» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
451 / 1154
»»

spinn ::

m0LN4r je izjavil:

Na integrirani neboš neki glih modeliral. Bo pri kaki bolj kompleksno izrisani bajtici že štekalo vseskup.
Če si za tujino, razmisli o 5820K osnovi in sčasoma dodaš več rama, GTX 960 pride čez dober mesec. 760 je preteklost.
Če si začetnik vzemi najprej 8gb rama in se nauči optimalno delat in pozneje dokupiš še 8gb al 16 al karkoli.
Vglavnem odvisno od zahtevnosti. Eni grejo na faks z nekimi hudimi vizijami, pol pa še na magisterijo ni nič iz tega...
To kar delajo narediš na prenosniku za 500EUR.
Pa močno predlagam SSD 256GB. Sekundarni disk pa boš sam videl če rabiš.

Malo opiši kje in kaj boš delal pa ti lahk točneje povem.

Večinoma bodo izrisi PGD, PZI, ter ostalih načrtov v AutoCADu in ArchiCADu za manjše stanovanjske in večje javne objekte in urbanistične načrte. Potem je tu modeliranje 3D modelov v Cinemi 4D, ter rendriranje z Vray pluginom in multipass- om, uvoz multipass datotek v Photoshop in finalizacija (spreminjanje barve, osvetlitve, senc, dodajanje nekaterih tekstur, ljudi v sceno, ...). Ilustrator in Indesign pa uporabljam večinoma za oblikovanje (logotipi, CGP- ji, ...).

Kar se grafične tiče, se mi torej splača počakati dober mesec? Kakšne druge alternative ni ;) ?
Tujina mi ni problem, hvala za nasvet glede CPUja in SSDja.

hojnikb ::

Lonsarg je izjavil:

i3 je tam tam z Q6600, to je potem velik dela za nič profita.

tanovi i3 so kr bolši..
#brezpodpisa

FlyingBee ::

Lonsarg je izjavil:

daleč od tega
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

anlest ::

Iscem racunalnik za obicajno rabo in obcasno igrackanje z montiranjem filmckov (youtube filmcki do 10 min) nerabim hitrega exporta samo da ne steka ko montiram...

omejen sem na 450 najvec 500 eur

ko sm brskal po forumu sm nasel racunalnik na zgornji povezavi...

Zanimam me kje lahko znizam ceno Slabsi procesor? Kater? manaj rama?
Pa nevem ce sm kaj spregledal ampak a ni tko da xeon nima integrirane graficne? potem temu kompu manjka se graficna?

m0LN4r ::

1231 nima, 1246 ima.
Če pustiš tako, kot je bo za nekaj časa kul in nebo ti žal. Procesor ima grafično, ki podpira quicksinc.
Uporabljal Edius 7 Pro, ki to podpira in boš lahko delal zelo solidno in še export boš mel za mpeg2/4 (h.264) hiter.
Cenejša opcija je i4-4460, da prideš v budget. Ima isto quicksinc. Samo bo malenkost počasnejši, ampak nebi smelo biti problem za tebe.

Pa seveda cenejša matična in napajalnik. Napajalnik bo kak 300W povsem dovolj. Mogoče kak be quiet.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

gddr85 ::

vzameš 4460 in maš takoj nižjo ceno in čist dovolj

Lonsarg ::

FlyingBee je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

daleč od tega

I5 4xxx je približno faktor 2 hitrejši od Q6600. Torej posamezno jedro je okoli faktor dva v tej generaciji.

Aplikacija, ki zna 100% izkoristit vsa jedra bo torej pribljižno enaka na Q6600 kot i3 4xxx. V praksi sicer takih aplikacij res ni, tako da i3 ima prednost, ampak ne spet tako veliko.

Pač CPUji gredo samo še 5% na leto gor, lih en tko kot baterije v mobitelu... Jaz sem si kupil i5 pa bom mel 10 let mir. Brat mi ni verjel in ima trenutno Q6600 po 7h letih in bo šele zdaj primoran menjati.

SuperVeloce ::

ne se hecat pobi. OP (tisti z q6600 in hd7850) pravi da ne more navijati. Jaz sem svojega gonil včasih tudi na 3,6ghz, da so določene igre gladko delovale, pa še vseeno 7870xt ni bila vedno 100% izkoriščena. i3 4xxx igre zagotovo opazno lažje prebavi. Razlike so manjše bolj v kakšnem cinebenchu in pri renderju. Z 280x nima kaj delati, bo moral vse menjati.

scipascapa ::

Kupujem nekaj podobnega, kaj svetujete?

