» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
815 / 1154
»»

jero_no1 ::

Pretorijanec je izjavil:

Dej napiš pol konfig :)
Lej, 15 let nazaj si ne bi pustil sestavit računalnika, pa če bi kdo mi dal popust, da ga on sestavi. Danes pa, ko delam do žnj ure in se mi roka bolj trese, pa pristanem na neke kompromise. Sej če spišeš nek konfig za tm okrog 1000 EUR, z veseljem vzamem boljš... :)

Mlacom + 20€ za sestavo in testiranje - morda še kaj popusta. Ostane ti še 300€ za grafično in morda še močnejši napajalnik (sicer za GTX 1060 bo ta brez težav zadoščal).

Sicer S-T experti me bodo zdaj skritizirali na veliko, ampak me ne gane preveč. :) Jaz vem, da zgornja konfiguracija ni slaba.

ameba ::

Jerry000 je izjavil:

Pozna kdo: http://isistemi.si
Zanima me ce so legit oziroma ce ima kdo kaksne izkusnje z njimi

Vrhunski so.... :-)
Z njimi sodelujem več let. Lahko se obrneš name prek ZS.

ameba ::

Ekipa če kdo potrebuje SSD imam na voljo https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
Račun in garancije (5let)

Dam za 240€, lahko pa tudi kompenziram.
Na voljo imam tudi wd black 2tb (v garanciji še 4 leta)

Pretorijanec ::

Obup, zdej sm pa začel gledat po netu in tisto, čemur sem se hotel izognit, res nekemu študiranju, evo tu sem zdaj :)
Dejansko sem začel razmišljat, če grem naročat iz tujine, kjer so bolj ugodne cene, pa sam sestavljat. Po cca 17 letih spet prste lamat ob vstavljanju matične z namontiranim hladilnikom v ohišje :S

Torej:
PROC: ne znam se odločit med Intel pa AMD... teoretično razumem, da je Intel hitrejši, AMD "močnejši", ampak glede na to, da bi jaz tole uporabljal za špile: kaj je meni boljše?

MATIČNA: Če grem z Intelom: a Z370 ali H370? O slednji sem prebral, da je cenejša, a boljša, čeprav veliko strani priporoča Z... Če grem na AMD: kater chipset? In ko že to zberem: ktera firma? Osebno sem bil vedno fan Gigabyta, še prej Epox-a...

GRAFIČNA: ok, 1060 torej... pa zih 6GB. Ampak spet: ktera firma? Neke premium cene ne bi plačeval, ampak čisto oskubljeno verzijo mi pa tudi ni treba vzet.

SSD: Crucial MX500 250 GB. Splošne pohvale, če ga dobim, ga vzamem.

HD: zbiram med 1TB in 2TB, čisto iz lenobe, ker ponavadi ne brišem podatkov in potem pač lah leži v storage-u. Ampak ker sem cheap, itak tut filme, ki jih gledam nimam v nekih blaznih resolucijah. Tm 1,2 GB, za 4 se mi ne da čakat, kar pomeni, da tudi ni neke blazne potrebe po storage-u. Kot pravim: lenoba pač.

RAM: 16 GB nečesa. Do zdaj je moja izkušnja, da tut če je proc počasnejši, pa grafa slabša, RAM ti pa vedno prav pride. Če grem kje na overkill, pol grem pri ramu. Ampak spet: ktero firmo. Cosair, Patriot,... če že zbiram, pol nima smisla, da kr-enga not pocnem, pol raj dam par eurou več, da je boljši, samo ne vem kater to je...

PSU: o đizs, isti problem. Ne bi rad kr neki not basu, ene 500W, da je prostor se širt, ampak ne da se mi pa brat 3h člankou o top 10 PSUjih, ki vsak po svoje razlaga.

ohišje: še manj pojma. Ker je komp v dnevni, je tišina bistvena. Ne rabm lučk, ne rabm oknca, ne rabm, da je fensi, lahk je sam črna škatla, sam da je tiha. Pa po možnosti, da ma dos priključkov za USB, da mi ni treba pod mizo lest za vsak ključ k bi ga not utaknu.

Monitor: po predlogu SumTingWong-a: iiyama LED monitor G-MASTER Black Hawk G2730HSU-B1 (27").

