» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
454 / 1154
»»

matic492 ::

hojnikb je izjavil:

30€ pa res.
Itk pa... Zahtevaš test in račun z garancijo, pa ni panike..

Hmm, bolj mi je to da je oglas bil vpisan že 2.9, kaj je res tako malo interesa za 500GB SSDje?

Drugače pa če se ne motim si ti napisal da pridejo MX200? Kaj naj bi tam izboljšali?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

hojnikb ::

> Drugače pa če se ne motim si ti napisal da pridejo MX200? Kaj naj bi tam izboljšali?

DWA bo vkjučen, torej boljše write hitrosti. Vsaj take so špekulacije.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

gddr85 ::

drugač prodaja še 256gb, mogoče se da celo zment za oboje in imaš vse skup "novi zapakiran" za 200eur :))8-)

FlyingBee ::

hojnikb je izjavil:

> Drugače pa če se ne motim si ti napisal da pridejo MX200? Kaj naj bi tam izboljšali?

DWA bo vkjučen, torej boljše write hitrosti. Vsaj take so špekulacije.

ja, zdaj vabijo trgovine s popusti, vendar se splača počak pri sestavi novega namiznega, že zaradi teh januarsko-februarskih novosti ..mx200 oz. posledično znižanje mx100, pa gf 960, pa kaj še?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

upajmo, da grejo mal cene dol, vsaj ramov in napajalcov. Najbolj popularni xfx se je v zadnjih mesecih podražil za debelih 10€
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

upajmo, da grejo mal cene dol, vsaj ramov in napajalcov. Najbolj popularni xfx se je v zadnjih mesecih podražil za debelih 10€

ja, zdaj je cena xfx 550 v DE skoraj kot v SLO
New Sphincter Kvartet:

m0LN4r ::

Tudi xeon se je podražil čez leto v trgovinah, ki pošiljajo po evropi. Mam še nekje račun (julij?), kjer je bil cirka 210€, zdaj pa v isti štacuni 240-250.
Oz. generalno je vse dražje. Prazniki, dolar, povpraševanje še kaj?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

supply and demand. Folk je le ugotovil, da se i7 večinoma ne splača.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

supply and demand. Folk je le ugotovil, da se i7 večinoma ne splača.

ja, to bo ... kdor ne misli iger igrat pa i7 4770 brez k vzame za 30 eur več, prej pa je bila večja razlika in si že dedicated grafo za to dobil, ki je relativno vsaka prejec boljša od integrirane ... čudi me sploh, da so xeona po 210 prodajali, ker če že rabiš 8 niti potem je bil steal
New Sphincter Kvartet:

Pa še ecc profitiraš z xeonom, kar je tudi nekaj vredno (včasih se da dobit ceneje module second hand
#brezpodpisa

PurplePapet ::

Zanima me če je tale komp za gaming vredu http://www.chillblast.com/Chillblast-Fu...

seveda je v redu le za ta denar lahko dobiš po komponentah boljšo sestavo, čist tako, pa še sestavijo ti ga lahko, recimo v DE je kar nekaj takih trgovin, za UK ne vem točno
New Sphincter Kvartet:

minigugi ::

Je tale build ok? http://prntscr.com/5mztrj Budget je 1200€ zanima me ce se mi splaca cakati da dobijo xeona ali ga zamenjam?

vilonja ::

Tole maš verjetno za gaming mišljen. Jaz osebno ne bi dal toliko za grafično, razen če immaš res denar oz če špilaš na 4k, če pa na fullhd je pa pomoje za 970 dovolj, ko pa ne bo dovolj pa rajši novo kupiš, boš na boljšem kakor pa z 980.