DuoDock X WiFi
USB 3.0 / WiFi docking station

Nekaj kar bi bilo na 220v priklopljeno, odmaknejeno od PCja in da bi tekli torrenti 24/7 + dostop filmov/serij za potrebe gledanja na TVju.

tudi tole je zanimivo, samo dodaš k obstoječemu dock stationu morda?

CIRRO S
WiFi storage sharer

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

daleč od tega

I5 4xxx je približno faktor 2 hitrejši od Q6600. Torej posamezno jedro je okoli faktor dva v tej generaciji.

Aplikacija, ki zna 100% izkoristit vsa jedra bo torej pribljižno enaka na Q6600 kot i3 4xxx. V praksi sicer takih aplikacij res ni, tako da i3 ima prednost, ampak ne spet tako veliko.

Pač CPUji gredo samo še 5% na leto gor, lih en tko kot baterije v mobitelu... Jaz sem si kupil i5 pa bom mel 10 let mir. Brat mi ni verjel in ima trenutno Q6600 po 7h letih in bo šele zdaj primoran menjati.

ja, q6600 je še vedno kul, vendar v igrah je haswell i3 boljši konkretno, za vse ostalo pa je Mastercard
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

dominuspro ::

Lonsarg je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

daleč od tega

Iz prve roke ti povem, da je sistem z i3 4330 drastično hitrejši od sistema Q9650. Pri tem so na i3 budget komponente, na Q9650 pa so bile vse dražje, več rama itd... Tudi razlika v porabi je tako velika, da je že lahko en faktor v tej enačbi.

Test Q6600 in i3 2100, prištej torej še dodatnih 10-15% za i3 4xxx. Imaš na koncu tudi igre:
http://www.anandtech.com/bench/product/...

Razlika je 25%, oziroma recimo maksimalno 40%, če prištejemo še razliko 4xxx.

Če se Q6600 upgrada se ga na i5.

dominuspro ::

Lonsarg je izjavil:

Test Q6600 in i3 2100, prištej torej še dodatnih 10-15% za i3 4xxx. Imaš na koncu tudi igre:
http://www.anandtech.com/bench/product/...

Razlika je 25%, oziroma recimo maksimalno 40%, če prištejemo še razliko 4xxx.

Če se Q6600 upgrada se ga na i5.

Vse se začne in konča pri denarju... Tudi i5 niso vsi enaki. In če daš še 50EUR več, je že i7(v xeon preobleki). Ampak prejšnji post je napisan po lastnih izkušnjah in ponavljam, da je razlika od i3 4330 napram q9650(ki je konkretno hitrejši od q6600) velika. Pa poceni i5 bodo v single threadanih(in dual) applikacijah počasnejši od i3 4330. Teh je še vedno večina pri povprečnem userju.

Saj je blo lepo povedano:
Nova plata + rabljen i3 + rabljen 4gb + rabljena 280x + napajalnik pa ma za nekaj časa mir z minimalnim vložkom +pozneje dokupi kar pač rabi.
Če vzame eno pocen plato in xfxa iz nemčije. Pa še staro proda, dokler še dobi kaj zanj.
In za vse to nebo dal več kot 300€-350€
Takrat si pa že rukne notr kaj hoče.

Če pa ma 500-600€ pa je druga pesem, sam tako drastično boljše pa spet nebo, ker potem bo pa želja po novih komponentah.
Trade Republic 38MVDVXM

Naj na hitro povzamem kar sem že v prejšnjih post- ih napisal. Sestavljam si delovni PC za daljše obdobje, cena 1000 - 1200 evrov, uporaba; arhitekturno projektiranje (AutoCAD, ArchiCAD), modeliranje in rendriranje (CInema + Vray), ter Adobovi programi (večinoma Photoshop, Illustrator in Indesign). Želim zgraditi PC, ki bo dopuščal kasnejše nadgradnje.

Na spodnjih linkih sta dva PCja, ki sem ju sestavil. Iz strani neukega sestavljalca PCjev vas vse ki se na to bolje spoznate sprašujem za mnenja, predloge, izkušnje?

http://pcpartpicker.com/p/7ML7nQ

http://pcpartpicker.com/p/8VjWjX

hvala.

