» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
360 / 1147
»»

Shadow666 ::

hojnikb:

Kuler rabim ker imam zelo vroče v sobi od marca do septembra, napajalc hočm kupt enkrat in v primeru da bi dokupu še en gtx 770, bo 650W premal, plata pa načeloma zmanjša ceno za 20EUR al pa še to ne?

epialt: bi recmo tole zadoščal? http://www.dinokomp.si/produkt/msi-z97-...

Če povzamem, zdej recmo če se nebi spravlu navijat, potem lahko vzamem Xeon 2310 ( Intel Xeon E3-1241 v3 (3.50Ghz, 8MB) BOX se ne splača jemat čez 2310? ) , H97 tip mobota in je to to,
če bi pa rd naviju pa i7 4770k + z97 mobo + cooler (nuja).

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk ::

Če bi izbiral še med GPU-jem in bi lahko z AMD FX 8320 izbral R9 290 bi vzel AMD(i7/R9 280X) .. ker pa imaš dovolj denarja in že imaš GPU(OC haswell se ti nebo splačal, ker meče denar stran). Vzameš xeon (i7) + en hladilnik tako, da bo tih.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: bluefish ()

Long story short,vzamem Xeona 1230 in je to to. Glede na zgoraj povedano mam filing da i7 preveč stane glede na to kaj nudi.
Itak pa nisem mel v nobenem primeru namena ocjat čez 4.2 Ghz oz pomoje največ 4.5 Ghz.

nesplača se ti. Vzameš še kakšen hladilnik, da bo res tišina.

Še eno vprašanje v primeru Overclockinga,
je Z97 tip mobota vreden cenovne razlike od Z87?
kolikor sem informiran je razlika samo v Sata Express na Z97 ?

Zgodovina sprememb…

Bali ::

http://shrani.najdi.si/?3k/11i/1Lhafnv0...

Bo tole ok kombinacija? Sedaj sem imel i7 920, vendar mi je plata sla in mi ni smoterno kupovati neke rabljene ali pač? Je velika razlika med i7 920 in tem Xeon?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bali ()

gddr85 ::

xeon je močnejši in manj porabi

Bali je izjavil:

http://shrani.najdi.si/?3k/11i/1Lhafnv0...

Bo tole ok kombinacija? Sedaj sem imel i7 920, vendar mi je plata sla in mi ni smoterno kupovati neke rabljene ali pač? Je velika razlika med i7 920 in tem Xeon?

ce jo dobis za 50-60€ bi se splača drgač pa ne...

Eno vprašanje,
ima kdo set-up do 1350€, ki si ga je nedavno sestavil ( za gaming)
in nima coil- whine-a. Ker trenutno je največji " drek" sestaviti kišto brez coil whine-a.
Ta je odvisen od PSU/grafike/mobota in karkoli gledam povsod je vsaj ena tema za izbran psu/grafo/mobo , da povzroča coil whine.
Zato bi najraje videl, če je kdo ravno nedavno kupil ali pa ima malo starejši rig brez jarmanja, če lahko napiše sem kakšno kombinacijo komponent uporablja.

Sem tudi klical na par firm, ki prodajajo računalnike, pa mi je bilo rečeno da je to gamble in da tudi vračilo ni 100%, če bi v primeru coilwhine-a hotel menjati.

m0LN4r ::

Coil whine je res kot loterija. Meni se je dogajalo samo takrat, ko se je CPU prestavil v low power state.
- Od kod pa ta zvok, pa nebi mogel določit, ker tako glasno pa spet ni.
Pa sem izklopil low power state in to je to.

Če maš zaprto ohišje pa pod mizo, ti garantiram da neboš poslušal. Mogoče v kaki res tihi pisarni al cerkvi.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Finta je da mam res tiho sobo in edin plac za komp direkt na mizi zraven mene v višini glave :D
zato mi je res zelo pomembno da je coilwhine-a čimmanj, v preteklosti sem že imel problem z ATI radeoni, potem šaltal na GTX 670 in je blo ok, sedaj kupujem pa čisto nov računalnik in študeram kaj dati noter da bo mir.

