» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
372 / 1147
»»

klkkkkkkkkkk ::

Sam je dejal.

Razmišljal sem tudi o osnovi za kasnejše nadgrajevanje (gaming), vendar se mi to zdi dokaj nesmiselno, glede na hiter tehnološki razvoj. Igre bodo morale počakati, žal :( Nameravam kupiti v Sloveniji; vsaj na hardwareversand.de so nekatere komponente (če ne večina) celo dražje...

Jaz sem mu sam priporočal. Kupiš i3 če te slučajno zagrabiš in vržeš tistih 50EUR za eno grafično na bolhi pa bo več kot preveč.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Zgodovina sprememb…

Bye ::

Obožujem zmedo, ko navalite :) Še, še :)

Dobro, ramnike potem kakšne crucial ballistix sport, pa je rešeno.
Ravno iz teh "raje vzemi to, samo še 20, pa samo še 20..." je potem iz načrtovanih 200 prišlo dvakrat toliko.

Ja, (resne) igre so nažalost out (rekel sem samo "razmislek" ter "nesmiselno"), glede na ločljivost monitorja (1920x1200). Nimam izbire, žal, komp pa nujno rabim. V nasprotnem spet pristanemo na mašini za 700+ evrov.
Stock hladilnik bo letel ven iz inata, pronto. Pred leti sem kupil (in sestavil) konfiguracijo z Intel E8400 box. Hladilnik je kmalu kar odpadel! S tem, da je bila kišta vedno skrbno stacionirana. Nisem mogel verjeti, kako ceneni so bili zatiči. Kr neki!
Glede na budget je jasno, da ne bom navijal :)
Na hladilnike (kot večino drugega) se ne spoznam. Torej popravim na, recimo:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Nesmiselen je ta hladilnik ko si ga priporočal. Nobene zmeden ni no smao ti si malo zmeden. Vlaganje denarja v PC je nesmiselen... še bolj pa je nesmiselno dat tistih 50€ manj sploh pri tolk majhni vsoti.

djready ::

Nameravam kupiti v Sloveniji; vsaj na hardwareversand.de so nekatere komponente (če ne večina) celo dražje

Nevem kaj si ti sestavljal ampak to ne bo držalo, že tist napajalnik ko si ga ti izbral je na hardwareversand 40eur, za 50 eur dobiš XFX 550w
Asus M5A97 R2.0, Fx 6300 4.4Ghz, XFX 280x OC BE, 8GB Ram, XFX 550w, Win7

Zgodovina sprememb…

• spremenil: djready ()

aja no pa še ceneje

Če se ti zdi nesmiselno zapravljat za PC potem bolje, da ga nekupiš. Za office boš moral odšteti 200-250€ za gaming pa 300-400€... Za 700€ se pa dobi konkretno mašinco.

s6c-gEL ::

Za tako ceno se vzame hojnikb build iz hofer teme.
https://slo-tech.com/forum/t200222/p448...

Za laike hitro nastane zmeda, že ob pogledu na trimestno cifro strani te rubrike. Če gre tak brat deset strani nazaj, je kojci pečen :)
No, vidite, je tanka meja. Office do 250, a že gaming pri 300. Kaj govorite, da ni zmede :)

Leteča čebelica, nekaj si iztrgal iz konteksta :) Nisem rekel, da je nesmiselno vlaganje denarja v računalnik, ampak nabavljati nek kvazi future-proof sistem za kasnejše nadgrajevanje v gaming.

Zgodovina sprememb…

Saj sem te lepo razumel. Zakaj zalman hladilniki?
Nerazumeš ti mene. Če nisi še opazil so CPU lahko tudi večć kot 5 let in verjemi tist, ki je kupi i5 2500K ga bo imel vsaj 5 let.
zdej se pa zjasn kolk je tvoj budget?

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
- hladilnik

Zgodovina sprememb…

Article No. HVR450XCDE
XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
Delivery late, new date requested.
34,11 €

WD Blue 1TB 6Gb's
ready for dispatch
47,02 €

Intel Celeron G1820, 2x 2.70GHz, boxed
ready for dispatch
29,83 €

4GB G.Skill RipJaws PC3-12800U CL9
ready for dispatch
36,72 €

Zalman T2 Plus Mini Tower - schwarz, ohne Netzteil
19,11 €

ASRock H81M-DGS R2.0, Sockel 1150, mATX
ready for dispatch
36,20 €

202€ - prek idealo.de bo malo ceneje

BorutK-73 ::

Bye je izjavil:

Hladilnik je kmalu kar odpadel!

