» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
846 / 1150
»»

Ezoterik ::

je uredu, sam meshify c je useen bolj prezračen. maš drugač na mindfactory v tej vikend akciji r6 za precej manj dnarja.

firbec ::

kakšen konkreten predlog gamerskega PCa, lahko iz tujine za okoli 1000€, brez monitorja

Ezoterik ::

a premade al komponente? če premade pol nimam pojma, drugač pa standard ryzen 2600, 16 giga 3200 rama, matična al kšna b 450 tomahawk, al pa kakšna cheap x470, nek soliden napajalc, ohišje po želji, ssd po želji, disk po želji, v grafično kar ostane (odvisno kok si avanturističen in kok si šparal pri komponentah) ostane dost dnarja za kakšno 1070, 1070 ti, al pa clo 1080.

premade za 1k bo sam junk.

Endorino ::

Ezoterik je izjavil:

je uredu, sam meshify c je useen bolj prezračen. maš drugač na mindfactory v tej vikend akciji r6 za precej manj dnarja.

https://www.mindfactory.de/product_info...
in

res je tu ceneje. sedaj med njima je razlika samo ta da ma eden plexi steklo. po izkušnjah katero je boljše ohišje. ali je to enako toliko da je plexi steklo bolj fensi? če je samo to razlika pol itak ni razlike :D Ali je tudi razlika da je eden tišji od drugega

me pa zanima pol kolko bi prek mailboxa na koncu plačo za to ohišje. da me ne bo kaj kje dosti poštinan stala

youPlonker ::

firbec je izjavil:

kakšen konkreten predlog gamerskega PCa, lahko iz tujine za okoli 1000€, brez monitorja

Moj predlog: klik

+ ohišje v Sloveniji po izbiri

+ rabljena grafična GTX 1070 ali boljša

@Endorino: Poglej si še tastarega Define S (ga dobiš v Sloveniji za ~80€). Ima filtre na vseh odprtinah, protizvočne obloge in komplet vsi mounti za ventilatorje so 140mm. Če iščeš tišino, je to kar poceni opcija (še posebej v kombinaciji s kakšnimi dobrimi cheap 140mm ventilatorji, npr. Arctic F14). Edino zares ogromno ohišje je...

Ezoterik, full bi ti bil hvaležen, če mi namečeš te komponente v košarico na Mindfactory, ker nemško ne razumem, ne najdem pa eng jezika
Kar se grafike tiče, bo pc večino za igre, monitor se bo nabavil do 144hz, 24 ali 27 inč, ne vem še, ne bo pa zame, zato nisem pameten pri teh rečeh, bom le financ minister :P
Koliko hočejo imeti za dostavo do nas in ali proti plačilu tudi sestavijo pc in koliko to stane, če kdo ve?

cegu ::

Sestavljam komplet PC škatlo (Brez monitorja) za cca 1500. Primarno igre, video obdelava, za naslednjih par let.

Zanima me glede videa - namen je kodirati v 1080 v HEVC. Potrebujem tudi PCI režo za Firewire (analogni posnetki se hardversko kodirajo na DV), potem kompresija na HEVC.

- Ali programi podpirajo kompresijo na HEVC preko grafičnih kartic, ali je bolje da kupim Intolov proceor za to? AMD kolikor vem nima še hardwarskega encoderja za h265.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

Sestavil sem sledečo konfiguracijo.

https://ibb.co/19pwTy7

Želim Intel zaradi Hardware HEVC in VP9 podpore ter K verzijo zaradi morebitnega overclockanja čez nekaj let.

Nisem prepričan glede matičnče plošče. Ta mi je všeč ker ima veliko USB priključkov ter 5.1 surround sound in M2 podporo. Ne vem pa, ali bi bilo bolje vzeti eno s 3200MHz Ramom? Ali ta matična sploh omogoča overcockanje procesorja - da ne bom za brezveze dal več denarja za K verzijo?

Ni že sigurno za trgovino, nevem kakteri napajalnik se splača (USB3 pokuri kar nekaj in najbrž bodo prenosni diski črpali več) ko jih priklopim. Trdi disk je eden za shranjevanje eden za normalno delo.

Ohišja še ni zraven, imam še enega Chieftechovega 10let starega ki je še vedno kralj.

Ne vem za kateri SSD bi se odločil.