Insan3Lik3 ::

vilonja je izjavil:

Tole maš verjetno za gaming mišljen. Jaz osebno ne bi dal toliko za grafično, razen če immaš res denar oz če špilaš na 4k, če pa na fullhd je pa pomoje za 970 dovolj, ko pa ne bo dovolj pa rajši novo kupiš, boš na boljšem kakor pa z 980.

se strinjam

edit: pa še ssd ti manjka

Zgodovina sprememb…

http://www.inter-tech.de/index.php?opti...
Še enkrat za vsak slučaj bi vprašal, a tole je pasivno hlajeno ohišje, ker bi rad, da je vse pasivno hlajeno.
http://www.hardwareversand.de/SO-DIMM+D...
Tale matična, na koliko %moči dela procesor pri predvajanju fullHD, in če je za pričakovat predvajati 4k na tem procesorju, to bo verjetno čez par let, ko se bo ta uveljavil tudi za filme.
Katero itx z integriranim procem bi pa vi vzel, a verjetno gledate samo na priključke, ki ji ima.

> Še enkrat za vsak slučaj bi vprašal, a tole je pasivno hlajeno ohišje, ker bi rad, da je vse pasivno hlajeno.
je.

>Tale matična, na koliko %moči dela procesor pri predvajanju fullHD
blizu nule, ker ima vgrajen dekoder za video.

>in če je za pričakovat predvajati 4k na tem procesorju, to bo verjetno čez par let, ko se bo ta uveljavil tudi za filme.
4K bo predvajal brez problema, ker again, ima tudi dekoder zato. Bo pa kak HEVC odpadu, ker še zenkrat intel nima strojen podpore za njega.
#brezpodpisa

Kaj je to točno, je en dekoder, samo filme ki jih vlečem, ki so v taki kvaliteti, se zgodi, da jih proc ne bo mogel predvajati.
To ni isto kakor mkv, večino filmev, ki jih vlečem, bo tole znal predvajati, ali ne?

mkv ni dekoder, ampak kontainer.
Večino robe danes na netu je skodirane v h.264 kodeku, ki ga je seveda možno dekodirat z namenskim dekoderjom.

Tako da, razn če gledaš kako robo v eksotičnih kodekih, bo stvar kamot prebavila
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Kaj pa glede ohišja, tole se mi zdi bestbuy za to ceno pa še lep je, ali je od itx še kaj boljšega. Sej če pa bi rad predvajal cdje, pa lahko samo enoto zraven dam pa jo prek usbja priključim.
Še eno vprašanje.
http://www.popcornhour.si/predstavitev_...
Gledal sem tale predvajalnik, ali ima približno enake sposobnosti kot xbmc. Torej najbolj mi je pomembno če lahko direktno streamam hd/fullHD film, vem da se to na xbmcju da. Ti predvajalniki tega verjetno nimajo, ali se motim.
Ker drugače mi je všeč, imaš pa tudi daljinec zraven. Kaj praviš.
lp in hvala za odgovore

tale itx sistem je daleč bolši od pocorn hour.
#brezpodpisa

Po specifikacij že, kaj pa uporabniški vmesnik, ima popcorn vsaj tako dobrega kot xbmc.

CoreySteel ::

Po cca treh(?) letih, se ponovno obračam na vas za pomoč :) Marsikaj sem jasno že prebral v tej temi, ampak imam morda nekoliko bolj specifično prošnjo, zato vseeno pišem nov post.

Ob laufanju vsega programovja, ki ga uporabljam, PC že lep čas štrajka, tako da je potrebna menjava. Tole je moja trenutna konfiguracija:
CPU: Intel Core i3-2120 @ 3.30 GHz
MB: P61-USB3-B3
RAM: 2xKingston DDR3 4GB
GPU: GeForce GTX 760 2GB

Moje razmišljanje je tako, da bi od tega PC-ja obdržal grafično, SSD(256GB) in dva HDD-ja, vse ostalo pa bi menjal, vključno z ohišjem. Predvidevam sicer, da je ta grafična še vedno dovolj zmogljiva? Želja je tudi, da bi rad enkrat v bližnji prihodnosti, dodal še tretji monitor. Ne vem, ali za to rabim dve grafični, ali je MB+GPU dovolj?
Nekega določenega budgeta nimam, šparal ravno ne bi, metal denarja stran pa tudi ne. Če je zadeva hitreje dobavljiva (Slovenija), še toliko bolje :)

