Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
mrbungle ::
je vredno tega denarja? Na CSL-computers podobna sestava ni bistveno cenejša
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/r...
priden2 ::
Rečmo, da je tam tam s ceno. Če se ti ne da zafrkafati s tujino pa je to to.
So vredu firma, če te kaj zanima jih pokličeš/pišeš in odgovorijo v nekaj minutah. Tudi sestavijo ti računalnik, če kaj ni na zalogi. Velik + s moje strani.
bigbada ::
Ima kdo 9950x3d? So kakšni problemi s parkiranjem corov ali dela vse normalno?
Se splača vzeti 9950x3d če zraven gaming, delaš tudi AI, photoshop itd. Recimo 70% gaming, 30% ostalo.
Verjetno ne?
Se splača vzeti 9950x3d če zraven gaming, delaš tudi AI, photoshop itd. Recimo 70% gaming, 30% ostalo.
Verjetno ne?
NejcSSD ::
Za primerjavo sem po komponentah za 1710€ prek amazon.de dobil:
B850 motherboard
Kvalitetnejše ohišje LianLi Lancool216
Kvaliteten napajalnik
Kvaliteten CPU cooler
4TB nvme namesto 2tb na tvojem linku...
Tako da nekaj več definitivno dobiš za isti denar... Še screenshot komponent:
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT
Kurzweil ::
Ima kdo 9950x3d? So kakšni problemi s parkiranjem corov ali dela vse normalno?
Verjetno ne?
Tudi mene zanima, če si ga kdo lasti in ima kakšen predsodek oz. težave s tem procesorjem?
Namreč tudi jaz rabim CPU iz obeh svetov, torej močen single core za igre, tudi 4K in pa seveda čim več jeder, tako da tudi sam gledam trenutno AMD Ryzen 9 9950X3D (16x 4.3 GHz) 128MB L3 Cache Sockel AM5 CPU BOX , ki je trenutno na CU 668€, glede na to, da mi ne mudi ekstremno, mogoče celo počakam na black friday pa da vidim, če bo kje kakšen boljši deal, kot teh 668€, seveda pride v poštev vse, od nemškega Amazona, do trgovin po Evropi.

cebelar123 ::
titko ::
Živjo!
Rabil bom nov pc.
Uporabljam večinoma browser, office, sketchup s twinmotion renderjem ter kakšen 2d cad program.
Imam dva ekrana 1x 3440x1440 dpi in drugi 1440p (ekrana zaenkrat ohranim). Do sedaj sem imel enega na dp in drugega na hdmi. Ne moti me, če ima usb c izhod, ni pa nujno.
Mi svetujete kakšen build ali že sestavljen komplet bi bil primeren zame?
Dodatno rabim še en desktop za očeta. To, kar uporablja je staro žnj let in ni več win 11 ready. Obvezno mora biti tower, ker samo škatla je pravi računalnik
Večinoma za internet, fino pa je, da je nekaj takega, da bo par let.
Od hardwara rabim še en disk dock alla icybox ali kaj podobnega. Doma se valja cel kup diskov in moram sedaj vedno podirati ohišja zunanjih diskov in bi rad poenostavil. Kaj uporabljate?
Cena? Ne vem kakšen je sedaj razpon. Nekaj največ za svoj denar.
Rabil bom nov pc.
Uporabljam večinoma browser, office, sketchup s twinmotion renderjem ter kakšen 2d cad program.
Imam dva ekrana 1x 3440x1440 dpi in drugi 1440p (ekrana zaenkrat ohranim). Do sedaj sem imel enega na dp in drugega na hdmi. Ne moti me, če ima usb c izhod, ni pa nujno.
Mi svetujete kakšen build ali že sestavljen komplet bi bil primeren zame?
Dodatno rabim še en desktop za očeta. To, kar uporablja je staro žnj let in ni več win 11 ready. Obvezno mora biti tower, ker samo škatla je pravi računalnik
Večinoma za internet, fino pa je, da je nekaj takega, da bo par let.