Koliko kaj šumijo ti novi PC-ji - bi raje vzel kakšno zaprto vodno hlajenje? Moj stari PC je GX2 in Q6600, če vedno brca ampak je potreben menjave. Zdržal skoraj 10 let.

Prosim za mnenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

D3m ::

Intel ni edini z HEVC in VP9 podporo. Sama konfiguracija je po mojem mnenju predraga in nesmiselna.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

Če se nebo igral igric ali kaka posebn workload, je tole uber overkill. Že kakšen 200GE athlon zmore 4k vp9 in hevc bp.
#brezpodpisa

Sem želel naročit ohišje na mindfactory in brez uspeha. pa sem jim piso mail kjer sem povprašo kako in kaj.

In order to place an order with us, you must have a company or business and a valid VAT ID.
You also need a customer account as an entrepreneur with us.
We do not deliver to private customers abroad, you can check this here, as well as the shipping costs and payment methods:
https://www.mindfactory.de/info_center....

We do not deliver to private customers abroad.
A dispatch takes place after valid examination of your value added tax ID.

Likewise, we do not deliver goods that fall under freight items to foreign countries.

Kind regards,
Your Mindfactory Service Team

Natalie Stachel

Han ::

Če naročiš na Mailboxde.com med polnočjo in šesto zjutraj, plačaš le poštnino do domačega naslova, ki je dobrih 13 eur na paket (GLS dostava).

hojnikb je izjavil:

Če se nebo igral igric ali kaka posebn workload, je tole uber overkill. Že kakšen 200GE athlon zmore 4k vp9 in hevc bp.

Se bo tudi igralo. Overkill je procesor ali grafična? Nazadnje sem kupoval skoraj 8 let nazaj im vzel GX2 kar je bil Overkill takrat ampak je dolgo zdržal. Q6600 pa še danes teče ampak odkar imam opravka s HEVC moram spet čez noč puščati zadevo prižgano. coffelake ima hardversko 4K hevc podporo zato ne grem na starejšo arhitekturo.

Ča lahko kdo pomaga, zanima me matična in ram takt - je to v redu, ali lahko overclockam z njo?

vzami 2700x pa eno x470 plato

pa napajalc bo dost 500w
#brezpodpisa

A tolk manj požrejo komponente danes? 2 500ke sta shodile na starem PCju, 650ka sedaj drži lepo. Stvar bo poganjala 4-6 diskov.

tak sistem ti bo pil mogoce 300w
#brezpodpisa

Primarni SSD je ponavadi M.2 in NVMe.

fenix_ ::

Kaj na Mindfactory ne prodajajo več GTX 10XX, ker vidim samo še 20XX in Radeon?

Ja, vse kaže, da so Nemci v glavnem "odpisali" GTX 10XX.

Han je izjavil:

Če naročiš na Mailboxde.com med polnočjo in šesto zjutraj, plačaš le poštnino do domačega naslova, ki je dobrih 13 eur na paket (GLS dostava).

sem še povprašo.. Mam poznanstvo ki živi v nemčiji. In sem povprašo če jaz naročim dostavo pa napišem njihov naslov. pa so rekli da gre.

We can send the order to your friend in Germany. Of course you have to enter his address.
However, we cannot refund the value added tax on export.
If you have a friend with a company, he has to place the order, because we would need his VAT ID.

ampak kaj pa mišleno da nebodo mogli povrniti davka? bom pa prečekiro ta mailboxde

Če kupuješ kot fizična oseba, razne mahinacije z DDV tako ali tako ne pridejo v poštev...

gustek_si ::

Zelo kvalitetna grafika danes za ta denar:

Zgodovina sprememb…

a tale konfiguracija paše skup za gamerski PC, al bi vi izbrali kaj drugače ?
https://www.mindfactory.de/shopping_car...

prosim za predloge za grafiko, sam sicer gledam za GeForce GTX 1070 + ohišje seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: firbec ()

gddr85 ::

paše, 2x psu imaš noter, pa en 600w psu bo dovolj..

1070 bo ok, sicer pa odvisno od budgeta in resolucije..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

CiClon ::

Katere grafe bi bilo za pogledat v cenovnem razponu med GTX1060 in RTX2070? Govorimo pa o gaming PC.