FlyingBee ::

Shadow666 je izjavil:

Finta je da mam res tiho sobo in edin plac za komp direkt na mizi zraven mene v višini glave :D
zato mi je res zelo pomembno da je coilwhine-a čimmanj, v preteklosti sem že imel problem z ATI radeoni, potem šaltal na GTX 670 in je blo ok, sedaj kupujem pa čisto nov računalnik in študeram kaj dati noter da bo mir.

podobno situacijo imel s Radeon 6870 in plac za PC na mizi, tako da eni pač ne razumejo, da ne moremo vsi dat nekam daleč pod mizo škatle, zato je pri sestavi novega PC-ja res pomembna vsaka malenkost ne pa samo lovljenje p/p

jaz mam raje malo manjši performance, samo da vem da bo brez coil whine :D zato pa vsak ki ima gaming comp in nima coil whine-a naj share-a build, da mi bo malo lažje najti build.

Zaenkrat imam tegale (če se odločim da ne bom navijal):

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

in tegale če se odločim da bom navijal:

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Ne vem pa sedaj kaj naj, ali prvo ali drugo opcijo, pri prvi mi je pomagal hojnik ( za ta denar soliden build po njegovih besedah, tudi po testih komponent in posameznih preverjanjih naj bi bila solidna mašina)
drugo sem sestavil glede na prejšne računalnike v temi ipd. . (pri prvi je zato tak napajalnik ker bi montiral še eno gtx 770 čez čas).

Me pa najbolj matra coil whine :/

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

Jaz nimam coil whina(poglej podpis), je pa refference hladilnik glasen, ni glasen do nekje 40%, ampak če ga pustiš na 40% se grafika segreva preveč za moj okus zato ga dam na 60% kjer je zelo glasen, napajalnik je glasen pod polno obremenitivijo ampak ne moti ko imam slušalke gor, je pa tudi H55 stock ventilator glasen ampak je zdaj zamenjan z bolj tihim.

Kot so ti že napisal coil whine je loterija in NIMA NOBENE veze ali je AMD ali NVIDIA, ker je pač odvisno od sreče, jaz še nikoli v življenju nisem v živo slišal coil whine, sploh nisem vedel kaj je to dokler nisem tukaj prebral in poslušal en youtube video. Pač odvisno od sreče. Imel sem pa vse AMD/ATI grafike, zadnja Nvidia je bla 9400GT.

EDIT: Hitro vprašanje za tiste, ki ste že dlje imeli mehanske, imam zdaj že enkaj cajta mehansko (Blackwidow 2013) in me zanima če se tipke kaj matrajo če jih dam spet vse dol in vsako posebej spucam praha, pač a je to dokaj vzdržljivo da ne bom zlomil če jih dam dol vsake par mescev? Ker glede na to da sem dal 100EUR za tipkovnico upam da je dobesedno 10 let ne menjam več hahahah :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Uff jaz sem imel z 5870 nintendofest, je pisaklo da se je slišalo po vseh prostorih,
pa ni bilo nič navito ipd, samo ni šlo skupaj.

Bo mpreveril tvoj setup =).

Shadow666 je izjavil:

Bo mpreveril tvoj setup =).

Sicer moj setup je blizu 1100EUR če kupuješ novega, samo če gledaš do 1350EUR potem itak verjetno ne gledaš FX-8320 ampak Xeona/I7. R9 290 bi ti pa v vsakem primeru priporočal, še posebej zdaj ko so cene vsaj malo padle.

Zgodovina sprememb…

BlackLight ::

Shadow666 je izjavil:

Eno vprašanje,
in nima coil- whine-a. Ker trenutno je največji " drek" sestaviti kišto brez coil whine-a.
Ta je odvisen od PSU/grafike/mobota in karkoli gledam povsod je vsaj ena tema za izbran psu/grafo/mobo , da povzroča coil whine.
Zato bi najraje videl, če je kdo ravno nedavno kupil ali pa ima malo starejši rig brez jarmanja, če lahko napiše sem kakšno kombinacijo komponent uporablja.

Sem tudi klical na par firm, ki prodajajo računalnike, pa mi je bilo rečeno da je to gamble in da tudi vračilo ni 100%, če bi v primeru coilwhine-a hotel menjati.