8gb rama ti je prevec na tesno za taksno programje

Pa ti si sploh prebral? Tole:
Na integrirani neboš neki glih modeliral. Bo pri kaki bolj kompleksno izrisani bajtici že štekalo vseskup.
Če si za tujino, razmisli o 5820K osnovi in sčasoma dodaš več rama, GTX 960 pride čez dober mesec. 760 je preteklost.
Če si začetnik vzemi najprej 8gb rama in se nauči optimalno delat in pozneje dokupiš še 8gb al 16 al karkoli.
Vglavnem odvisno od zahtevnosti. Eni grejo na faks z nekimi hudimi vizijami, pol pa še na magisterijo ni nič iz tega...
To kar delajo narediš na prenosniku za 500EUR.
Pa močno predlagam SSD 256GB. Sekundarni disk pa boš sam videl če rabiš.

760 NE,
cooler, če boš pozneje navil zverino je OK, Lahko pa kak silver arrow ali macho HR22, ki ima pri ramih malo dvignjeno, da ti pozneje nebo smetalo.
evo predrag,
zvočna za koga boga?

5820K je definitivno boljša izbira za daljši rok in nadgradnjo.

poraba; arhitekturno projektiranje (AutoCAD, ArchiCAD), modeliranje in rendriranje (CInema + Vray), ter Adobovi programi (večinoma Photoshop, Illustrator in Indesign). Želim zgraditi PC, ki bo dopuščal kasnejše nadgradnje.

Tu je predvsem vprašanje, o kakšnem nivoju zahtevnosti se gre. Z 8gb rama se zna marsikaj naredit, če znaš. Če neveš pa tudi 16nebo dovolj.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Kar se tiče Cineme, modeliranja in rendriranja sem bolj začetnik in so modeli po večini na enostavnejšem nivoju. (interierji in eksterierji arh. objektov brez rendriranja dreves, listov, trave, ipd.)

Potem štartaj z 5820K+8gb+gtx 960 pa pozneje dodaš še 8/16gb, ko boš malo bolj obvladal zadevo in boš rabil več.
Rendertime bo tudi hiter, če znaš nastavit. Pozneje pa dvigneš malo frekvence in še pridobiš kako sekundo/minutko.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Potem štartaj z 5820K+8gb+gtx 960 pa pozneje dodaš še 8/16gb, ko boš malo bolj obvladal zadevo in boš rabil več.
Rendertime bo tudi hiter, če znaš nastavit. Pozneje pa dvigneš malo frekvence in še pridobiš kako sekundo/minutko.

Hvala za predlog. Zdej samo še počakam na izid GTX960- tke ;)
Kakšne druge kartice niti ne bi predlagal?

vilonja ::

Počakaj, saj bo hitro ven prišla.

Nebi. Lahko 970, ampak je ne potrebuješ še nekaj časa in potem bi bil že over budget.
Ali pa rabljena 280x je tudi dobra opcija.
No če si lahk privoščiš 970ko je dober deal. Vzameš semipasivno, kera je najcenej pa jo med risanjem neboš niti slišal.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

mazid ::

Lonsarg je izjavil:

mazid je izjavil:

Zdravo.

Trenutno si lastim
Asus P5K SE
Q6600
radeona 7850 2Gb OC
4Gb RAM
Ohišje mam pa (če se kdo spomni) JAE je mel en gaming računalnik "Cyber warrior"

Rad bi počas zadevo nadgradil postono.
Največji zalogaj bo komplet plata+proc+rami (kašna kombinacija je optimalna)
predvsem pa kako naprej
Hvala za odgovore

Ti imaš trenutno zelo balanciran računalnik, če karkoli kupiš ne bo veliko haska, ker bo potem druga zadeva bottleneck.

Najboljša odločitev je šparat in menjat komplet komp čez kako leto.

Ena možnost je menjat proc, z tem da ne bodo igre praktični NIČ hitrejše, ampak ker procesorji napredujejo zgolj 5% na leti ne boš nič kaj na slabšem, kot če čez eno leto menjaš.

Driga možnost je nakup maksimalno 280x grafične zdaj in ostalo kasneje. V igrah, ki niso CPU zahtevne boš profitiral kar nekaj, v nekaterih igrah pa skoraj ne bo profita zaradi CPU omejitve. Čez kako leto boš dobil za ceno 280x kake 20% boljšo grafiko.

