Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
torej iščemo komp za 600€ (+100€ winsi).
V to stisneš rabljeno 280x, 8gb rama, 1tb diska in najcenejši i3/i5 procesor (kater pač pade v budget).
V to stisneš rabljeno 280x, 8gb rama, 1tb diska in najcenejši i3/i5 procesor (kater pač pade v budget).
#brezpodpisa
domen151 ::
Nisem še sestavljal računalnika, zato bi najraje že sestavljenega, kot npr. kaj takega: http://www.bigbang.si/namizni-racunalni...
A je ta vredu?
A je ta vredu?
manniac ::
Samo maticno dej tole: http://www.hardwareversand.de/DDR3/1660...
Za razliko pa kupis se graficno, lahko pa manjsi ssd pa mas potem se več za grafično.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: manniac ()
gddr85 ::
rabi še winse in spodobno gpu, ki bo kos xeonu...pa 16gb je overkill za office, filme in kak špil
Nisem še sestavljal računalnika, zato bi najraje že sestavljenega, kot npr. kaj takega: http://www.bigbang.si/namizni-racunalni...
A je ta vredu?
Niti slučajno.
Če ga nočeš sam sestavit, ti ga trgovien sestavijo proti plačilu.
#brezpodpisa
PredatorX ::
A je ta vredu?
Imaš tudi možnost, da se sam odločiš za komponente in ti ga z majhnim doplačilom sestavijo ter testirajo(seveda druga trgovina).
flameir ::
Potrebujem računalnik za easy gaming (Counter strike GO, league of legends) za max 450-500€. Po možnosti brez SSDJA, ki ga bi dokupil čez kakšno leto. Komponente bi naročil preko interneta. Hvala.
dj_uro ::
PC brez ssdja v letu 2015 je isto kot avto brez pnevmatik...
raje imam avto brez panoramske strehe kot avto brez gum.... razumeš poanto?
raje imam avto brez panoramske strehe kot avto brez gum.... razumeš poanto?
vw-klub.si
SuperVeloce ::
dobro no, se strinjam v veliko primerih.. ampak za facebook, cs:go in LOL pa res ne rabi nujno takoj zdaj ssdja
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
DarwiN ::
Potrebujem računalnik za easy gaming (Counter strike GO, league of legends) za max 450-500€. Po možnosti brez SSDJA, ki ga bi dokupil čez kakšno leto. Komponente bi naročil preko interneta. Hvala.
Trgovina je Hardwareversand.de, košarico pa za dodatni popust napolniš posredno preko geizhals.de. Dostava je 11€.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
CellarDoor ::
nad 500 eur ima zdaj hwv 20 eur bonusa za naročila v vrednosti 500 eur ali več do 1000, tako da preko idealota ali geizhals posredno v hwv košarico in v postopku naročila še kodo, pa bo brez poštnine in še 10 EUR manj
razmisli tudi, če lahko še kje napraskaš 70 do 100 EUR, da se izogneš skrajnemu šparanju pri komponentah ali pa vsaj da geforce 960 notr rukneš, s custom coolerjem so od 205 EUR naprej - KFA EXOC Black Ed.
razmisli tudi, če lahko še kje napraskaš 70 do 100 EUR, da se izogneš skrajnemu šparanju pri komponentah ali pa vsaj da geforce 960 notr rukneš, s custom coolerjem so od 205 EUR naprej - KFA EXOC Black Ed.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: CellarDoor ()
m0LN4r ::
Mja preko idealota + kuponček in imaš za 960ko. Boš kak vikend žur izpustil, ampak se splača.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Insan3Lik3 ::
kolega bi komp tam do 800€, namen za igrice, lahko hwv
lahko za 800€ spravimo 970 not ane? dejmo neki sestavt
lahko za 800€ spravimo 970 not ane? dejmo neki sestavt
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
sm se še sprehaju in 9 od 10ih sestav so neke ki ljudje sprašujejo če so uredu, katere niso, potem pa najdem eno sestavo ki je uredu, pa ni za naš budget :) res je manj dela da mi kdo kvalitetno sestavo nardi kakor da jaz iščem po tebi ko budala
najdi eno sestavo, ki ti odgovajra na videz (budget, komponente) in limaj. Bomo komentiral in popravl.