Od hardwara rabim še en disk dock alla icybox ali kaj podobnega. Doma se valja cel kup diskov in moram sedaj vedno podirati ohišja zunanjih diskov in bi rad poenostavil. Kaj uporabljate?
Cena? Ne vem kakšen je sedaj razpon. Nekaj največ za svoj denar.
Hair ::
Če ti renderji vzamejo veliko časa, potem fokus na grafično, pa obvezno nvidia. Katero, je pa odvisno od budgeta. Če nimaš kakšnih ekstremov, bi gledal nekaj med 1.500 - 2.000 EUR za vse skupaj.
Za office in browser je pa skoraj vseeno kaj vzameš.. sestaviš kišto za 600-800 EUR in boš še 10 let dober.
Za office in browser je pa skoraj vseeno kaj vzameš.. sestaviš kišto za 600-800 EUR in boš še 10 let dober.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
MihaK3 ::
Medtem, ko sem iskal nekaj drugega, slučajno opazil tole in za hec naročil:
https://komponentko.si/graficne-kartice...
Naročilo je sicer sprejelo, ampak me prav zanima, če ne bodo kar lepo stornirali...
PS: Vem, da je glede na grafično moč čipa, karta konkretno pomnilniško podhranjena, ampak za ta denar bi malo sprobal opevani Ray Tracing, itak sicer ne gejmam nič. V najslabšem primeru jo prodam za kak € več naprej...seveda če bo sploh šlo skozi.
Naročilo je sicer sprejelo, ampak me prav zanima, če ne bodo kar lepo stornirali...
PS: Vem, da je glede na grafično moč čipa, karta konkretno pomnilniško podhranjena, ampak za ta denar bi malo sprobal opevani Ray Tracing, itak sicer ne gejmam nič. V najslabšem primeru jo prodam za kak € več naprej...seveda če bo sploh šlo skozi.
Medtem, ko sem iskal nekaj drugega, slučajno opazil tole in za hec naročil:
Naročilo je sicer sprejelo, ampak me prav zanima, če ne bodo kar lepo stornirali...![]()
Sicer piše, da je še na zalogi... ko kliknet "daj v košarico" pa napiše, da ni več na zalogi. Zgleda je že nekdo naročil oz. že popravili.
Ni pa sicer tako, da če je njihovah napaka in če ti naročiš in ti je naročilo potrjeno, potem ti mora trgovina to poslat?
Sicer pa niti slučajno ne bi kupoval pri Komponentko.si, cene so povsem nekonkurenčne, poznamo tudi njihovo zgodovino na ST
Ja, jaz sem naročil, saj sem napisal, da je sprocesiralo naročilo
In ja, sicer imajo ubitačne cene, recimo:
https://www.bolha.com/ostalo-racunalnis...
Rabljena 6700xt za 800€
Ampak pri teli 3070Ti so očitno nekaj zaštrikali - bomo videli...
Še boljši je tale: https://www.bolha.com/ostalo-racunalnis...
7600x za 0€
, samo ko odpreš na njihovi strani, ne moreš sploh dodat v košarico.
https://www.bolha.com/ostalo-racunalnis...
Rabljena 6700xt za 800€
Ampak pri teli 3070Ti so očitno nekaj zaštrikali - bomo videli...
Še boljši je tale: https://www.bolha.com/ostalo-racunalnis...
7600x za 0€
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MihaK3 ()
DarwiN ::
Pa rabljene "rudarske" 3070 prodajajo za 360€++++++++++, tebi bodo pa Ti verzijo dali za đabe. :)
Tu so ga nekaj biksnili..
Pravzaprav obstaja namig, v čem je fora... 3070Ti FE model namreč nima blower dizajna, tko kot piše pri tvojem opisu... Ima pa ga GTX 1070Ti FE... :///
Tu so ga nekaj biksnili..
Pravzaprav obstaja namig, v čem je fora... 3070Ti FE model namreč nima blower dizajna, tko kot piše pri tvojem opisu... Ima pa ga GTX 1070Ti FE... :///
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
No saj, kako postopam v primeru, da se izkaže da gre za recimo 1070Ti? Označil sem osebni prevzem ravno zato, da v takem primeru ne rabim pošiljat nazaj. Si sprintam potrdilo naročila? Bodo kaj težili tako ali drugače glede na to da so "dodgy"?
