» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
833 / 1147
»»

MrStein ::

D3m je izjavil:

Pa Ryzen 2600X pa 12 core/threadov bo dovolj za vrsto let. Razen, če rabiš 16 core/threadov.

Kdo rabi 12 ali celo 12 core/threadov ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

D3m ::

Če se bo spomnil streamat bo zelo pomagalo.

Drugače si pa postavil zelo podobno vprašanje, kot 10 let nazaj.

Kdo sploh rabi 4 jedrnika?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

gendale2018 ::

MrStein je izjavil:

D3m je izjavil:

Pa Ryzen 2600X pa 12 core/threadov bo dovolj za vrsto let. Razen, če rabiš 16 core/threadov.

Kdo rabi 12 ali celo 12 core/threadov ?

za trollanje bi rabil vsaj 24c/48t
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

XsenO ::

Pozdravljeni, bi rabil še par nasvetov za sestavo

Malo sem tweeknil trenutno izbiro na to https://imgur.com/a/UIGFp9g (večji disk 500gb diska in druga matična)
Od kolega bom za zdaj odkupil GTX1060 6gb

Trenutni plan je 1080p gaming in v letu/letu in pol nadgradnja monitorja in grafične na kar pač takrat bo.

Malo sem še dilemi glede napajalnikov. V trenutni ožji izbor sem dal slednje: https://imgur.com/a/aJUcenZ pomagal sem si pa s tem seznamom https://linustechtips.com/main/topic/63...

Katerega od teh bi mi vi priporočali?

Poleg tega iščem še eno škatlo preferečno mini tower (če ni nič pametnega lahko tudi midi), ki je dobro zračena, ne vabi preveč praha pa seveda da je ugodna :)

Hvala v naprej za nasvete
1 + 1 = 1

D3m je izjavil:

Aha, kaj pa preostalih 80% folka?
(streamanje je sicer 90% delo GPU-ja)
Motiti se je človeško.

90%? A sploh lahko igraš in streamaš hkrati;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Aha, torej ne moreš podati nobenega smiselnega argumenta, zakaj bi slehernik imel toliko jeder?

No, glavno da je številka višja (od sosedovega!)...
Motiti se je človeško.

gddr85 ::

afaik za streamat zraven je važen cpu, frejme medtem pobira iz frame buferja na gpuju, medtem ko se gpu in tud cpu muči pri špilanju

Predator X ::

MrStein je izjavil:

D3m je izjavil:

Aha, kaj pa preostalih 80% folka?
(streamanje je sicer 90% delo GPU-ja)

Huh, stream je kr delo CPUja vsaj tisti, ki hočejo low bitrate in best quality.

majlo ::

bajsibajsi ::

Pri nas bi te nove komponente (brez ohisja), ce bi jih kupil vse v eni trgovini, stale vsaj cca. 1050 eur + cena ohisja. Uposteval sem lahko le podatke, ki jih je navedel, brez da poznamo detajle, ki lahko pomenijo visjo ceno za enak tip komponente (npr. 1070 je lahko 440 ali pa 600 eur).

Zgodovina sprememb…

Je Thermaltake London 550W slabsi nakup kot Corsair rm550x, ce zanemarim razliko v garanciji?

ziga1990 ::

jaz osebno bi vzel Corsair je po mojem mnenju boljši PSU
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

hdx ::

https://imgur.com/xX6KWvp

Bo to ok za full hd?

hdx je izjavil:

Bo to ok za full hd?

napajalnik mi zgleda malo švoh

Ce bi rad imel cimprej, bodi pozoren na dobavljivost "Dobava 1-2 dni". V taksnem primeru so pri Funtech, vsaj po mojih izkusnjah, res azurni in naceloma lahko prevzames robo ze naslednji dan. Primer: https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

hdx je izjavil:

Bo to ok za full hd?

Popolnoma enake komponente https://www.mindfactory.de/shopping_car...

Prihranek: cca. 200 eur - strosek mailboxa.