Hvala vsem!
Twitter: @CoreySteel_

ssd (mx100, ultra ii) pa en i5 proc (2500, 3570... kar dobiš)...
#brezpodpisa

Janez113 ::

Zdravo!
Rad bi si kupil nov računalnik za igranje računalniških iger, katerega vrednost naj bi bila med 500 in 550€. Na spletni strani agt.at, sem se malo poigral z njihovim konfiguratorjem in sestavil takšen računalnik - http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Glede na to, da nisem ravno strokovnjak na tem področju, me zanimajo vaša mnenja o tej sestavi in če bi kaj spremenil (izboljšal).

Za odgovore se vam zahvaljujem že vnaprej.

Lp

BorutK-73 ::

Janez, grafično nabavi rabljeno preko bolhe, 280x so tam okoli 150€.
Napajlnik menjaj za XFX 550W, tudi 450W bi bil dovolj pa še cenejši je od CX sranja.

CoreySteel je izjavil:

Po cca treh(?) letih, se ponovno obračam na vas za pomoč :) Marsikaj sem jasno že prebral v tej temi, ampak imam morda nekoliko bolj specifično prošnjo, zato vseeno pišem nov post.

Ob laufanju vsega programovja, ki ga uporabljam, PC že lep čas štrajka, tako da je potrebna menjava. Tole je moja trenutna konfiguracija:
CPU: Intel Core i3-2120 @ 3.30 GHz
MB: P61-USB3-B3
RAM: 2xKingston DDR3 4GB
GPU: GeForce GTX 760 2GB

Moje razmišljanje je tako, da bi od tega PC-ja obdržal grafično, SSD(256GB) in dva HDD-ja, vse ostalo pa bi menjal, vključno z ohišjem. Predvidevam sicer, da je ta grafična še vedno dovolj zmogljiva? Želja je tudi, da bi rad enkrat v bližnji prihodnosti, dodal še tretji monitor. Ne vem, ali za to rabim dve grafični, ali je MB+GPU dovolj?
Nekega določenega budgeta nimam, šparal ravno ne bi, metal denarja stran pa tudi ne. Če je zadeva hitreje dobavljiva (Slovenija), še toliko bolje :)

Hvala vsem!

odvisno kakšno programje največ uporabljaš, lahko da bo kakšen sandy ridge i7 ali i5 že zadosti (2600 ali 2500),, drugače pa lahko počakaš na Broadwell ali pa Haswell-a kupiš in h97 ploščo pa bo v prihodnosti nadgradljiva na Broadwell
New Sphincter Kvartet:

jojo0606 ::

Prosim za mal pomoči oz nasveta. Po par letih je spet čas nadgradnje compa ki se uporablja predvsem za igranje igric in ni želje po navijanju.

Po nekaj malega brskanja in študeranja sem prišel do naslednjih komponent

http://shrani.si/f/3V/nz/LTVzEjB/pc-basket.jpg

Ker je budget majhen sem nameraval obdržati staro ohišje, napajalnik in disk, grafično pa še naknadno kupiti r9 280 ko bo to denar dopuščal.

Ali bo to solidna zadeva in ali se priporoča še kak ventilator za proc?

Hvala za pomoč :)

jojo0606 je izjavil:

Prosim za mal pomoči oz nasveta. Po par letih je spet čas nadgradnje compa ki se uporablja predvsem za igranje igric in ni želje po navijanju.