#brezpodpisa
4460 pa 970 pa 8gb rama vrži not pa 450W xfx in vidimo kolko ostane še budgeta.
Cene so šle konkretno gor, tako da nebo ista sestava kot pred pol leta to je sigurno.
Cene so šle konkretno gor, tako da nebo ista sestava kot pred pol leta to je sigurno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
4460 pa 970 pa 8gb rama vrži not pa 450W xfx in vidimo kolko ostane še budgeta.
zdej je 702€ brez idealotov ipd
dolar je ku*ac
Pa tu se še najde plac za en sistemski ssd. Al pa pač po želji.
Če se nebo nadgrajevalo, je H97 skorajda nepotrebno.
Če se nebo nadgrajevalo, je H97 skorajda nepotrebno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
pomoje bi biu b85 zadost, ssd se pa itak lahko dokupi, uzamem raje xfx550 al bo 450 res čisto dovolj?
okej bom zvečer šeenkrat pregledu pa postam če bo use kul, hvala za zdej
Ja no... so tud za 250EUR, čeprav jih sploh ni več. GTX 970 je overpriced. pa tud MAXWELL arch. sploh ni vredno kupit. Počak na R300.
- Maxwell nepodpira full DX12
- http://www.anandtech.com/show/9124/amd-...
- potem še VRAM problem
Je res vredno kupiti GTX 970 za 300EUR+? Mislim, da je bolje počakat na R300 ali pa na GTX 960TI.
Poleg tega je 450W napajalnik dovolj tudi za R9 290. i5 + R9 290 (310-330W) z GTX 970 pa okoli (270-300W).
- Maxwell nepodpira full DX12
- http://www.anandtech.com/show/9124/amd-...
- potem še VRAM problem
Je res vredno kupiti GTX 970 za 300EUR+? Mislim, da je bolje počakat na R300 ali pa na GTX 960TI.
Poleg tega je 450W napajalnik dovolj tudi za R9 290. i5 + R9 290 (310-330W) z GTX 970 pa okoli (270-300W).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
ja. Kjub "težavam" je še vedno boljši overall nakup k amd.(vsaj kar se tiče novih)
In ne, na 450W napajalcu neboš fural r9 290
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
razlike med karticama je cca 40€ (če gledamo nereferenčne). Vračunaj večji račun za elektriko in bolši napajalc (ker 450W napajalc se bo hudo fejst mučil z to termoelektrarno) pa je razlika precej manjša, kot jo ti želiš pokazat.
Besides, da se spravit 970gtx, tako da ni razloga, da nebi šla noter. SSD se magari da kasneje ali se stegne že zdaj.
Besides, da se spravit 970gtx, tako da ni razloga, da nebi šla noter. SSD se magari da kasneje ali se stegne že zdaj.
#brezpodpisa
Dzhimen ::
Lep pozdrav,
počasi se odločam za nakup novega računalnika in me zanima če lahko malo pokomentirate mojo izbiro komponent. Potrebujem dokaj zmogljiv in hiter računalnik za vsakodnevno vsestransko uporabo. Gaming ni primarni namen računalnika, ampak vseeno želim, da je računalnik zmožen občasno poganjati kakšno tudi malo bolj zahtevno igro.
Izbral sem i5 in 8GB RAM-a, ker če bi nabavil i7 in 16GB RAM-a je zadeva 200€ dražja, razlika v performansu pa bi bila (mislim, da) za moje potrebe minimalna. Kar se kapacitet izbranih diskov tiče so za moje potrebe dovolj velike. Prostora ne potrebujem veliko (ker kombiniram z večimi zunanjimi diski) in imam raje kvaliteten disk manjše kapacitete kot poceni disk večje kapacitete.
Kakorkoli, tole imam do sedaj:
- ASRock H81M
- Intel Core i5-4690 in-a-Box
- Zalman T1 Plus Mini Tower
- XFX PRO450W
- Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 120 GB
- Toshiba DT01ACA Series 500GB, SATA 6Gb/s
- 8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600
- Sapphire Radeon R9 280
Kako se vam zdi tale konfiguracija?
