» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
527 / 1148
»»

JamesTheKing ::

Kaj pa kakšen predlog za monitor?

denis9 ::

piti3 ::

http://www.hardwareversand.de/pcconfigu...
uporabljal se bo kot gaming pc in pc za vsa 4 leta srednje računalniške šole.
kaki popravki potrebni?

greatdrakon ::

fx6300 je bil izdan leta 2012

hojnikb ::

stran od fx.
i3 4160 in chepo plata.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: PredatorX ()

mikic007 ::

Po sili razmer (nakup v enem dnevu) sem nabavil novo kisto in sedaj bi dodal neko grafiko. Načeloma vse, za kar pc potrebujem, dela že na HD 4400, ampak kdaj bi rad pognal kak cod ipd. (za večino tukaj prastare zadeve).

Konfiguracija:

I3 4170
GA H97 gaming 3
8gb kingston 1600
600w (nek no name napajalnik)
500gb wd green

Vem, da ni nek optimum, ampak tole je bilo možno na metati skupaj. Torej, kaj bi šlo lahko noter, da je boljše od integrirane, pa da ni overkill? Mora biti novo, rabljeno zaradi razmer ne pride v poštev(nisem v eu). Hvala!

960gtx
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: PredatorX ()

hojnikb je izjavil:

960gtx

Uh, če je samo ta opcija, se bom vzdržal iger. Stala bi me okoli 400 usd, 100 manj kot cela kista :)

nofaith ::

rablena r9 280x če dobiš za ene 150€
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

PredatorX ::

mikic007 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

960gtx

Uh, če je samo ta opcija, se bom vzdržal iger. Stala bi me okoli 400 usd, 100 manj kot cela kista :)

R9 260X vzami.

katere graficne so pa cenej pr teb ?

amdja bi se izogibal, vsaj z i3.
slabi dx11 driverji in to..
#brezpodpisa

SuperVeloce ::

mikic007 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

960gtx

$400? Nekdo vas fino pljaćka
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

dominuspro ::

mikic007 je izjavil:

Po sili razmer (nakup v enem dnevu) sem nabavil novo kisto in sedaj bi dodal neko grafiko. Načeloma vse, za kar pc potrebujem, dela že na HD 4400, ampak kdaj bi rad pognal kak cod ipd. (za večino tukaj prastare zadeve).

Konfiguracija:

I3 4170
GA H97 gaming 3
8gb kingston 1600
600w (nek no name napajalnik)
500gb wd green

Vem, da ni nek optimum, ampak tole je bilo možno na metati skupaj. Torej, kaj bi šlo lahko noter, da je boljše od integrirane, pa da ni overkill? Mora biti novo, rabljeno zaradi razmer ne pride v poštev(nisem v eu). Hvala!

Si probal cod z integrirano? Bi moralo delat...

Jah, spomni se juge, podobno sranje. Zlahka dobiš r7,r9 serije, gt610, gtx750ti, celo novo gf9800gt... Ampak cenovni rang do gtx750ti (pri meni je ok. 300 usd, vse je vsaj 50% dražje), več res ne.

Torej amd ne, nisem vedel. Ne bi rad dal denarja za nekaj, kar bo malo bolje od integrirane, mi je pa jasno, da dobre zadeve stanejo. Meni je sicer pri tisti uri na teden, ko kaj poženem, važno samo, da gre nekako skozi. Gta 4 sedaj dela npr. res slabo, medtem ko wolfenstein kar v redu na Medium. Gtx 750 bi bila v redu?

750ti užgi...
mogoče kako r9 270, če jo dobiš za podobno ceno
#brezpodpisa

mikic007 je izjavil:

Jah, spomni se juge, podobno sranje. Zlahka dobiš r7,r9 serije, gt610, gtx750ti, celo novo gf9800gt... Ampak cenovni rang do gtx750ti (pri meni je ok. 300 usd, vse je vsaj 50% dražje), več res ne.