XsenO ::

Ene par vprašanj glede mindfactor-mailbox (ne znam nemško tako pač nanašam na google translate)
- v mindfactory pod naslov za račun in za dostavo kaj dam oba naslova od mailboxde ali pod naslov za račun dam moj domač naslov naslov za dostavo pa mailboxde?
- v primeru, da mindfactory nima vse na zalogi ugibam da bodo poslali kot dobijo na mailboxde. Kaj mailboxde posreduje meni naprej takoj ko dobijo ali lahko počakam da pride cela pošiljka in mi potem vse skupaj pošljejo.
- kako je z uveljavo garancije, če NE naročim kot podjetje

Hvala za odgovore
1 + 1 = 1

jspiler ::

yo. je to ok pc za igre...

https://www.mindfactory.de/shopping_car...

bi lahko kej glede ram-ov spremenil?

hvala in lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jspiler ()

Gumi ::

XsenO je izjavil:

Ene par vprašanj glede mindfactor-mailbox (ne znam nemško tako pač nanašam na google translate)
- v mindfactory pod naslov za račun in za dostavo kaj dam oba naslova od mailboxde ali pod naslov za račun dam moj domač naslov naslov za dostavo pa mailboxde?
- v primeru, da mindfactory nima vse na zalogi ugibam da bodo poslali kot dobijo na mailboxde. Kaj mailboxde posreduje meni naprej takoj ko dobijo ali lahko počakam da pride cela pošiljka in mi potem vse skupaj pošljejo.
- kako je z uveljavo garancije, če NE naročim kot podjetje

Hvala za odgovore

Naslov za račun pustiš svoj naslov iz Slovenije. Jaz sem naročil matično, rame, grafično ter napajalnik. Ko sem naročilo oddal, je bil na zalogi le še en kos tistega napajalnika. Prej, ko so oni prejeli plačilo, več ni bil na zalogi. Potem mislim, da je minilo malo več kot teden dni, ko so mi pisali, če hočem zamenjat napajalnik za katerega drugega ali če hočem, da mi pošljejo ostale stvari ter povrnejo denar v vrednosti napajalnika. Odgovoril sem jim, da se mi ne mudi in da bom počakal. V roku tedna dni je prišel še napajalnik in nato so vse skupaj poslali na mailboxde naslov. V roku pol ure po tem, ko je bil paket na mailboxde prevzet sem dobil na mail obvestilo, da je paket pri njih ter,da lahko izberem način pošiljanja do mene. Takoj sem nakazal znesek vrednosti pošiljanja in paket je še isti dan šel od njih naprej.
Glede garancije ti ne znam odgovorit, ker še nisem imel primera.

al pa....če na tem starem zamenjam grafično, procesor in dodam ram-e (če je potrebno) ali bo tudi matično potrebno menjati?

- Samsung SH-224 24x DVD Brenner SATA
- Cooler Master K280 Midi Tower ATX
- WD Caviar Blue 1000GB SATA 6Gb/s
- Intel Core i5 4670 4x3.40GHz So1150 Box Haswell
- FXF Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3
- ZOTAC GeForce GTX760 AMP! Edition 2GB GDDR5
- ASUS H87-PRO (C1) H87 Sockel 1150 ATX DDR3
- TeamGroup 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 2x4GB
- Samsung SSD 840 EVO, 250 GB

zamenjam grafično npr.: 6GB ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP! Edition Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
zamenjam procesor .... predlog!!!

hvala

MihaK3 ::

Za 1060 bi moral 4670 zadoščati, navit k bi bil še boljši, ampak H87 niso bile navijalske plošče, čeprav imam nekaj v spominu da se je ravno pri nekaterih Asuskah nekaj dalo, moraš sam preverit. Lahko pa vzameš tole: http://www.bolha.com/racunalnistvo/proc... , mogoče še malo zdilaš in potem svojega prodaš za kake 100 če imaš srečo.

