» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1176 / 1176
»
»»

alešš ::

Naj podelim še svojo izkušnjo s CSL-Computer, kjer sem pred kratkim kupil računalnik.

Pri prvem nakupu je vse štimalo in sem bil z njim super zadovoljen. Pri drugem pa se je zgodba popolnoma obrnila na glavo. Prejšnji teden sem prejel naročeni sistem višjega cenovnega ranga, pri katerem sem ob naročilu nadgradil le RAM, SSD ter 240 mm vodno hlajenje za CPU.

Ob prvem vklopu se računalnik sploh ni zagnal. Hitro sem ugotovil, da je težava v RAM reži A2. Ko sem modul odstranil, je računalnik deloval normalno (reži B1 in B2 delujeta brez problema). Po vseh mogočih testih sem prišel do zakljčka, da je fuč ali matična plošča ali CPU, ali pa je morda nekdo preveč zategnil hladilnik (kar sem kasneje preveril in ni bil vzrok).

Sledila je prijava reklamacije, potem pa šok - odgovorili so mi, da računalnik ni v garanciji! Na isti ticket sem takoj odpisal, nato pa mi je agent odgovoril, da je prišlo do napake in naj odprem nov ticket (zakaj tako, niso razložili).

Na tej točki mi je počil film, zato sem se odločil za uveljavljanje odstopa od pogodbe in zahteval vračilo kupnine. Tu pa moram priznati, da je bila odzivnost ekspresna - nalepko za DHL sem prejel takoj in računalnik gre danes nazaj na pošto.

Zaključek:
CSL je super, dokler vse deluje, ko pa pride do reklamacije, se zaplete - kar pa je po mojih izkušnjah žal praksa pri večini podjetij. Zanimivo pa mi je tudi to, da imajo očitno raje vračilo celotne kupnine, kot pa da bi enostavno zamenjali defekten CPU ali matično ploščo.

djabi ::

PacificBlue je izjavil:

In cca 100 evrov v razliki pri pomnilniku 16gb pa tudi ni vec samo na ravni merske napake.

On govori o performansah, ti o ceni. Tony imamo prav, dejansko ni razlike med DDR5 4800-5600 in DDR4 3200-3600 MHz, če gledaš t.i. real world performance/vsakodnevno uporabo, ne pa številke v nekih GeekBenchih.

Edina razlika se pokaže, če se RAM uporablja za integrirano grafično in ti je pomembno število sličic sekundo pri igrah. A v tem primeru je boljše vzeti DDR5 6400 ali hitrejšega, če to plata in CPU podpirata in lahko nastaviš kakšen AMD EXPO/Intel XMP profil.

bm1973 ::

alešš je izjavil:

Zaključek:
CSL je super, dokler vse deluje, ko pa pride do reklamacije, se zaplete - kar pa je po mojih izkušnjah žal praksa pri večini podjetij. Zanimivo pa mi je tudi to, da imajo očitno raje vračilo celotne kupnine, kot pa da bi enostavno zamenjali defekten CPU ali matično ploščo.

Za njih ceneje, vrnejo denbar, dajo 50 EUR za paket, pogledali bodo v njihovem servisu, mal popravili in ga prodali naprej.

Ne pošiljaj dokler ne dobiš denarja...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

DarwiN ::

A ti ni malo prehitro "počil film", alešš? Verjetno je res prišlo do kakšne trivialne napake. Mogoče je prvi agent kaj zamešal, mislil da gre za nakup na podjetje ali whatever in je zavrnil ticket.. Se lahko zgodi vsakemu človeku. Zakaj nisi odprl novega ticketa?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

alešš ::

imaš prav, mi je zaradi drugih neljubih dogodkih v življenju prehitro počil film. Sem jim včeraj pisal če bi se dalo samo zamenjati okvarjene dele in so danes odpisali, da mi ga brez problema popravijo oziroma zamenjajo okvarjeno mobo ali cpu in računalnik vrnejo. hvala za nasvet.

MrStein ::

alešš je izjavil:

Zaključek:

Ti pa še nisi imel resnih problemov, ha? ;)

To, da vrnejo denar brez vprašanj, pri marsikateri firmi ne poznajo.
Ne da ne naredijo, sploh ne vedo, kaj te besede pomenijo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
1176 / 1176
»
»»