» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
536 / 1148
»»

m0LN4r ::

@Alcarin
Glej 2GB kartica, ki goni take detajle in fpsje, kot jo tvoja 4GB nikoli nebo: https://slo-tech.com/forum/t645953/p485...
Lahko pa podkrepiš na enak način, če si mnenja, da se motimo.

Ni to kregancija, samo si pri vsaki stvari mimo vstrelil.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

matic492 ::

Sej vem zakaj ljudje še kar mislijo da je RAM na grafiki pomemben, verjem, poznam študente računalništva, ki so me vprašali isto in mi linkajo neke prastare grafike z 4GB GDDR3 RAMa pa mislijo da so te bolše od rabljene HD 5850 z 1GB vRAMa.

Tudi jaz sem še to mislu, se spomnem ko sem upgradal iz neke XY grafike na 9400GT z celih 512MB RAMa, pa takrat smo še vsi gledali na zadnjo stran embalaže pod minimum requirements kolko rabimo grafičnega RAMa. Dandanes gre to malo počasneje in je še 1-2GB povečini dovolj (govorim realno, ne enthusiast. V drugem PCju imam HD 5850 z 1GB in poganja še vse kar hočem, res je da na low ampak vseeno)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

hojnikb ::

>Tudi jaz sem še to mislu, se spomnem ko sem upgradal iz neke XY grafike na 9400GT z celih 512MB RAMa

Doma mam celo varjanto z 1GB :) Talk about future proofing :)))
#brezpodpisa

Alcarin ::

Nobene grafike ne moreš primerjat z številkami, ker se tehnologija vmes spreminja. NVIDIA ima spet svoja CUDA jedra ki so 1 : 1 večinoma hitrejša od AMD stream jeder.

Seveda, to je jasno, ampak govoril sem znotraj firme torej AMD vs AMD itd.....

Sej vem zakaj ljudje še kar mislijo da je RAM na grafiki pomemben, verjem, poznam študente računalništva, ki so me vprašali isto in mi linkajo neke prastare grafike z 4GB GDDR3 RAMa pa mislijo da so te bolše od rabljene HD 5850 z 1GB vRAMa.

Tudi jaz sem še to mislu, se spomnem ko sem upgradal iz neke XY grafike na 9400GT z celih 512MB RAMa, pa takrat smo še vsi gledali na zadnjo stran embalaže pod minimum requirements kolko rabimo grafičnega RAMa. Dandanes gre to malo počasneje in je še 1-2GB povečini dovolj.

Ma jaz to ne mislim, trdim pa da nič ne škodi, nisem se odločil za X270 z 4GB zato ker piše 4GB, ampak ker je bila na voljo v istem dnevu (dobava oz dvig) za takšno ceno, lahko bi kupil boljšo za 310€ pa nisem mel keša takrat in je bila ta edina, ampak to niti ni pomembno. Sicer pa gledat na benchmark igric ki jih misliš igrat je tako tako, kaj pa prihodnje igre? Tisto pa na pamet? Čeprav lahko teoretično rečemo da tista ki boljše igre zdaj poganja bo tudi naslednje, vsaj običajno je tako.

Glej 2GB kartica, ki goni take detajle in fpsje, kot jo tvoja 4GB nikoli nebo: https://slo-tech.com/forum/t645953/p485...
Lahko pa podkrepiš na enak način, če si mnenja, da se motimo.

Ni to kregancija, samo si pri vsaki stvari mimo vstrelil.

Jaz nisem nikjer streljal mimo ampak sem SPRAŠEVAL.... ampak vsak odgovor je bil v stilu da je to neumnost na to gledat pa na ono, če je vse te tehnične specifikacije neumno gledat, potem se vprašam zakaj bolj inteligentni(beri sposobni ki to ustvarjajo) ljudje od nas, sploh pišejo te specifikacije če so itak za praktično vse ljudi nepomembni, če pogledaš samo benchmark tisto igrco ki boš igral pa se odločiš.
Lep pozdrav/Kind regards!

Isotropic ::

ej hojnik ka bi rekel, da se bolj splača za en cost-effective setup
kakšen i5 2500 rabljen al skylake

jeba bo tut drag ram ddr4

Isotropic je izjavil:

ej hojnik ka bi rekel, da se bolj splača za en cost-effective setup
kakšen i5 2500 rabljen al skylake

Če dobiš poceni i5 (ala 130 ali manj)
go for it.