To je to, zdaj se pa odloči:) BTW menjavanje matične je idealna priložnost za menjavanje ohišja na kak ITX;)

Hvala. Bom verjetno počaku pa res ta čas našparal pa vse na enkrat zamenu.
LP

kduh ::

Zdravo,
ker me je študij oz. delo prisililo k menjavi računalnika oz. nabavi delovne postaje sem si sestavil dve delovni postaji:
6 jeder, DDR4 RAM 2666MHz

in

4 jedra, DDR3 RAM 1600 MHz

Delam numerične analize, optimizacije in nekaj rendiranja. Razlike med procesorjema se zavedam, nimam pa občutka kakšna bo razlika v hitrosti RAMA... Nagibam se k nakupu novejše tehnologije, torej 2011v3, DDR4 ker najpomembnejšo vlogo pri mojem delu igrata procesor in RAM. Kaj pravite? Se bi dal kateri sestav optimizirati, oz. katerega izbrati?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kduh ()

N4m31355 ::

ce ne mislis navijati, noctue ne rabis.
SSD lahko zamenjas z CRUCIAL MX100, razlike pa razen v denarnici ne bos cutil.
napajalnik bo 500W vrh glave, le pazi da vzames kaksnega ki ga dela seasonic..

Glede na zelo specifične zahteve ti katerokoli splošnp mnenje ne bo čisto nič pomenilo. Dobrih 50% hitrejši RAM se dobro sliši, ampak če ramm pri tebi ni bottleneck ti ne bo to čisto nič koristilo.

Če sam ne veš, kaj rabiš, potem vsaj povej katere programe uporabljaš, da se najde kak test.

Seveda se sistem misli navijat, drugače bi v prvi sestav vrgel Xeona (zaradi tega tudi malo boljše ohišje in matična, prav tako zaradi stabilnosti pri navijanju v sestav nisem dal 500W napajalnika).
Bottleneck sta ravno procesor in RAM, drugače pa se največ uporablja Abaqus.
Test pa je npr. tukaj http://www.3ds.com/fileadmin/PRODUCTS/S... - na straneh 8, 9, 10 imaš približne konfiguracije.

kduh je izjavil:

Seveda se sistem misli navijat, drugače bi v prvi sestav vrgel Xeona (zaradi tega tudi malo boljše ohišje in matična, prav tako zaradi stabilnosti pri navijanju v sestav nisem dal 500W napajalnika).
Bottleneck sta ravno procesor in RAM, drugače pa se največ uporablja Abaqus.
Test pa je npr. tukaj http://www.3ds.com/fileadmin/PRODUCTS/S... - na straneh 8, 9, 10 imaš približne konfiguracije.

in kje je zdaj še vprašanje?
New Sphincter Kvartet:

Unilseptij ::

Počasi bo treba zamenjati mašino in tole se mi zdi nekaj solidnega:

Intel Core i7-4790K @ 4.00 GHz
ASUS Z97-DELUXE
2 x Kingston Pomnilnik (RAM) DDR3 8 GB 1600 MHz (KVR16N11/8)
SAMSUNG XP941 256GB M.2 SSD PCIe 2.0 x4
GeForce GTX 970

Vem, da boste mnogi rekli, da mečem stran denar, ampak mašino kupujem za 5 let in več in raje dam malo več, samo da dobim nekaj, kar čez dve leti ne bo že popolnoma zastarelo. Konfiguracija se mi zdi bolj ali manj maksimum, kar se trenutno lahko dobi za vsaj sprejemljivo ceno.

Kakšen predlog ali komentar?

Unilseptij je izjavil:

ASUS Z97-DELUXE
GeForce GTX 970

Vem, da boste mnogi rekli, da mečem stran denar, ampak mašino kupujem za 5 let in več in raje dam malo več, samo da dobim nekaj, kar čez dve leti ne bo že popolnoma zastarelo. Konfiguracija se mi zdi bolj ali manj maksimum, kar se trenutno lahko dobi za vsaj sprejemljivo ceno.