Torej amd ne, nisem vedel. Ne bi rad dal denarja za nekaj, kar bo malo bolje od integrirane, mi je pa jasno, da dobre zadeve stanejo. Meni je sicer pri tisti uri na teden, ko kaj poženem, važno samo, da gre nekako skozi. Gta 4 sedaj dela npr. res slabo, medtem ko wolfenstein kar v redu na Medium. Gtx 750 bi bila v redu?

Eh, kr vzem AMD za budget ti nebo žal. AMD je že kr lepo poštimal DX11 driverje... ja še zaostaja za NVIDIJO, ampak razlika je premala, predvsem na multicore configuracijah bi se poznalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

Hvala za predloge. Pri grafiki vidim, da je še vedno "kolikor daš, dobis", sem upal na kak čudež. Saj če bi imel potrpljenje, bi počakal da grem domov in bi tam dobil ceneje, ampak pol leta je dolga doba. Ko gledam tele konfiguracije na slo-tech bi se itak najraje zjokal, se res ne morete preveč pritoževati ;)

Sej maš kšne 7790tke pocen za 70€ rabljene.

Lj vrjetn maš doma 60Hz monitor. AMD ima FRC - fps control - in to ti bo zelo pomagalo pri vsync in pri mouse lag-u. Vržeš notr eno 7790, lockaš na 60 FPS, daš vsync pa boš mel zelo dobr gaming experience.

GTX 750Ti 2Gb je 130€+
R9 370 ki je vsaj 20% hitrejša pa 140€+
R9 260X, ki pa je nekako na rangu GTX 750TI je pa za 115€+

Za ligh gaming vzameš 7770 ali 7790 za 60-70€ ali še manj.

Zagledal sem se v r7-260x,začuda ima ceno okoli 200usd,kar je OK (750ti 300usd). Računalniški trg je tukaj absurden, plato sem dobil za 110usd,procesor tudi normalna cena, ram in grafika pa sta praktično 2x dražja. Po cenah, ki si jih navedel, se mi lahko samo cedijo sline ;)

Rabljeno je izjemno drago, 7770 ok. 130usd, s tem da so težave (razdalja, ne delujoča pošta, ne moreš probat.. ) takšne, da se preprosto ne splača tvegati.

Če ni kakšnega hudega razloga proti, bom vzel kar 260x,ker potem cena pošteno poskoči.

6151 ::

Kje ti to kupuješ da so takšne cene? :O
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

V Argentini.. Lahko se pozabavaš s tem linkom: http://www.compumar.com/componentes-pc/...

Cene so v AR$, razmerje je nekje 12:1. Da se ti bo zdelo, da kupuješ zastonj ;) Seveda 3/4 stvari ni na voljo, vesel si, da lahko sploh kupiš...

>Sej maš kšne 7790tke pocen za 70€ rabljene.

Dej spremljaj temo, ni govora o slovenskem trgu...

>AMD ima FRC - fps control - in to ti bo zelo pomagalo pri vsync in pri mouse lag-u.

Tudi nvidia ima to.

mikic007 je izjavil:

V Argentini.. Lahko se pozabavaš s tem linkom: http://www.compumar.com/componentes-pc/...

Cene so v AR$, razmerje je nekje 12:1. Da se ti bo zdelo, da kupuješ zastonj ;) Seveda 3/4 stvari ni na voljo, vesel si, da lahko sploh kupiš...

Heh, najbolje da greš enkrat v njemačko pa nabaviš orng komponente :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

m0LN4r ::

mikic007 je izjavil:

Ja cene v argentini so ubitačne mi je povedal team mate iz enega špila. Baje sta 970 okoli 500$ in 980 že okoli 1000$ odvisno od trgovine, pa še poštnina je draga k hudič.
On naroča iz amazona mi je rekel, ampak nekaj je omenil tudi v zvezi z importom pa to.
Če si v najbolj vročem delu ala Buenos Aires raje vzem 750Ti. Oddaja par stopinj manj toplote in je izmed 22 špilov v 17ih hitrejša že na stock.
Živi v BA v bloku in sedaj poleti sta mu FX in 7870 šta po gobe od vročine in sunkov v el. toku zaradi overloada v okolici, k je velik deman po štromu poleti zaradi klimatskih naprav v teh soseskah.