Evo, to je zdej konkretiziran NE-predlog. Vsi komentarji so dobrodošli, če je mal obrazloženo zakaj, bom sploh vesel, preprosto, ker se mi že kisa od raznih tujih argumentacij v top 10 naborih.

matobeli ::

CPU: odloči se sam, oba sta OK
MB: komot H370, če rabiš kakšen wireless se tudi da dobit že gor
GPU: more bit full size, OC (OverClocked) edicije so ponavad mal dražje, ASUS je včas mel 3leta garancije, kar je kul, tudi to je faktor. Čimvečji ventilatorji. Ko izbereš dva modela poglej kater je tišji
SSD: M.2 SATA ali M.2 NVMe, 2.5" ti sam gužvo dela z kabli in temi jajci. 256GB bo OK, razen če hordaš špile, ker na HDD gre samo multimedija in arhiv.
HDD: Nared si uslugo pa vzemi vsaj 3TB, naredi si še večjo uslugo in kupi še en zunanji disk za backup.
RAM: če greš AMD way je fajn imet čimvišjo frekvenco, Intel ni tolk občutljiv
PSU: Glej 450W in naprej, priporočam modularnega ali semi-modularnega, firme XFX, Seasonic, če ti je pomembna tišina vzemi nekaj z "zero fan" torej da se ustavi ko ni obremenjen tolk.
Ohišje: Lepi so Fractal design, Thermaltake, Coolermaster, nobene potrebe ni po Fulltower, ampak lahko baziraš na microATX

Vikikrema ::

Jerry000 je izjavil:

Vikikrema je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Katastrofakne cene,katastrofalen odnos do strank in nateguni totalni.Nikakor ne priporočam.Govorim iz lastnih izkušenj.

Cene so odlične, vsaj za Macbook Pro 13" retina, 2017. Lahko malo več argumentiraš? Zakaj nateguni, zakaj katastrofalen odnos do strank?
Ima še kdo kakšne izkušnje?

Če bi bili konkurenčni in pa predvsem pošteni do strank si tu gor ne bi SAMI SEBI delali reklame kaj se ti zdi??Bo treba malo izboljšati pristop do strank itd. pa ne bo treba sam sebi reklame po forumih limat.Bodo stranke same prišle oz. odšle v nasprotnem primeru.
No ja vsak po svoje ..

Jerry000 ::

Vikikrema je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Vikikrema je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Katastrofakne cene,katastrofalen odnos do strank in nateguni totalni.Nikakor ne priporočam.Govorim iz lastnih izkušenj.

Cene so odlične, vsaj za Macbook Pro 13" retina, 2017. Lahko malo več argumentiraš? Zakaj nateguni, zakaj katastrofalen odnos do strank?
Ima še kdo kakšne izkušnje?

Če bi bili konkurenčni in pa predvsem pošteni do strank si tu gor ne bi SAMI SEBI delali reklame kaj se ti zdi??Bo treba malo izboljšati pristop do strank itd. pa ne bo treba sam sebi reklame po forumih limat.Bodo stranke same prišle oz. odšle v nasprotnem primeru.
No ja vsak po svoje ..

Nisem nobene reklame opazil tukaj gor za Isistemi. Kakšen pristop imajo do strank? Ko sem jih klical so bili prijazni. Vendar to sem samo jaz, me zanima še kakšna izkušnja

care20 ::

http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...

je vredno tole?imel bi ga za igranje 1080p iger,najbolj je pomembno da igre delajo 60 fps in da bo tako se naslednih par let

njyngs ::

Prijateljica kupuje midrange sistem za domačo rabo (pisarniško delo, browsing, kak photoshop).

Imam pripravljeni dve konfiguraciji za isto ceno - budget cca 600€, tuje trgovine odpadejo, tako da mislim da pride v poštev samo Mlacom??

Enake komponente:
- CRUCIAL 8GB DDR4 (86€)
- COOLERMASTER Silencio 352 mATX (65€)
- XFX P1-550G-TS3X 550W 80Plus Gold (80€)
- Microsoft Windows Home 10 DSP/OEM slovenski, DVD (108€)

Opcija 1 (Intel Coffee Lake):
- GIGABYTE B360M DS3H (81€)
- i5 8400 BOX 2.8GHz (182€)

Opcija 2 (AMD):
- MSI A320M BAZOOKA AM4 (73€)
- AMD Ryzen 5 1600 z Wraith Spire Cooler (182€)

SSD že ima.

Mnenja? Komentarji? Druge opcije?
Kupuje se za daljše obdobje. Kakor se bo začelo merjenje penisov AMD vs Intel bom temo nehal spremljati. Penise merite na ZS.

MostWanted ::

Vsekakor raje amd konfig, ceneje, prilozen spodoben hladilnik.