če je denar, potem ni kaj za pripomnit, napiši sicer, če misliš prišparat pa ti bomo svetovali katera komponenta bo dobra zamenjava, ne da bi bistveno vplivalo na performance skozi teh 5 let ali več

za kaj točno misliš največ uporabljat in ali misliš navijat?
New Sphincter Kvartet:

Vprašanje ostaja pri razliki DDR3 1600 MHz vs. DDR4 2666 MHz ter optimizaciji sistema (zanesljivost za najbolj primerno ceno). Zanimajo me izkušnje iz prve roke - torej kakšno razliko v časovni enoti pomeni vložek dodatnih 400EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kduh ()

pri slednjem sistemu dobiš quad channel, če je zadeva res memory bottleneck. Čeprav po hitrem pregledu tistega dokumenta bi rekel, da količina rama precej bolj vpliva. Po mojem bolje da vzameš nek najcenejši 2133 ali 2400 cl15 ram in šparaš za dodatne 4 ploščice, ko bo cena nižja

TheMOB ::

Pozdravljeni

Potreboval bi optimalno konfiguracijo za skoraj izključno igričarski comp. max 1200EUR

Ne bo nobenega navijanja, kar se kupi to se troši dokler se ne kupi novo.

Sj vem da ni najboljši čas z nakup, samo ga rabim še letos.

Hvala za predloge.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheMOB ()

Unilseptij ::

FlyingBee je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

ASUS Z97-DELUXE
GeForce GTX 970

če je denar, potem ni kaj za pripomnit, napiši sicer, če misliš prišparat pa ti bomo svetovali katera komponenta bo dobra zamenjava, ne da bi bistveno vplivalo na performance skozi teh 5 let ali več

za kaj točno misliš največ uporabljat in ali misliš navijat?

Pri plati bi se morda dalo kaj storiti, čeprav sem že brskal in razen AsRock Extreme6 nisem našel nič, kar bi imelo hitro M.2 vodilo za SSD. Pa ASUS plato imam že zdaj in je zdržala 5+ let dokaj intenzivne uporabe, le baterijo za BIOS sem moral zamenjati vmes. Tudi za grafične nisem nek ekspert, mislim da je GTX 970 neka "ziher" rešitev, nisem pa iskal ali obstaja kaj cenejšega s podobnimi performansami.

Navijat kar tako zaradi lepšega ne mislim, tudi če že zaradi potreb kakšnega špila, se ne bom poglabljal v ročne nastavitve, ampak bom nastavil kar default. Baje ASUS zelo dobro ujame potrebe večine uporabnikov že s privzetimi nastavitvami. Sem pa zdaj že parkrat kupil gamerski PC, čeprav nisem ravno kakšen obsedenec, in sem zelo zadovoljen, ker so kot kaže komponente ravno zaradi potencialnega navijanja bolj vzdržljive tako da vsaj s platami nisem imel težav.

Drugače bo mašina klasični družinski PC, v uporabi tako najstnikov kot mlajših otrok, ter seveda dveh odraslih. Torej mora biti nekako za vse.

Malo me moti hitrost RAM-a, ki je za ta CPU največ 1600 MHz. Ampak sistemi z novim podnožjem 2011 so še dražji, testi pa ne kažejo kakšne blazne razlike. Tudi se mi zdi nesmiselno doma imeti 6 ali več jedrnika, če pa nekako še vedno večina špilov in "everyday" aplikacij uporablja le eno, morda dve, jedri.

To da je "gaming" racunalnik bolj zdruzljiv je popolnoma mimo. Ne vem zakaj se za rame sekiras, saj so trenutno zadnja komponenta v racunalniku, ki bi bila bottleneck pri igrah in vsakodnevni domaci rabi (hitrost namrec). 1600 je vec kot dovolj.

To je za gaming za 1200 eur največ kar se dobi. Če procesorja ne boš izkoristil še pri drugih stvareh, je tale i5 čez glavo za igre, če pa uporabljaš programi, ki izkoriščajo procesor bi pa lahko po boljšem posegel.

vilonja je izjavil:

To je za gaming za 1200 eur največ kar se dobi. Če procesorja ne boš izkoristil še pri drugih stvareh, je tale i5 čez glavo za igre, če pa uporabljaš programi, ki izkoriščajo procesor bi pa lahko po boljšem posegel.

raje ne 2x 970 na xfx 550W in še v majhno ohišje z1
New Sphincter Kvartet:

dj_uro ::

Z97 d3h od gigabyta ima tudi M.2 10Gbps..
vw-klub.si

https://slo-tech.com/forum/t200222/p464...
Par strani nazaj sem prilepil enako konfihzracijo (edino matično sem pozabil ta pravo notri dat), pa večina pravi, da je 550 xfx dovolj.