Ker je budget majhen sem nameraval obdržati staro ohišje, napajalnik in disk, grafično pa še naknadno kupiti r9 280 ko bo to denar dopuščal.

kako boš pa navijal i5 4460? priporočam i5 4690K, če boš navijal se priporoča večji cpu cooler ja, haswell procesorji se hitro pregrevajo, še posebi na stock coolerju

rame pa priporočam kake CL9 1600MHz

Zgodovina sprememb…

amacar ::

Napisal je, da ni želje po navijanju.

amacar je izjavil:

Napisal je, da ni želje po navijanju.

opa, moja napaka
potem pa vseeno isto priporočam edino cooler je intelov stock zadosti če maš dokaj uredu airflow čez ohišje

issak ::

Insan3Lik3 je izjavil:

rame pa priporočam kake CL9 1600MHz

Al pa CL8 (Crucial Ballistix Tactical), ko sem jih jaz kupoval je bilo med CL9 in CL8 le nekaj € razlike, praktično minimalno.
Tudi jaz priporočam 1600MHz, več kot to pa res ni potrebe, razen če je razlika manj kot 5€, potem pa zakaj pa ne

issak ::

jojo0606 je izjavil:

Glede ventilatorja, probaj kako bo, kasneje ga še vedno lahko dokupiš, sicer pa CM Hyper 212 EVO hvalijo po internetu, se mi zdi sprejemljiva cena za hladilnik za i5. Če bi nabavljal i7, bi bil nov ventilator skoraj nuja, za i5 se pa da preživeti tudi s stock. Malo spremljal temperature med igrami oz. bolj resnim delom, pa po želji kupi kaj drugega (če ne že zaradi same temperature, je glasnost intel stock ventilatorjev (meni) nesprejemljiva). Ko boš sestavljal, ne pozabi dobro pritisniti na hladilnik, da se pasta enakomerno porazdeli in da je stik res dober, tako napako sem naredil jaz ko sem prvič sestavljal, sem ugotovil da je bilo je 2/3 dobrega stika.

Glede 'starega diska', ta ti zna cel računalnik bremzati nazaj, če boš imel budget ti res priporočam SSD, magari MX100 128GB (60€) ali pa 256GB (95€), za malo več penezov pa dobiš Samsung Evo. Za relativno malo denarja ti bo pripomorel k hitrosti več kot pa naprimer 16GB RAMa ali pa neka super besna grafična. Tudi če boš imel velike igre naložene na drugem disku, ti bo lahko vsaj OS tekel iz SSDja, tako da bo že tako nalaganje iger hitrejše.

R9 280X se pa lahko dobi rabljena za manj kot 150€, jaz sem kupil rabljeno, in je 2x boljša kot pa 5870 v crossfire, kar sem imel prej.

issak: (če ne že zaradi same temperature, je glasnost intel stock ventilatorjev (meni) nesprejemljiva)

kako pa je z glasnostjo 280x?
New Sphincter Kvartet:

vaščan ::

http://www.hardwareversand.de/Intel+AMD...
Recimo zgornji hladilnik sem dokupil še vent da zadaj vleče ven push and pull vrjanta mi hladi i7 2700k na 4.9ghz 1.4v brez problema pa še tih je.
Tko da kaj takega pomoje tud ni slaba izbira http://www.hardwareversand.de/Intel+AMD...

jojo0606 ::

Hvala za odgovore.

Kot sem rekel je budget problem in SSD je v planu po grafični, zaenkrat je cilj delujoča škatla, prav tako pa me zanima če se spača dat extra 50€ za i5 4690K namesto 4460.

Priznam da sem primerjave gledal samo tukaj kjer se mi razlika ne zdi vredna dodatnega stroška.

Cilj škatle je poganjanje novih špilov na high v 1920x1200 kake 2 leti in mogoče še kako leto zravn v minimumih.

>prav tako pa me zanima če se spača dat extra 50€ za i5 4690K namesto 4460.
ne
#brezpodpisa

primozsu ::

Pozdravljeni!

Kupujem računalnik za v delavnico z budgetom 400-450€.
Najbolj zahtevno delo, ki bo imel bo risanje 3D modelov npr. v Solidworks ali podobnih programih. Igric se ne bo igralo.

Lahko prosim svetujete konfiguracijo.

Hvala
LP, Primož

vaščan ::

Za v delavnico in risnaje v 3d Solidworks za 400eur a se hecaš?

primozsu ::

vaščan je izjavil:

Za v delavnico in risnaje v 3d Solidworks za 400eur a se hecaš?