Za to bi rekel da je bila napaka na tvoji strani ali monterja v trgovini. Pri montaži stock hladilnikov z plastičnimi zatiči moraš pazit da se ti ne zvije plastika zatičov pri luknji ker potem ne bo zaskočil. Montažo hladilnika je najbolje narediti takoj ko je osnovna plošča še zunaj ohišja da preveriš zadaj če je vse ok.

Tudi termalna pasta je neke vrste lepilo in hladilnik ne bi smel kar tako odpadit, sem enkrat skoraj zlomil plato da sem dobil hladilnik dol (levo/desno sukanje ni pomagalo)

Zgodovina sprememb…

Škorc ::

Živjo,

kupujem low budget PC za potrebe Office in interneta, pomembno mi je, da je PC tih in pokuri malo energije. Sestavil sem tole kombinacijo:

1. Napajalnik Corsair 430W CX430 V2
2. Matična plošča ASRock H97M PRO4, DDR3, SATA3, USB3, HDMI, LGA1150 mATX
3. Pomnilnik Crucial DDR3 4GB PC3-10600 1333Mhz CL9
4. SSD disk Crucial MX100 128GB
5. Trdi disk WD 500GB SATA 6GBs 7200 16MB
6. Intel Pentium G3220 BOX procesor
7. BitFenix Neos Midi-Tower

Zanimata me predvsem 2 komponenti, napajalnik in procesor:
- ta napajalnik sem že uporabil v eni konfiguraciji in mi deluje povsem OK. Je smiselno uprabiti XFX 450?
- je bolj smiselno uporabiti i3 4150 ali 4330 zaradi grafike (4400 oz. 4600), če bi slučajno kdaj probal kakšno "lahko" igro? Ali je bolje G3220 + GPU, če bo potreba?

Za MB se še nisem odločil, ker je H97 mogoče overkill a bi jo vzel zaradi prihodnje nadgradljivosti.

Ohišje iščem tako, ki ima priključke zgoraj, po možnosti vse USB 3.0 in naj bo čim cenejše (max 60EUR). Pozna kdo iz glave, ker se mi že rahlo meša od klikanja in iskanja po netu :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Škorc ()

hojnikb ::

napajalnik nej bo be quiet 300W
plata katerakol H81
ostalo kul...
#brezpodpisa

Janac ::

Daj raje Avexir rame.

SuperVeloce ::

Janac je izjavil:

Daj raje Avexir rame.

Zakaj?

SuperVeloce je izjavil:

Janac je izjavil:

Daj raje Avexir rame.

Zakaj?

Resno? Si prepričan da so argumenti sploh potrebni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

SuperVeloce ::

Seveda so potrebni. Kaj misliš, da je bolje na avexir ramih? Cena, napetost, kvaliteta? Predno blekneš bedarijo, ne pozabi kje dobi Crucial čipe... Vsekakor je selekcija čipov za Crucial na samem vrhu med vsemi znamkami.

Jap. Crucial proizvaja svoje DRAM čipe (ubistvo je crucial samo blagovna znamka Microna) medtem ko morejo drugi nabavit od teh čipe..
#brezpodpisa

Škorc ::

@hojnikb

hojnikb je izjavil:

napajalnik nej bo be quiet 300W

Kot gledam, je 300W več modelov (System Power, Pure Power, SFX Power). Kakšne so razlike? Vidim, da so be quiet dokaj dragi, ali višja cena opravičuje nakup?

hojnikb je izjavil:

plata katerakol H81

Torej se H97 ne splača? Pri H81 je treba paziti le na to, da ima header za USB 3.0, česar pa nimajo vse.

@Janac

Janac je izjavil:

Daj raje Avexir rame.

Se je to nanašalo na moj post? Verjamem, da so ti RAMi kvalitetni, a v mojem primeru so predragi. Gledam na ceno, kvaliteta pa mislim, da je tudi pri cenejših modelih dokaj dobra.

Kako je pa z grafiko pri Intel procesorjih, se splača dati malo več za boljšo integrirano grafiko ali bolje cenejši procesor in ločen GPU?

bluefish ::

Škorc je izjavil:

Kako je pa z grafiko pri Intel procesorjih, se splača dati malo več za boljšo integrirano grafiko ali bolje cenejši procesor in ločen GPU?
Glede na omenjen namen rabe je skorajda vseeno, kaka grafična bo. Zadošča torej integrirana.

SuperVeloce je izjavil:

Seveda so potrebni. Kaj misliš, da je bolje na avexir ramih? Cena, napetost, kvaliteta? Predno blekneš bedarijo, ne pozabi kje dobi Crucial čipe... Vsekakor je selekcija čipov za Crucial na samem vrhu med vsemi znamkami.