Marix ::

Zdravo, moj kolega bi rad si kupil novi gamerski pc za 400€. Ima pa že doma dve grafični kartici amd rx570 8gb in rx580 4gb, katero bolj priporočane za gaming?
Vse ostale komponente bi naročil iz tujine Mindfactory za 400€, hvala za pomoč.

bajsibajsi ::

RX580 4GB

gddr85 ::

570 in 580 daš lahko sicer tud v crossx afaik ;)

mulc007 ::

Mogoče bi poslali kar direkt v Slovenijo...
ttps://www.dhl.de/de/privatkunden/pakete-verse...

tony1 ::

Fantje, zelo enostavna varianta za prepošiljanje nemške robe je tudi cheaperandmore.com.

Celo v slovenščini je stran, in na prvi strani je cenik. Brez skritih stroškov.

mulc007 ::

Vidim da kupujete iz Nemčije.
Kolk kaj ceneje pa pride če ga kupiš od tam po delih in dodaš ca 40€ poštnine v primerjavi s tem če ga enakega sestavljenega kupiš pri nas?

Ne igram iger ampak bi rabil včasih za igranje z grafiko. Mogoče bi bil vredu tak na spodnjih linkih. Ko bi mu potekla garancija bi dodal RAM:
Prva varianta:
http://www.profiservis.si/si/izdelek/50...

Druga varianta:
Ali pa ta ki ga lahko dobim za 50€ višjo ceno od prvega:
https://www.mimovrste.com/namizni-racun...

tony1 hvala ti za to. bom drug teden testiro to zadevo in ko bo rešena zadeva bom poročal sem gor. če pa bo kdo že prej pa bo vse dobrodošlo :D

smacker ::

@mulc za 500€ iz tujine sestaviš boljše, z garancijo na posamezno komponento (3-10 let) ;)

Aar2rk ::

Jaz imam cheaper&more predala v UK in Nemčiji, sicer ju že kar dolgo nisem probal, ampak delata brez problemov, po ceniku, ki ga imajo na netu.

tu sicer piše
V nobenem primeru ne sprejemamo: izdelkov, ki za dostavo zahtevajo specialno logistiko (pohištvo, stekleni izdelki, večja bela tehnika, termično občutljive snovi)

računalniške komponente spadajo pod občutljivo. zakaj imajo to napisano? da nebi kje kar pakete metali sem ter tja češ da ni lomljivo?

sem že dobil odgovor. za kake večje monitorje ali TVje to ni priporočljivo. računalniške komponente pa komot.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Endorino ()

na 5 kg teže pride Skupaj: 28,99 EUR
na 25 kg teže pa Skupaj: 57,49 EUR

eldorado29 ::

eno vprašanje
gre za ram DDR4-3200 16GB (2x 8GB)

in npr G.Skill, Patriot, Corsair. razlike v ceni so različne. A dejansko bi jaz sploh opazil te razlike? Al se lahko komot vzame tisti ki je v tem rangu najcenejši?

glede na to da ima ta čez 50 tisoč prodanih...
16GB G.Skill RipJaws V schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit

Zgodovina sprememb…

youPlonker ::

Ravno najcenejši (16GB G.Skill RipJaws V schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit) so najbolj preverjeni, da delujejo ok z Ryzen, torej DDR4-3200 CL16-18-18-38 1.35V z B450 ploščo. Preberi si uporabniške komentarje pod izdelkom.

lukapo ::

Jaz bi pa vprašal, kako je s plačevanjem predračuna. MIndfactoryju sem danes dopoldne preko UPN na pošti nakazal potreben znesek. Koliko časa nakazilo potuje in ali mi bo mindfactory sam poslal e-pošto, da so prejeli denar in odposlali stvari na mailboxde.

drzni86 ::

Sicer vse piše na njihovi strani, ampak ja, nakazilo dobijo v roku 1 dne ponavadi. Ko odpošljejo pošiljko dobiš obvestilo na mail.