Predator X ::

Zakaj bi vzel A320M?

dolenc ::

Komu pošljem ZS?

gddr85 ::

psu komot manj, sploh če bo dobra roba, office in občasno kak photoshop bo pa imo tud en 2400g več kot ok

1600 je itak brez igpuja, 8400 pa ima konkretno slabši igpu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

MrStein ::

slabši igpu od česa? Od nič? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

od vege

Kaj mislite o tej konfiguraciji:

proc Intel Core i5-8400
matična Gigabyte H370 HD3
ram 8GB Corsair Vengeance
grafična 6GB Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming
ssd 500GB Crucial MX500 2.5
hdd 2000GB Seagate BarraCuda
ohišje Cooler Master MasterBox 5
napajalnik 500 Watt be quiet! Pure Power 10 Modular

TOP ::

Dobra konfiguracja sam osebno pa bi še razmislu o Ryznu 2600.Intel ma en kubik ranljivosti v igrah se ne pozna.

No no, meltdown je de-facto rešen, Spectre pa je prisoten tako na Intel kot AMD (in ARM) procesorjih. (razen tam, kjer je že fix izdan)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

D3m ::

O rly?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja, vse piše v reportih, wikipediji itd...
Motiti se je človeško.

@Pretorijanec: ČE lahko stisneš še 80€, vzami kar 2x 8GB RAM-a.

@jero: sem handlal glede tega, ker mi je ram ljub (zapolni "lukne"), ampak na koncu rekel, da bom tu pustil prostor za "rast" (beri, da kasneje upgradam).

Najbolj me matra, če je 6GB verzija grafične smotrna, ali bi 3GB zadostovala...

@TOP: Intel ma en kubik ranljivosti v igrah se ne pozna. Ne razumem čisto stavka. A se ranljivosti ne poznajo v igrah, al se intel ne pozna v igrah?

A maš kšn priporočen config za Ryzna? Za intel najdem 100 in 1 priporočen gaming config, za Ryzen pa 0. Da vem kje začet kombinirat mal stvari ;) Hvala!

GTX 1060 6GB je dolgoročno vsekakor smotrna, vprašanje pa če je trenutno 3GB RAMa res vrednih 100€ več (tolk so nekje razlike pri nas v trgovini, v tujini pa nekje od 60€ dalje).
Sam bi verjetno raje vzel 6GB verzijo. Če ti 3GB zadošča vrh glave, zakaj potem ne bi vzel kar 1050ti in jo čez nekaj let menjal.

jero: sem istih misli. Ko začnem gledat 3GB, je boljš 1050 4GB, verjetno.

No, še en konfig za Ryzna, ker je bil priporočen:

proc AMD Ryzen 5 2600 6x 3.40GHz
matična Gigabyte GA-AB350-Gaming 3
ram 16GB Corsair Vengeanc
grafična GeForce(R) GTX 1060 G1 Gaming 6G
ssd 275GB Crucial MX300
hdd 1000GB WD Blue
ohišje Corsair Carbide SPEC-01 LED
napajalnik EVGA 600W 80+

cena je pa skoraj identična: 1182 EUR. Vs 1126 za intelov konfig. Ryzen ima not 16 GB, intel 8, intel config ima več ssd in hdd, ampak ne bistveno.
Zdej: kakšna so mnenja?

Še vprašaš?

R5 seveda.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pretorijanec je izjavil:

jero: sem istih misli. Ko začnem gledat 3GB, je boljš 1050 4GB, verjetno.

1060 je veliko močnejši od 1050, tistih 1GB več pa se pozna bolj malo.
Poglej kake primerjalne teste. Enako za CPU. Sploh i5-8400 ima ogromen turbo in je vprašanje, ali so testi tekli na normalnem taktu ali turbo. V praksi namreč veliko časa lahko drži turbo hitrost.

PS: D3m je (očitno) AMD fanboy.
Motiti se je človeško.

MrStein: nisem bral primerjalnih testov, res je. Nekje pri testih gtx 1060 sem opazil, da priporočajo 6gb verzijo, ker naj bi 3gb hitro imela problem. In je opazka, taka mimogrede, da 1050 s 4gb je potem blizu 1060 3gb. No, niti ni bistveno. Res pa je, da izdatno priporočajo 6gb verzijo in ne vem, če upravičeno.

D3m: dejansko se bistveno bolj nagibam intel setupu. Spet: gre za priporočila žnj strani o solidnem gaming configu. Intel bistveno bolj prisoten...

Odpovedali bi se 12 threadom?

Čez en 1 leto bodo očitno 4 threadi spet aktualni.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Odpovedali bi se 12 threadom?

