosta bottleneck en drugemu, ipd...
neo5468 ::
Lp
High budget buildi so najlažji. 2080 super, 9900k, 32gb ram, plato eno da se vrmji ne scvrejo, gaming pro carbon od msi je baje ok, ostalo po želji whatever. Cpu bo outdated čez 25 dni, ko pride 10th gen, gpu bo outdated čez 5 mescov, ko pride ampere na die shrinku. Nov i7 bo star i9, nova 3080 bo pa hitrejša od 2080ti za 500EUR manj. Ti da malo mislit, ko boš šel zapravljat 2kEUR na outdated garbage. Maš tut ryzen 3700x opcijo. Intel ma še zmer mal več fpsjov v igrah. Poglej si benchmarke in sam presodi. Razlika v cpujih je 220EUR, v performanceu pa par %.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
Drzi. Karkoli kupis bo prej ali slej "star model". Pa naj bo to pc, avto, ... ali tank.
Cikli so vse hitrejsi, zivljenje krajse.
Vendar, zakaj ne, ce lahko?
Cikli so vse hitrejsi, zivljenje krajse.
Vendar, zakaj ne, ce lahko?
Da ne bom prevec off:
Nekdo je zgoraj omenil mini graficno. Tale:
ZOTAC GeForce(R) RTX 2070 8GB Mini
je v akciji v Mediamarktu: 399 eur
Nekdo je zgoraj omenil mini graficno. Tale:
ZOTAC GeForce(R) RTX 2070 8GB Mini
je v akciji v Mediamarktu: 399 eur
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: celje ()
yayo ::
Je kdo tu gor zaposlen v kaksni racunalniski firmi? Da mi sestavi comp. Do cca 1800 + -. Lahko na zs.
bi se verjetno že kdo oglasil, če bi specificiral za kaj točno ga boš uporabljal, če naj bo tih ali naj omogoči navijanje, če želiš nevpadljivega ali disco light show fabulous mašino, in verjetno najpomembnejše, s kakšnim monitorjem ga misliš vpariti - resolucija, osveževanje, multimonitor itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Uf. Tezka publika :). Malo filmi 4K +, tu pa tam kaka igra, monitor je 4K 1ms, tv pa lg c9 77 oled.
Comp, ce se le da, brez luck. Rajsi tisjo zadevo, navijal kasneje ne bom. To pomaga?
Comp, ce se le da, brez luck. Rajsi tisjo zadevo, navijal kasneje ne bom. To pomaga?
__Devil__ ::
Super debata teče tukaj o trenutni PC sceni. Pred nekaj časa ste mi pomagali sestavit računalnik in sem izbral na Funtech Ryzen 5 3600, 16GB 3200 CL15 gskill ripjaws ram, Seasonic Focus FX 550w, phosje Fractal Design Meshify C Belo TG, graficna je ostala od prej GTX 1070, maticna Tomahawk Max B450, 2TB Toshiba P300, 1TB Seagate, 512gb M2 Samsung ssd, 1TB samsung 960 Evo ssd. Nekaj sem dokupival sproti za somtar pc na i7 920, ki se danes dela super, ampak razlika je kar obcutna in po 11-12letih upgradea pcja se pozna in splaca :).
Edit2: Sedaj se cakam na AOC 27" 1440p 144hz flat monitor z upanjem brez dead pixlov iz mimovrste. Se veselim preskoka na 144hz. Obcasno bom pc priklopil tudi na 55" Samsung tv.
Sedaj sem dokupil in pricakujem še 2 ventilatorja 140mm od Be Quiet za 22EUR oba. Z sestavo srm zelo zadovoljen, vse skupaj je naneslo okrog 800EUR okvirno in ne rabim vec. Le tišje si želim da bi bilo in cimbolje hlajeno zato sem vzel to ohisje z sprednjo stranjo ki je mrezasta. (mesh). CPU cooler je Arctic Freezer DUO bel, pasta thermal grizzly kyronaut. Najbrz sem dal gor prevec paste na kuler, ker so idle temperature ~ 50C, full load pa 70-82 ko pustim Prime 95 dlje časa tudi do 90. Upam da bosta dva ventilatorja dodatna pomagala. Sobna temperatura je okrog 20C.
