Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
JeanLuc ::
Jst tud razmišljam o nakupu še enega kompa ki more bit čimbolj tih.
Uporaba:
- za gledanje filmov
- za torrente (komp bi mi v bistvu delal 24/7)
- za itunes
- za brskanje po netu
Sam sem nekako med mac mini in novim prenosnikom. A ima še kdo kakšen drug predlog?
Uporaba:
- za gledanje filmov
- za torrente (komp bi mi v bistvu delal 24/7)
- za itunes
- za brskanje po netu
Sam sem nekako med mac mini in novim prenosnikom. A ima še kdo kakšen drug predlog?
hojnikb ::
Wintel W8. _Neslišen_
Pod 100$ iz tujine in zmore vse to.
Pod 100$ iz tujine in zmore vse to.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
AgiZ ::
Budget in namen uporabe?
Nekaj price/performance, ne vem kaj je najbolj optimalno v zadnjem casu na tem podrocju.
Najbolj zahtevno kar bom gor laufal so igre (ne FPS, bolj stila DotA) in virtualizacija testnih okolij.
Ne bi nekaj z max Mhz, ker bo v takem primeru verjetno prevec hladit tak sistem za normalno uporabo.
Trenutno imam Q6600 z 8GB rama, ki deluje dobro, a po 7 letih bo cisto dobrodosla nadgradnja.
issak ::
Budget in namen uporabe?
Nekaj price/performance, ne vem kaj je najbolj optimalno v zadnjem casu na tem podrocju.
Najbolj zahtevno kar bom gor laufal so igre (ne FPS, bolj stila DotA) in virtualizacija testnih okolij.
Ne bi nekaj z max Mhz, ker bo v takem primeru verjetno prevec hladit tak sistem za normalno uporabo.
Trenutno imam Q6600 z 8GB rama, ki deluje dobro, a po 7 letih bo cisto dobrodosla nadgradnja.
Mogoče kaj takega.
Ohišje, diski po žeji (2x 4TB za raid, če ti pride prav), SSD magari samo 250GB.
RAM sem kar 32GB noter dal
Če ne rabiš toliko diska, morda samo 1TB WD Black (82EUR).
Varjanta s 16GB RAM, 250GB SSD in 1TB WD Black:
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Torej:
- Xeon 1231v3 - kak razlog da xeon, ne navadnih i5/i7?
- ASUS H97-Plus - so kake razlike med vsemi maticnimi da bi raje to namesto kake cenejse (ki podpira 4 ram slote)?
- Cooler Master Hyper 212 EVO - sem pogledal na neweggu, pa so bili pozitivni reviewi, samo preveriti moram ce ta masa pase v mojo kisto. Je ta najpopularnejsi TIH cooler?
- 2x8GB RAM. Je pomembno katera znamka, tip? Se Mhz v praksi pokazejo?
Kot sem napisal, ze imam:
- SSD (Samsung 830 - 256GB)
- Graficna (Radeon HD 7790)
- ohisje ATX (Antec P182)
- napajalnik 520W (CORSAIR HX520W)
- ASUS H97-Plus - so kake razlike med vsemi maticnimi da bi raje to namesto kake cenejse (ki podpira 4 ram slote)?
- Cooler Master Hyper 212 EVO - sem pogledal na neweggu, pa so bili pozitivni reviewi, samo preveriti moram ce ta masa pase v mojo kisto. Je ta najpopularnejsi TIH cooler?
m0LN4r ::
Xeon je i7, brez grafe. Zdaj pa poglej cene.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ce je razlika samo v graficni, potem vsekakor Xeon.
Kaj pa Skylake, bo prinesel kaj takega da se splaca pocakat? Vidim da bo imel nov socket (socket 1151), pa tudi DDR4 je ze na policah.
Mnenja?
Kaj pa Skylake, bo prinesel kaj takega da se splaca pocakat? Vidim da bo imel nov socket (socket 1151), pa tudi DDR4 je ze na policah.
Mnenja?
issak ::
Torej:
Xeon je hyper threadan (8 threadov), i5 ni. i7 je ravno tako hyperthreadan, in ima tudi višji clock, in stane 100€ več.
Xeon nima grafične noter, ostalo je praktično enako 4790k, razen frekvence.
Ne da se ga navijat. 1231v3 je workstation procesor, ravno prav za virtualke, kjer ti več threadov koristi. Poleg tega stane enako kot i5-4690k. Če si res na nizkem buđetu, je tu še vedno i5-4460 za 186€, ampak nima hyper threadinga in ima 200mhz manj.