Sicer pa čakaj na skylake. DDR4 ful padajo cene.
#brezpodpisa

Se pravi najbolje bi bilo da bi na spletnih straneh kjer se prodajajo grafe bilo 0 specifikacij in tehničnih podrobnosti ampak slika (PCI-e vodilo se itak vidi na sliki pa ventilatorji pa priklop) in benchmark top 20-30 svetovno igranih igric :P

Kul

m0LN4r ::

270x je prepočasna da prebavi več kot 2gb podatkov
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

>Sicer pa gledat na benchmark igric ki jih misliš igrat je tako tako, kaj pa prihodnje igre? Tisto pa na pamet? Čeprav lahko teoretično rečemo da tista ki boljše igre zdaj poganja bo tudi naslednje, vsaj običajno je tako.

Praksa iz preteklosti kaže, da več rama na low in midrange grafika ne doprinese kej velik. Zato se pač ne kupuje z extra ramom, razn če je poceni (ie isto kot verzija z manj).

Alcarin je izjavil:

Se pravi najbolje bi bilo da bi na spletnih straneh kjer se prodajajo grafe bilo 0 specifikacij in tehničnih podrobnosti ampak slika (PCI-e vodilo se itak vidi na sliki pa ventilatorji pa priklop) in benchmark top 20-30 svetovno igranih igric :P

Kul

Točno tako.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

DarwiN ::

Isotropic je izjavil:

Nevem od kod vam ta ideja.. DDR4 rame talajo za đabe.. 55EUR po palčki. Edino pač 16Gb "moraš vzet", če že enkrat kupuješ ddr4 in glede na to da smo čakali 8 let nanj... Pa čeprav ne nucaš 16Gb. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

scipascapa ::

Prav smešne so te cene DDR4, čemu?

Proizvodnja se dviga, demand pa ne (še).
In cene padajo. Sj je prav tako
#brezpodpisa

scipascapa ::

DDR3 pa držijo kljub temu.

Uf jeba, sem naročil 8GB kit za 72€ iz casekinga prejšnji teden, mindfactory pa palčko po 55€ :\

Samo kolikor sem gledal ima mindfactory zelo drago poštnino? Je kdo že naročeval iz mindfactory?

Drugače zdaj ko imam že 2x4G planiram upgrade na 4x4 in kasneje 8x4G če bom rabil.

DDR3 pomojem še kar nekaj časa ne bo padal.

> Samo kolikor sem gledal ima mindfactory zelo drago poštnino? Je kdo že naročeval iz mindfactory?

ja, super so. Poštnina je draga, ampak če naročiš več, se splača.

scipascapa je izjavil:

DDR3 pa držijo kljub temu.

Mah ddr3 se je v zadnjih letih precej podražal. od mid 2012/early 2013 cen še vedno nismo prišli
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

user-pass ::

Alcarin je izjavil:

Jaz nisem nikjer streljal mimo ampak sem SPRAŠEVAL.... ampak vsak odgovor je bil v stilu da je to neumnost na to gledat pa na ono, če je vse te tehnične specifikacije neumno gledat, potem se vprašam zakaj bolj inteligentni(beri sposobni ki to ustvarjajo) ljudje od nas, sploh pišejo te specifikacije če so itak za praktično vse ljudi nepomembni, če pogledaš samo benchmark tisto igrco ki boš igral pa se odločiš.
Si gledal kdaj Mythbusters na Discovery-ju? No, to.

Alcarin je izjavil:

Sepcifikacije pišejo v marketing oddelku ne pa tisti, ki to naredijo. *khm*GTX 970 3,5GB*khm*

pixelzgaming ::

http://www.idealo.de/preisvergleich/Add...
Cene zelo padajo, ampak verjetno ne bodo več dolgo.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

matic492 je izjavil:

Drugače zdaj ko imam že 2x4G planiram upgrade na 4x4 in kasneje 8x4G če bom rabil.

Preveri najprej specifikacije svoje plate, da ne bo kakih neumnosti. Ne podpirajo kar vse 32gb rama.

user-pass je izjavil:

matic492 je izjavil:

Preveri najprej specifikacije svoje plate, da ne bo kakih neumnosti. Ne podpirajo kar vse 32gb rama.

