» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
522 / 1148
»»

gddr85 ::

namest 970, eno 280x, rabljeno 290x, 780 ipd.

DarwiN ::

edigital.si

Za napajalnik jim pa piši in ga bodo dodali na stran.. Trgovina je namreč sveža in jo še prevajajo.. Lahk si izbereš izdelek na njihovi hrvaški podružnični strani in ga dodajo na našo stran.. Cooler Master 600W. Tega ti dodajo, ga vržeš v košarico in rešeno.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Kurzweil ::

DarwiN je izjavil:

edigital.si

Za napajalnik jim pa piši in ga bodo dodali na stran.. Trgovina je namreč sveža in jo še prevajajo.. Lahk si izbereš izdelek na njihovi hrvaški podružnični strani in ga dodajo na našo stran.. Cooler Master 600W. Tega ti dodajo, ga vržeš v košarico in rešeno.

U tole pa lepo zgleda, si že kupoval v tej trgovini? Ali po možnosti tam delaš oz. poznaš lastnika?

U tole pa lepo zgleda, si že kupoval v tej trgovini? Ali po možnosti tam delaš oz. poznaš lastnika?

Ne, kupoval sem že 3x pri njih in sem bil veliko na vezi z enim njihovih prodajalcev. Med drugim sem v roku 14 dni vrnil televizor (so prišli na dom ponj in ga odpeljali za ceno 9€), pri drugem nakupu je pa cena izdelka padla za 70€ ene pet dni po mojem nakupu - sem jim za hec pisal in so mi povrnili razliko. Skratka, so kul.

ah, link do trgovine sem dal, je že darwin vidim napisal gor ime

Je pa vsaj iz tega linka razvidno da fizično sedeža očitno nimajo v Sloveniji, tako da smo spet tam, da je potrebno pošiljan na Madžarsko :|

Plačaš 9.8EUR in pridejo na dom po pokvarjeni izdelek in ga odpeljejo, nakar dostavijo popravljenega/novega. Nenazadnje sem tako jaz naredil pri odstopu od pogodbe oz. vrnitvi izdelka in ta možnost je na voljo tudi za "Transport na naš centralni servis".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

m0LN4r ::

Ni vseeno, če greš na pošto pa pošlješ v ljubljano al nizozemsko, madžarsko, nemčijo... ?
Če ne obladaš ne angleščina in ne nemščine, potem res boljše prinas vzet. Cene na funtechu si prečekiral?
Drugače pa mimovrste, mlacom, itd. +15-20% premiuma pa maš.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ni straha, znam gladko angleško in za odtenek manj gladko nemško, ne zna pa toliko tisti, za katerega pravim, da je računalnik namenjen. Sam sem sicer že kup krame naročil iz tujine, ampak še en razlog več, zakaj sem v tem primeru proti je, kot sem prej omenil razlog, da bi kolegu mati vzela to na obroke oz. trajnik. Bom pa za hec preveril še Funtech.

Hanzo ::

Tkole na hitro sestavljeno :

Mnenja ? Proračun je 1000 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hanzo ()

Hanzo, malo si poglej tole DX12: http://www.legionhardware.com/articles_...
1231v3 = 4770 in plata za 40% manj.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Se pravi plata lahko ostane ista oz bom malenkost cenješo dal pa Intel Xeon E3-1231v3 Box, LGA1150 in to je to ?

hojnikb ::

plata je lahko katerakol h97.

ne pretiravat z 150€ plato, ker nebo efekta
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

ToshoMos ::

Pozdravljeni. Rabim pomoc pri nakupu komponent za komp, za katerega bi odstel tam nekje med 500-600 EUR (brez monitorja). Ker ze malo zaostajam za tehnologijo, bi nekoga od vas prosil, da mi sestavi konfiguracijo, ki bi bila najboljsa za ta denar. Komp rabim za spletno bancnistvo in za kako spilo za odspilat.

Hvala vam strokovnjaki! :)

Lp

>n za kako spilo za odspilat.