PS: Ta verzija FE coolerja je sicer t.i. semi-blower, ker levi vent piha ven skozi reže zraven portov in sem verjetno zaradi tega tudi že videl, da so ga opisali samo kot blower (na drugih straneh).
PS: Ta verzija FE coolerja je sicer t.i. semi-blower, ker levi vent piha ven skozi reže zraven portov in sem verjetno zaradi tega tudi že videl, da so ga opisali samo kot blower (na drugih straneh).
Zgodovina sprememb…
No, seveda pa obstajajo tudi full-on blower verzije 3070Ti, kot recimo https://www.techpowerup.com/gpu-specs/a...
res pa da to ni FE. Nekje so definitivno naredili napako, vprašanje samo kje in kako...
res pa da to ni FE. Nekje so definitivno naredili napako, vprašanje samo kje in kako...
Sej "tastari" komponentko je slo-techovec... Zdaj se te bodo usmilili in ti bodo dali pravo kartico v znak premirja in boljših odnosov s slotechom. :d Tko kot so pred časom podarili računalnik oziroma ga prodali po ugodni ceni srečnemu slotechovcu, če se prav spomnim.
Samo če je res mislabled 1070Ti, potem prave 3070Ti verjetno sploh nimajo 
Aja, btw, 1070Ti ne bi rabil niti pod razno, ker ima že kolega eno, ki mu samo leži v predalu...
Aja, btw, 1070Ti ne bi rabil niti pod razno, ker ima že kolega eno, ki mu samo leži v predalu...
Zgodovina sprememb…
gddr85 ::
tist blower opis je možno, da je pač komponentkov opis, ker piše Founders Edition, mogoče celo dobiš, kar si naročil
vprašanje samo kolk je "zjebana" :P
vprašanje samo kolk je "zjebana" :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Ja, me prav zanima kaj se bo izcimilo; morda se bom celo lahko "pohvalil" z grafično, ki drži neslaven rekord najmočnejše 8gb only karte
(5060Ti 8gb je par % močnejša, ampak seveda obstaja tudi 16Gb verzija).
Ja, kako je s to njihovo "12 mesečno garancijo" v primeru da sicer dobim pravo stvar, ampak se izkaže, da dela na škrge in izdihne v kratkem? Ima kdo kaj izkušenj?
Ja, kako je s to njihovo "12 mesečno garancijo" v primeru da sicer dobim pravo stvar, ampak se izkaže, da dela na škrge in izdihne v kratkem? Ima kdo kaj izkušenj?
Zgodovina sprememb…
Poglej njihov opis za 3070 FE.. Isti hladilnik, pa ne piše, da gre za blower.
Pa v napačni temi smo. :/
Pa v napačni temi smo. :/
Jah, čisto isti ni; 3070Ti ima bolj podobnega 3080, z enim ventom na eni in drugim na drugi strani, slednje pa nimajo, da bi preveril, kakšen je opis tam... Sicer pa ja, dovolj smo natvezili za brez veze
Lightning ::
Ali je kakšna spletna stran, kjer je cenovno ugodno kupiti računalnik za osnovno občasno uporabo, da bo deloval hitro ob vklopu računalnika in odpiral normalno aplikacije itd. (WORD, internet, morda kakšna igrca kdaj, verjetno moraš CD/DVD predvajalnik kupiti posebej).
V kakšnem cenovnem rangu se gibljejo takšni računalniki in kje imajo dokaj ugodne cene proti konkurenci?
Hvala za pomoč.
V kakšnem cenovnem rangu se gibljejo takšni računalniki in kje imajo dokaj ugodne cene proti konkurenci?
Hvala za pomoč.
Ali je kakšna spletna stran, kjer je cenovno ugodno kupiti računalnik za osnovno občasno uporabo, da bo deloval hitro ob vklopu računalnika in odpiral normalno aplikacije itd. (WORD, internet, morda kakšna igrca kdaj, verjetno moraš CD/DVD predvajalnik kupiti posebej).