FlyingBee je izjavil:

vilonja je izjavil:

ohisje zna biti problem ja, z3 plus je potem bolje. xfx550 bi pa tole kamot zmogel, ampak ja, 650w je bolje za dolgi rok ( ce se kupi druga grafika, drug procesor)

Zgodovina sprememb…

dj_uro ::

Zakaj? A se trend ne obrača po vse nižji porabi??
vw-klub.si

cungalungaa ::

A rabim zvočno če mam to matično:

http://www.hardwareversand.de/en/DDR3/1...

Sicer je izhod za zvok. Ampak se ne spoznam
Kucoin: https://www.kucoin.com/#/?r=1scgwQR

ne rabis

dj_uro je izjavil:

Zakaj? A se trend ne obrača po vse nižji porabi??

Se ja. Jaz bi tukaj kvecjemu vzel kaj druga, ker pri vecjih obremenitvah zna biti ze kar glasen tale napajalnik (ce se gres tisino)

Zgodovina sprememb…

Z1 ni za SLI, ker nima odstranljive kletke za diske

2x 970 je cca 350W porabe med zahtevnejšo igro ali mogoče celo malo več, kar je super glede na zmogljivost, vendar če je še CPU tam okoli 70W, je to 420, kar je še vedno lufta do 528W na 12V railu, vendar je to že 80% obremenitev oziroma ne vem koliko bi še druge komponente na manjši voltaži porabljale, sklepam pa da pod 80% obremenitev ne bi padlo, če se gleda celih 550W za vse komponente
New Sphincter Kvartet:

SuperVeloce je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

vilonja je izjavil:

ohisje zna biti problem ja, z3 plus je potem bolje. xfx550 bi pa tole kamot zmogel, ampak ja, 650w je bolje za dolgi rok ( ce se kupi druga grafika, drug procesor)

Zanima me kaj potegne za sabo če imaš 2 grafične, mislim gonilniki, nastavitve ...
Poba, ki bo imel comp je bolj laik.

DarwiN ::

Če bo igral Fifo in LOL na 1080p monitorju, potem je tako zmogljiv računalnik proč vržen denar, do neke mere.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Če bo igral Fifo in LOL na 1080p monitorju, potem je tako zmogljiv računalnik proč vržen denar, do neke mere.

Battlefield 4 najraj igra.

DarwiN ::

TheMOB je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Battlefield 4 najraj igra.

Kakšen pa ima monitor?

Ker če nima 4k, potem nima smisla dve grafični...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

kduh je izjavil:

Vprašanje ostaja pri razliki DDR3 1600 MHz vs. DDR4 2666 MHz ter optimizaciji sistema (zanesljivost za najbolj primerno ceno). Zanimajo me izkušnje iz prve roke - torej kakšno razliko v časovni enoti pomeni vložek dodatnih 400EUR.

Kolikor sem gledal zadevo se tudi meni se zdi, da hitrost RAMa ni bottleneck in ne bo čisto nič vplivala na čas. Količina bo pa ZELO prav prišla, torej pravilna izbira bo 1600Mhz 32GB.

Jedra sicer pridejo prav, ampak ne tako zelo. Skok iz 4 na 6 jeder ti bo po moji skromni oceni prinesel kakih 10-20% pohitritve.

Velja omeniti še morda najbolj zapostavljeno, ampak precej pomembno komponento, disk. Izkaže se da je v primeru Tesle disk še večji bottleneck, kot brez. Ker si torej v svoj build dal teslo bi ti jaz močno priporočal še kak PCI-express(namesto SATA3) SSD disk.

Poleg tega zna GTX 770 biti preveč. Je pa to ugibanje, ker scaling z GPGPU nima splošnega odgovora, ampak je čisto od aplikacije odvisno. V bistvu je še en drug problem, 770 zna biti popolnoma neizkoriščen zaradi bottlenecka diska. Grafična za 100EUR in en hud disk zna biti hitrejše, kot pa 770 in navadni SSD. Spet težko rečt za ziher...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Recimo kaj takega:
http://www.amazon.de/dp/B00CH9RNWA/?smi...

+ en mali 120GB SSD za Windows + GTX 760 + 4 jedrni proc + 1600Mhz RAM.
««
451 / 1154
»»