Moja podpira 128GB (8x16)

Zgodovina sprememb…

Jaz sem danes naročil plato za server in je poštnine 20€

Alcarin je izjavil:

Jaz sem danes naročil plato za server in je poštnine 20EUR

No iz casekinga je bilo za TRAY procesr + plata + RAM kit poštnine prek UPS samo 12EUR.

EDIT: Malo sem se zlagal sem zamešal poštnine :D

Zgodovina sprememb…

Super. Sem sedaj opazil v tvojem podpisu, da si govoril za ddr4.

matic492 je izjavil:

Alcarin je izjavil:

Sepcifikacije pišejo v marketing oddelku ne pa tisti, ki to naredijo. *khm*GTX 970 3,5GB*khm*

Kjub bluzenju ima 970ka še vedno 4GB onboard rama, tko kot diktirajo specsi.
#brezpodpisa

Žiga450 ::

Zanima me kaj kupiti za *gaming* pc. Prebral sem zadnjih 5 strani pa mi vseeno ni jasno... i5 K procesor z plato za navijat? al kakšen xeon in cheap plato. Al pa mogoče skylake in plato ki podpira ddr4? Rad bi da mi po 2-3 letah nebo treba zdej plate in ramov menjat če bo to postalo nekak obsolete... Če pa bo šlo v to smer in če gre potem dam zdaj raje več in kupim ddr4 združljivost...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Žiga450 ()

Počakaj da pridejo skylake xeon e3 ven.
Potem pa v nabavo.
#brezpodpisa

issak ::

matic492 je izjavil:

Uf jeba, sem naročil 8GB kit za 72€ iz casekinga prejšnji teden, mindfactory pa palčko po 55€ :\

Samo kolikor sem gledal ima mindfactory zelo drago poštnino? Je kdo že naročeval iz mindfactory?

DDR3 pomojem še kar nekaj časa ne bo padal.

20€. 8€ več kot hardwareversand. Meni se zdi še vedno sprejemljivo. Sem ravno naročal tam, plačal, čez 2 dni je bilo poslano. ni bilo 7 dni pa je bil paket doma, pa je bil vikend vmes.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Dzhimen ::

Ali je i5-4460 še vedno best-buy kar se Intel procesorjev tiče (pustimo skylake)?

Hynix ::

Lep pozdrav! Kolega kupuje nov PC in sm mu sestavu TOLE

Mašino bo uporablju predvsem za produkcijo glasbe in špile.

Bi kej spremenil?

lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hynix ()

Dzhimen je izjavil:

Ali je i5-4460 še vedno best-buy kar se Intel procesorjev tiče (pustimo skylake)?

Je. Sicer pa odvisno v katerem cenovnem rangu. Za kaj vec je xeon 1231v3 best buy.

Predvidevam da diskovje že ima ker 250GB nebo dovolj?

Hynix je izjavil:

Lep pozdrav! Kolega kupuje nov PC in sm mu sestavu TOLE

Mašino bo uporablju predvsem za produkcijo glasbe in špile.

Bi kej spremenil?

lp!

Jaz ne bi nic spreminjal, ce bi sam kupoval za ta denar. Bi pa imeli najbrz drugi kaksne pripombe cez grafo.

user-pass je izjavil:

Jaz ne bi nic spreminjal, ce bi sam kupoval za ta denar. Bi pa imeli najbrz drugi kaksne pripombe cez grafo.

Mhm 290 se dobi za skoraj 100€ manj.

Hynix ::

Diskovje že ima. Kar se pa grafične tiče, je pa mnenja, da je Nvidia bog i batina in je to nekako, to :)

Ok, potlej bomo naročil. Hvala :)

Prek idealo/computeruniverse naročam komponente za PC. A se komu sanja zakaj mi preko idealo cene za nobeno komponento ne zbije? o.O

Iz nule dodajas v kosarico, se pravi od prej ne smes imeti nic notri. Ne zbija ti cene na ze dodane komponente.