Računalnik ni za profesionalno uporabo ampak za v domačo delavnico v kleti. Na Računalnik bosta priključena 3D printer in CNC. Trenutno si ne morem privoščiti kaj dražjega! Zato je budget takšen kot je.

Xxxzilla ::

Pozdravljeni. Tudi sam nameravam v kratkem posodobiti svoje računalniške kompomenente. Okvirno že vem kaj bom kupil pa vendarle me zanima, če ima še kdo kakšno mnenje glede sistema, ki ga nameravam sestaviti. Računalnik se bo uporabljal za vse osnovne zadevce kot so igre, internet, filmi itd. Bistvo pri igrah samih je, da delujejo optimalno, ni pa pomembno, da delujejo vse na maximum na stavitvah. Budget za preostale komponente je nekje 400€. Kupljeno bo na hardwareversand.

Disk 1 SSD: Intenso SSD Top 128GB, 2.5", SATA III (že kupljeno)
Disk 2 HDD: Intenso Internal HDD Retail Kit 3TB 3,5" (že kupljeno)
Grafična Kartica: Sapphire Dual-X R9 270X 2GB GDDR5 (že kupljeno)
Procesor: AMD FX-8350
Procesorjev Hladilnik: Cooler Master Hyper T4
Ram: 8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series
Matična Plošča: Gigabyte GA-970-DS3P
Napajalnik: Lepa Maxbron 550W Bronze ali XFX 550W ali Seasonic 520W?
Ohišje: Aerocool GT White Advance
Ventilator za ohišje: 2x Scythe Slip Stream 120 mm PWM

Procesorja skoraj zagotovo nebom navijal. Zanimajo me predvsem spodnje tri zadevce (napajalnik, ohišje in ventilator za ohišje). Hvala za predloge.

amd stran
i5, h97 plata in xfx 550w napajalc. ostalo po želji
#brezpodpisa

če misliš še kdaj nadgrajevat, kupi kakšno boljše ohišje, boš naslednjič hvaležen, že takoj pa boš hvaležen, če si mugen4 ali machota zrihtaš za CPU hladit, še posebej, če na 125w monstru vztrajaš
New Sphincter Kvartet:

Xxxzilla ::

Katero ohišje pa kaj priporočate za rang nekje od 20 do 40€?

NejcSSD ::

zalman z3/z3 plus
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

trnvpeti ::

FlyingBee je izjavil:

če misliš še kdaj nadgrajevat, kupi kakšno boljše ohišje, boš naslednjič hvaležen

zakaj? posebej, ker so kartice vedno tisje, manj se grejejo,...

DirkDiggler ::

Pozdravljeni, tudi sam se bom odločil za nakup računalnika do 800EUR. Sestava: http://www.hardwareversand.de/pcconfigu...
Bo tole vredu ali bi kaj spremenili ?
Lp

Zgodovina sprememb…

aljo69 ::

Pozdravljeni,

Rabil bi aftermarket CPU hladilnik za moj i5 4690k saj kot sem opazil je original zelo glasen in slabo hladi (75*C). Zaradi ohišja sem omejen zgolj na sledeče hladilnike https://pcpartpicker.com/parts/cpu-cool... kaj svetujete? naj bo zračno hlajenje, budget okoli 50e, kupil bi v Slo pa da bi bla zadeva dost dobra tudi za kakšen overclock na 4.0-4.2ghz ...

Hvala za odgovore

Prek idealota vrž stvari v košaro, prišparaš ene 50 eur.

trnvpeti je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

če misliš še kdaj nadgrajevat, kupi kakšno boljše ohišje, boš naslednjič hvaležen

zakaj? posebej, ker so kartice vedno tisje, manj se grejejo,...

o tem pa imaš polno opisov na priznanih review straneh, tako da to smo že predelali, gremo naprej
New Sphincter Kvartet:
««
454 / 1154
»»