Imam pa tudi nekaj konkretnih vprašanj:
1) Trenutno imam 5.1 zvočni sistem, ampak bom sigurno v prihodnosti nadgradil v 7.1 in bi rad, da mi zvok deluje kvalitetno, brez komplikacij, true surround. Ali bo zvočna kartica na matični dovolj ali naj raje kupim posebej zvočno kartico? Ima kdo slabe izkušnje z onboard surround zvokom?
2) Če piše na specifikacijah grafične kartice "Required Power Supply - 500 W", jaz pa sem si izračunal z online kalkulatorji da bo moj sistem porabil 370-380W, ali bo 450W PSU dovolj ali naj raje vzamem več (ne mislim navijat ali v prihodnje dodajat kakšnih dodatnih diskov, grafičnih ipd.)?
3) Malo sem skeptičen glede grafične kartice, ki sem jo izbral. Kakšen konkreten nasvet bi mi tu zelo prav prišel. Ali je grafična dovolj dobra?
Za vse komentarje in pomoč se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lp,
Dzhimen
počasi se odločam za nakup novega računalnika in me zanima če lahko malo pokomentirate mojo izbiro komponent. Potrebujem dokaj zmogljiv in hiter računalnik za vsakodnevno vsestransko uporabo. Gaming ni primarni namen računalnika, ampak vseeno želim, da je računalnik zmožen občasno poganjati kakšno tudi malo bolj zahtevno igro.
Izbral sem i5 in 8GB RAM-a, ker če bi nabavil i7 in 16GB RAM-a je zadeva 200€ dražja, razlika v performansu pa bi bila (mislim, da) za moje potrebe minimalna. Kar se kapacitet izbranih diskov tiče so za moje potrebe dovolj velike. Prostora ne potrebujem veliko (ker kombiniram z večimi zunanjimi diski) in imam raje kvaliteten disk manjše kapacitete kot poceni disk večje kapacitete.
Kakorkoli, tole imam do sedaj:
- ASRock H81M
- Intel Core i5-4690 in-a-Box
- Zalman T1 Plus Mini Tower
- XFX PRO450W
- Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 120 GB
- Toshiba DT01ACA Series 500GB, SATA 6Gb/s
- 8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600
- Sapphire Radeon R9 280
Kako se vam zdi tale konfiguracija?
Imam pa tudi nekaj konkretnih vprašanj:
1) Trenutno imam 5.1 zvočni sistem, ampak bom sigurno v prihodnosti nadgradil v 7.1 in bi rad, da mi zvok deluje kvalitetno, brez komplikacij, true surround. Ali bo zvočna kartica na matični dovolj ali naj raje kupim posebej zvočno kartico? Ima kdo slabe izkušnje z onboard surround zvokom?
2) Če piše na specifikacijah grafične kartice "Required Power Supply - 500 W", jaz pa sem si izračunal z online kalkulatorji da bo moj sistem porabil 370-380W, ali bo 450W PSU dovolj ali naj raje vzamem več (ne mislim navijat ali v prihodnje dodajat kakšnih dodatnih diskov, grafičnih ipd.)?
3) Malo sem skeptičen glede grafične kartice, ki sem jo izbral. Kakšen konkreten nasvet bi mi tu zelo prav prišel. Ali je grafična dovolj dobra?
Za vse komentarje in pomoč se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lp,
Dzhimen
i5 downgradeaj na 4460/4570
ssd bo dovolj že kak crucial oz. intenso (tale samsung je dost slab value)
disk 1TB, ker je razlika par € napram tega
mogoče kak € več v plato (h97 čipset)
grafično pa raje rabljeno 280X oz. novo, če pride v budget.
ssd bo dovolj že kak crucial oz. intenso (tale samsung je dost slab value)
disk 1TB, ker je razlika par € napram tega
mogoče kak € več v plato (h97 čipset)
grafično pa raje rabljeno 280X oz. novo, če pride v budget.
#brezpodpisa
scipascapa ::
http://geizhals.at/eu/pny-geforce-gtx-9...
od 315e naprej...
pa pixmania ne pošilja v slo, prav tako mindfactory.
pa smo na 330 + 15-20EUR ptt = 350EUR. In PNY ni nek pojem za kvalitetno grafično :)
ASUS, GIGABYTE, MSI, SAPPHIRE ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
scipascapa je izjavil:
http://geizhals.at/eu/pny-geforce-gtx-9...
od 315e naprej...
pa pixmania ne pošilja v slo, prav tako mindfactory.
pa smo na 330 + 15-20EUR ptt = 350EUR. In PNY ni nek pojem za kvalitetno grafično :)
ASUS, GIGABYTE, MSI, SAPPHIRE ;)
http://www.hardwareversand.de/4096+MB/1...