DiabloMario ::

Živjo!
Sem casual gamer ki planira kupiti nov high end PC + monitor
v mesecu novembru (upam na black friday akcije iz tujine-Germany :P)
v vrednosti max 2500e,
na kateremu pričakujem da bodo vse igre delovale brezhibno oz. max FPS-ja,
planiram tudi začeti bolj intenzivno stream-ati.
Ker nimam izkušenj z sestavo računalnika samostojno in imam skrbi glede kompatibilnosti komponent,
me mika nakup že sestavljen PC z tujine.

Ciljam na:
Izgled ohišja mi ni pomemben
cpu cooler vsaj 120mm oz. potreba za dovolj dobro ohlajanje po vašem mnenju.
Intel Core i7-7800K 3.7
500GB Samsung 970 EVO SSD
1TB HDD
600W do 700W power
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB
32GB ram ( 3000 ali 3200).
Monitor 144hz 24' (po sreči z G-sync)

Ni želje metanja denarja na fensi rgb lučke in izgled, ampak se išče surova moč.

Zanima me ali je pri naročilu pc-ja iz tujine specifično nemčije in UK tudi kakšen davek za katerega bi moral vedeti?
Če kaj manjka pri moji sestavi in če imate boljši predlog kaj bi se dalo izboljšati (tudi kakšen link dobre strani za nakup pcja je dobrodošel) vas lepo prosim za nasvet.

Hvala!

Threadripper, gtx 2080 ti ter 850w napajalc.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

MihaK3 je izjavil:

Za 1060 bi moral 4670 zadoščati, navit k bi bil še boljši, ampak H87 niso bile navijalske plošče, čeprav imam nekaj v spominu da se je ravno pri nekaterih Asuskah nekaj dalo, moraš sam preverit. Lahko pa vzameš tole: http://www.bolha.com/racunalnistvo/proc... , mogoče še malo zdilaš in potem svojega prodaš za kake 100 če imaš srečo.

kaj pa če še matično in procesor menjam vse novo? pol tu še ram-e zraven potegne a? se že boljš splača vse novo kupit haha :D

Matično in procesor novo v kakšnem smislu? Še vedno 1150 podnožje, ampak z čipset, da boš lahko dal notri 4690k/4790k in navil ali čisto novo kot si že prej dal konfiguracijo? Prvo se ti po moje ne splača več (razen če kje dobiš ugoden kombo), drugo moraš pa sam ugotoviti. Rami so sicer na vseh 1150 platah ddr3 (kolikor vem), na vseh novih (za Ryzene kot si prej linkal) pa ddr4.

DiabloMario je izjavil:

Živjo!
v vrednosti max 2500e,

Hvala!

Za high end gaming vsekakor 9900k, če bo le dobavljiv. Potem pa za ta denar ali eno RTX 2080Ti ali pa dve 1080Ti odvisno od tega ali bi rad bolj futureproof karto ali pa (še) več fps-ov v trenutnih igrah. Monitor 32 16:9 ali pa 34 ultrawide (38 ultrawide bi bil majka, samo potem ne bo šlo skupaj z zgoraj omenjeno konfiguracijo gpuja/ev)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK3 ()

tony1 ::

DiabloMario je izjavil:

Živjo!
v vrednosti max 2500e,
Ker nimam izkušenj z sestavo računalnika samostojno in imam skrbi glede kompatibilnosti komponent,

Ciljam na:
Intel Core i7-7800K 3.7
1TB HDD
600W do 700W power

Ni želje metanja denarja na fensi rgb lučke in izgled, ampak se išče surova moč.

Zanima me ali je pri naročilu pc-ja iz tujine specifično nemčije in UK tudi kakšen davek za katerega bi moral vedeti?
Če kaj manjka pri moji sestavi in če imate boljši predlog kaj bi se dalo izboljšati (tudi kakšen link dobre strani za nakup pcja je dobrodošel) vas lepo prosim za nasvet.

Hvala!

Pri takšnem denarju vsekakor pozabi na HDD s tehnologijo iz leta 1947 in vzemi 1 TB M.2 Nvme ali celo 2 TB.

jspiler je izjavil:

MihaK3 je izjavil:

kaj pa če še matično in procesor menjam vse novo? pol tu še ram-e zraven potegne a? se že boljš splača vse novo kupit haha :D

Kaj je razlog menjave?