Od vseh teh zgoraj ima xeon 1231v3 najnižji TDP in sicer 80W. i5 ima 84 in i7 88W.
Da, lahko tudi cenejšo plato, ampak drugega kot H97 čipset nebi predlagal, če ti gre res na cente, morda raje 4460 in h81 plata
http://www.hardwareversand.de/DDR3/2098...
212 evo ni najtišji, daleč od tega. Je precej tih in precej učinkovit, glede na ceno. Jasno je noctua za 80€ bolj tiha in bolj hladna, ampak za ta denar je super. Poleti je malo glasnejši, pozimi se ga pa sploh ne sliši, odvisno seveda od temperature sobe.
Na asus plati (in verjetno tudi na drugih), si lahko naštimaš sam krivuljo obratov ventilatorja glede na temperaturo, malo se s temi nastavitvami igraš, dokler ne dobiš neke zlate sredine. V idlu se ga ne sliši, sliši se ga edino med igrami (in seveda virtualkami in ostalim delom ki porablja CPU).
Imaš pa možnost gor dati poljuben 12cm ventilator, oziroma celo 2, dobiš zraven kos plastike za montažo za drugi ventilator. Če sta gor 2, lahko delata tišje. Seveda preveri z ohišjem, ampak nebi smelo biti težav. Jaz sem ga spravil v Bitfenix Prodigy.
Tactical sem predlagal predvsem ker vem da 100% paše pod 212 evo :D Pa price/performance se mi zdi ok, in pa lepo izgledajo.
MHz niso toliko pomembni spet, je pa le fino vzeti 1600 ali več danes. Morda 1866, če dobiš za evro več, kaj več pa ni več potrebe. Vsekakor preveri kompatibilnost s plato za višje frekvence. Včasih plata podpira samo 2 palčki od 4 če sta na zelo visokih frekvencah.
Ce je razlika samo v graficni, potem vsekakor Xeon.
Mnenja?
Manjšo porabo (65W TDP), boljšo integrirano grafiko in (zaenkrat) višje cene:
http://www.hardwareversand.de/Sockel+11...
http://www.hardwareversand.de/Sockel+11...
Prav tako nižji clock in manj cachea.
DDR4 prinaša višje kapacitete palčk (16GB na eni palčki) in ravno tako višje cene. Čeprav so tu cene bolj primerljive z DDR3 kot pa skylake/devils canyon
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
sch22 ::
Zdravo,
kupujem gaming PC za 700-750EUR, ki bo lahko poganjal igre kot so GTA V in podobno na High nastavitvah. Naročam iz Idealo.de -> Hardwareversand.
Lepo vas prosim če malo pregledate ta build :)
[img]http://shrani.si/f/1p/Pf/3zR4Sr8p/build...
kupujem gaming PC za 700-750EUR, ki bo lahko poganjal igre kot so GTA V in podobno na High nastavitvah. Naročam iz Idealo.de -> Hardwareversand.
Lepo vas prosim če malo pregledate ta build :)
[img]http://shrani.si/f/1p/Pf/3zR4Sr8p/build...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sch22 ()
High dela že na i3+960, potem pa še maš very-high in ultra.
V linkan konfig lahko stisneš najcenejšo 970 za 300 nekaj evrov. Cenejšo plato vzameš 450W napajalnik in še maš tistih 30EUR lufta.
http://geizhals.de/kfa-geforce-gtx-970-...
GTA V: http://www.computerbase.de/2015-05/17-g...
V linkan konfig lahko stisneš najcenejšo 970 za 300 nekaj evrov. Cenejšo plato vzameš 450W napajalnik in še maš tistih 30EUR lufta.
http://geizhals.de/kfa-geforce-gtx-970-...
GTA V: http://www.computerbase.de/2015-05/17-g...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
PredatorX ::
hojnikb ::
pa ssd menjaj za intenso, ker tale intel ni dobavljiv (če pa je, je pa to hudo stara roba).
#brezpodpisa
PredatorX ::
pa ssd menjaj za intenso, ker tale intel ni dobavljiv (če pa je, je pa to hudo stara roba).
se mi je zdel, da mor abit pocen. Sam je 128Gb varjanta zato ga nisem našel.
http://www.hardwareversand.de/Solid-Sta...
@ issak
Hvala za izcrpno razlago.