AgiZ ::

Danes sem zamenjal komponente, ki sem jih kupil pred kakim tednom v računalniku, windowse nisem reinstaliral, samo driverje sem namestil najnovejse in manjkajoce.
Q6600 -> Xeon 1231v3
Gigabyte P35C-DS3R -> Asus H97 Plus
8GB DDR2 ram -> 16GB DDR3 ram
Napajalnik, disk (SSD), graficna (HD7790) so ostali isti

Prva opazanja:
8 let star racunalnik (Q6600) niti ni za v smeti. Tale nov (Xeon) je vsekakor prijetno hiter, ampak tudi stari vidim da ni ravno pocasen. Resnejsega dela se nisem delal na njem, verjamem da bo zelo dobro delala virtualizacija, html5 pa tudi zelo lepo tece.
Starega pa verjetno sestavim za starse.

Kam s starimi komponentami, ki se delujejo? http://vez-je.org/
Stvari gredo potem dejansko v prave roke, brez zaj.

user-pass je izjavil:

Iz nule dodajas v kosarico, se pravi od prej ne smes imeti nic notri. Ne zbija ti cene na ze dodane komponente.

grem na computeruniverse, nastavim jezik/dostavo na English/Slovenia in poiščem npr. crucial ballistix sport 8gb kit in vidim da majo ceno napisano 46.03 € (ga na dodam v košarico, niti odprem artikla, sam vidim ceno v iskalniku).
Grem na idealo, poiščem isti ram, vidim da imajo napisano da ga computeruniverse prodaja za 44.90€. Kliknem na ceno 44.90 in me vrže na computeruniverse, vendar je cena za ram ista (46.03 €).

Če pa ne nastavim na začetku da kupujem iz Nemčije, potem se sicer nekaj zbijajo cene, vendar ko na koncu na blagajni izberem dostavo v Slovenijo, se cene cele košarice dvignejo.

Al delam jaz kaj narobe? o.O

CellarDoor ::

Ne, computeruniverse zaračuna kupcu iz slo naš davek, torej 22 namesto 19 kot je cena na idealo, kjer je seveda privzeto za kupce iz DE

Ko sem pred 3 meseci naročal iz hardwareversand, se je dalo cene kar konkretno zbit prek idealo, tudi za Slovenijo. A ta sistem pol za dostave v Slovenijo ne deluje več?

amacar ::

Hardwareversand ti je zaracunal 19% davka, ker so oni ocitno krili razliko.

4ever ::

Kaj se bol splača za gaming? Amd fx9370 ali i5 4460?

PredatorX ::

i5 4460. čeprav bo navit FX verjetno hitrejpši v novejših špilih je i5 toliko bolj eff z mATX boš na 80-95W v prime 95 (cel sistem brez grafe).
Če greš v AMD smer greš z FX 8320. Vseeno pa i5 4460 razen če si strasten navijalec ali Fx 8320 ali i5 4690K.

Zgodovina sprememb…

McJhny ::

Iščem 1 dober gaming monitor 24 col do 200€
a je tale vredu?
http://www.mindfactory.de/product_info....

issak ::

McJhny je izjavil:

Iščem 1 dober gaming monitor 24 col do 200€
a je tale vredu?
http://www.mindfactory.de/product_info....

To je navaden monitor, ne gaming. Za gaming monitor se smatrajo kakšni g-sync, 144Hz, 21:9...

Tale AOC izgleda kot čisto soliden IPS monitor, na katerem boš brez težav tudi gameal.
Imam 23" AOC (IPS, 1080p, 5ms) pa sem čisto zadovoljen, nič mu ne manjka. Ni pa nek presežek pravilnosti barv, ampak če se ne greš grafičnega oblikovanja oziroma obdelave fotografij to niti ni tako pomembno.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

DarwiN ::

Vsak monitor z IPS zaslonom bo dober..

Če pa si pa mislil pravi pomen besede "gaming", potem pa kaj takšnega: AOC g2460Fq.. TN, 144Hz, nizek input lag.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

rdecaluc ::

IPS tehnično gledano ni ravno dober za gaming. Prepočasn je.
Est modus in rebus. ,typos

Cheetah ::

bi kaj spremenili? (Mindfactory)
Monitor in ohišje bom naročil v sloveniji ker bi ju oni poslali posebaj in bi moral plačat še 2x 30e poštnine.
Aja, ISP se splača vzet za gaming?

Monitor: https://www.mimovrste.com/monitorji/lg-...

kak bolši napajalc

>Aja, ISP se splača vzet za gaming?

ISP ??
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

««
536 / 1148
»»