Kakšne igre to obsega ?
AAA naslove iz 2015 al nezahtevne igre tipa farmville, lol, itd...
#brezpodpisa

Recimo nekaj v rangu fife 14 :D
Mali pa rad Minecraft igra

za tak dnar se da stisnat 960gtx, i3, ssd, 8GB rama...
#brezpodpisa

Dobro se slisi.... :)

Kolko placa potrebuješ iz dneva v dan? Programi, igre, filmi blabla? Ohišje tudi rabiš?
Trade Republic 38MVDVXM

Pomoje bo 1Tb cist dost placa za to kar rabim. Kaj pa konkretne znamke komponent? Katera grafa (960gtx se mi zdi v redu), maticna, processor,...? Ohisje tudi rabim, ja.

stanekorelc ::

thread je malce dolg pa da ne iscem dolgo najbrz je kdo ze vprasal ampak!

namen imam kupit namizni pc, pa bi rabil nekaj predlogov kje ga kupit hoh.de , hardwareversand.de mogoce kaka druga stran kje je najmanj kompliciranja v primeru tezav itd... nase trgovine majo vse predrago bi pa rad kupil nekaj ki bo dalj casa uporabno ( brez overcloking)

Hvala za vse informacije ( lahko tudi na ZS ).

Lp

@Stane
Eno stran nazaj je 900€ sestava:

Caseking, mindfactory, computeruniverse, hardwareversand itd. Jaz nevem kaj je razlika, ker nikjer nisem mel problemov. Baje so na hwv malo bolj počasni. Jaz nisem opazil.

@Toshio
Znamke niso tolko pomembne. i3-4160 + ena poceni 960 z dvema ventoma + 8gb 1600 ram cl9/8 so tam okoli 50€ + 128/250gb SSD bx100 (3leta gar), evo 850 5 let.
Napajalnik 450W xfx ali kak podoben superflower ali seasonic pač poglej ceno. xfx pa seasonic mata 5 let garancije se mi zdi.
Ohišje nek mali zalman ti bo dovolj, pa glej da ma najmanj en priložen 12cm fan zadaj.
Trade Republic 38MVDVXM

hmm ok. vprasanje. zakaj asrock plata in xeon namest npr i5 4690 in npr Asus Z97-PRO ali MSI Z97-GD65 Gaming zaradi cene ali kaj drugega?

m0LN4r je izjavil:

Hanzo, malo si poglej tole DX12: http://www.legionhardware.com/articles_...
1231v3 = 4770 in plata za 40% manj.
Trade Republic 38MVDVXM

issak ::

Hanzo je izjavil:

4690K je dosti brezveze kupovat, razen če se res greš hardcore overclocking, ker je pač unlocked. Sicer pa dobiš za isto ceno že prej omenjeni xeon 1231v3, ki je hyper threadan, kar i5 ni. In pa je brez grafične, za kar si poskrbel z 970.

Kaj takega rabiš na plati? Razen Z97 čipseta, ki je za navijat, ne vidim nič vpadljivega, mirno lahko vzameš ASUS H97-PRO, Plus ali pa Pro gamer, razen če se boš šel SLI, za kar rabiš Z97 (v tem primeru ti priporočam raje eno 980ti pa basta)

Napajalnik lahko za tale build vzameš 550-600W, razen če se greš SLI, za kar pa sem že zgoraj napisal. Kakšen Super flower golden green, če želiš malenkost boljšega, sicer je pa xfx ok.

Ko boš ravno prišparal peneze od plate, si privošči WD Black ali pa vsaj blue za dodatni disk namesto greena.

In pa imam občutek da bo tale Gainward grafična glasna kot pes, za 20€ več dobiš Gigabyte GeForce GTX 970 windforce.

In pa še, ali si prepričan, da želiš v novo kišto vtikat 4GB RAM palčke? To ti pomeni max 16GB če boš hotel dokupiti, ali pa boš moral prodajati palčke da boš kupil 8GB. Če ne misliš imeti nikoli več kot 16GB (kar verjetno nimaš namena), potem ok.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

tole sm jst mal sestavu je vredu?