Sicer je res 100 čez budget

Slika

Slika

Imam ga pa 14 dni in zaenkrat ni nobenga sluha o Coil Whine. Sestavil ga je pa m0ln4r tako da mogoče ti lahko še on kej priporoča kje prišparat.

4771 menjaš za Xeona, 780Ti menjaš za 290 pa si še pod budgetom. Ali pa obdržiš 780Ti in vzameš 8gb RAMa.

Zgodovina sprememb…

Uff tole zgleda sexi ja =) 780 bi menjal za 770 pa 8gb rama pa je.
Ah tale coil whine ....

770 se ti ne splača... 290 je pomojem boljši nakup.

performančno ja, se strinjam, samo glede na coil whine, je težava veliko bolj pogosta pri Radeonih, oz vsaj včasih je bilo tako, tudi Physix ima svoj čar =)
tako da tukaj ne bi šel na r290.

BlackLight ::

Al pa navadno 780 namesto Ti, mislim da je Evga okol 450-470...(Nevem pa kakšna je razlika v benchmarku med 770 pa 780)

Physix je zelo omejen, ne vem če se ti gre zato potem kupiš Nvidio, kot rečeno coil whine ne morem komentirat ker ga še nikoli nisem imel. Physix pa tudi ne ker igram itak 90% časa samo Battlefield 3 ali 4.

290 = gtx 780 s tem da je cca. 100€ manj odvisno katero kupiš.

Jaz sem dal za svojo rabljeno 220€ in sigurno ne moreš dobit boljšega glede na price/performance.

@Blacklight 770 == 680, celo nekateri si 680 unlockajo na 770 z biosom, 780 je kar močnejša.

FlyingBee ::

jaz sem ga imel med scrolanjem po web strani in je precej nadležna zadeva, očitno ni bil napajalnik ampak 6870 od XFX-a, ker ga zdaj s geforce 660 ne slišim več ... 770 je popolnoma v redu grafa za 100 eur manj od 290 tako da ne bi jaz tukaj preveč preferiral 290, tudi če bi jo imel in z njo dobre izkušnje

tole te spomne kolk enih detailov je še pri sestavi PC-jev

hojnikb ::

coil whine se da včasih rešit tako, da se zalije coile z hot glue.
#brezpodpisa

hojnik poznam to finto,
sam nekak pričakujem da če dajem 1300-1400€ za kišto,
da bo delal, ne da rabiš bit potem še Mcgyver , prav tko se mi ne zdi fer od prodajalcev, da ne priznajo coil whine-a kot napako
in te potem še pri menjavi j***o v glavo

sj ni napaka :)
#brezpodpisa

Malo smešno je da daješ GTX770 v kišto za 1350€ ampak ajde, kakor želiš.

Coil whine je resno lahko tako moteč da bi računalnik vrgel čez okno :D

jebat ga. Menjal ti zarad tega nebojo, ker coil whine pač ne vpliva na delovanje same komponente.
#brezpodpisa

Ja, glede tega je bilo veliiiiiko debat,
ali dejansko škoduje mobotu napajclu in grafi,
pa je bilo na koncu rečeno, da baje res nima vpliva.

Ja, če so prodajalci zelo dobre volje, ti potem menjajo, drugače pa pač bolha in zgublat keš pa iskat nove komponente.

Pomojem si mal preveč paranoičen lol, zato ker si enkrat imel zdaj misliš da bo kar naprej, pa to je ja taka majhna šansa da boš dobil voil whine da se sploh ne splača razmišljat...

@Stojanstvo, evo ti physix igrce:

http://www.geforce.com/hardware/technol...

Ne vem, jaz nebi kupoval NVIDIE zato da mi par igerc MALO boljše izgleda.

Zgodovina sprememb…

Matic, ko boš enkrat imel probleme s tem, dal 400EUR za grafično in imel zelo glasen whine,
potem ti pa še menjat ne bojo hotel, boš razumel =). Stvar je izredno moteča če je glasna.

Zgodovina sprememb…

Verjamem da je moteče(sem gledal/slišal video, sicer glasno ne vem kako je ampak je že zvok tak), ampak to moraš imeti srečo da dobiš coil whine in če ga dobiš 2krat osebno na svojem računalniku potem pa res....