Zanimivo mi je kako so ti Noctua ventilatorji z veliko pretoka zraka tako tihu. Res, da so dragi, 22EUR kos, mogoce zamenjam z trenutnimi Fractal v ohišju, sta bila zraven le dva. Sicer pa priporocam tako sesavo in je top. Bom pa enkrat v prihodnosti (letos?) nadgradil na 32gb rama saj se hitro zapolni, ko imas odprt chrome z 30-40 zavihki, par programov , igra.. :)
Ce ima kdo kak predlog je dobrodosel, budno spremljam temo in hvala, ker delite vasa mnenja ter izkusnje.
Edit2: Sedaj se cakam na AOC 27" 1440p 144hz flat monitor z upanjem brez dead pixlov iz mimovrste. Se veselim preskoka na 144hz. Obcasno bom pc priklopil tudi na 55" Samsung tv.
Sedaj sem dokupil in pricakujem še 2 ventilatorja 140mm od Be Quiet za 22EUR oba. Z sestavo srm zelo zadovoljen, vse skupaj je naneslo okrog 800EUR okvirno in ne rabim vec. Le tišje si želim da bi bilo in cimbolje hlajeno zato sem vzel to ohisje z sprednjo stranjo ki je mrezasta. (mesh). CPU cooler je Arctic Freezer DUO bel, pasta thermal grizzly kyronaut. Najbrz sem dal gor prevec paste na kuler, ker so idle temperature ~ 50C, full load pa 70-82 ko pustim Prime 95 dlje časa tudi do 90. Upam da bosta dva ventilatorja dodatna pomagala. Sobna temperatura je okrog 20C.
Zanimivo mi je kako so ti Noctua ventilatorji z veliko pretoka zraka tako tihu. Res, da so dragi, 22EUR kos, mogoce zamenjam z trenutnimi Fractal v ohišju, sta bila zraven le dva. Sicer pa priporocam tako sesavo in je top. Bom pa enkrat v prihodnosti (letos?) nadgradil na 32gb rama saj se hitro zapolni, ko imas odprt chrome z 30-40 zavihki, par programov , igra.. :)
Ce ima kdo kak predlog je dobrodosel, budno spremljam temo in hvala, ker delite vasa mnenja ter izkusnje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()
mihec87 ::
"Limit" je bil 1.5k in ocitno za majhno razliko dobim dosti boljse... zakaj ne?
Lp
Tole "za majhno razliko" je hec ki se nikoli ne konča(no se, ko zmanjka boljših delov ali pa ko kupec uvidi da se te igre ne more it) in na koncu pristaneš na npr.5k eur pc-ju.... Saj pri vsaki konfiguraciji za malo razlike dobiš nekaj več/boljše...
Super debata teče tukaj o trenutni PC sceni. Pred nekaj časa ste mi pomagali sestavit računalnik in sem izbral na Funtech Ryzen 5 3600, 16GB 3200 CL15 gskill ripjaws ram, Seasonic Focus FX 550w, phosje Fractal Design Meshify C Belo TG, graficna je ostala od prej GTX 1070, maticna Tomahawk Max B450, 2TB Toshiba P300, 1TB Seagate, 512gb M2 Samsung ssd, 1TB samsung 960 Evo ssd. Nekaj sem dokupival sproti za somtar pc na i7 920, ki se danes dela super, ampak razlika je kar obcutna in po 11-12letih upgradea pcja se pozna in splaca :).
ali je preveč paste ali pa nisi vredu namestil in pritrdil hladilnika na procesor. Dol ga vzami, ščisti pasto iz njega in iz procesorja, preveri backplate, mora biti fiksen brez zraka oz se ne sme migati in ga ponovno namesti, saj so kar visoke temparature to. Pasto pa samo na sredino procesorja daj za en grah ali pa malo večje zrno riža, stisneš gor hladilnik ga malo zasučeš levo desno in potem križno začneš privijati vijake, da se razporedi pasta. Ventilator pa seveda na sprednjo stran hladilnika, da piha proti ventilatorju na zadnji strani ohišja.
"Limit" je bil 1.5k in ocitno za majhno razliko dobim dosti boljse... zakaj ne?