Če pa je razlika 100dol pa pač 260x
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

http://www.hardwareluxx.com/index.php/r...

GTX 980Ti OC 1500+ MHz/2000+MHz vs stock Fury - samo 20%. Stock Fury se drži z GTX 980Ti 1200/2000...

SuperVeloce ::

In kje tukaj je Fury na grafih?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

hojnikb je izjavil:

>Sej maš kšne 7790tke pocen za 70€ rabljene.

Dej spremljaj temo, ni govora o slovenskem trgu...

>AMD ima FRC - fps control - in to ti bo zelo pomagalo pri vsync in pri mouse lag-u.

Tudi nvidia ima to.

mikic007 je izjavil:

Heh, najbolje da greš enkrat v njemačko pa nabaviš orng komponente :)

Ima ja ampak ne tako kot AMD.

In kaj ma amd drugače ?
#brezpodpisa

Implementiran Radeonpro za 40fps cap v driverje, ki je že obstajal pred dvemi leti. Sam začuda se tega ni hypalo, pa je zelo koristna zadeva.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

mikic007 je izjavil:

Ja cene v argentini so ubitačne mi je povedal team mate iz enega špila. Baje sta 970 okoli 500$ in 980 že okoli 1000$ odvisno od trgovine, pa še poštnina je draga k hudič.
On naroča iz amazona mi je rekel, ampak nekaj je omenil tudi v zvezi z importom pa to.
Če si v najbolj vročem delu ala Buenos Aires raje vzem 750Ti. Oddaja par stopinj manj toplote in je izmed 22 špilov v 17ih hitrejša že na stock.
Živi v BA v bloku in sedaj poleti sta mu FX in 7870 šta po gobe od vročine in sunkov v el. toku zaradi overloada v okolici, k je velik deman po štromu poleti zaradi klimatskih naprav v teh soseskah.

Če pa je razlika 100dol pa pač 260x

Zelo dobro si tole zadel. Zaradi stroma mi je tudi sla plata na bivsem compu, zato pa nisem pri volji dati prevec denarja noter, ker ne ves, kako dolgo bo zdrzalo. Elektricna napeljava je tukaj taksna, da kaj takega se tako neumen kmet ne bi montiral v svoj hlev, elektrika pa zastonj, potem ves, da vsak goni 5kW nonstop minimum ... Verjetno tvoj kolega ne naroca vec iz tujine; ce ima sreco, da se ne "izgubi" na poti, placa 50%+ na tukajsnjo ceno (to kar dolocijo, nimas nobene besede, racun ne pomaga). Da ne omenjam, da izgubis vsaj pol delovnega dneva.

Tako da ce bom kupil tukaj, bo 260x, ampak zdaj bom na sihtu malo povprasal, ce mi kdo lahko iz usa ali eu prinese 750ti ali se kaj boljsega, odvisno, od kod bo.

Res hvala za predloge, zdaj mi je bolj jasno, kaj nabavit.

Glede elektrike so njemu svetovali uporabo UPSa oz. enek druge škatle za uravnavanje toka (nevem kako se reče), ker je imel od 190-280Voltov sunke včasih.
Trade Republic 38MVDVXM

pa tut kvalitetn napajalc ne škodi...
#brezpodpisa

buneech ::

UPS fajn pomaga za špice pobirat. Ne vem kakšne so kej cene tega v argentini, ampak bi blo fajn pogledat.

jaka91 ::

kmalu mislim kupiti nov računalnik pa me malo zanima kakšno mnenje imate

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

in imam še 10% študentskega popusta

od stare računalnika bi pa obdržal napajalnik(Energon EPS-750W) navaden 500 GB disk ter ohišje.
zanima me še ali se splača kupiti kakšno cenejšo grafično, in da nebo veliko razlike, računalnik imam namen uporabljati izključno za igranje igric CS:GO, RUST, pa če pride kakšna nova pamenta igrca, kot GTA, FAR CRY.

stran od amd, če boš igral igre.
napajalnik menjaj, ker ta je šrot.

naroči pa v nemčiji, bo opazno ceneje...
#brezpodpisa

matic492 ::

400€ za GTX 970... lol. 185€ za 8350 -> facepalm.