Ja, enako kot se odpovemo 12 fičkom in imamo raje en Opel.
Motiti se je človeško.

Pa še dodatnih 8GB RAM bi se odpovedal?

Vi niste resni.

Pretorijanec je izjavil:

MrStein: nisem bral primerjalnih testov, res je. Nekje pri testih gtx 1060 sem opazil, da priporočajo 6gb verzijo, ker naj bi 3gb hitro imela problem. In je opazka, taka mimogrede, da 1050 s 4gb je potem blizu 1060 3gb. No, niti ni bistveno. Res pa je, da izdatno priporočajo 6gb verzijo in ne vem, če upravičeno.

D3m: dejansko se bistveno bolj nagibam intel setupu. Spet: gre za priporočila žnj strani o solidnem gaming configu. Intel bistveno bolj prisoten...

Kaj pa je tako dobrega pri Intel setupu?

razen manj jeder in manj RAMA?

Ime znamke ali kaj?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Oba konfiga sta klump.

En ma več SSDja in HDDja, drug ma več rama.

D3M pa kot ponavadi fanbojira.

njyngs ::

Ma kdo izkušnje z Mlacom za zadnje 12 mesecev?

Do zdaj mel vedno srečo z njimi in brez problemov, ampak izkušnje so stare več kot 1 leto.

2 tedna nazaj so sestavl mašino za kolega - brez pripomb.
Njihovega servisa pa že dolgo nisem rabu :)

Pretorijanec je izjavil:

No, še en konfig za Ryzna, ker je bil priporočen:

En primerek iz DE. Daš pa še 50€ enemu servisu da sestavi. Skupaj pod jurja.

https://prnt.sc/jklrzu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

imo čist vseeno al intel al amd, razen če špilaš z fps couterjem zraven ;)

@matobeli: zakaj klump? Mislm, a bi argumentiral, al ostanemo na ravni jaz sem car, in ti povem... Tut: od kje ti Biostarjeva matična? Sej predloga sem vesel, ampak manire pa ne. Če predlagaš, dej razloži zakaj ta in ne predlagana komponenta. Ker drugače si predlagal en nabor stvari, ki so pomojem smotrne (Gigabyte grafa), ampak pri ssdju naprimer je Crucial zelo hvaljen... A veš, vsak lahko napoca par naborou v konfigurator...

@D3m: ej, sam nimam ne AMD ne Intel konfiguracije doma, a bi sprobal. Tko da se zanašam na internetne teste, ki v dos večji meri priporočajo Intele. Zdej zakaj boš verjetno ti bolš vedu, ker se očitno s tem več ukvarjaš od mene. Ampak bom pa vesel, če kej obrazložiš.

Pretorijanec je izjavil:

@matobeli: zakaj klump? Mislm, a bi argumentiral, al ostanemo na ravni jaz sem car, in ti povem... Tut: od kje ti Biostarjeva matična? Sej predloga sem vesel, ampak manire pa ne. Če predlagaš, dej razloži zakaj ta in ne predlagana komponenta. Ker drugače si predlagal en nabor stvari, ki so pomojem smotrne (Gigabyte grafa), ampak pri ssdju naprimer je Crucial zelo hvaljen... A veš, vsak lahko napoca par naborou v konfigurator...

Če si nepismen si nepismen. Pejd v BigBang če hočeš da te en pohvali. Tukaj ti lahko pa povem po resnici da sta obe konfiguraciji klump (niso posamezne komponente klump, ampak kako je skup dano).
Obrazloženo je bilo pa takoj pod komentarjem o klumpu.

MB: najcenejša z tem chipsetom, za 5€ več je na voljo vse ostalo, jaz bi vzel isto ki ima največ garancije.
SSD: enako kot MB. Pač WD ima v tej trgovini dobro ceno, crucial je 71€. Za 101€ dobiš pa 970EVO (NVMe)

@matobeli: Aha, torej je šlo za "nasvet" tipa Ja sam care i ti kažem.... Hvala ljubček, lahko spokaš. Če ne znaš normalno in kulturno zapisat pa dat nasvet, ampak maš očitno manjvrednostni kompleks, da "caruješ" in je klump to in tisto, pol... bodi tiho. V enem vikendu sem s površnim branjem se lih tok izobrazu, da vem približno kter ssd pa ktero matično. Vse kar pa ti znaš je eno grafično in en proc pomovirat, vse ostalo pa pač "vržeš not". Kaj naj bi matična plata v celi konfiguraciji ti verjetno še ni jasno, ker taki internetni warriorji pač... glasno mnenje, malo znanja.