Sedaj je samo se vprasanje: pocakam na DDR4 plate ali grem z DDR3. Glede na to da imam sedaj DDR2, bi mogoce DDR3 preskocil in sel direkt na DDR4 (zaradi nadgradljivosti v prihodnjih letih), a take maticne plosce po hitrem iskanju nisem nasel (sem mogoce slabo iskal?).
Desktop racunalniki so tako uporabni ravno po svoji nadgradljivosti. Nekaj crkne, zamenjas, nekaj je prepocasnega, zamenjas.
Hvala za izcrpno razlago.
Sedaj je samo se vprasanje: pocakam na DDR4 plate ali grem z DDR3. Glede na to da imam sedaj DDR2, bi mogoce DDR3 preskocil in sel direkt na DDR4 (zaradi nadgradljivosti v prihodnjih letih), a take maticne plosce po hitrem iskanju nisem nasel (sem mogoce slabo iskal?).
Desktop racunalniki so tako uporabni ravno po svoji nadgradljivosti. Nekaj crkne, zamenjas, nekaj je prepocasnega, zamenjas.
paramedic86 ::
Zdravo, rabil bi pomoč oziroma mnenje glede sestave pc-ja. Računalnik se bo uporabljal za igranje iger tipa Witcher 3, GTA V, Dragon age inquisition, Crysis 3 itd. Nisem tip človeka, ki bi nadgrajeval pc, menjam na cca 4 leta.
Prejšnja konfiguracija mi je zdržala do prejšnjega tedna. Stvar je sledeča, napajalnik, ohišje (če je možno) in trdi disk bom obdržal od prejšnje konfiguracije, napajalnik je Corsair TX650W, ohišje Antec 300.
Ker sem na budgetu sem razmišljal v tej smeri:
Torej rabim pomoč pri matični, glede na to, da bom vzel nenavijalski procesor, bi raje čim cenejšo matično. Ker tudi ne bom nadgrajeval naslednja 4 leta ne potrebujem matične, ki bo podpirala nov socket in ddr4 rame.
Glede ohišja pa nisem prepričan, da bo 280x šla v antec 300, kolikor sem gledal po netu, kaže da ne. Rad bi tiho ohišje, tako da bi potreboval nekaj nasvetov v tej smeri. Malo dražji vendar zelo všečen je Fractal design r4, potem je tu še nanoxia deep silence 3, cca 12EUR cenejši. Če pa ima kdo Antec 300 z r9 280x bi bil pa vesel mnenja.
Kakšna se vam zdi ta konfiguracija, bo ok za naslednja 3-4 leta?
Vesel bom vseh konstruktivnih mnenj, popravkov, ki se nanašajo na moj budget, tore cca 360EUR(brez ohišja) za proc, matično, rame in ssd, ter potencialno novo ohišje za katerega bi dal cca 50-70EUR.
Hvala
P.S. komponente bom naročil jutri, tako da bi bil vesel hitrih odgovorov.
Prejšnja konfiguracija mi je zdržala do prejšnjega tedna. Stvar je sledeča, napajalnik, ohišje (če je možno) in trdi disk bom obdržal od prejšnje konfiguracije, napajalnik je Corsair TX650W, ohišje Antec 300.
Ker sem na budgetu sem razmišljal v tej smeri:
Torej rabim pomoč pri matični, glede na to, da bom vzel nenavijalski procesor, bi raje čim cenejšo matično. Ker tudi ne bom nadgrajeval naslednja 4 leta ne potrebujem matične, ki bo podpirala nov socket in ddr4 rame.
Glede ohišja pa nisem prepričan, da bo 280x šla v antec 300, kolikor sem gledal po netu, kaže da ne. Rad bi tiho ohišje, tako da bi potreboval nekaj nasvetov v tej smeri. Malo dražji vendar zelo všečen je Fractal design r4, potem je tu še nanoxia deep silence 3, cca 12EUR cenejši. Če pa ima kdo Antec 300 z r9 280x bi bil pa vesel mnenja.
Kakšna se vam zdi ta konfiguracija, bo ok za naslednja 3-4 leta?
Vesel bom vseh konstruktivnih mnenj, popravkov, ki se nanašajo na moj budget, tore cca 360EUR(brez ohišja) za proc, matično, rame in ssd, ter potencialno novo ohišje za katerega bi dal cca 50-70EUR.