In BTW,ko napišem Coil whine na google, je veliko linkov napajalnikov, par 780 Ti in 770.. tako da če kupiš Nvidio nisi nič na boljšem glede šanse za coil whine.

Zgodovina sprememb…

jaz sem ga mel do zdej 3 x :D Nove komponente, vredu napajalci in moboti ,vedno z ATI radeoni, z GTX je whine skor izgnil

To maš pa res srečo hahahah :D Sem se spomnil da sem jaz tudi mel nekaj, samo ne vem če bi lahko rekel coil whine ali ne, ko sem imel še Crossfire 5770 je ob polni obremenitvi vsake toliko časa začel še stari LC napajalnik piskati, ampak nikoli ni v idle, samo to je bilo le kak mesec preden sem skoraj vse menjal zato se ne spomnem da bi me kaj motilo.

Zgodovina sprememb…

ma sej če gejmaš tako imaš slušakje gor in nebi smel slišat whine-a ..
#brezpodpisa

To pa itak, kolikor berem je ponavadi whine (na samih grafikah) samo v game menujih ko imaš preko 1000 FPSov, večina ljudi tudi napiše da VSync na 60 FPSov pomaga ali pa underclockanje oz. undervoltanje grafike zmanjša na bol tolerable zvok.

Saj sem rekel R9 290 na 60-65% fan speed je res, ZELO,ZELO glasna, ampak ko imaš slušalke gor in pa teamspeak se kaj pogovarjam... itak pozabim čisto na ta zvok. Že če samo zvočnike dam na malo glasneje pozabim, pa imam računalnik na mizi, približno 1 meter desno od mene.

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Shadow666 je izjavil:

Eno vprašanje,

Ker kupuješ šrot napajalnike.

Moja Lepa žene 5970,7790 in 7870 XT s 4570 brez coil whina in s pasivnim hlajenjem :)

Nekateri ste res konzervativci in kupujete le preverjeno.

Janac ::

Hočem pač povedat, da je enkrat treba stopit ven iz omare, razmišljati izven omare...

BorutK-73 ::

Janac je izjavil:

Hočem pač povedat, da je enkrat treba stopit ven iz omare, razmišljati izven omare...

WTF:))
btw, Moj Corsair tudi napaja vse na 30% moči brez whine in ga ne hvalim v nebo tako kot ti tvojo "Lepo"!

Itk pa oba dela CWT :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Moj je v2, Seasonic. A ni Lepa tudi Seasonic inside?

gddr85 ::

Pa kaj ima to veze če jih dela cwt, če psu dela, potem dela.

galu ::

@maticb492

Tudi če bi ti imel coil whine na svoji R9 290, dvomim da bi ga slišal poleg tistega leaf blowerja. >:D

Je pa tole res loterija. Whine je odvisen od engina, števila FPS, objektov na zaslonu (in torej večji/manjši load na določenih delih grafulje in tudi GPU-ja), izdelave grafične... Verjetno sploh high-end grafulja, ki ne bi imela čisto nič coil whine-a, ne obstaja.

Tisto zalivanje z lepilom pa... Določen efekt pri zmanjšanju glasnosti (torej, vibracij) res ima, izniči pa jih verjetno ne. Garancijo pa definitivno. :)
Tako to gre.

BorutK-73 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Nope. Nič seasonica ni v Lepi, samo enermax in CWT.
#brezpodpisa

janac, kaj pa maš za en napajalc in katerga mi svetuješ zdaj?
Da bo tema spet šla v izobraževalne vode =)

XFX naj bi bil čist solidn , prav tko corsairi, ni res?

xfx je bomba (tko kot seasonic) za ostale je pa čist odvisno, ker uporabljajo več različnik OEMov.
#brezpodpisa

m0LN4r ::

Matična FM2A85X Extreme4-M cvili, ko je CPU v idle na 2ghz in 0,9V
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

hojnikb je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Nope. Nič seasonica ni v Lepi, samo enermax in CWT.

Facepalm, se mi je zdelo da sem zamenjal enermax z seasonic.;((
««
360 / 1147
»»