Lp
Tole "za majhno razliko" je hec ki se nikoli ne konča(no se, ko zmanjka boljših delov ali pa ko kupec uvidi da se te igre ne more it) in na koncu pristaneš na npr.5k eur pc-ju.... Saj pri vsaki konfiguraciji za malo razlike dobiš nekaj več/boljše...
Se konča. Recimo build za 2K-2,5K iz nemčije( i9 9900k, rtx 2080TI, 32gb ram, nvme ssd, vodno hlajenje) je best performer kaj lahko kupiš za gaming trenutno. Potem pa imaš komaj lahko upgrade čez 1000-1300e če se odločiš še za drugo rtx 2080ti. Drugače večji problem in dilema je vedno pri cenejših računalnikih, kjer veš da žrtvuješ performance za 50€, ko študiraš če bi vzel navadno rtx ali bi vzel super, bi vzel k oz x verzijo procesorja ali ne, hitrejše ali cenejše rame itd.
davvid ::
Imam MSI Tomahawk, 32gb, msi rx 5700xt mech in r 5 2600x.
Se mi splača zamenjat procesor za Ryzen 7 3700x (340€) ali Ryzen 7 3800x (400€)?
Se mi splača zamenjat procesor za Ryzen 7 3700x (340€) ali Ryzen 7 3800x (400€)?
mtosev ::
Bi reko da ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Senior Dev ::
Frekvenca je čisto nepomembna. Edino Intel jo rad omenja, ampak istočasno pa skrivajo porabo. Za 60€ dobiš že neslišen CPU kuler.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Vzel sem Cooler Master MasterLiquid ML360R ARGB, pa me zanima ali uporabim prilozeno termalno pasto ali naj grem v nakup druge termalne paste?
A se splača dat 60€ več za 3800x?
Ne
Tudi jaz se po dolgih letih lotevam nakupa nove kište (sedaj mi že več kot 10 let služi i7920-based mašina). Ker mašino (kot vidite) zelo redko menjam, kanim nabavit dokaj dobro zverino, da bo mir. Pomembno je, da je mašina čim tišja.
Takole sem si zamislil:
Kakšen razlog za zvočno kartico?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
Sestavljeno. Hvala vsem, za pomoc. Sam proces zbiranja komponent, branja reviewov je bilo zanimivo. Ta najbolj zanimiv del pride, ko bom sestavljal masino. Tega se nisem delal sam, vedno s prijateljem, ampak mislim, da bom s kopico video tutorialov na youtube tudi sam uspel. Posebej okrot RGB zadev, tle sem bos.
Skratka tole je pa zverina:
Plosca: Gigabyte X570 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen 9 3900X
RAM: G.Skill TridentZ Neo DDR4-3600 C16 DC - 32GB
Graficna: Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G
Napajalnik: EVGA SuperNOVA G3 750 80 Plus GOLD
Ohisje: Cooler Master MasterCase H500M
Hlajenje: Cooler Master MasterLiquid ML360R ARGB
Termalna: Thermal Grizzly Kryonaut
Skupaj: 2358,70EUR
Rad bi se imel clean cable management, pa razmisljam se o nakupu barvnih SATA kablov, pa ne vem katere vzeti, ter koliko, pa kaj vse rabim to je tudi vprasanje.
Edit: zaenkrat se ne bom sel tega, je prevec drago. Ze ta cena za tale setup je oring preko mojega budgeta, ampak briga me samo enkrat se zivi.
Skratka tole je pa zverina:
Plosca: Gigabyte X570 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen 9 3900X
RAM: G.Skill TridentZ Neo DDR4-3600 C16 DC - 32GB
Graficna: Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G
Napajalnik: EVGA SuperNOVA G3 750 80 Plus GOLD
Ohisje: Cooler Master MasterCase H500M
Hlajenje: Cooler Master MasterLiquid ML360R ARGB
Termalna: Thermal Grizzly Kryonaut
Skupaj: 2358,70EUR
Rad bi se imel clean cable management, pa razmisljam se o nakupu barvnih SATA kablov, pa ne vem katere vzeti, ter koliko, pa kaj vse rabim to je tudi vprasanje.
Edit: zaenkrat se ne bom sel tega, je prevec drago. Ze ta cena za tale setup je oring preko mojega budgeta, ampak briga me samo enkrat se zivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()