Hvala
P.S. komponente bom naročil jutri, tako da bi bil vesel hitrih odgovorov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paramedic86 ()
BorutK-73
glede diska res ne potrebujem več kot 500GB, nikoli nisem zapolnil niti 250GB, sicer pa bom se malo razmislil :)
Kaj pa nasplosno je build vredu?
glede diska res ne potrebujem več kot 500GB, nikoli nisem zapolnil niti 250GB, sicer pa bom se malo razmislil :)
Kaj pa nasplosno je build vredu?
Pa še vprašanje za vse. Zgoraj sem v build dal Radeon 280x pa me zanima ali se splača dati 70, 80€ več za 290? (s tem bi sicer presegel budget). Kaj še bi spremenili vi? :)
Že zgoraj prikazan build:
i5 4460
ASRock H97 Pro4
Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 8GB
Bitfenix Neos
Gigabyte Radeon 280x Windforce 3GB
XFX PRO550W
WD Blue 500GB @7200rmp
Crucial BX100 120GB
i5 4460
ASRock H97 Pro4
Bitfenix Neos
XFX PRO550W
WD Blue 500GB @7200rmp
Crucial BX100 120GB
nightbird ::
Pa še vprašanje za vse. Zgoraj sem v build dal Radeon 280x pa me zanima ali se splača dati 70, 80€ več za 290? (s tem bi sicer presegel budget). Kaj še bi spremenili vi? :)
i5 4460
ASRock H97 Pro4
Bitfenix Neos
XFX PRO550W
WD Blue 500GB @7200rmp
Crucial BX100 120GB
nove 280x se ti definitivno ne splača kupovati; saj jih maš na bolhi od 150€ naprej. če pa želiš več vložiti v grafično pa je naslednjih rang cca 300€ (na bolhi dobiš za cca 320€ 290x, medtem ko na HV za 310 novo 290). Po drugi strani pa maš za cca 330€ iz HV že novo gtx 970. Taq da je po mojem mnenju najboljše al za 150€ 280€ ali gtx 970.
LP :)
user-pass ::
Ta in podobna sestava se vrti tukaj okoli ze kakih 20 strani, tako da je preverjena in ok, approved :)
Hvala, sem šel malo gledat za nazaj. Zanima me predvsem glede matične, glede na to da ne bom nadgrajeval, se mi najbrž ne splača jemati dražje/boljše? Mogoče kakšen komentar glede ohišja? Ima kdo antec 300 in r9 280x, paše not ali ne, če ne, katero tiho ohišje mi priporočate do ranga Fractal design r4, raje manj? Je kakšna razlika v realnem performansu med 1600 in 1866 rami ali ne?
Hvala
Hvala
paramedic86 je izjavil:
Je kakšna razlika v realnem performansu med 1600 in 1866 rami ali ne?
nič signifikaktnega ;)
paramedic86 je izjavil:
Kaj pa glede matične, kakšen komentar?
če ima matična vse priključke, ki jih želiš potem bo ok :)
Ok, predlogi glede hardwareversand ali mindfactory? Je kdo zadnje čase naročal pri HWV in v kolikšnem času je dobil komponente? Je kdo naročal preko Mindfactory? Čas dostave? Stroški vem da so 19,99. Če naročim ohišje še tam, so višji stroški dostave ali ne? Tega nisem zasledil na spletni strani, nekje na forumu pa sem (davno) videl nek post, da za ohišje zaračunajo več.
Mi lahko kdo to potrdi če ve iz prve roke.
Hvala
Mi lahko kdo to potrdi če ve iz prve roke.
Hvala
CellarDoor ::
Kar na hwv naroči, pa poglej za matično asrock m81-hds, bi morala biti cenejša in ima hdmi izhod
Zgodovina sprememb…
- spremenila: CellarDoor ()
Ja sej bom kr tko naredu, hvala za predlog o matični, sem imel že tole zbrano: ASRock H81M-DG4
pa ima hds res hdmi pa samo 3€ dražja.
Mogoče še kak predlog glede poceni tihega ohišja? Drugače bom zbral kar nanoxia ds3.
Lp
pa ima hds res hdmi pa samo 3€ dražja.
Mogoče še kak predlog glede poceni tihega ohišja? Drugače bom zbral kar nanoxia ds3.
Lp
Han ::
Za ASRock plate jamrajo, da HDMI ne deluje tako kot bi moral...
Gigabyte GA-H81M-HD3 je ok, ima 64 MB 'vesoljski' BIOS (lahko preklopiš na preprost pogled), boljši audio kodek in več USB 3.0 (zadnji štirje so na VIA čipovju, USB 3.0 header pa na Intel.