324e + 11EUR ppt
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Trgovina je Hardwareversand.de, košarico pa za dodatni popust napolniš posredno preko geizhals.de. Dostava je 11€.
Sem pozabil še dodat, da rabi fajn delat tud programček Solidworks. Potrebujem za to morda boljši procesor?
DarwiN ::
Sem pozabil še dodat, da rabi fajn delat tud programček Solidworks. Potrebujem za to morda boljši procesor?
Ne potrebuješ.. Sodeč po njihovi uradni strani največ šteje single thread performance, torej bo ta I3 kot nalašč.
You don't see faith healers working in hospitals
Steinkauz ::
Če maš za faks, res ne rabiš neki orng.
Solidworks ti bo delal tak al tak...
Ne boš 8 ur/dan delal s tem.
Solidworks ti bo delal tak al tak...
Ne boš 8 ur/dan delal s tem.
I__I ::
Moje izkušnje s Solidworksom: večinoma dela na enemu jedru (threadu), razen za npr. renderje. Grafična se mi zdi da tut nima velik vpliva, razen če maš quadro/firepro. Js sm meu največkrat probleme, da je premal RAMa, ko sm delu z Motion Analysis pa Feature recognition. Glede samega modeleranja kosov pa manjših sestavov, pa s tem kar maš ne bi smeu bit problem. Več si preberš tuki: http://www.javelin-tech.com/main/suppor...
Anzexx ::
Živjo jaz tudi kupujem nek novi PC zdaj imam HP ProBook4730s in je polom CS:GO se ne da igrat. Dele za računalnik bi kupil dal bi ga pa sestavit neki mali trgovini pa me zanima kakšne predloge mate moj budget je pa min 550 do 800EUR, želim vsaj igrat CS:GO tam okoli 200-300 fps pa tudi GTA 5 da mi deluje če je možno v bitvu mi rad tak računalnik da imam lahko odprt CS:GO internet pa še kaj pa da mi ne bo štekalo :) LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Anzexx ()
Živjo jaz tudi kupujem nek novi PC zdaj imam HP ProBook4730s in je polom CS:GO se ne da igrat. Dele za računalnik bi kupil dal bi ga pa sestavit neki mali trgovini pa me zanima kakšne predloge mate moj budget je pa min 550 do 800EUR, želim vsaj igrat CS:GO tam okoli 200-300 fps pa tudi GTA 5 da mi deluje če je možno v bitvu mi rad tak računalnik da imam lahko odprt CS:GO internet pa še kaj pa da mi ne bo štekalo :) LP
Lahko nemška trgovina?
Navijanje procesorja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
I__I ::
Mal višje gor maš tale sestav: Mislm da majo na hardwareversand.de sestavljanje za 1EUR (akcija! samo še 1 ali pa dva dni). Moj nasvet: vzam ohišje k ma zraven vsaj dva ventilatorja, če nimaš nobenega doma. Pa še ideja: Vzami SSD namesto HDD, pa probi rešit HDD iz prenosnika (če ga ne rabiš več). Mislm da boš rabu tole: http://www.hardwareversand.de/en/S-ATA/..., js tega nism nikoli delu, naj ti pomaga stric Google al pa kdo ki ve kaj več o tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: I__I ()
Če si Top med PROji, se ti vsekakor splača, če pa ne pa zaradi ene igre totalno brezveze.
4730s ma običn SATA disk? Ne rabiš tisto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Anzexx ::
Če si Top med PROji, se ti vsekakor splača, če pa ne pa zaradi ene igre totalno brezveze.
Saj nebom igral samo CS:GO ampak tudi GTA 5, pa druge igrce in nočem da mi šteka k imam velik igrc inštaleranih al pa odprtih ... imam xbox in hočem računalnik ki bo podobno deloval kot xbox. Ampak ga ne igram več zdaj pa bi prodal ta prensnik ka je baje še 380€ jaz bi ga dal za 350€ xbox za 250 z 15 igrcami pa še denar ki ga imam nna računu in ja