Hvala za pomoč.
Kakšen monitor se uporablja oz. na kakšni resoluciji bi se igrale igre? 1080/1440/4k...? Torej za uporabo vsega ostalega, kot je Office, splet in podobno je praktično skoraj vseeno kaj vzameš, pri igrah pa kot sem že vprašal, pa je seveda odvisno katero grafično bi rabil.
Vsekakor te pride ceneje, če vzameš računalnik iz tujine, še bolje, če naročiš po delih in ti ga lokalni zanesenjak sestavi.
Ma monitor ni važen, kak je. trenutno je 1080, ampak lahko ga kdaj kupim 4k.
Kakšna je razlika med grafičnimi karticami za igre? Delajo na vseh enako, ali na enih ne bi delale? Kot rečeno, iger načeloma nimam namena igrat, ampak če bi občasno morda kdaj, da imam tak računalnik, ki mi to omogoča in nene bistveno odstopa cenovno od enega normalnega namiznega razčunalnika za pisarniško delo. Hvala :P
Btw računalnik doma redko uporabljam, ampak če ga že kdaj, bi rad imel samo, da je hiter (zagon računalnika, da hitro odpre aplikacije, da ni problemov) in ga bi uporabljal občasno za WORD, da kak CD spečem in da mi internet deluje normalno oziroma če kakšno tekmo pogledam preko računalnika, da deluje brez problema. To mi je najbolj pomembno. Igrce pa zelo redko, samo toliko, da ne odstopa bistveno od normalnega računalnika za domačo uporabo :P
Kakšna je razlika med grafičnimi karticami za igre? Delajo na vseh enako, ali na enih ne bi delale? Kot rečeno, iger načeloma nimam namena igrat, ampak če bi občasno morda kdaj, da imam tak računalnik, ki mi to omogoča in nene bistveno odstopa cenovno od enega normalnega namiznega razčunalnika za pisarniško delo. Hvala :P
Btw računalnik doma redko uporabljam, ampak če ga že kdaj, bi rad imel samo, da je hiter (zagon računalnika, da hitro odpre aplikacije, da ni problemov) in ga bi uporabljal občasno za WORD, da kak CD spečem in da mi internet deluje normalno oziroma če kakšno tekmo pogledam preko računalnika, da deluje brez problema. To mi je najbolj pomembno. Igrce pa zelo redko, samo toliko, da ne odstopa bistveno od normalnega računalnika za domačo uporabo :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning ()
Zdej bom takole čez palec, da boš imel občutek... 1080p in če nisi preveč zahteven so lahko grafične ne vem, od 200-400... za 1440 recimo od 500-800€... za 4k pa recimo od 1000-3000€... to so res okvirne številke in predvidevam, da nisi nek težek gamer da loviš ultra nastavitve in +144fps...
Lightning, mal te je čas povozil.. CDjev že desetletja več ne pečemo. Danes imamo USB klučke, pretočne vsebine in oblake. :D
Imaš pa problem, ker primeren (mini) računalnik dobiš že za dobrih 100EUR, tudi zunanji DVD za ~10EUR... Takoj ko pa vključiš igre, pa ta številka skoči na ~800EUR.
Tko da je ta tvoj "iger ne igram, ampak morda..." precej dragi štos..
Mogoče za začetek kupiš mini-pc (z zunanjo DVD enoto na USB), saj ti računalniki so takorekoč zastonj, potem kasneje, ko boš prepričan, da želiš igrat kakšno igro, pa kupiš "pravi" kompjuter?
Tule, za 123EUR s kodo za popust (D11129).. Dovolj zmogljiv procesor, 16gb rama, 512gb diska, windows 11.. Ni kaj ni.. Dodaš DVD za 12EUR.
Imaš pa problem, ker primeren (mini) računalnik dobiš že za dobrih 100EUR, tudi zunanji DVD za ~10EUR... Takoj ko pa vključiš igre, pa ta številka skoči na ~800EUR.