Dvomim, da je potreba po novem racunalniku. Na trenutnem zamenjas GTX 760 z novejso in to je to.

jspiler je izjavil:

al pa....če na tem starem zamenjam grafično, procesor in dodam ram-e (če je potrebno) ali bo tudi matično potrebno menjati?

- Samsung SH-224 24x DVD Brenner SATA
- Cooler Master K280 Midi Tower ATX
- WD Caviar Blue 1000GB SATA 6Gb/s
- Intel Core i5 4670 4x3.40GHz So1150 Box Haswell
- FXF Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3
- ZOTAC GeForce GTX760 AMP! Edition 2GB GDDR5
- ASUS H87-PRO (C1) H87 Sockel 1150 ATX DDR3
- TeamGroup 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 2x4GB
- Samsung SSD 840 EVO, 250 GB

zamenjam grafično npr.: 6GB ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP! Edition Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
zamenjam procesor .... predlog!!!

hvala

lahko menjaš samo procesor, ampak si v tem primeru zelo omejen in neki blazno boljšega ne moreš dobit, malo višja frekvenca in 8t namesto 4c, cena pa visoka... razen če ga kje dobiš res poceni se ne splača...

če hočeš kaj modernega (ryzen oziroma covfefe lake) moraš pa menjat tudi matično in ram

to bo pa potem že soliden strošek, kolk se splača je pa odvisno od tega za kaj rabiš

DiabloMario je izjavil:

Živjo!
v vrednosti max 2500e,

Ciljam na:
Intel Core i7-7800K 3.7
1TB HDD
600W do 700W power

Hvala!

i7 7800k ne obstaja, obstaja pa i7 7800x, ampak pomoje ga nočeš

za približno isto ceno dobiš 8700k covfefe lake, ki je isto 6c/12t, ima višjo frekvenco in cenejše matične oziroma če bi imel intela naj bi zdj enkrat prišel 9900k (če ne bo paper launch)

CewCar ::

LP,

star PC bi zamenjal za novejšo a še vedno budget varianto. Cilj je gaming PC do 750€ (lahko tudi kak ducat EUR čez). Potreboval bi tudi 16GB RAMa, dva diska nista potrebna. Seveda bi bila zmogljiva grafična zelo zaželjena. Za čas in nasvete se vnaprej zahvaljujem.

A monitor gre tudi v teh 750?

DiabloMario je izjavil:

Živjo!
v vrednosti max 2500e,

Ciljam na:
Intel Core i7-7800K 3.7
1TB HDD
600W do 700W power

Hvala!

mogoče bom mimo ustrelil kaj pa kaki Ryzen 2700X ali pa intel 8700K?

Filip8 ::

pri takšnem budgetu, se več vzame..

^^več česa?

Piše, da je casual gamer.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Filip8 ::

če hoče toliko zapravit, mislim če ima toliko na voljo, pa če bo mel nek hud monitor, zakaj ne bi vzel najboljš kar lahko? 9900k ma več jeder in niti proti 8700k, zakaj ne?

Za ta denar absolutno 9900k, kot sem že napisal, edino če še ne bo dobavljiv, v tem primeru pa odvisno od monitorja; če bo 144Hz ali več, potem 8700k, če pa bo kak ultrawide 100Hz, pa bo 2700x boljša izbira (cenejša za isti efekt)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK3 ()

Filip8 je izjavil:

če hoče toliko zapravit, mislim če ima toliko na voljo, pa če bo mel nek hud monitor, zakaj ne bi vzel najboljš kar lahko? 9900k ma več jeder in niti proti 8700k, zakaj ne?

ker ne vemo nič njegovih realnih zmogljivostih in tudi mislim da je P/P tudi malo pomemben

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

gendale2018 je izjavil:

A monitor gre tudi v teh 750?

Brez monitorja, le komponente.