Govoriš pa tudi tako, kot da je pomnilniški čip edini element...

bluefish ::

Đizs, človek kupuje pisarniški računalnik. Za takega je dovolj neka naključna OEM roba.

bluefish je izjavil:

Đizs, človek kupuje pisarniški računalnik. Za takega je dovolj neka naključna OEM roba.

Vem vem :)

Tudi za Gaming robo, Crucial rami so cenjši in isto kvalitetni, Delujejo na nižji voltaži 1.5v hitrost pa ista 1600mhz in ne bo FPS razlike med Crucial in Avexir. da pa daješ +20eur samo za avexir rame ki so iste hitrosti in isti timing samo ohišje drugačno je metanja denarja stran. CL8 rame dobiš ceneje kot avexir CL9.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: djready ()

naepc ::

Mene samo zanima koliko se splača sedaj kupovati, ker bo kmalu nvidia 800 serija in pa amd 300.

Bi morale cene trenutnih lepo padt?

NejcSSD ::

Če tko gledaš potem se nikoli ne splača kupovati :P
Če imaš sedaj budget vzameš kar je sedaj p/p glede na budget in to je to.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

spirit ::

ne splača se nekaj blazno čakati, še posebej ker 800 serija ne bo drastično boljša, ne bo prinesla nekih resnih napredkov in novih tehnologij. Ok če veš da bo v kratkem se zgodil padec cen (recimo ga napove kateri od taborov) potem se morda splača počakati, če je to teden ali dva. serije 800 in 300 ne bo ven še nekaj mesecev, tako da kot je rekel Nejc kupi ko imaš denar.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Article No. HVR450XCDE
XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
34,11 EUR

WD Blue 1TB 6Gb's
ready for dispatch
47,02 EUR

ready for dispatch
29,83 EUR

4GB G.Skill RipJaws PC3-12800U CL9
ready for dispatch
36,72 EUR

Zalman T2 Plus Mini Tower - schwarz, ohne Netzteil
19,11 EUR

ready for dispatch
36,20 EUR

202EUR - prek idealo.de bo malo ceneje

Hvala za konfiguracijo; malce sem jo še priredil. Budget je 200 ojrov, raje ne bi videl, da gre čez; načeloma bi se dalo iztisnit še vsaj 50 evrov. Sam ne vidim smisla v tem, ker gre za office šrot.

-napajalnik
http://www.hardwareversand.de/en/300+-+...
- plošča
http://www.hardwareversand.de/en/DDR3/1...
- ohišje
http://www.hardwareversand.de/en/Midi/1...
- pomnilnik
http://www.hardwareversand.de/en/1600+L...
- procesor
http://www.hardwareversand.de/en/Sockel...
- disk
http://www.hardwareversand.de/en/7200+r...
- hladilnik
http://www.hardwareversand.de/en/Intel/...

Skupaj s poštnino ca. 266 EUR. Za ta denar kupim v Sloveniji enako ali bolje. Ne vidim, zakaj bi potem nabavil v tujini.

BorutK-73 je izjavil:

Bye je izjavil:

Hladilnik je kmalu kar odpadel!

Za to bi rekel da je bila napaka na tvoji strani ali monterja v trgovini. Pri montaži stock hladilnikov z plastičnimi zatiči moraš pazit da se ti ne zvije plastika zatičov pri luknji ker potem ne bo zaskočil. Montažo hladilnika je najbolje narediti takoj ko je osnovna plošča še zunaj ohišja da preveriš zadaj če je vse ok.

Tudi termalna pasta je neke vrste lepilo in hladilnik ne bi smel kar tako odpadit, sem enkrat skoraj zlomil plato da sem dobil hladilnik dol (levo/desno sukanje ni pomagalo)

Potem je bila napaka očitno na moji strani. Sam vseeno trdim, da je box hladilnik zanič kvalitete. Berem, da je na novih hladilnikih pasta že gor, tako da s tem ne bo dela, hvala bogu. Vseeno bi rad sestavil sam. Ne samo zaradi prihranka, ampak rad bi tudi malo znanje obnovil.

Zgodovina sprememb…

Evo, konfigurator na funtechu vrže ven 237 evrov. 30 bruseljčanov ceneje kot v tujini.

očitno nekaj delaš narobe, da so take razlike.

Siceer pa kr fail sestava.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Pa smo spet na začetku. Love you, guys!!!! (brez cinizma)

Nisem čisto sledil teme... kak buget in namen rabe ?
#brezpodpisa

Ker je denarnica tanka, je posledično edina izbira office, za gaming gre takoj čez 300.

Torej kolk je potem max za ta office računalnik ?
#brezpodpisa

Ne vidim, kje je napaka.
hardwareversand.de: konfiguracija 235,20 + poštnina 19,99 + 3% na kartico = okroglih 263. Dobro, prej sem cene komponent zaokroževal navzgor, ampak za 3 evre ne bomo dlakocepili.