Intel Core i5-4460 in-a-Box 183,99 EUR
Gigabyte GA-H97-D3H, Sockel 1150, ATX 104,99 EUR
Cooler Master Hyper 212 EVO - Intel/AMD 32,99 EUR
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9 52,99 EUR
Aerocool GT-A Midi-Tower - weiß Window 67,99 EUR
Thermaltake Berlin 630W 61,99 EUR
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming, 4GB GDDR5 360,99 EUR
WD Black 1TB SATA 6Gb/s 79,99 EUR
Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 120 GB 67,99 EUR
Rechner - Zusammenbau 29,99 EUR

Total value: 1.043,90 EUR

Zgodovina sprememb…

Insan3Lik3 ::

glede na to da imaš nenavijalsi cpu in plato ne rabiš dodatnega cpu coolinga, bo stock uredu, ohisje si lahko tudi kako cenejse uzames razn če si se res zalepu za tega, napajalc poglej če majo xfx 550 na zalogi, use dodaj preko geizhals ali idealo da prisparas za sestavo usaj
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

PredatorX ::

stanekorelc je izjavil:

tole sm jst mal sestavu je vredu?

Intel Core i5-4460 in-a-Box 183,99 EUR
Gigabyte GA-H97-D3H, Sockel 1150, ATX 104,99 EUR
Cooler Master Hyper 212 EVO - Intel/AMD 32,99 EUR
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9 52,99 EUR
Aerocool GT-A Midi-Tower - weiß Window 67,99 EUR
Thermaltake Berlin 630W 61,99 EUR
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming, 4GB GDDR5 360,99 EUR
WD Black 1TB SATA 6Gb/s 79,99 EUR
Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 120 GB 67,99 EUR
Rechner - Zusammenbau 29,99 EUR

Total value: 1.043,90 EUR

vzam R9 390

CellarDoor ::

Insan3Lik3 je izjavil:

glede na to da imaš nenavijalsi cpu in plato ne rabiš dodatnega cpu coolinga, bo stock uredu, ohisje si lahko tudi kako cenejse uzames razn če si se res zalepu za tega, napajalc poglej če majo xfx 550 na zalogi, use dodaj preko geizhals ali idealo da prisparas za sestavo usaj

kar obdrži cooler, stock je beden in hvaležen boš Evotu ali kakšnemu Kotetsu od Schyte, to so okoli 30 eur in naredijo pravico procesorju

kero r9 390 pa priporocas?

PredatorX ::

CellarDoor ::

če že AMD, potem 290x - Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC (New Edition), 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort, 358 EUR

http://www.hardwareversand.de/4096+MB/2...

ali pa 70 eur cenejšo asus 290, pa razliko v SSD s 250-ish capacity

Zgodovina sprememb…

denis9 ::

Se splača tale monitor ? Sem pisal EDIGITAL-U če ga lahko dajo v slovensko ponudbo in so ga dal. http://edigital.si/monitor/samsung-s22e...

Praktično vsi ti poceni monitorji so kul, dokler so IPS... In še cenejši je kot v Nemčiji..
Ampak jaz bi vseeno raj vzel ~24 inchev... 22 je premajhen in stane podobno kot 24-tka.

Še kupon dobiš za naslednji nakup :P

madžari napadajo na polno :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Shrike ::

Zdravo,

Rabil bi malo pomoči pri sestavi PC-ja, kjer bi se primarno uporabljalo Illustrator in Photoshop. Sekundarno bi se igralo Diablo 3. Budget je 500 EUR. Je v tem rangu bolje gledat AMD ali Intel?
Obstaja tudi možnost, da se bi zgradilo sistem okoli i7 2600k - torej cpu že imam. Bi se to splačalo z istim budgetom 500EUR? Hvala za pomoč.