DiabloMario ::

MihaK3 je izjavil:

Matično in procesor novo v kakšnem smislu? Še vedno 1150 podnožje, ampak z čipset, da boš lahko dal notri 4690k/4790k in navil ali čisto novo kot si že prej dal konfiguracijo? Prvo se ti po moje ne splača več (razen če kje dobiš ugoden kombo), drugo moraš pa sam ugotoviti. Rami so sicer na vseh 1150 platah ddr3 (kolikor vem), na vseh novih (za Ryzene kot si prej linkal) pa ddr4.

DiabloMario je izjavil:

Živjo!
v vrednosti max 2500e,

Hvala!

Za high end gaming vsekakor 9900k, če bo le dobavljiv. Potem pa za ta denar ali eno RTX 2080Ti ali pa dve 1080Ti odvisno od tega ali bi rad bolj futureproof karto ali pa (še) več fps-ov v trenutnih igrah. Monitor 32 16:9 ali pa 34 ultrawide (38 ultrawide bi bil majka, samo potem ne bo šlo skupaj z zgoraj omenjeno konfiguracijo gpuja/ev)

Po gledanju dosti review-ov na youtube, ugotavlam da cena z performance ni čisto najboljša... monitor ostaja 24". Glede na 9900K mi pa moj budget vrjetno ne zadostuje za vse željeno ki sem ga omnil zgoraj... če pa najdeš kaj dobrega za ta denar na netu bi ti pa bil zelo hvaležen.
LP!

Ryzen 2700x in 2080Ti + g-sync.
|HP EliteBook|R5 6650U|

CewCar je izjavil:

LP,

star PC bi zamenjal za novejšo a še vedno budget varianto. Cilj je gaming PC do 750€ (lahko tudi kak ducat EUR čez). Potreboval bi tudi 16GB RAMa, dva diska nista potrebna. Seveda bi bila zmogljiva grafična zelo zaželjena. Za čas in nasvete se vnaprej zahvaljujem.

2600/2600x
b450 matična
16 gb rama
500 gb ssd
rx 580/gtx 1060

pride tam nekje

gendale2018 je izjavil:

CewCar je izjavil:

LP,

2600/2600x
b450 matična
16 gb rama
500 gb ssd
rx 580/gtx 1060

pride tam nekje

V SLO bolj tezko.

sej je rekel da je lahko malo čez + optične enote ne rabiš/daš staro + ohišje daš tudi staro

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: nofaith ()

gustek_si ::

Ali vas večina prisega na full hd gejming ali ste že prešli na 4k?

matobeli ::

4k? Še 1440p@144Hz ni postal štandard za gaming, za 4K bo še treba mal počakat.

Sploh pa je vprašanje ali se na 24-27" monitorju sploh pozna 4k

bajsibajsi je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

CewCar je izjavil:

LP,

2600/2600x
b450 matična
16 gb rama
500 gb ssd
rx 580/gtx 1060

pride tam nekje

V SLO bolj tezko.

Vidim, da res. Tudi na Mindfactory.de tale build ne pride skozi. Morda še kak alternativni predlog?

CewCar je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

CewCar je izjavil:

LP,

2600/2600x
b450 matična
16 gb rama
500 gb ssd
rx 580/gtx 1060

pride tam nekje

V SLO bolj tezko.

Vidim, da res. Tudi na Mindfactory.de tale build ne pride skozi. Morda še kak alternativni predlog?

Lahko npr. kupis rabljeno graficno kartico in/ali le 8 GB rama.

Mogoce kaj v tem smislu. Tole je 725 eur brz ohisja https://www.mindfactory.de/shopping_car... Popoldne so imeli en 3000 MHz ram cca. 20 eur ceneje. Vsekakor pride nad 750 eur.

s procesorjem greš lahko pomoje tudi do 1600 ki je cenejši

manj rama je tudi opcija, ampak meni je 8gb premalo, zate pa ne vem... mogoče če kupiš najprej eno 8gb palčko, čez kak mesec ali dva pa še eno

grafično lahko vzameš tudi počasnejšo (posebej če igraš na 1080p) ... rx 570, gtx 1050 (ti), rx 560
««
833 / 1147
»»