Tko da res hvala za čas, ki si si ga vzel. Tvoj neizmerno koristen input je strašne vrednosti. Tako zelo si mi pomagal, da hvala lepa, ne rabiš več reči čisto nič. Res.

Tako pokam da se bom razpočil.

Nič, grem moderatorje poprosit da spucajo tole greznico. Preden kdo vidi.

Jerry000 ::

Nima noben izkušenj z trgovino http://isistemi.si/si/ ?

Pretorijanec je izjavil:

@D3m: ej, sam nimam ne AMD ne Intel konfiguracije doma, a bi sprobal. Tko da se zanašam na internetne teste, ki v dos večji meri priporočajo Intele. Zdej zakaj boš verjetno ti bolš vedu, ker se očitno s tem več ukvarjaš od mene. Ampak bom pa vesel, če kej obrazložiš.

Sem že obrazložil.

Na dolgi rok se bo Ryzen bolje obnesel zaradi jeder in več RAMa. Ker je bila prej konkurenca slaba je lahko Intel dolga leta zavajal stranke z 4 thread konfiguracijami v srednjem razredu.

Ali boš še kaj drugega delal poleg seveda iger?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

@D3m: nič drugega kot igre, ne. Mislim: internet pa kakšen film pogledat, ampak nič kar bi bilo zahtevno. Čista mid level gaming mašina :)

Igraš na High nastavitvah?

oz. na kateri monitor resoluciji?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Pa še dodatnih 8GB RAM bi se odpovedal?

Ne, vprašal si za CPU in o CPU se pogovarjam(o) že ves čas.
Motiti se je človeško.

Ne, pogovarjamo se o komplet konfiguraciji.

Katera razlika je 50EUR.

Za proce imamo posebej temo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Če že nabijaš, za tistih 50 EUR bi že dobil tistih 8 GB RAM razlike.

D3m je izjavil:

Na dolgi rok se bo Ryzen bolje obnesel zaradi jeder in več RAMa.

Nonsens.
Ima itak le 6 jeder in skupno zmogljivost podobno kot i5-8400. Tako da tu ni nobene prednosti, le fanboyiranje.

RAM pa je đabe.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Monitor bo 27" iiyama. Trenutno je 22" LG, ampak ob nakupu bo v komplet prišel še monitor.
Nastavitve: kolikor konfiguracija dovoli. Kar pomeni, da trenutno medium to low. No, zdej sploh ne, ker je nemogoče karkoli igrat, ker... je pač prestaro vse skupaj. :)
Nasplošno nisem nek resolucija freak, niti ne igram nekih DM, ampak bolj single player. Tisto kar mi je všeč je, da je konfig tak, da bp zdrži 3 leta ali z malo dodatki še dlje. Trenutni komp je letnik cca 2011, grafična je bila zamenjana 2013 in dodan ram. Potem sem dodal še ssd tam 2016. Tko da dam mogoče več enkratno, ampak potem ne menjam vsaki 2 leti...

D3m: če sem odkrit, si samo teoretično predstavljam da je 6 jeder boljše. Tisto kar me matra je, da v testih in roundupih, ki sem jih prebral, vedno i5 boljše ven pride. Sej dopuščam možnost, da je en del "dober PR" wink wink, ampak res, po vikend intenzivnem branju "nasvetnikov": vsi intel. Pa kot rečeno: sam ne vem zakaj in o teoriji me lahko takoj prepričaš, ali nikoli, ker nimam znanja, da bi sam presodil.

V vsakem primeru hvala za predlog, če nič drugega, si me spravil v sladke muke izbiranja.

Potlej je pa čisto vseeno.

oz. pri 27" je grafa bolj pomembna, pa tudi nekaj CPU.

Recimo, če gledamo min. fps

https://www.techspot.com/review/1627-co...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

D3m: hvala za članek! Evo, mal mi je jasno, kaj in zakaj si za Ryzna. Obenem si sam ugotovil to, kar se meni zdi po branju članka: zame je čisto zgledna izbira i5. Komp bo namreč samo za gaming in ga ne bom nič navijal. Če bi izbiral 17 let nazaj bi šel z AMDjem. To je bil čas, ko sem se ubijal z vodnim hlajenjem, modificiranjem ohišja in oh in sploh. Danes sem lenuh, ki je skorajda kupil pre-made konfiguracijo, ker se mi ni dalo brat testov. Tako da hvala za nasvet, še posebej za članek, sem pomirjen; vem kaj rabim in kar rabim je en soliden proc, ki ga dam not in... igraaaaam :)
««
815 / 1154
»»