Mare3 ::

Zdravo, sodelavec bi rad kupil sinu kakšen rabljen računalnik za igre do nekje 300€. Vem in tudi on se zaveda da je to zelo težko, ampak če imamo v mislih da bo igral samo Fortnite in morda še kako igro bi se morda že dalo kaj sestaviti. Je sploh možno sestaviuti neko solidno zadevo da bo delal Fortnite, to je prioriteta :) Hvala v naprej. LP

https://www.mindfactory.de/shopping_car...

evo, na tem bi se ze dal igrat fortnite. z mailboxde+midnight shoppingom bi prslo ravno malo cez 300€. Ce je budget dost fiksen, se bi dalo prsparat kak evro na plati ali ramu.

#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

CoreySteel ::

Spet je xy let naokoli in spet kupujem nov PC in spet se mi sanja ne kaj vzet, zato bi prosil za pomoč. Prebral sem 30 strani te teme (spustil edino kregarije :P), kar je sicer precej pomagalo, a je vseeno toliko izbire, da se izgubim in me glava boli, ko scrollam med vsemi komponentami.

Rabil bi PC za video editing ipd (Premiere Pro, After Effects, Photoshop) in zdaj na "stara leta" bi si končno omislil še za pravi gaming (+twitch, snemanje). Navijal ne bi.

Budget sem si zastavil nekje do 2000€ z monitorjem vred. Mogoče je overkill, ampak ko sem na random metal stvari v konfigurator, sem nekako zadeval to cifro :) Če se gre čez pa tudi čez.

Kišto bom imel verjetno na mizi, za estetiko mi je vseeno. Zaenkrat bom imel dva monitorja (nekaj kar bi kupil 1440p in enega 27" 1080p od prej), bi pa imel odprto možnost še za tretjega enkrat v prihodnosti.

Prišel sem nekako do tega:
- i7 8700 BOX
- RTX 2070
- Samsung 500GB NVMe (mogoče se stegnem do 1TB)

In to je nekako to... Nimam pojma glede matične, 2x8GB RAM sam kaj vem kateri, že pri grafičnih je nekaj izbire, napajalnik, ohišje, rabim hlajenje? Sestavljal tudi ne bi več sam :P

Hvala vsem že vnaprej za pomoč!
Twitter: @CoreySteel_

matobeli ::

Funtech ima možnost da ti skup da za ene 20eur.

Lahko pa naročiš iz tujine kjer bo veliko cenej, pa daš sestavit enmu servisu.

Morš pa gzet tud hladilnik za cpu, ker je priožen slab in glasen.

Komot tudi pogledaš v amd kamp, ryzen proci so se izkazali za dobre, ampak mogoče ravno za tvoje potrebe temu ni tako.

TOP ::

Jaz bi tukaj razmislu, še o 2700X.

D3m ::

2700x ali TR 1920X.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kljukusa ::

Ima kdo kaj izkušenj z Medionovimi PC-ji? Gledam tegale in se mi zdi kar OK price/performace: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba.... Dodam not še eno grafično in bom imel nekaj let mir pred hčerko...

Predator X ::

kljukusa je izjavil:

Ima kdo kaj izkušenj z Medionovimi PC-ji? Gledam tegale in se mi zdi kar OK price/performace: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba.... Dodam not še eno grafično in bom imel nekaj let mir pred hčerko...

Za ta denar dobiš več kot tole.

Predator X ::

AMD Ryzen 5 2600 6x 3.40GHz So.AM4 BOX
EUR 157,90*

500GB Samsung 860 Evo 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s 3D-NAND TLC (MZ-76E500B/EU)
EUR 76,49*

4GB Powercolor RX 570 Red Dragon V2 DDR5 HDMI/3xDP retail
EUR 158,94*

MSI B450M GAMING AMD B450 So.AM4 Dual Channel DDR4 mATX Retail
EUR 81,85*

8GB G.Skill RipJaws V schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit
EUR 83,85*

450 Watt Corsair VS Series VS450 White Non-Modular 80+
EUR 34,94*

1000GB WD Blue WD10EZEX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s
EUR 39,84*

Sharkoon T3-V Midi Tower ohne Netzteil schwarz
EUR 28,93*

663EUR + max 25EUR poštnina
Dal sem notr še ohišje zaradi cene (kupiš doma al pa vzameš neko staro za 10EUR), 8GB RAMA bo dovolj samo XMP nastaviš.
500Gb SSD + 1Tb WD BLUE
8GB DDR4 3200 (XMP)
R5 2600
RX 570
< 700EUR

windows si še pozabo....
#brezpodpisa
««
846 / 1150
»»