Dobra plata je tudi GA-B85M-HD3, ki ima novejši PCIe x16 3.0 za grafično kartico.
Glede na slabo mnenje o HardwareVersand bi osebno verjetno nabavil pri Computer Universe.
Gigabyte GA-H81M-HD3 je ok, ima 64 MB 'vesoljski' BIOS (lahko preklopiš na preprost pogled), boljši audio kodek in več USB 3.0 (zadnji štirje so na VIA čipovju, USB 3.0 header pa na Intel.
Dobra plata je tudi GA-B85M-HD3, ki ima novejši PCIe x16 3.0 za grafično kartico.
Glede na slabo mnenje o HardwareVersand bi osebno verjetno nabavil pri Computer Universe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
i5 4460
ASRock H97 Pro4
Bitfenix Neos
XFX PRO550W
WD Blue 500GB @7200rmp
Crucial BX100 120GB
Si prebral in pogledal kaj sem ti napisal?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
JamesTheKing ::
Pozdravljeni,
Prijatelj potrebuje racunalnik do 600€, max do 700€. Uporabljal ga bo za igre in pa za faks :)
Nato potrebuje še zaslon do 200€, vsaj 24" (kaj vec za taksen denar se tak ne da dobiti, ali?) in pomožnosti da je IPS :)
HVALA
Prijatelj potrebuje racunalnik do 600€, max do 700€. Uporabljal ga bo za igre in pa za faks :)
Nato potrebuje še zaslon do 200€, vsaj 24" (kaj vec za taksen denar se tak ne da dobiti, ali?) in pomožnosti da je IPS :)
HVALA
paramedic86 je izjavil:
Han: koliko časa okvirno traja pri computer universe če danes naročim in plačam?
Če je VSE na zalogi 1 teden max, če ni 2 tedna, zelo zelo zelo redko 3.
JamesTheKing je izjavil:
Pozdravljeni,
HVALA
Kakšen faks? Kakšne igre?
Tu imaš eno sestavo iz prejšnje strani: https://slo-tech.com/forum/t200222/p482...
Lahko pa se tudi razmisli v smeri i3+970, i3+960, brez SSDja začasno itd. Vse odvisno od tega kako zahtevne zadeve maš.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
JamesTheKing ::
Studira arhitekturo, tako da bo potreboval racunalnik za programe kot so AutoCad in podobno :)
SSD lahko dokupi kasneje, to mu ni problem.
Za igre kot so GTA V in podobno :)
JamesTheKing je izjavil:
Studira arhitekturo, tako da bo potreboval racunalnik za programe kot so AutoCad in podobno :)
Aha potem kak i5+8gb+250ssd+280 je minimum. Z manj se samo zafrkavaš.
paramedic86 je izjavil:
Torej zaenkrat se naročanje iz hardwareversand ne priporoča?
Roki so vsepovsod isti, od do. Roba gre od istih dobaviteljev, do štacune in potem od istega UPS/DHL naprej. Naročiš tam kjer hočeš.
Ma ja eni se ful pritožujejo nad HVW, jaz nisem imel težav pa še marsikdo drug tudi ne. Nevem.
Pač če te je strah naročiš drugje. Sej ne naročaš iz ukrajine al uzbekistana.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ja sej ti problemi so kakšne 14 dni, vsaj kakor sem zasledil v HWV temi. Ustvari bi rad dobil komponente konec tedna, pri computeruniverse pride cca 20-30€ več, najbrž bom tam vzel, nebi na komp čakal 3 tedne.
kljukusa ::
paramedic86 je izjavil:
Han: koliko časa okvirno traja pri computer universe če danes naročim in plačam?
Jaz sem dobil v treh dneh od nakupa preko paypala.
lp
Oddal sem že naročilo in izbral plačio preko bančnega nakazila, zdej vidim da je treba še dodatnih 12€ al kok plačat ker nakazujem v tujino. Nisem pa še plačal, a je kakšna šansa da spremenim način plačila na paypal?
Kje? To ni res. Nakazilo je zastonj (40centov skb), paypal plača 3%, 10,11,12 to pa je UPS poštnina.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jst sem na sparkasse in ko hočem plačat preko UPN obrazca ne gre, temveč moram preko plačila v tujino. Ko izpolnim vse potrebne podatke moram tudi izbrati kdo plača provizijo. Jaz, prejemnik ali deljeno. Ima kdo sparkasse mogoče? :D
Je kakšna šansa da skenslam to naročilo, plačal namreč še nisem. Če ne plačam še kakšen dan,ali oni potem zbrišejo naročilo?