In kaj lahko preneseš od prej ?
#brezpodpisa

Ja, idealno bi bilo pod 200, sam ni možno. Od prej nimam čisto nič - prenosnik je kaput.
Ni druge, kot nabaviti najcenejše možne postavke, več ali manj. Celeron, plata mora biti USB 3.0, lahko je v bistvu tudi 2 giga rama, sam 4 se mi zdi vseeno minimum, to je to. Disk sem dal 2,5" zaradi hrupa in segrevanja.
Na funtech pride brez poštnine (osebni prevzem) in sestavljanja 237, 34 ojra.

Leteča čebela mi je sicer izračunal konfiguracijo na podlagi idealo.de, sam to je nek iskalnik tipo ceneje.si. Kupujem vse pri enem prodajalcu.

Zgodovina sprememb…

evo pod 200€, sestaviš pa sam

1. RAM DDR3 4GB PC1600 Transcend (JM1600KLN-4G)
2. Ohišje LC 649B LC420H 420W črn
3. Trdi disk WD 500GB SATA 6GBs Intellipower 64Mb Green(WD5000AZRX)
4. ASUS H81M-K, DDR3, SATA3, DVI, USB3, LGA1150 mATX
5. Intel Celeron G1820 BOX procesor, Haswell

198,87 € funtech.si
#brezpodpisa

Kul. No ja, resda manjka hladilnik...
Bojim se, da bi kaj zafrknil. Nazadnje, k sem ga sestavljal (2008 al 09), sem menda dal nekaj paste na podnožje matične plošče, in hladilnik očitno ni bil prav pritrjen, saj je padel dol.

Zgodovina sprememb…

nerabiš. dobiš zram.
#brezpodpisa

Ok, sam če je to cooler s plastičnimi zatiči, ne gre gor, ni šans.

Bojim se, da bi kaj zafrknil. Nazadnje, k sem ga sestavljal (2008 al 09), sem menda dal nekaj paste na podnožje matične plošče, in hladilnik očitno ni bil prav pritrjen, saj je padel dol.

pasta je že na hladilniku, ti samo daš procesor v matično in hladilnik gor. Potem pa tiste zatiče samo zavrtiš in je to to... Baby could do it.

Ok, sam če je to cooler s plastičnimi zatiči, ne gre gor, ni šans.

seveda gre.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Mislil sem, da ga iz principa ne bom dal gor :) Ampak ok, vi ste stručkoti. Če bo temperatura proca 60 stopinj, vem, na koga se obrniti 8-O

Toshiba DT01ACA Series 500GB, SATA 6Gb/s
Cooltek CT-7788 schwarz, 500W ATX 2.2
4GB Kingston ValueRAM PC3-10667U CL9
177,94 € (brez idealo popusta) + ppt na hardwareversend.

Bye je izjavil:

Mislil sem, da ga iz principa ne bom dal gor :) Ampak ok, vi ste stručkoti. Če bo temperatura proca 60 stopinj, vem, na koga se obrniti 8-O

60C je čisto vredu. Nič skrbet. Pa itk nebo tolk, ker tile celeroni in pentiumi se ne grejejo tako.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

To je dosti bolje. Hvala!!!!!!!!!!!!!!
Zj pa sam še monitor rešit. Sem vprašal v namenski rubriki.

monitor vzam kr nov iz hardvareversend
evo en pocen IPS http://www.hardwareversand.de/articlede...
#brezpodpisa

Sam zj, spet, če konfiguriram takšen komplet na funtech, pride 194 evrov. 10 evrov ceneje kot na hardwareversand, sam to ne igra vloge. Zakaj bi se potem mučil s tujino?

kje ti vidiš 10e ceneje ?
jst vidim tale konfig na funtech 20€ dražje...

če greš preko idealo, ohišje vzameš pri nas (da je potem poštnina ziher sam 11€) prideš ceneje skos
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

funtech: G1820 BOX + Asus H81M-K + Transcend 4 GB 1600 + WD 500 GB SATA + ATX Spire 420W USB 3.0 = 194, 19 EUR.
Enako velja za monitor; ko se doda poštnina ter 3% kartice, smo na 160, ergo takšna je cena pri nas oz. je celo še 5 evrov ceneje: http://chiptrade.si/izdelek_ASUS-VS239H...

Kako nalepim link in ga nadomestim s poljubno besedo?
Ne grem prek idealo, ker tam je samo seznam različnih ponudb, tako pa ne bom kupoval.

Zgodovina sprememb…

««
372 / 1147
»»