Vzameš I5 4460 ali kaj podobnega z gtx 960 pa je. CSGO imaš 200+ fpsov.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

AMD za CS:GO sploh pa ne kupi GTX 960.

boš podkrepil s čim al spet na pamet ?
#brezpodpisa

Glede tega sem ti že 100x podkrepil

AMD grafične so hitrejše v CS-ju. glede CPU-ja pa ti malo podkrepi.

drgač pa ja se strinjam i5.

ferencak ::

Pozdravljeni,
Rad bi kupil nov računalnik in ker so mi prijatelji svetovali naj si ga raje sestavim sam sem izbral nekaj kar se meni zdi zanimivo in predvsem glede na moj buđet.
Prosil bi če mi lahko še kaj svetujete ali odsvetujete glede teh specifikacij. Cena je okrog 800€

Matična plošča
ASROCK H97M
Anniversary
LGA1150 mATX
83.37

Intel Core i5
4590 BOX procesor,
Haswell
227.39

CRUCIAL Ballistix
Sport 8GB (2x 4GB)
DDR3 1600
PC3-12800 CL9
59.37

GIGABYTE GeForce
GTX 960 WINDFORCE
2X Gaming 2GB DDR5
PCI-E
GV-N960WF2OC-2GD
266.18

Trdi disk WD Green
1TB SATA3 64MB
WD10EZRX
62.50

Samsung SH-224DB
DVD-RW
zapisovalnik,
SATA, črn
15.75

Ohišje LC ATX
MIDI PRO-923B -
Red Captor USB3
34.88

Corsair VS550
550W, napajalnik
63.62

Skupaj:
813.07

tujina
najcenejši i5
h97 plata
970gtx
550w xfx
#brezpodpisa

user-pass ::

SSD si pozabil!

ferencak :: danes, 16:01:28
eto tole

Epialt ::

PredatorX je izjavil:

eto tole

Plato raje drugo, wd namesto seagate, ssd manjka, glede grafične pa ... recimo ok.
My 2 cents

gddr85 ::

plata se men zdi ok, ne vem zakaj ne bi bila, če pa keš ni problem pa eno h97m

JamesTheKing ::

PredatorX je izjavil:

eto tole

Poišči vse skupaj na geizhals.de in preko tega doddaj na hardwareversand.de
Prišprala boš približno 20-30€ :D

Epialt ::

Glede plate men edino ni ql "M" zraven pa pečko od 290. Samo to, pa če govorimo o 20€ je H97 bolj smiseln nakup, sploh če je budget 800€, sestava od Predator X pa 780

BlackMaX ::

Kolega špila Witcherja na AMD Athlon II X4 640 in ima grafo GTX 760 in mu kr lepo laufa brez problemov.

Ne vem zakaj govorite "stran od AMD-ja" če toliko star proc še dobro melje zadevo in novejši bi pa to že lažje.

Killermode ::

BlackMaX je izjavil:

Kolega špila Witcherja na AMD Athlon II X4 640 in ima grafo GTX 760 in mu kr lepo laufa brez problemov.

Ne vem zakaj govorite "stran od AMD-ja" če toliko star proc še dobro melje zadevo in novejši bi pa to že lažje.

Zato ker 2fps (v samo nekaterih igrah) in par W porabe več nekaterim pomenita roke stran čeprav je nižja cena.
Načeloma si vsak kupi kar si hoče. Če bi blo tulk zanič bi firma že zdavni propadla.

mayne ::

Kolega je rekel da mu sestavim en PC za 1000-1100€. Hoče imet -K verzijo procesorja, da lahko navija.

Kako se vam zdi tole:

SSD že ima.

zelo uredu. Mogoče drug, boljši cooler +10€

Si mogoče razmišljal o kakšem mATX ali ITX buildu?
««
527 / 1148
»»