>Obstaja tudi možnost, da se bi zgradilo sistem okoli i7 2600k - torej cpu že imam. Bi se to splačalo z istim budgetom 500EUR? Hvala za pomoč.

Yup..

Sonderposten: ASRock Z77 Pro4, Sockel 1155, ATX
8GB Corsair ValueSelect PC3-12800U CL11-11-11-30
XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
Gigabyte GeForce GTX 960 OC Mini, 2GB GDDR5
Toshiba DT01ACA Series 1TB, SATA 6Gb/s
Zalman T4 Mini-Tower - schwarz mATX, ohne Netzteil
Crucial SSD 250GB BX100
515,64 € hardwareversand.de

Zmeči te komponente v košarco preko idealo.de, pa bi mogu pridit pod 500e
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

madžari napadajo na polno :)

Jaja, čak da nebo kaka tožba padla v ozadju...
Trade Republic 38MVDVXM

Že vidim comshopovce.. :)))
#brezpodpisa

issak je izjavil:

Hanzo je izjavil:

4690K je dosti brezveze kupovat, razen če se res greš hardcore overclocking, ker je pač unlocked. Sicer pa dobiš za isto ceno že prej omenjeni xeon 1231v3, ki je hyper threadan, kar i5 ni. In pa je brez grafične, za kar si poskrbel z 970.

Kaj takega rabiš na plati? Razen Z97 čipseta, ki je za navijat, ne vidim nič vpadljivega, mirno lahko vzameš ASUS H97-PRO, Plus ali pa Pro gamer, razen če se boš šel SLI, za kar rabiš Z97 (v tem primeru ti priporočam raje eno 980ti pa basta)

Napajalnik lahko za tale build vzameš 550-600W, razen če se greš SLI, za kar pa sem že zgoraj napisal. Kakšen Super flower golden green, če želiš malenkost boljšega, sicer je pa xfx ok.

Ko boš ravno prišparal peneze od plate, si privošči WD Black ali pa vsaj blue za dodatni disk namesto greena.

In pa imam občutek da bo tale Gainward grafična glasna kot pes, za 20€ več dobiš Gigabyte GeForce GTX 970 windforce.

In pa še, ali si prepričan, da želiš v novo kišto vtikat 4GB RAM palčke? To ti pomeni max 16GB če boš hotel dokupiti, ali pa boš moral prodajati palčke da boš kupil 8GB. Če ne misliš imeti nikoli več kot 16GB (kar verjetno nimaš namena), potem ok.

Hvala za nasvete :)

Po vaših nasvetih setup. Kej za spremenit drugače naročam ? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hanzo ()

napajalnik bo dost 450/550W xfx, plata je lahko cenejša.
#brezpodpisa

mi lahko nekdo svetije kero ohisje vzet da bo dovolj prostora/zracenje za graficno:
Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC (New Edition), 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort, lite retail

hvala

Zgodovina sprememb…

starboi ::

In ssd BX 100 . Če se ne motim ... je novejši od mx200.

>In ssd BX 100 . Če se ne motim ... je novejši od mx200.

Ne, ni.
#brezpodpisa

tele sem se mal dodelov. ohišje nekje v istem cenovnem rangu menjam za kak boljsi oz brez neonk

Intel Core i5-4460 in-a-Box 183,99 €
Gigabyte GA-H97-D3H, Sockel 1150, ATX 104,99 €
Cooler Master Hyper 212 EVO - Intel/AMD 32,99 €
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9 51,99 €
Antec GX505 Window Blue Edition Midi-Tower - schwarz 59,99 €
XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply 64,99 €
Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC (New Edition), 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort, lite retail 357,57 €
WD Black 1TB SATA 6Gb/s 79,99 €
Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 120 GB 67,99 €

skupaj = 1.004,49 €

Ne ga srat z 290x, vzam 970...
Pa plata je lahko cenej.
ssd vzami 250G
#brezpodpisa

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming, 4GB GDDR5 al kero drugo?
««
522 / 1148
»»