Calaway ::
Eno vprasanje...
Se da na Hardwareversand pol plačila plačat preko Paypala pol pa prek UPN obrazca?
Se da na Hardwareversand pol plačila plačat preko Paypala pol pa prek UPN obrazca?
Han ::
Sicer ne vem, kako je pri ComputerUniverse, a če HardwareVersand ne plačaš naročila v dveh tednih, je avtomatsko stornirano. Preberi, kar so ti poslali poleg 'navodil' za plačilo...
StajercSSS ::
Kot bivši serviser zdaj tudi jaz rabim malo pomoči. Par let nisem spremljal scene, pa sem malo zgubljen trenutno. Je pa me stisnilo, da bi spet malo kako igro zaigral po 10 letih.
Sem šel skozi temo kakih 20 strani, pa ni kakega 'podobnega' primera,s katerim bi si pomagal, razen tistega do 700€.
Torej, kupuje se računalnik, primarno za poganjanje iger. Bolj mi je pomembna igralnost, kot vse na max, zato je proračun tam max 600€. Hočem pa vseeno iztisnit P/P glede na ceno.
Pogoji pa so taki:
- Tam do 600€.
- Matično ploščo bi najraje vzel kako s 1150 podnožjem (Trenutno najnovejše?), zaradi kasnejše nadgradljivosti na kaki I7. Za AMD sistem sem trenutno čisto zelen, tako da nevem, kako stojijo stvari pri AMD-ju.
- Verjetno I3 procesor 4xxx?
- Ram tam do 8GB, tudi 4 bi mi verjetno folgalo za kratek čas?
- SSD pod nujno! Sem gledal nekaj Intenso 120GB za 54€, mam pa sicer že enega Toshiba 120GB v rezervi. Brez SSD mi živeti ni.
- Ohišje in napajalnik. Optične enote ne rabim, bom kupil zunanjo, če jo bom rabil.
- Grafična. Ne vem, kaj se danes najbolj splača, glede na skupno ceno računalnika, sem pa gledal, da verjetno kaki AMD 360 ali GTX960.
- Disk tam 500GB/1TB. WD Blue/Black/RED? , Seagate Baracuda?
To je nekaj približno, kaj sem gledal. Torej rabim komplet računalnik za igre za 600€ brez monitorja, miške in tipkovnice.
Prosim za malo pomoči. Naročilo bo se verjetno v Sloveniji, če bi bila kaka huda razlika v ceni, pa mogoče tudi v tujini, ker je možnost dostave v Avstrijo.
Hvala!
Sem šel skozi temo kakih 20 strani, pa ni kakega 'podobnega' primera,s katerim bi si pomagal, razen tistega do 700€.
Torej, kupuje se računalnik, primarno za poganjanje iger. Bolj mi je pomembna igralnost, kot vse na max, zato je proračun tam max 600€. Hočem pa vseeno iztisnit P/P glede na ceno.
Pogoji pa so taki:
- Tam do 600€.
- Matično ploščo bi najraje vzel kako s 1150 podnožjem (Trenutno najnovejše?), zaradi kasnejše nadgradljivosti na kaki I7. Za AMD sistem sem trenutno čisto zelen, tako da nevem, kako stojijo stvari pri AMD-ju.
- Verjetno I3 procesor 4xxx?
- Ram tam do 8GB, tudi 4 bi mi verjetno folgalo za kratek čas?
- SSD pod nujno! Sem gledal nekaj Intenso 120GB za 54€, mam pa sicer že enega Toshiba 120GB v rezervi. Brez SSD mi živeti ni.
- Ohišje in napajalnik. Optične enote ne rabim, bom kupil zunanjo, če jo bom rabil.
- Grafična. Ne vem, kaj se danes najbolj splača, glede na skupno ceno računalnika, sem pa gledal, da verjetno kaki AMD 360 ali GTX960.
- Disk tam 500GB/1TB. WD Blue/Black/RED? , Seagate Baracuda?
To je nekaj približno, kaj sem gledal. Torej rabim komplet računalnik za igre za 600€ brez monitorja, miške in tipkovnice.
Prosim za malo pomoči. Naročilo bo se verjetno v Sloveniji, če bi bila kaka huda razlika v ceni, pa mogoče tudi v tujini, ker je možnost dostave v Avstrijo.
Hvala!
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.