Mogoče za začetek kupiš mini-pc (z zunanjo DVD enoto na USB), saj ti računalniki so takorekoč zastonj, potem kasneje, ko boš prepričan, da želiš igrat kakšno igro, pa kupiš "pravi" kompjuter?
Tule, za 123EUR s kodo za popust (D11129).. Dovolj zmogljiv procesor, 16gb rama, 512gb diska, windows 11.. Ni kaj ni.. Dodaš DVD za 12EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Razumem.
Torej, če navedenem konkretno, kaj želim.
Namizni računalnik za domačo uporabo (da ima HDD disk za shranjevanje filmov, programov, itd., hiter zagon v Windowse, uporaba interneta in hiter zagon aplikacij kot so WORD, brez zatikanj oziroma težav, CD/DVD zapisovalnik imam iz prejšnjega računalnika in ga lahko vgradim v ta nov računalnik, če ima režo za optični medij).
Zanima me samo kakšen je cenovni rang za občasno domačo uporabo zgoraj navedenega. (ali se cene gibljejo okrog 500,00 EUR za normalni računalnik z Windowsi pa to) ter katera spletna stran je najugodnejša cenovno za kupit tak računalnik? (PC PLUS, Mimovrste, Markoshop.si, itd.).
Hvala :)
Torej, če navedenem konkretno, kaj želim.
Namizni računalnik za domačo uporabo (da ima HDD disk za shranjevanje filmov, programov, itd., hiter zagon v Windowse, uporaba interneta in hiter zagon aplikacij kot so WORD, brez zatikanj oziroma težav, CD/DVD zapisovalnik imam iz prejšnjega računalnika in ga lahko vgradim v ta nov računalnik, če ima režo za optični medij).
Zanima me samo kakšen je cenovni rang za občasno domačo uporabo zgoraj navedenega. (ali se cene gibljejo okrog 500,00 EUR za normalni računalnik z Windowsi pa to) ter katera spletna stran je najugodnejša cenovno za kupit tak računalnik? (PC PLUS, Mimovrste, Markoshop.si, itd.).
Hvala :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning ()
Lightning, mal te je čas povozil.. CDjev že desetletja več ne pečemo. Danes imamo USB klučke, pretočne vsebine in oblake. :D
Glede tega CD/DVD zapisovalnika Burnerja me zanima, ko vidim katere aplikacije bi naj bile podprte in med njimi ni Windows 11. Ali na tem windowsu 11, ki ga imajo sedaj računalniki, bi tudi moral delati ta burner, ali kako je s tem. Se opravičujem, sem začetnik in me zanima samo :D
Seveda deluje na win11.. Verjetno so te "prosojnice" naredili, ko še ni bilo win11 zunaj.
Če potegneš iz Infire (včasih Partis) za Windows 10 ali 11, so kakšni problemi pri inštalaciji, ker ni kao original? Ali deluje brez problema in sploh ne opaziš ničesar? Hvala :D

globoko grlo ::
Ti tut tko na splosno sprasujes, da je skor nemogoce odgovort. Ce bos mel kksn cudn krek za kksno cudno aplikacijo niso piratski winsi krivi, ce ne dela.
Pa ktere spile bi ti obcasno igral?
Minolovca lohka igras kjer kol, COD 6 al ker je tazadn, pa ne.
Pa ktere spile bi ti obcasno igral?
Minolovca lohka igras kjer kol, COD 6 al ker je tazadn, pa ne.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()

iloveboobz ::
Če potegneš iz Infire (včasih Partis) za Windows 10 ali 11, so kakšni problemi pri inštalaciji, ker ni kao original? Ali deluje brez problema in sploh ne opaziš ničesar? Hvala :D
zakaj bi to počel? posnames nedotaknjen ISO iz massgrave in aktiviras na poljuben način. Vlečenje windows isotov s piratov je soo 2007
smoki
MrStein ::
Zakaj ne direktno od Microsoft-a?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

iloveboobz ::
sj to je direktno iz microsoft serverjov (dobesedno microsoft linki so), sam zbrano na enem mestu vse, ready to click...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()